Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic, po prostu rozpoznałem treści. 

Co do USA, porównanie pasuje tylko jeśli ślepo chce się udowodnić że putin może sobie atakować Ukrainę. W innym wypadku USA i Rosję dzieli przepaść nie do przeskoczenia. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Takiej rozgłośni z Torunia? 

Dobra @Ulman przyznaj się co chcesz udowodnić i kogo wybielić ? 

do Bydgoszczy zbliża flota się totalnie uzbrojona...

agresorzy mają rzut beretem już do Torunia

czy to że, grasz na gitarze uszczęśliwia innych ludzi?

Czy ma sens, że się trudzisz? Weź, nie pier**l, to mnie nudzi!

Radio Marii nadaje, chociaż pod bombardowaniem

Toruń ma już status twierdzy na obrony zawołanie

z Marsa generałowie pokazują ważne cele

przerażony lud szuka nadziei w kościele

nie wiedzą biedacy, że nie pójdą już do pracy

wszyscy Polacy na jednej leżą tacy

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Rozsądny pomysł , a my tutaj będziemy musieli dziadostwo przepędzic 💪 

Ja mam 30km km w linii prostej do Białorusi,, pierwszy ostrzał doleci.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Ulman napisał:

Gdzie na świecie Putin sieje terror?

w rosji od jakiegoś już czasu i zachód ma nadzieję że teraz to się nasili
Ponadto zaczyna eksportować m.in. na tereny Ukrainy i wszędzie na terytoriach przez rosję okupowanych, tutaj rzeczywiście niewielka różnica między rosją a jankesami

trwa największa od początku wojny powietrzna ofensywa rosji
zapewne orają lotniska ukraińskie no i putin zapowiedział zniszczenie ukraińskiego przemysłu zbrojeniowego

lotniska to zapewne pokłosie tychnatowskich samolotów ale przemysł? Zapewne coraz bardziej dopuszcza rosja że może całej Ukrainy nie opanować

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Nic, po prostu rozpoznałem treści. 

Co do USA, porównanie pasuje tylko jeśli ślepo chce się udowodnić że putin może sobie atakować Ukrainę. W innym wypadku USA i Rosję dzieli przepaść nie do przeskoczenia. 

To jest tylko wpojony ci fałszywy relatywizm. USA robiło rozpierduchy w Korei, Wietnamie Iraku czy Afganistanie a to tylko te najbardziej znane. W Hiroszimie usmażyli kilkadziesiąt tys cywili od niemowlaka po staruszków . Gdyby to zrobili ruscy to byłby to jeden z ważniejszych argumentów antyrosyjskich, a co mamy? Ano nikt nawet tego nie potępia bo amerykanie byli dobrzy i widocznie tak musieli zrobić. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Denwer napisał:

Ty  po Polsku  czytać  nie potrafisz.  Ja nie jestem  Wojskowym  dotrze  to  do ciebie  czy  nie  bo widać  że  nie bardzo  u  ciebie  z myśleniem.

Zrozum  to  osiołku   że  Ukraińska  armia  jest  za słaba  aby  sama  pokonała  Rosję  dlatego  zachód  musi   im pomóc  i  walczyć  razem  z nimi o  wolną  ukrainę   o  wolną  Europę.

Czego ty  nie rozumiesz 

Nie  można  w  szczujni  ci  nie mówili  kolejny  raz  się  kompromitujesz.   :D  :D  :D  

MSWiA  musiało by wydać  mi zgodę 

A Wojskowemu MON 

Nie  żadna  ukraina 

Właśnie po  raz kolejny  się  ośmieszyłeś   lubisz  robić  z siebie  błazna  ????

To, że nie jesteś wojskowym nie upoważnia ciebie do pisania bzdur. Skoro nie jesteś wojskowym to nie wysyłaj innych wojskowych na wojnę, która może się rozpętać na przynajmniej całą Europę. Ja wiem, że ci fajnie jak Putinowi wysyłać innych na wojnę za Ukrainę czy chcą czy nie i się za nimi chować. Ale wiedz o tym głupolu, że jeśli Polska czy inne kraje wyśle wojska na Ukrainę wtedy Putin może zaatakować i nas. A ty widać po twoim pisaniu nie bardzo palisz się do walki. Wolał byś stać za plecami innych. Wojskowych. Bo ty nie wojskowy.

Ja wiem o tym, że Ukraińska armia jest słabsza od Ruskiej. I nigdzie osiołku nie pisałem, że jest odwrotnie. Pamiętaj, że zachód to także my Polska. I pamiętaj, że gdy przyłączymy się do wojska wtedy mobilizacja obejmie także ciebie tchórzliwego pisiora co to każe bronić Ukrainy innym wymawiając się samemu, że nie jest wojskowym. To będziesz jak niedojdy z pisu postanowią wysłać naszych na Ukrainę jako ten zachód. Wtedy głupku staniesz się wojskowym.

W szczujni mówili w panoramie o 18, ze około 20 tys osób z 50 krajów zgłosiło się do walki na Ukrainie. Legia cudzoziemska we Francji dała urlopy legionistom chcącym włączyć dla Ukrajany. W tv pokazywali anglików jadących na Ukrainę. Zgłoś się do MON u to dadzą zgodę i tobie. Skoro twierdzisz, że zachód musi walczyć na Ukrainie to pojedź tam i daj przykład.

3 godziny temu, Denwer napisał:

art. 141 § 1 kodeksu karnego: "Kto, będąc obywatelem polskim, przyjmuje bez zgody właściwego organu obowiązki wojskowe w obcym wojsku lub w obcej organizacji wojskowej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5."

Obowiązujące przepisy nie pozwalają Polakom podjąć służby w obcym wojsku bez zgody ministra spraw wewnętrznych lub ministra obrony. Zgoda taka jest wydawana na wniosek zainteresowanej osoby, ale jej zdobycie nie jest proste. Oprócz szeregu załączników, które dołącza się do wniosku, musi być spełnionych wiele warunków.

https://www.rp.pl/mundurowi/art35774431-czy-polak-moze-walczyc-za-ukraine-w-legionie-cudzoziemskim

Po pierwsze nie musisz się chwalić swoim wyjazdem przed MON em czy MSWiA my cię nie wydamy. A tak na poważnie czy ja ci gdzieś pisałem, że masz tam jechać od tak sobie? Pozałatwiaj se te zgody. Inne kraje dają swoim to i nasz ci da. A już tak całkiem na poważnie to daj se spokój głupku. Bo ty naprawdę myślisz, że wciągniesz Polskę w wojnę a sam się schowasz bo nie jesteś wojskowy? Mylisz się i to bardzo i obyś swojej głupoty nie odczuł na własnej d będąc zmobilizowany.

2 godziny temu, mirro napisał:

Ale o czym Ty do mnie rozmawiasz? Przecież napisałem że to czy facet załatwi sobie zgodę we własnym kraju, to już inna kwestia. Zgoda Ukrainy na służbę w jej armii jest.

Dokładnie zgłosiło się jak różnie padają od 16 do 20 tys. Nawet szczujnia to podawała. z 50 krajów pokazywali nawet anglików, którzy tam jadą. Ukraina pozwala włączyć u siebie obcym. Nasz kraj patrząc na to, że nawet Legia Cudzoziemska podawała urlopy chętnym do walki tez by zgodę dał. Ale @Denwer to jest głupol, który myśli, że wyśle nasze wojsko na wojnę a sam będzie bezpiecznie siedział w kraju bo nie jest wojskowym. Głupek nie wie, że Polska w stanie wojny może go zmobilizować i wysłać na front i wtedy żarty i głupoty wylecą mu z głowy. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

To jest tylko wpojony ci fałszywy relatywizm. USA robiło rozpierduchy w Korei, Wietnamie Iraku czy Afganistanie a to tylko te najbardziej znane. W Hiroszimie usmażyli kilkadziesiąt tys cywili od niemowlaka po staruszków . Gdyby to zrobili ruscy to byłby to jeden z ważniejszych argumentów antyrosyjskich, a co mamy? Ano nikt nawet tego nie potępia bo amerykanie byli dobrzy i widocznie tak musieli zrobić. 

Po której stronie Korei chciał byś mieszkać ? Generalnie jakoś lepiej wychodzą ci którzy z nimi trzymają, a Hiroshima była atakiem odwetowym. Za to zagłodzenie kilku milionów chłopów jest według mnie zbrodnia stokroć gorszą. 

Opublikowano (edytowane)

Amerykanów i Ruskich nie można porównać. Amerykanie biorąc udział w różnych wojnach nie kiedy wywołując je samemu działali najczęściej przeciw jakimś reżimom komunizmowi czy watażkom lub dyktatorom.

Korea i Wietnam to wojny przeciwko szerzeniu komunizmu przez Ruskich. Pierwsza wojna w Iraku to znowu najechanie przez dyktatora innego kraju. Jugosławia to samo plus ludobójstwo. Druga wojna w Iraku trochę dyskusyjna ale jednak przeciwko dyktatorowi, który męczył i uciskał swój naród. Nie był to kraj demokratyczny. Po drodze był Afganistan gdzie znowu nie było demokracji a kraj niszczyli terroryści.

U Ruskich było odwrotnie. CI napadli kraje demokratyczne chcą zainstalować tam swoje reżimowe marionetkowe rządy.

PS Kaczyński w stanie wojennym schował się u mamy pod pierzyną. A @Denwerwysłał by nasze wojska na wojnę z Ruskimi. Ale sam do walki się nie pali bo nie jest wojskowym. Jaki wódz tacy wyznawcy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

A według jakiego klucza ty to wartościujesz?

@hubertuss , daj spokój z takimi historiami. Ich nie powinno interesować że Saddam albo inny dyktator cos robi u siebie w kraju i tak naprawdę ich nie obchodzi a sa to tylko preteksty. Putin powie że chce opanować Banderland i zapobiec rozszerzaniu wplywów USraela a USA zapewni że do Iraku weszli w trosce o dobro tamtejszych obywateli. Jedno ich łączy - gdziekolwiek wejdą, chcą zainstalować  rząd który będzie im sprzyjał i wykonywał polecenia. Reszta to tylko sprawa odmiennych narracji.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Ulman napisał:

Ano nikt nawet tego nie potępia bo amerykanie byli dobrzy i widocznie tak musieli zrobić.

Japonia pierwsza zakatowała usa te per harboł na tych hawajach.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Demokracja jest na pewno bardziej pozytywna niż komuna czy inne reżimy. Niestety w historii tak przeważnie było, że ruscy oferowali reżimy a Amerykanie demokracje. Choć nie bez równych wpadek naturalnie i nie wszystko było idealne. Jednak wciąż uważam, że porównać działań tych dwóch krajów się nie da.

Opublikowano

Jak nowa – rezydencja carów,
Służba swe obowiązki zna;
Precz wysiedlono stąd Tatarów,
Gdzie na świat wyrok zapaść ma.

Okna już widzą, słyszą ściany,
Jak kaszle nad cygarem Lew;
Jak skrzypi wózek popychany
Z kalekim Demokratą w tle.

Lecz nikt nie widzi i nie słyszy,
Co robi Góral w krymską noc,
Gdy gestem w wiernych towarzyszy
Wpaja swą legendarną moc.

Opublikowano
mirro napisał:

A ja czekam na informacją że Ukraina dostała Rapiery. I wtedy ta kolumna pod Kijowem udaje się do krainy wiecznych łowów.

predator to już by miał jebitny zasięg jak na obecne warunki ale reaper to już by Moskwie zagroził...

Ursus932 napisał:

34 minuty temu, galan99 napisał:

Sekretarz stanu USA: daliśmy "zielone światło" państwom NATO na dostarczenie samolotów Ukrainie

– Stany Zjednoczone dały "zielone światło" państwom NATO, jeśli zdecydują się dostarczyć Ukrainie myśliwce – przekazał Sekretarz stanu USA Antony Blinken w programie "Face The Nation". Wypowiedź miała miejsce dzień po tym, jak prezydent Zełenski zaapelował podczas rozmowy telefonicznej do członków Kongresu o dostarczenie myśliwców.

To Władka wyprowadzi z równowagi .

Przepowiednia św Łucji coraz bliżej ... 

@DTaras @mirro wy blisko i w temacie , będzie potrzeba coś na Moskala ☺️ , może być beryl 

Beryl? Bimber chyba. Tylko dodaj olejku rycynowego...

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Po której stronie Korei chciał byś mieszkać ? Generalnie jakoś lepiej wychodzą ci którzy z nimi trzymają, a Hiroshima była atakiem odwetowym. Za to zagłodzenie kilku milionów chłopów jest według mnie zbrodnia stokroć gorszą. 

ten zdrajca i pacholek rosji to sobie moze chciec, napisze to co mu kaza..az dziw ze jeszcze do swoich nie wyjechal.

wrocilem  z krakowa-wszedzie mnostwo ukraincow,chwilami to jakbym po kijowie spacerowal.

kazdego ukrainca poznasz po jednym-po smutnych oczach....

jeden pijany idiota cos zaczal sie do ukraincow szarpac ale zaraz go straz miejska spacyfikowala.

Opublikowano
7 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Będzie działał  na kilku frontach jak Hitler?🤔

A cholera wie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v