Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

toż widac ze sztucznie zrobione.

już się zmartwiłes że pojadą w ten h,,,,? :D

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, hubertb napisał:

A dla nieznających w ząb ich alfabetu ?

hubert, mieszkasz pod ruską granicą i nie znasz cyrylicy? :)

wg sondażu cnn 77% głosujących uważa, że nato powinno zbrojnie pomóc ukrainie; światowa opinia publiczna jest jednoznaczna: rosja putina jest przegrana moralnie

Edytowane przez nie
Opublikowano

Nie, próbowano mnie zmusić do nauki ale stawiałem skuteczny opór. 

5 minut temu, Ulman napisał:

czy to ma sens w dobie nawigacji satelitarnej?

Glonass taki piękny nie jest. 

• Haha 1
Opublikowano

Na terenie ukrainy działa nawigacja w samochodach więc będzie działać dowolne nawi które pokaze ci dokładnie adres, plan miasta, rozkłąd ulic itd. Jaki wobec tego ma sens zdejmowanie tablic z nazwami ulic? 

Opublikowano
nie napisał:

jak już pisałem ruski morderca jest skończony, on już przegrał; oczywiście w swoim szale może zniszczyć pól ukrainy a nawet wysłać rakiety na warszawę (nasz prezydent i premier powinni przebywać poza warszawą) ale rosja już jest przegrana; jak powiedział premier uk: zniszczymy rosyjską gospodarkę, nie ma dnia bez nowych sankcji

tak samo skończona jest polityka fałszywych niemców; co za podły naród 

jedyne wyjście dla ruskich to ogłoszenie putina niepoczytalnym i zniknięcie go, i wycofanie się z ukrainy

Prędzej zejdzie nagle na posterunku z powodu wycieńczenia i zmartwień czym zasłuży sobie na miejsce obok truchła lenina

jahooo napisał:

13 minut temu, hubertb napisał:

I kogo niby ? Łukaszenkę? Reszta pilnowana jak cholera. 

Słabo kontaktujesz, Łukaszenka jest już tylko figurantem, a jego wojska od pewnego czasu podlegają stawce

Chodzi o nas

W tej chwili trzy samoloty rozpoznania radioelektronicznego krążą nad Rumunią a jeden nad Morzem Czarnym. W powietrzu utrzymywana jest ciągle jedna lub dwie powietrzne cysterny nad Polską. Po co ?

global hawk zdaje się umi tankować w powietrzu... Myśliwce dyżurują.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Na terenie ukrainy działa nawigacja w samochodach więc będzie działać dowolne nawi które pokaze ci dokładnie adres, plan miasta, rozkłąd ulic itd. Jaki wobec tego ma sens zdejmowanie tablic z nazwami ulic? 

A pewnie i ruscy przyklejają telefon na uchwycie magnetycznym i walą na GPSie...

Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy napisał:

toż widac ze sztucznie zrobione.

już się zmartwiłes że pojadą w ten h,,,,? :D

Tobie szkoda lajki stawiać Ty ...."synu marnotrawny" no ale za coś takiego nie można nie

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

toż to fejk , co się tak produkujesz?

Zdjęcie to fejk ale ja nie o nim. Kilka razy dziś czytałem że ludność lokalna to faktycznie robi mysląc że zmylą przeciwnika. 

Opublikowano
Ulman napisał:

Gdyby ruski telefon zalogował się do sieci to nawigacja zadziała w dwie strony a dostawiane garminy czy inne w tym starym badziewiu wewnątrz nie działają. Oznaczenia kierunku marszu są taktyczne.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertb napisał:

A pewnie i ruscy przyklejają telefon na uchwycie magnetycznym i walą na GPSie...

A nie mogą jak bedzie taka potrzeba?  Warunki techniczne są więc co stoi na przeszkodzie?

Tobie się wydaje ze oni nie mają danych terenu czy własnych narzędzi tylko jak jada coś rozpieprzyć to patrzą na znaki i drogowskazy? Weż przestań.......🤒

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A nie mogą jak bedzie taka potrzeba?  Warunki techniczne są więc co stoi na przeszkodzie?

Nie bardzo. Mają swój system który w założeniach nie jest zły. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał:

Gdyby ruski telefon zalogował się do sieci to nawigacja zadziała w dwie strony a dostawiane garminy czy inne w tym starym badziewiu wewnątrz nie działają. Oznaczenia kierunku marszu są taktyczne.

nawigacja komercyjna potrzebuje neta tylko dlatego że właśnie komercyjna bo tylko do tej komercji rozliczenia

do oznaczenia pozycji GPS żaden sygnał nie jest potrzebny ponad ten z satelitów plus oczywiście odpowiednie ustrojstwo

ruskie a zwłaszcza militarne ich watachy na pewno jadą głównie na GLONASS i co prawda można ten sygnał geolokalizacyjny dowolnego systemu w terenie zakłócić i to stosunkowo łatwo ale nie wiem czy nawet Amerykanie mają odpowiednie systemy o praktycznym znaczeniu i odpowiednio dużym zasięgu aby"oślepić" przeciwnika w terenie nie oślepiając samych siebie w strefie szumu zakłócarki

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Amerykany mogą zakłócać giepsa w rejonie, już nie raz takie numery robili i ruscy nie pojadą a z glonem pewnie w praktyce będzie tak jak z ich dostawami paliwa.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mikad napisał:

Amerykany mogą zakłócać giepsa w rejonie, już nie raz takie numery robili

acha , czyli pewnie więcej wiesz ode mnie na ten temat czy bardziej aktualne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Inaczej nie zakłócają bo sygnał jest "zakłócony" cały czas tylko sprawiają że działa tylko na odbiornikach wojskowych. Zmienia się szum. Glonass nie ma takiego zabezpieczenia bo powstał później

Opublikowano (edytowane)

czyli to jest bardziej kodowanie a nie zakłócanie i dotyczy tylko możliwości operatora systemu

obce systemy na takie coś nie, bo jak? obce można jedynie zakłócić samemu też tracąc do nich... ich odbiór

dobra, bedzie o tych dżipiesach

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

To tylko myślenie życzeniowe. Załozenie ze ruscy tak sobie bez ładu , składu i żadnych systemów na Ukraine pojechali.

Kacapy to jeden wielki burdel, taka mentalność i nawet jak będą mieli wszystko dopięte to i tak większość spieprzą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v