Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na razie mi nie w głowie głupotki, zreszta obecne przepisy... dramat zwykła 6 cyl sie meczy dobrze ma automata 

Wczoraj czytałem artykuł ze paliwo ma sie stać dobrem luksusowym, jakiś analityk z kraju w ktorym jedza żaby tak głosi 

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 godziny temu, Strongman napisał:

Sam widzisz co Władek robi jakie miał od dawna plany a Lech mu przeszkadzał.Samolotu nie oddał pewnie jakieś ślady byli po jakimś materiale wybuchowym.

To w katastrofie pod Mirosławcem też Rosjanie maczali palce bo praktycznie to te same błedy były popełnione 2 lata później

Opublikowano (edytowane)

Ja mam troche inne postrzeganie luksusu paliwowego , choć by takieże mieć na codzien auto co pali 25l/100km to wtedy tak mozna to  nazwać.

Paliwo to narzedzie napędu obecnej cywilizacji i tylko tyle, nie luksus, każdy powinen miec do niego dostęp w przystepnej cenie  bo daje to godne życie na miare naszych czasów 

18 minut temu, hubertb napisał:

A kiedy nie było? 

Wiec jak tak sie stanie to gospodarki sie cofna bo ludzie zmniejsza konsumpcje wszystkiego . Przestana podrózować itd a napedem gospodki są masy, nie mniejszosć co ich stać, jak masy przestana konsumować to i przedsiembiorcy poleca, koło zamkniete

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Leszy napisał:

U ruskich. To prawda. Tam stosują terror aby zastraszyć opozycje czy wszelkich przeciwników. Na zewnątrz to się nie sprawdza, bo tworzyliby tylko męczenników. Dlatego Zełenski cięgle żyje. Dlatego na Ukrainie nie zbombardowali jeszcze siedziby prezydenta czy parlamentu. 

Wszędzie to stosują żeby nikt się nigdy nie sprzeciwił, bo wie co go czeka, nawet poza granicami Rosji, bo wytruwali tych wszystkich ludzi co się sprzeciwiali lub jednego zastrzelili jakiegoś kiedyś w Moskwie., Nie zbombardowali bo tam nikogo niema ważnego w tej chwili.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
hubertb napisał:

Na takiej że ten system wymaga "wgrania" danych lotniska. Nie było ich więc mogli sądzić że system się myli. Generalnie ten lot i ten konkretny samolot to pełna lista błędów, potknięć, do której jeszcze doszła zła pogoda. 

NIEMA takiej możliwości ani instrukcji co nakazuje ten komunikat ignorować. Owszem, czasem się to robi ale widoczność musi być minimalna. Na jakiej podstawie drugi wybrał iż akurat to kolejny z przyrządów wskazuje poprawnie? Życzeniowo? Było parcie na lądowanie to pilot zagrał hazardowo.

galan99 napisał:

jak nie mamy pieniędzy - Polacy maja kasy w h*j i jeszcze trocha .

A ten w uj to od zaj***bania dalej od gruszy czy jakoś inaczej?

Opublikowano

Z nawozami znowu szaleństwo się zaczyna. Zapowiedzieli dopłaty. Ludzie rzucą się na składy i do 15 po kupią co się da. Ceny jeszcze skoczą. A potem rząd odda ludziom trochę ich forsy z powrotem. Będą wybory w tym roku jak nic.

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Dawać na stół wszystkie dostępne materiały łącznie z rozmową Kaczyńskich i w pizdu kończyć ten cyrk.

Ci co mają te materiały długo ,długo ich nie ujawnią ,o ile w ogóle, bo okazałoby się że ruscy strącili natowski wojskowy samolot z prezydentem na pokładzie a natowscy decydenci jedynie pokiwali głowami by nie drażnić rosjan a tego też najbardziej obawiał się Tusk.Dla wielkich pieniędzy światowy biznes jest gotów na wszystko.Dokumenty dotyczące śmierci gen Sikorskiego Anglicy utajnili na następne pół wieku.

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

Dokumenty dotyczące śmierci gen Sikorskiego Anglicy utajnili na następne pół wieku.

No dobra. Brytole odstrzelili Sikorskiego żeby nie drażnić Stalina, sprzedali nas ZSRR na 50 lat, schowali naszych żołnierzy podczas Parady Zwycięstwa i to są nasze "friendy"?😂

Opublikowano
51 minut temu, hubertuss napisał:

Z nawozami znowu szaleństwo się zaczyna. Zapowiedzieli dopłaty. Ludzie rzucą się na składy i do 15 po kupią co się da. Ceny jeszcze skoczą. A potem rząd odda ludziom trochę ich forsy z powrotem. Będą wybory w tym roku jak nic.

Nie kupi nikt normalny po 5 tyś nawozów. Dopłaty  dopłatami, a wybory no cóż każdy powinien pamiętać jak o rolnictwo dbało się w ostatnich latach.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

A ten w uj to od zaj***bania dalej od gruszy czy jakoś inaczej?

Od tej palmy w pizdu.😂

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Dopłaty  dopłatami, a wybory no cóż każdy powinien pamiętać jak o rolnictwo dbało się w ostatnich latach.

A ja zawsze proszę że nie łudzić się iż ktoś będzie dbał o rolnictwo. Zawód mniejszy i niesmak z powodu głosowania.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

schowali naszych żołnierzy podczas Parady Zwycięstwa i to są nasze "friendy"?😂

Churchill  kiedyś podobno powiedział że polacy to głupcy bo mu wierzą,choć w ówczesnej sytuacji wielkiego wyboru nie było.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
6 godzin temu, hubertb napisał:

No i co przy każdym lądowaniu krzyczy żeby się podnieść? To działa zupełnie inaczej. 

Zawsze masz radiolatarnie na progu pasa i nikt nie stwierdził że była źle ustawiona. Jeśli mieli alarmy że lecą za nisko to nie maja prawa ladować ale jak to mówił bodajże Kazana - będziemy próbować so skutku. No i wiadomo jaki skutek był.

6 godzin temu, galan99 napisał:

Nie gadamy o poglądach kto jakie ma .

Tylko demokracja co ma zapewnić jakie prawa czy takie są w rosi jak podałem są przestrzegane to dlaczego Nawalnego zapuszkowali .

Nawalnego zapuszkowali bo uznali za szkodliwego dla kraju. U nas takie Marecki i wiekszość sekty PIS też by takie metody chetnie wprowadziła ale UE i Konstytucja nie pozwala. Pamietasz jak zaraz po wyborach w 2015 roku Marecek i inni paranoicy twierdzili że za chwilę Tusk i całe PO pójdzie siedzieć? Oni  by chcieli takich samych metod jak w Rosji, oczywiście w imie demokracji,😆

6 godzin temu, galan99 napisał:

jak nie mamy pieniędzy - Polacy maja kasy w h*j i jeszcze trocha .

To może zlikwidować pińcet dodatkowe emerytury i wszelkie socjalne głupoty.

6 godzin temu, Leszy napisał:

"Is fecit, cui prodest"- Ten uczynił, czyja korzyść. 

Oskarżasz Jarosława?

2 godziny temu, witejus napisał:

Ci co mają te materiały długo ,długo ich nie ujawnią ,o ile w ogóle, bo okazałoby się że ruscy strącili natowski wojskowy samolot z prezydentem na pokładzie a natowscy decydenci jedynie pokiwali głowami by nie drażnić rosjan a tego też najbardziej obawiał się Tusk.Dla wielkich pieniędzy światowy biznes jest gotów na wszystko.Dokumenty dotyczące śmierci gen Sikorskiego Anglicy utajnili na następne pół wieku.

Jarosław rozmawiał z Lechem że za chwilę ich strącą ruscy? Że za chwilę wybuchnie bomba? O.o

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

Oskarżasz Jarosława?

Tylko się zastanawiam. Na poważnie to raczej bomby nie podłożył, ale winny katastrowy być może jest. Choćby samą presją aby lecieli, bo słupki w  sondażach spadały. 

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

ruscy kibice na meczu w kalingradzie 

glupi naród i tyle

hubertuss napisał:

Co się dziwisz? Im Putin zrobił w głowach to co pis chciał zrobić Polakom przejmując media i zamykając niewygodne.

mądrego narodu nie tak łatwo jest przekonać że czarne jest białe za dużo informacji można samemu łatwo zdobyć

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Od tej palmy w pizdu.😂

A ja zawsze proszę że nie łudzić się iż ktoś będzie dbał o rolnictwo. Zawód mniejszy i niesmak z powodu głosowania.😂

Na kogo by nie zagłosować i tak będzie bieda...pytanie tylko czy większa będzie🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jarosław rozmawiał z Lechem że za chwilę ich strącą ruscy? Że za chwilę wybuchnie bomba? 

Tak,oczywiście i za chwilę wybuchła ,przy twoim uchu.Być może w porywie szaleństwa Fiutin sam przyzna że to jego robota.

Edytowane przez witejus
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v