Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dopuki nie znajdą pracy w Polsce to ktoś musi pokryć koszty wynajmu mieszkania i wyżywienie, bo przecież nic nie mają. A skoro zapotrzebowanie jest na około 1 mln to dlaczego do tej pory ich tu nie było?  Polskę zaleje teraz fala uchodźców z całej Azji nie tylko Ukrainy.

A swoją drogą ciekawe co było by gdyby wojna wybuchła w szczycie pandemicznego szału? Testy maseczki i izolacja ? 😄

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Na pewno OPEC

Napewno nie w dłuższej perspektywie. Dla nich korzystniejsze jest stabilne utrzymanie ceny, a nie szokowe windowanie w górę. Każda zwyżka cen ropy powoduje, że kraje szukają alternatyw w postaci OZE, elektrycznego transportu czy atomu. A to w przeciągu kilku lat oznacza zmniejszenie zapotrzebowania na ropę i de facto dla nich straty. Tak samo policzył Putin, że w 2024 już nie byłoby go stać na mobilizację armi w celu uderzenie na Ukrainę

Opublikowano
2 minuty temu, Morion napisał:

A skoro zapotrzebowanie jest na około 1 mln to dlaczego do tej pory ich tu nie było?

Bo wolą euro. Po za tym przyjechały kobiety i dzieci a dla takich rynek pracy ma bardzo mało miejsca. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, PRIMO napisał:

Mniezastanawia kto naprawdę pociąga za sznurki i kto tak naprawdę na tym konflikcie zarobi. 🤨

Pekin, ale to nie jest nic odkrywczego i żadna tajemnica. Tyle, że Chińczycy też mogli przecenić zdolność Rosyjskiej armii, i siłę przekazu medialnego jaki poszedł w świat. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Na pewno OPEC

Chiny mogę teraz kupować od Ruskich surowce dużo taniej. Co samemu Putinowi się nie musi za bardzo podobać. 

Opublikowano

U mnie we wsi gość firmę budowlaną prowadzi zatrudnia zależy od potrzeb od 15-30 Ukraińców przyjeżdżają juz conajmniej 15 lat mieszkają tu na miejscu i nigdy nikt z nimi problemów nie miał przychodzi czasem paru pod sklep na piwo na boisko w siatkę pograć pozytywnie nastawieni strukturę na domu robili u mnie też bezproblemowo bylo także wszystko zależy na kogo się trafi chyba 

Opublikowano
40 minut temu, galan99 napisał:

W Zamościu koło Ekonomika brudasy , czarnuchy po cieli nożem dziewczynę i 2 zgwałcili teraz są zamieszki pojebane ludzie .

to jakieś pewne informacje czy zasłyszane od męza kolegi cioci grażyny? Pytam bo ostatnio gdzieś czytałem artykuł, że różne środowiska niekoniecznie polskie będą próbować u nas wywoływać niepokoje społeczne mające na celu destabilizacje państwa?

Opublikowano (edytowane)

Pewne informacje nie wymyślone .

Wolę by Ukraina wygrała nie mam zamiaru następnych 40 lat by Polska była pd zaborem Ruskich kacapów .

Trzeba uważać na Romów poruszają się na Ukraińskich numerach i kradną . To nie są Ukraińcy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
44 minuty temu, cinek1808 napisał:

Żeby nie było , że nie mówiłem. 

W sobotę grupa Polaków jedzie walczyć na Ukrainę

Najlepiej z afrykańskimi studentami. 

Opublikowano
8 minut temu, thor1984 napisał:

to jakieś pewne informacje czy zasłyszane od męza kolegi cioci grażyny? Pytam bo ostatnio gdzieś czytałem artykuł, że różne środowiska niekoniecznie polskie będą próbować u nas wywoływać niepokoje społeczne mające na celu destabilizacje państwa?

Mamy drugi stopień gotowości, nasz wywiad spodziewa się takich akcji.

Opublikowano
22 minuty temu, Morion napisał:

Dopuki nie znajdą pracy w Polsce to ktoś musi pokryć koszty wynajmu mieszkania i wyżywienie, bo przecież nic nie mają. A skoro zapotrzebowanie jest na około 1 mln to dlaczego do tej pory ich tu nie było?  Polskę zaleje teraz fala uchodźców z całej Azji nie tylko Ukrainy.

A swoją drogą ciekawe co było by gdyby wojna wybuchła w szczycie pandemicznego szału? Testy maseczki i izolacja ? 😄

Tylko jak poczują że mają darmowe pieniądze to nie zechcą nawet pracować tylko na siłę będą brać socjale. A kto na tym ucierpi? My Polacy którzy ciężko pracują. 

Opublikowano
53 minuty temu, galan99 napisał:

W Zamościu koło Ekonomika brudasy , czarnuchy po cieli nożem dziewczynę i 2 zgwałcili teraz są zamieszki pojebane ludzie .

Podaj źródło tych swoich pewnych informacji, bo już nie pierwszy raz powielasz plotki i niesprawdzone informacje. 

Najświeższe co znalazłem to to 

Zamość. Podejrzany o podpalenie sanepidu i punktu szczepień w rękach policji

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Podaj link żeby nie było jak wczoraj z info o bójce w Przemyślu 

Akurat o Przemyślu piszą . Nasi "narodowcy" i pseudokibice szukają zwady z obcokrajowcami, ściągane sa dodatkowe siły policji.

Zapewne skończy się na szerokiej fali aresztowań i wysokich wyroków, bo w obecnej sytuacji nie można tego tolerować.

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Rosja zaatakował Ukrainę to akurat jasne choć jakie są prawdziwe powody tego ataku tego się długo nie dowiemy. Po przeglądzie od rana portali internetowych dochodze do wniosku że wiele tragedii odpowiada sama Ukraina. Nawet Polska w 39 roku unikała walk w miastach aby nie narażać ludności cywilnej. Nie mogę zrozumieć jak można doprowadzić do tego aby walki przeniosły się do gęsto zamieszkanego miasta,a później płakać że Rosianie ostrzelaja domy i ofiarami są cywile. Oczywiście rozumiem że na otwartej przestrzeni nie mają szans ale takie postępowanie moim zdaniem jest karygodne wobec własnych obywateli. 

jesli nikt jeszcze ci nie powiedzial ze jestes debilem to jestem pierwszy.......

2 godziny temu, Ulman napisał:

Taki inteligentny gość a emocje rozum zupełnie odebrały. 

taki srednio inteligentny gosc a platny zdrajca,pacholek rosji, pieniadze mu rozum zupelnie odebraly..

2 godziny temu, Ulman napisał:

Zmień źródło informacji bo to bzdury gamoni którzy ulegli emocjom 

zacznij sputnik ogladac -tam jest sama prawda

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jacuś. Pijana Hiszpanka? W tym stanie każda deklaruje panieństwo.

ty erosomanie....z zona chodze .

Opublikowano
18 minut temu, witejus napisał:

Coś ci się pomyliło ,nie ma żadnej strony o tej nazwie.

Wejdź na yutuba potem na Zygfryt Dzubka tv a potem kliknij tajemnice czernobyla. Sorry że tak podaję ale nie jestem tak obcykany w tym. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v