Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, niesmiertelny88 napisał:

mieć pretensje do Niemca że miał dziadka w Wehrmachcie. stereotypy ciężko zmienić ale jest okazja. teraz, już to zresztą widać że Polak potrafi wybaczać.

Akurat Niemcy to nazistowskie ku...y. Nigdy do nich szacunku nie miałem i nie będę miał. 

Opublikowano
3 minuty temu, niesmiertelny88 napisał:

mieć pretensje do Niemca że miał dziadka w Wehrmachcie. stereotypy ciężko zmienić ale jest okazja. teraz, już to zresztą widać że Polak potrafi wybaczać.

O dziadka w wermachcie miec pretensji nie można ale jak ma wytatuowaną swastykę i chce stawiać pomniki Adolfowi to trzeba lać w pysk. 

Patrząc na obecne Niemcy nie masz usankcjonowanego przez państwo kultu Hitlera. Czczenie Bandery i UPA  na Ukrainie to tak jakby Niemcy czciły Hitlera i NSDAP. I powiesz że to bez znaczenia ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

no wlasnie gdzie jest roman ?? on mial dziadka w wermachcie .🤣

widze ze tu sami prawdziwi katolicy- obce im jest wybaczam i prosze o wybaczenie.

54 minuty temu, cinek1808 napisał:

Nie muszę u nas w sezonie truskawek to czarno od Ukraińców straczy mi tych widoków

a widzisz codziennie murzynow, arabow, wietnamczykow, turkow ?? w duzym miescie to normalka. 

53 minuty temu, V12 napisał:

ja lubiłem/lubie  nasze marki nawet licencyjne . 

tera kupiłem zestaw lamp led  zespolonych do dwoch przyczep, Polskiej ,prywatnej firmy 

niech zgadne z wieliczki ???

52 minuty temu, hubertb napisał:

W Krakowie to faktycznie można poczuć się jak w Londynie idziesz ulicą i każdy dialekt świata usłyszeć można. 

teraz to mniej ale w sezonie turystycznym to norma- teraz nocne zycie hiszpanie opanowali,nie wiem czy jakies tanie loty czy co, cale centrum pelne mlodych pijanych plci obojga,z gwinta wino i wodke chleja,mordy wydzieraja-dobrze ze juz prawie nikt tam nie mieszka.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-03-01/wojna-rosji-z-ukraina-spolka-nord-stream-2-ag-oglosila-upadlosc/?ref=slider&fbclid=IwAR1vk2O6HS2WzbYw4cOJmpNzhnquDZbdoSMK37fVtwgp2Jd4wEUXg-UXjns

Edytowane przez jacus
Opublikowano

chodzi mi o to że nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Osoby popierające nazizm , faszyzm czy komunizm są na całym świecie. dla jednego kraju ktoś może być bohaterem A dla drugiego wcieleniem diabła. tego nie da się uniknąć.

Opublikowano (edytowane)

Z WP.pl :

Bartosz Wilk z zespołu prasowego podkarpackiej policji poinformował, że we wtorek wieczorem w Przemyślu pobito troje obywateli Indii. Napaści dokonała grupę pięciu mężczyzn. Jednej z poszkodowanych osób jest udzielana pomoc medyczna.

Pomylić Ukraińca z hindusem.... 

Ruscy walą bombami wygląda coraz gorzej. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Na Białorusi ta cała Svietlana to też trochę odklejona jakoś jej kompletnie nie ufam. Łukaszenka jaki tam jest to jest ale o kraj dbał a ta to by z miejsca wszystko na samopas puściła. 

W jaki sposób dbał? 🤔 Całkowicie uzależnieni od dobrej woli putintlera, zadbał jedynie o swoją d*pę i  swoich piesków, złodziejstwo i korupcja. W razie d*pa zacznie się palić to sp***doli do putintlera do bunkra, tyle zrobił dla kraju. ruski od zawsze nienawidzi EU i szczoch łukaszenka jest tylko mostem pomiędzy nami żeby nie było bezpośrednich kontaktów i tranzytu. Tylko dlatego putinler ich utrzymuje. 

putinler już dłuższy czas planował, ściągnął ciapatych gdzie? Do swojego śmietnika, na Białoruś. Odwrócenie uwagi, u siebie miał porządek, a tam sajgon i zjebke od całego świata zebrał szczoch łukaszenka. 

Gdzie są teraz obrońcy ciapatych, którzy kazali wpuszczać i pomagać...? Kto wie czy to nie miała być armia do zamachów w Europie w czasie gdy putintler będzie rżnął Ukrainie. To wszystko z czasem nabiera całkiem sensu jak zacząć składać wszystkie puzzle...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Każdego szkoda, bo tak jak ci mówię nikt o klubie z Przemyśla nie słyszał a o kibicach i ich dokonaniach już głośno. 

a klub z rzeszowa jezdzil w tamtym sezonie po podkrakowskich wsiach grac jak on sie nazywal -stal ??

jesli chodzi o czuwaj przemysl to ja slyszalem,ale ja kibic od dziecka chyba jeszcze jakis jest 

Opublikowano

Rzeszów  ma dwa kluby piłkarskie praktycznie bez osiągnięć. Stal i Resovie. Stal jest bardziej rozpoznawalna w żużlu ale to też już przeszłość a Resovia z siatki->

Asseco Resovia.

W Przemyślu mają "barcelone" czyli Polonie Przemyśl

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, cinek1808 napisał:

Gdzieś to można zobaczyć jak walą bombami ? Kamerki oglądam z Kijowa i nic nie widać 

Twitter, w wyszukiwarce wpisz ukranine i masz różne profile z info. Nexta jest wszystko po angielsku, chyba że ukr umiesz 

https://mobile.twitter.com/UAWeapons?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1498757622211784707|twgr^|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2FJ3IhrHk6O%2F

https://mobile.twitter.com/nexta_tv

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Twitter, w wyszukiwarce wpisz ukranine i masz różne profile z info. Nexta jest wszystko po angielsku, chyba że ukr umiesz 

Uczyłem się języka wroga. Ruski ja panimaju

Z Rzeszowa to kojarzę rysice z klubu siatkarskiego 

Opublikowano

dzisiaj znowu tchórze giełdy nie otworzyli, a chodzą słuchy, że będzie nieczynna cały tydzień :)

rosyjskie spółki notowane w londynie wczoraj:

SBERBANK -74% :) ; GAZPROM -52%  :) ; LUKOIL -63 :) ; MAGNIT -80%   :) ;

i dzisiaj:

SBERBANK -80% :) ; GAZPROM -71%  :) ; LUKOIL -44% :) ; MAGNIT -46%   :) ;

ruska gospodarka nie podniesie się przez 20 lat; nawet trawy do jedzenia im zabraknie

Opublikowano (edytowane)

"Zdecydowanie potępiamy rosyjski, śmiertelny atak na okolice kijowskiego Babiego Jaru, miejsca pamięci ofiar Holokaustu - przekazał we wtorek jerozolimski Instytut Jad Waszem. Święte miejsca, takie jak Babi Jar, muszą być chronione, a nie narażone na przemoc - dodano."

nie wiem czy to wina tłumaczenia ale czy nie wygląda to nie tylko jak napiętnowanie rosji za to że zniszczyła a bardziej Ukrainy że "naraziła" i "nie ochroniła" ?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 godzin temu, cinek1808 napisał:

@niesmiertelny88. Bo sam pomagałem Ukraińcom jak szukali w Polsce samochodów , ciągników. Jeździłem załatwiać sprawy dla Nich. Pomagałem znaleźć pracę, latwilem zaproszenia. 

Ja bym chyba nie sprzedał żadnej maszyny ,ciągnika czy samochodu bo to podły naród i jakby się co zepsuło w krótkim czasie to pewnie mogą wpierdziel spuścić .  dobrze że nie musze też nikogo zatrudniać B| 

Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

dzisiaj znowu tchórze giełdy nie otworzyli, a chodzą słuchy, że będzie nieczynna cały tydzień :)

rosyjskie spółki notowane w londynie wczoraj:

SBERBANK -74% :) ; GAZPROM -52%  :) ; LUKOIL -63 :) ; MAGNIT -80%   :) ;

i dzisiaj:

SBERBANK -80% :) ; GAZPROM -71%  :) ; LUKOIL -44% :) ; MAGNIT -46%   :) ;

ruska gospodarka nie podniesie się przez 20 lat; nawet trawy do jedzenia im zabraknie

Wiesz że jesteś kretyn?🤨🤦‍♂️

Cieszysz się z tego że zwykli obywatele zostaną po czterech literach a plutina to specjalnie nie ruszy. 

Brawo za myślenie. 

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, racyl napisał:

A gdzie masz znaki szczególne że to polski dworzec ? Też to widziałem a pod tym kilkadziesiąt zdań jak ta Pani jednej matce pomogła i pojechała kolejnej pomagać a tu same chłopy ciapate przyjechały.

Nie trzeba być głupkiem i nie powtarzać fake newsów

Dalej podtrzymujesz to co napisałeś,? Mam dokładne info że  jest tak jak ja to odebrałem. Wpuszczają jak leci, biorą łapuwy i tyle w temacie... jeden plus że większość nie zostaje tylko spiesza na Niemcy.

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Rosja zaatakował Ukrainę to akurat jasne choć jakie są prawdziwe powody tego ataku tego się długo nie dowiemy. Po przeglądzie od rana portali internetowych dochodze do wniosku że wiele tragedii odpowiada sama Ukraina. Nawet Polska w 39 roku unikała walk w miastach aby nie narażać ludności cywilnej. Nie mogę zrozumieć jak można doprowadzić do tego aby walki przeniosły się do gęsto zamieszkanego miasta,a później płakać że Rosianie ostrzelaja domy i ofiarami są cywile. Oczywiście rozumiem że na otwartej przestrzeni nie mają szans ale takie postępowanie moim zdaniem jest karygodne wobec własnych obywateli. 

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v