Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał:

Zachód to wie od dawna , ty nigdy tego nie zrozumiesz.

i dlatego są uwiązani na smyczy energetycznej putina :D :D 

Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, Agrest napisał:

Cargil ,Bayer ogłosili że nie wycofają się z rynku rosyjskiego.

Wcześniej Nestle 

Oooooo to przestaję kupować Nałęczowiankę.😂

A niech siedzo. Jak cukier zdrożeje odpowiednio to i Nestle się automatycznie zredukuje.

Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/odwinie-sie-putinowi-byly-szpieg-o-mozliwym-przewrocie-na-kremlu-6749712363506432a

"Nie zapominajmy, że Putin ma jeszcze ogromne poparcie społeczne. Odsunięcie go od władzy nie może się zakończyć tym, że powieszą go na placu Czerwonym. A co zrobić z masą narodu, która "zakochała się w tym potworze"? Wojna z Ukrainą jest strasznym nieszczęściem i makabrą, ale wojna domowa w Rosji będzie jeszcze większą katastrofą dla świata"

A niech się te durnie powyrzynają nawzajem.

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał:

i dlatego są uwiązani na smyczy energetycznej putina :D :D 

Tak jak pisałem. Ty w swych emocjach widzisz jedynie zagrożenia a inni widzą możliwości i robią biznes.

Opublikowano

"A to co?" - "Gdzie?" - "Ot tu, na karku".

- "Eh, błazeństwo!..." - "Cóż przecie?" - "Oto, widzisz, troszkę

Przyczesano - bo na noc kładą mi obrożkę,

Opublikowano
38 minut temu, nie napisał:

typowo niewolnicze myślenie

nic nie mówić, siedzieć pod stołem i lizać buty pana, czekając na okruszki ze stołu; ukraincy nie chcą wieść takiego skundlałego życie

Już obiecane wietrzył specyjały!

Wtem patrzy... "A to co?" - "Gdzie?" - "Ot tu, na karku".

Ażebym lepiej pilnował folwarku!"

- "Czy tak? Pięknąś wiadomość schował na ostatku".

- "I cóż, wilku, nie idziesz?"

- "Co nie, to nie, bratku:

Lepszy w wolności kęsek lada jaki

Niźli w niewoli przysmaki". 

tylko największy dziad musi robić interesy z każdym, nawet z mordercą

porządnego człowieka stać finansowo i moralnie na robienie interesów z porządnymi ludźmi

Tak pierwsze nasuwające mi się przykłady Iran i reżim szacha, Czerwoni Khmerzy Kambodża , Kuba do lat 50-tych, koncerny amerykańskie i III Rzesza

Opublikowano
11 minut temu, nie napisał:

"A to co?" - "Gdzie?" - "Ot tu, na karku".

Gdy rozum śpi budzą się demony

Opublikowano

Biznes z Rosja jest zniewoleniem? Z Niemcami i USA też czy już nie?

I jeszcze taka mała refleksja dla tych którzy chca izolacji gospodarczej Rosji  by nie produkowali broni i nie robili rozpierduchy. Czy taką samą logikę przyjmiecie w stosunku do USA?  Płacimy im krocie a oni produkują mase broni którą  ślą w świat i ginie masa ludzi. 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, nie napisał:

nie bój się wolności, 

Ja czuje wolność  jak mam zbiorniki  paliw pełne xDB|:D'

Inaczej to moge... siedzieć na d*pie w koło komina :ph34r:

Zreszta kur.. jaka to  wolnośc ?? jak na kazdym kroku... 2 latka wstecz mi pokazały "wolnośc " 

Edytowane przez V12
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Biznes z Rosja jest zniewoleniem? Z Niemcami i USA też czy już nie?

I jeszcze taka mała refleksja dla tych którzy chca izolacji gospodarczej Rosji  by nie produkowali broni i nie robili rozpierduchy. Czy taką samą logikę przyjmiecie w stosunku do USA?  Płacimy im krocie a oni produkują mase broni którą  ślą w świat i ginie masa ludzi. 

porównujesz wojny prowadzoneprzez USA i jej sojusznikami do tych prowadzonych przez rosjan ?

Opublikowano

Chiny wystraszyły się sankcji zachodnich jakie zostały nałożone na Rosję .

Antyrosyjskie sankcje wystraszyły chiński biznes. Chiny jeszcze bardziej uniezależnią się od świata .

Szybkość, z jaką Stany Zjednoczone i Unia Europejska wprowadziły sankcje przeciwko Rosji, zaskoczyła wielu chińskich obserwatorów. W dyskursie publicznym sankcje finansowe i eksportowe są często łączone z dobrowolnym wycofaniem się firm technologicznych, takich jak Apple i Microsoft, jako przykład tego, jak zależność od produktów amerykańskich i europejskich może być zgubna dla Chin.

Chińskie firmy, władza i zwykli Chińczycy skrupulatnie przyglądają się sankcjom nałożonym na Rosję

Chińskie firmy szykują się na ewentualność, że podobne sankcje mogą być kiedyś nałożone na Chiny

Chiny już dziś są dużo bardziej samowystarczalne do Rosji, a proces ten będzie tylko postępować .

Opublikowano (edytowane)

co te "polityczne imbecyle" chcą z Konstytucją robić?!
Nacjonalizacja majątku po narodowości właścicieli to element państw faszystowskich.

Fakt że rosja tak chce reagować na sankcje czyni ją do reszty państwem faszystowskim ale żeby w walce z potworem udowadniać że jest się większym?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

budzi się germańskie bydlę? remilitaryzacja szwabów w połączeniu z coraz większym ryzykiem kryzysu gospodarczego sprawi coraz większe prawdopodobieństwo wojny w środku Europy.

dużo by jeszcze ale coraz więcej spraw oraz szybciej zaczyna zmierzać w coraz gorszych kierunkach.

Opublikowano
41 minut temu, dysydent napisał:

co te "polityczne imbecyle" chcą z Konstytucją robić?!
Nacjonalizacja majątku po narodowości właścicieli to element państw faszystowskich.

Fakt że rosja tak chce reagować na sankcje czyni ją do reszty państwem faszystowskim ale żeby w walce z potworem udowadniać że jest się większym?

Zmiana konstytucji ma dotyczyć nie wpisywania wydatków na armię i zbrojenia jako długu publicznego , 3  % PKB  co w tym takiego złego widzisz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v