Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Panowie, to co @leber napisał to nic śmiesznego. Znam kilka osób ktore miały wielkie problemy, depresję i to sa ciezkie przeżycia i niełatwo wyjść na prostą. Jesli kolega ma poważne problemy to trzeba trzymac kciuki a nie podśmiechujki robić.

O to mądrą rzecz napisałeś,też mi się to nie podoba.

Mi ta pandemia i kwarantanna dała w kość że naprawdę chwilowo ciężki dołki zaliczałem . Zdrowie psychiczne to nie są żarty a w dzisiejszym zwariowanym świecie trzeba o nie dbać i za bardzo nie brać do siebie bo dzisiaj mass media różne fałszywe wzorce nam podsuwają pod nos np że mamy odnosić sukces być zawsze piękni młodzi,zdrowi i bogaci.  @leber

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

No i stało się.

Dezerter który uciekł na Białoruś nie żyje.

Oficjalnie się powiesił.

Ot wybrał sobie los. Na co on liczył?

Może na dożywotnią rentę od Łukaszenki i karierę w ich telewizji. 

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

https://www.o2.pl/biznes/panika-w-rosji-widac-efekt-sankcji-nagrania-nie-pozostawiaja-zludzen-6748240735288128a

Po 20 dniach już w rosji brakuje żywności , a co niektórzy pisali że to duży kraj no i potęga , ruskie to biedota do potęgi , zawsze tak było .

Brakuje w sklepach, bo im się system walutowy zawalił. Niedługo pewnie kartki wprowadzą. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

po pierwsze to rubel sporo strat nadrobił co potwierdza jedną z wersji oceny sankcji przez @Denwera

po drugie @galan99 nie czytasz forum nawet strony bieżącej
:) bez urazy, tak tylko zwracam uwagę

Czytam ale się zagapiłem się i tak wyszło .

• Haha 1
Opublikowano

Niemcy: sposób, w jaki Bundestag potraktował Zełenskiego jest żenujący, to hańba

Przemówienie Wołodymyra Zełenskiego w Bundestagu trafia głęboko do serca, ale sposób, w jaki niemiecki parlament potraktował w czwartek Zełenskiego i jego kraj jest nieporównywalnie żenujący. Po prostu niegodny - pisze portal RND. Zdaniem komentatora dziennika "Welt" to hańba dla parlamentu.
Dziennik "Tagesspigel" pisze w komentarzu: "Dwie minuty po przemówieniu (Zełenskiego) Bundestag przeszedł do porządku obrad, a kanclerz milczał. Wyglądało na to, że przemówienie Zełenskiego było dla posłów koalicji rządzącej tylko przykrym obowiązkiem, z którym trzeba się uporać. Niemiecka polityka przyniosła światu haniebne widowisko".
"Co za brak szacunku dla prezydenta (...), który w każdej minucie boi się o swoje życie (...) Wstyd mi za mój kraj, że po tak emocjonalnym przemówieniu, po rozpaczliwym wołaniu o pomoc ze strony całego kraju, przechodzimy do porządku dziennego Niemiec i dyskutujemy o koronawirusie" - pisze reporter dziennika "Bild".
"Prezydent Ukrainy błaga Bundestag i naród niemiecki. Posłowie odmawiają mu nie tylko pomocy, ale nawet odpowiedzi. Czarny dzień koalicji SPD, Zielonych i FDP. Długo będzie się to za nią ciągnęło". To także "hańba dla parlamentu" - pisze w komentarzu dziennik "Welt".
"W Bundestagu przemawia prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski. Zaraz potem parlament przechodzi do porządku dziennego. To oburzające" - pisze "Frankfurter Allgemeine Zeitung". "Ile kosztowałoby kanclerza Niemiec wstanie po przemówieniu Zełenskiego i (...) znalezienie kilku słów uznania, a może nawet podziwu? Ile by go kosztowało, gdyby odpowiedział bezpośrednio na pytanie o odpowiedzialność historyczną, wyraził szok z powodu oskarżenia o hipokryzję, obiecał wzmożone wysiłki, a jednocześnie ostrzegał przed niebezpieczeństwami trzeciej wojny światowej?" - pyta FAZ.
Polityk ds. zagranicznych chadeckiej partii CDU Norbert Roettgen napisał na Twitterze: "Dzisiaj był najbardziej niegodny moment w Bundestagu, jakiego kiedykolwiek doświadczyłem".

chyba pis zhakował niemieckie media :D 

Opublikowano
36 minut temu, mirro napisał:

Niektórym powinni odciąć dostęp do Twiterów, FB i innych portali. Pani Pawłowicz z pewnością plasuje się w czołówce. Wczoraj "mąż stanu" bo pojechał do Kijowa a dzisiaj wielbicielka wali Kaczafi. 😂

Jakby nic nie mówiła i nie PISała to niektórzy mogliby uważać ją za normalną. 

Uwaga , przepowiadam przyszłość - za chwile okaże się że profesor Krystyna sędzia TK Pawłowicz została podstępnie i bezpardonowo zaatakowana cybernetycznie przez zdradziecki reżim Putina. Dodatkowo wybrano zdjęcie na którym Jarosław niepokalany wygląda jak pedryl a'la Freddie Mercury co jest obrzydliwą insynuacją bo bycie starym kawalerem nie oznacza pedalstwa. 

Może w PIS jest jakiś zaraźliwy wirus starczej demencji i zidiocenia. Jarosłąw chętny do wywołania wojny swiatowej a Krystyna robi sobie jaja z najwiekszego ojca narodu. Koniec świata!

Opublikowano
Ulman napisał:

Panowie, to co @leber napisał to nic śmiesznego. Znam kilka osób ktore miały wielkie problemy, depresję i to sa ciezkie przeżycia i niełatwo wyjść na prostą. Jesli kolega ma poważne problemy to trzeba trzymac kciuki a nie podśmiechujki robić.

Może i mam specyficzne podejście do życia ale wuja - sens istnienia mu żem podsunął...

nie napisał:

Niemcy: sposób, w jaki Bundestag potraktował Zełenskiego jest żenujący, to hańba Przemówienie Wołodymyra Zełenskiego w Bundestagu trafia głęboko do serca, ale sposób, w jaki niemiecki parlament (...) chyba pis zhakował niemieckie media 

To nie PIS bratku - to Ukraińcy.

Ulman napisał:

36 minut temu, mirro napisał:

Niektórym powinni odciąć dostęp do Twiterów, FB i innych portali. Pani Pawłowicz z pewnością plasuje się w czołówce. Wczoraj "mąż stanu" bo pojechał do Kijowa a dzisiaj wielbicielka wali Kaczafi. 😂

Jakby nic nie mówiła i nie PISała to niektórzy mogliby uważać ją za normalną. 

Uwaga , przepowiadam przyszłość - za chwile okaże się że profesor Krystyna sędzia TK Pawłowicz została podstępnie i bezpardonowo zaatakowana cybernetycznie przez zdradziecki reżim Putina. Dodatkowo wybrano zdjęcie na którym Jarosław niepokalany wygląda jak pedryl a'la Freddie Mercury co jest obrzydliwą insynuacją bo bycie starym kawalerem nie oznacza pedalstwa. 

Może w PIS jest jakiś zaraźliwy wirus starczej demencji i zidiocenia. Jarosłąw chętny do wywołania wojny swiatowej a Krystyna robi sobie jaja z najwiekszego ojca narodu. Koniec świata!

Weź się odpimpaj od Freddiego - Qeen jest o. k.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Weź się odpimpaj od Freddiego - Qeen jest o. k.

Qeen ok ale Fredy był ciepły, co nie znaczy że gorszy bo sam uwielbiam słuchać jego kawałków. 

Opublikowano

Wujek Wania ma zastąpić McDonald's w Rosji Po tym, jak McDonald's zdecydował o zakończeniu swojej działalności w Rosji władze tego kraju podjęły decyzję, że lokale zostaną otwarte ponownie, ale pod innym - i dalekim od zatwierdzonego przez McDonald’s - szyldem. Będą działać pod nazwą Wujek Wania.

lfn2fVcy?format=png&name=small

wyznawcy putina mordercy teraz będziecie mieli swoje restauracje

----------------------------------

putin chce denazifikować ukrainę a antypis przy pomocy brukseli chce denazifikować polskę

ZdjęcieZdjęcieZdjęcie

--------------------------

a dla normalnych :)

Karolina Bielawska, reprezentantka Polski w konkursie Miss Świata 2021 zajęła pierwsze miejsce w finale konkursu piękności Miss Świata 2021.

Opublikowano

Skoro mnie pytasz jak ponizej .....

39 minut temu, hubertb napisał:

Nie wiem nie jestem w PiS, ale w Wiośnie maja takiego co chciałby każdego ciepło przywitać, jesteś chętny ? 

.......to chyba logiczne że ciebie zapytałem

30 minut temu, Ulman napisał:

A niby dlaczego?

Opublikowano

Przecież teraz jest idealny moment aby Brytole, Amerykanie i Żydzi odtajnili te słynne materiały, co to mieli je posiadać a Maciarewicz wiedział że je posiadają, na zamach. 

Dawać wszystko jak leci , lepszego czasu nie będzie. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Dmitrij Miedwiediew przestrzega Zachód: Będziemy walczyć o porządek światowy, który odpowiada Rosji .

Dmitrij Miedwiediew opublikował bardzo kontrowersyjny post na Telegramie. Były prezydent Rosji napisał w nim, że "USA podsycało 'obrzydliwą' rusofobię, próbując zmusić Rosję do rzucenia na kolana". Ponadto stwierdził, że kraj "ma dość siły, aby zatrzymać saksońskich wrogów na swoich miejscach".

Dmitrij Miedwiediew

Rosji marzy się NOWY ŁAD ŚWIATA .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v