Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczy że napisali o wpływie sojuszników z NATO i UE, czy tam partnerów europejskich a Mateusz jakby nie patrzeć jest w tej grupie. Ot takie małe ziarenko w całej garści piasku.

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Polska nie musi o nic apelować. Większość tej klasy średniej co jedzie swoimi autami np S17 i tak zatrzyma się dopiero w Niemczech. 

Obyś się nie przeliczył.  Bo w okolicy już słuchać pogłoski że wszystkie większe zakłady pracy są bardzo chętne żeby przyjąć Ukraińców. A wiesz dla czego? Bo im zapłacą najniższą krajową i będę robić A Polakom w tej chwili są zmuszeni płacić około 3500 netto i nawet więcej.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A Ukraińcy wcale nie chcą pracować za najniższą.😂 Już dawno płaci się po 3,5tyś netto. Dziś dzień wypłaty, to jestem na bieżąco.🤣

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
Filin1 napisał:

Pewnie mni zakrzyczycie ale coś mi się zdaje  że ten cały konflikt to widowisko dla gawiedzi. Dziwna jest ta inwazja. Putin nie jest takim idiota żeby wysyłać stare rupiecie z byle jak wyszkolony załoga. 

Może nie być świadomy co ma na stanie. Tyle lat w złotych pałacach spędził, że nie ma możliwości widzieć co ma na dole.

Opublikowano
DTaras napisał:

Wojsko Bialoruskie będzie miało ruskich oficerów Jedyna szansa na bunt to pierwszy opór ze strony Ukraińców. Potem to już tylko walka o życie.

Białoruś ani nigdzie nie walczyła w ostatnich latach, i raczej nie szkoliła żołnierzy w zachodnich standardach. Ukraina tak. Jak tam wkroczą to będą padać szybciej niż ruskie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

A Ukraińcy wcale nie chcą pracować za najniższą.😂 Już dawno płaci się po 3,5tyś netto. Dziś dzień wypłaty, to jestem na bieżąco.🤣

Miałem to samo napisać , ale juz wyjaśniłeś :) im sie ojro marzy - zupełnie to normalne 

Edytowane przez V12
Opublikowano

32 minuty temu, DTaras napisał:

Yyy Ukraińcy podbijają świat - u nas już nie kupisz ruskich pierogów... teraz są Ukraińskie ..

a rosjanie w ogole wiedza ze takie pierogi istnieja ??

akurat tych nigdy nie lubilem-bez podtekstow politycznych ,nigdy mi nie smakowaly,wole leniwe🤣.

zara trza sie brac do roboty -rozsiewacz na utra rano zaladowac na full.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Ale jednak z tekstu wynika że to nie matousz wymusił... 🤔

matołusz wymusił na Kolumbie odkrycie Ameryki i zbudowanie tam  .........  do najpotężniejszej armii w xxi-ym wieku aby Polski broniła jako sojusznika

układ jest patowy z czymś takim jak rosją i pomyślcie wszyscy i każdy z osobna
czy Amerykanie stoją w Polsce aby małpę straszyć czy pilnować aby ktoś bodaj przypadkiem za dużym kamieniem stąd w małpę nie rzucił?
przepowiednia Lecha Kaczyńskiego to najzwyklejsza wiedza na bieg faktów oczywistych i nieuchronnych. N I E U C H R O N N Y C H

Jedynym sposobem na zmianę tego scenariusza jest wojna jądrowa co tej małpie się wydaje że możliwa w "ograniczonym zakresie"
Polska była w strefie wpływów małpy i do tej strefy powróci a reszta tego grzecznie popilnuje licząc na to że kolejnym razem Polska rozsadzi małpę od środka tak jak zrobiła z tej małpy mamą

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Powiedzmy że żartu nie przemyślałeś.

Przecież nie miałem na myśli niczego negatywnego , po prostu takie zestawienie informacji  tak zabrzmiało i tyle .

Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

Powiedzmy że żartu nie przemyślałeś.

jest tu jeden ale w tym temacie nigdy aktywny bardzo nie byl, sam sie nie chwali wiec i ja nie napisze kto.

9 minut temu, mirro napisał:

Dobra, wziąłem już tabletkę. 

o tej porze niebieska ??

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ukraińska armia rozgłasza jakoby do kadyrowców strzelali specjalnymi pociskami bo smarowanymi w tłuszczu wieprzowym

humor u człowieka nie zanika nawet w poczuciu śmiertelnego zagrożenia

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v