Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

widział ktoś jakiś akt kończący drug wojnę Polski z niemcami w obecnych granicach?

http://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20100900589/O/D20100589.pdf

w wielu różnych dokumentach miedzy Polską a RFN sprawa granicy została unormowana

co do zakończenia wojny - z tego co wiem, ona nigdy nie została formalnie w 1939 roku wypowiedziana zgodnie z prawem międzynarodowym

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galan99 napisał:

Siennica Różana mieszka kilka rodzin z Ukrainy małe łebki bawią się w wojnę i krzyczą Putin h*j , suka blać , czyli k**wa mać i bramkę z kopa .

Raczej norma wśród łebków, kiedy nie muszą się chować co chwila do piwnicy przed nalotem. To są skutki każdego konfliktu. Najszybciej widać na dzieciach.

Trzeba to jakoś ogarnąć pod względem edukacyjnym, bo będzie tylko gorzej. C

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

a "zarezaty" jeszcze gówniarstwo nie krzyczy? ono tam od kołyski tego uczone
w nienawiści i agresji od dziecka wychowane

no polaczyny, koniec poczucia bezpieczeństwa i konformistycznego oczekiwania na śmierć ze starości. nie powiem że o to chodziło no ale tak wyszło

A Polacy nie potrafią "zarezaty - tak samo można zrobić i to szybko nie widzę problemu .

Polacy byli ostrzegani na Wołyniu że mogą być  mordowani ale zostali - To co się stało to Wszystko podpuścili Niemcy te pier**lone Niemcy , obecnym czasie też na nich trzeba  uważać czy coś nie knują z Sowietem .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jahooo napisał:

ciekawe na kogo będziesz szczekał , jak pisiorów zabraknie

typowy troll jesteś - na kogo każą, na tego szczekasz

jak chcesz konstruktywnie krytykować - pokaż jakąś alternatywę, a nie razem z Ulmanem - szczekać na wszystko co się rusza

Ha ha i co jeszcze? Ja ci pisze co mi pracownik stadniny powiedział, który na początku był zadowolony ze zmiany. Szybko za Trelą zatęsknił jak i cała załoga. Możesz se pisać, że szczekam bo inaczej nie umiesz zagłuszyć prawdy nie wygodnej dla was. Pis zamiast ratować i rozbudowywać wiele w PL zniszczył.

Pytasz na kogo będę szczekał jak pisiorów zabraknie. Oby zabrakło będzie to jeden z szczęśliwszych dni z losów Polski. A ja się zastanowię na kogo. Ale mogę ci powiedzieć, że na każdego kto będzie robił źle. Sam tu kiedyś krytykowałem poprzedni rząd czy Komorowskiego. Bo nie jestem takim cynikiem jak wielu z was. Co to widzą wszystkich dookoła jak to źle robią. A jak pis robi źle to udajecie, że sprawy nie ma, nie ważne albo tak nie jest.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A jak myślicie granica będzie na Wiśle? To by nawet fajnie ,bo ja wtedy Germania 🤨 ale chociaż John Deera będe mógł mieć 😛

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Jak granica na Wiśle ? .

Rosja - Germania 

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

ale chociaż John Deera będe mógł mieć 😛

Byś miał wtedy miske ryżu...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Daj te mapy , ja chyba lepiej trafię do Niemca 🙂👍

znaczy kulami chcesz "trafiać" czy tylko znasz drogę co by właściwszego pana ...jak by co i na fojgla startujesz?
a map sam se szukaj i nie złośliwie Cię spławiam bo mróz puszcza i zaraz w pole ruszam a jeszcze jedno wyłapałem w radiu i nawet mnie to rozbawiło....

i wszystko co mi z tym wyobraźnia podsuwa da mi całkiem wesoły dzień ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

znaczy kulami chcesz "trafiać" czy tylko znasz drogę co by właściwszego pana ...jak by co i na fojgla startujesz?
a map sam se szukaj i nie złośliwie Cię spławiam bo mróz puszcza i zaraz w pole ruszam a jeszcze jedno wyłapałem w radiu i nawet mnie to rozbawiło....

i wszystko co mi z tym wyobraźnia podsuwa da mi całkiem wesoły dzień ;)

Ja będe żył tam gdzie będzie trzeba , skoro mówisz że już należy trenować język niebawem nowego wkaciela ziem Rzeczypospolitej , strzelanie nic nie da 

A i ja nie mam czasu szukać  narazi , problem mam z serwomechanizmem  w zetorze po remoncie nie chce działać 🤷

Opublikowano

Nowemu właścicielowi jesteś potrzeby w roli niewolnika, czyli nie będziesz miał swojego domu ziemi itp. Zostaniesz najprawdopodobniej relokowany tak żeby ci do głowy ucieczki nie przychodziły. Tak Niemcy działali podczas rozbiorów i późniejszych wojen wątpię żeby teraz postąpili inaczej. 

Opublikowano

Nad Niemcami już nikt nie trzyma bata żeby nie mogli się zbroić .

Niemcy chcą kupić amerykańskie myśliwce F-35

Rząd RFN chce zastąpić swoje starzejące się samoloty bojowe Tornado nowszymi maszynami, prawdopodobnie amerykańskimi myśliwcami F-35 – poinformowała agencja Reutera, powołując się na źródło w niemieckich władzach.

Za kilka lat będą Niemcy zagrożeniem dla świata .

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, hubertb napisał:

Nowemu właścicielowi jesteś potrzeby w roli niewolnika, czyli nie będziesz miał swojego domu ziemi itp. Zostaniesz najprawdopodobniej relokowany tak żeby ci do głowy ucieczki nie przychodziły. Tak Niemcy działali podczas rozbiorów i późniejszych wojen wątpię żeby teraz postąpili inaczej. 

U nas z tego co dziadki opowiadało to nie przesiedlano ludzi za Niemca , część tylko przymusowo wywożono do pracy w Rzeszy . A jak będzie teraz to się zobaczy , mam nadzieję że zwykłym ludziom co do polityki się nie mieszają pozwolą jakoś żyć 

1 godzinę temu, V12 napisał:

Byś miał wtedy miske ryżu...

Okupacja straszna rzecz , ale u ruska chyba nie będzie lepiej ? 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

to nie przesiedlano ludzi za Niemca , część tylko przymusowo wywożono do pracy w Rzeszy

I myślisz że jak by Niemcy wygrały wojnę to ludzie by wrócili z Niemiec? Przecież to było wstępne działanie a już i tak byli dość skuteczni. Okupant radziecki robił dokładnie to samo co Niemcy. Stalin wywoził ludzi a tych miejscowych wykorzystywał do cna. 

Opublikowano
14 godzin temu, jahooo napisał:

Na pewno zmieni, już widać spore zaangażowanie ludzi, wcześniej była bierność i czekanie na ruch władz. Zapewne przy urnach sporo się zmieni, niektóre partie przepadną w przedbiegu do wyborów. Poza tym - chyba każdy, kto dostanie PESEL nabywa też prawa wyborcze, prawda ? Dodatkowe 2-3 miliony głosów mogą sporo zmienić na scenie politycznej. Mniejszość ukraińska w Sejmie - takie NOVUM. A myślałem, że tego nie dożyję.

Wraz z otrzymaniem PESEL-u nie otrzymuje się praw wyborczych. Przynajmniej na razie. Przestańcie powielać te brednie. https://youtu.be/rYagppcX2Nk?t=1018

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A ja się zastanawiam dlaczego Obajtek nie dał schronienia uchodźcom w jednym ze swoich pałaców remontowanych za forsę z Orlenu. On ma więcej m2 do dyspozycji niż ta nie wielka willa.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
59 minut temu, hubertuss napisał:

A ja się zastanawiam dlaczego Obajtek nie dał schronienia uchodźcom w jednym ze swoich pałaców remontowanych za forsę z Orlenu. On ma więcej m2 do dyspozycji niż ta nie wielka willa.

Tak z ciekawości ,to byłeś zobaczyć czy nie siedzą w tym pałacu  ??

I do tej willi WOŚP też możesz zajrzeć 

Opublikowano

"Niniejszym wyzywam Władimira Putina na pojedynek. Stawką jest Ukraina" - napisał w poniedziałek Musk. "Czy przyjmujesz to wyzwanie?" - spytał, pisząc po rosyjsku.

to już po putinie :)

Opublikowano
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

A jak myślicie granica będzie na Wiśle? To by nawet fajnie ,bo ja wtedy Germania 🤨 ale chociaż John Deera będe mógł mieć 😛

Nie cieszyłbym się tak bardzo. Tam na zachodzie dopiero będzie dym jak się islamiści ruszą. Mam znajomego,przyjechał z Belgii do Polski bo jak mówi bał się o swoją rodzinę,tam już strach wypuścić dziecko na ulicę. Już nie mówię to tej całej ideologi marksistowskiej która tam panuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v