Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Polska już dawno przekroczyła wszelkie limity zadłużenia. Oprócz oficjalnego deficytu budżetowego. Pis poukrywał długi w obligacjach. Część kosztów walki z pandemią jak np zakup respiratorów czy maseczek przerzucono na spółki. Które teraz jak PGNiG czy spółki energetyczne jak PGE odbijają sobie to na społeczeństwie doklejać do rachunków wiesze marże i tumaniąc, że to wina Tuska.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

273517091_4882602658487596_5803978135515

Dobrze że ty Maruś jesteś z tymi memami bo niedługo temat by umarł śmiercią naturalną. 🤭

Tak trzymaj. 👍🏼😁

Opublikowano
11 minut temu, PRIMO napisał:

Dobrze że ty Maruś jesteś z tymi memami bo niedługo temat by umarł śmiercią naturalną. 🤭

Tak trzymaj. 👍🏼😁

Jak ma chwilkę  czasu  to  coś  wrzucę    dla  poprawy  humoru  @Pafnucy  :D 

274071075_487129362935711_17987676669409

Opublikowano

Kłeczek kolejny pazerny pisior? @Denwer wszystko o tu wkleisz da się obśmiać w kilka sekund. Każdego jednego pisiora co jest umoczony jak ten Kłeczek w hapanie państwowej kasy. Poczekaj jeszcze trochę i będzie nowe powiedzenie. Wiać jak Kłeczek i cała reszta psiowskiej pazernej hałastry przed skarbówką i wymiarem sprawiedliwości.

https://natemat.pl/396279,przeswietlono-majatek-milosza-kleczka

W ubiegłym roku okazało się również, że pracownik TVP Info jest większościowym udziałowcem firmy Financial Poland, która od wybuchu epidemii otrzymała 3,6 mln złotych pomocy publicznej.

W lutym 2017 roku Kłeczek zakupił też liczące ponad 70 metrów kwadratowych mieszkanie na warszawskiej Pradze. Tu jednak w grę wchodzi hipoteka, której wysokość określono na nieco ponad 580 tys. złotych.

Z uzyskanych przez portal informacji wynika, że w sierpniu 2018 Kłeczek zakupił nieruchomość gruntową w Olsztynie pod Częstochową, a transakcja opiewała na 420 tys. złotych.

Opublikowano

Tak. Front wirtualny już otwarty teraz wojsko wjechało na teren republik. Ługańska podobno niepodległa już coś brzdęka o brakującym terytorium.. Wszystko wygląda na marsz ku Naddniestrzu. Putin piszą - jest szalony. Ja nie mogę się oprzeć wrażeniu, że mu po prostu do mauzoleum nie śpieszno i robi co może no i nie może ujść niczyjej uwadze, że tamten eksponat w coraz gorszym stanie...

Będą jaja jak Ukrainę w trybie natychmiastowym teraz NATO weźmie pod skrzydła...

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Tak. Front wirtualny już otwarty teraz wojsko wjechało na teren republik. Ługańska podobno niepodległa już coś brzdęka o brakującym terytorium.. Wszystko wygląda na marsz ku Naddniestrzu. Putin piszą - jest szalony. Ja nie mogę się oprzeć wrażeniu, że mu po prostu do mauzoleum nie śpieszno i robi co może no i nie może ujść niczyjej uwadze, że tamten eksponat w coraz gorszym stanie...

Będą jaja jak Ukrainę w trybie natychmiastowym teraz NATO weźmie pod skrzydła...

Na h*j bronić Ukrainy ma NATO TYLKO SAME PROBLEMY SOBIE BARANY ROBIĄ Z TĄ UKRAINĄ .

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, galan99 napisał:

Na h*j bronić Ukrainy ma NATO TYLKO SAME PROBLEMY SOBIE BARANY ROBIĄ Z TĄ UKRAINĄ .

To już dawno było zaplanowane.

42 minuty temu, V12 napisał:

To co twierdzisz ??

może być u nas bałagan ??

Polska na pewno zapłaci gospodarczo a terytorialnie zobaczymy?

50 minut temu, DTaras napisał:

Jeśli PAN Putin da sie sprowokować szczuciem nato, to będzie im na  ręke(nato) i da powód do reakcji Turcji.

Pisałam, żeby Pan Putin trzymał jednak pion przy granicy-to by wystarczyło;  uparcie sprzeciwia się ekspansji nato, słusznie!

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

UPAdlina  przegrała - czy opłaca się pomagać przegranemu. Nic nas z nimi nie wiąże - to są patalogiczne rezuny bazujące na tożsamości narodowej ludobójstwa stefka bandery. Nam Polakom mającym wspaniałą przeszłość Piastów i  Jagielonów nie po drodze z tą nacją. Szabesgoje w osobach nie mojego premiera i długopisa dbają li tylko o interesy swojej chazarskiej nacji. „Tak jak Rzecki wierzył w Napoleona, tak samo my jesteśmy dziś zapatrzeni w stare ośrodki, które mają dać nam bezpieczeństwo. Polska żyje w świecie z wczoraj, z jakąś Brukselą, która jest twórcą i decydentem, z NATO, które istnieje, z tym, że Zachód jako jedność ma coś zrobić z Putinem. To wyraźnie nie działa” 

Opublikowano

Putin wysyła czołgi na Donbas, ale Biały Dom nie wprowadza ostrych sankcji i unika słowa "inwazja"

W odpowiedzi na uznanie przez Moskwę separatystycznych republik na ukraińskim Donbasie i wkroczeniu rosyjskich czołgów na jego terytorium, Waszyngton nie wprowadził głośno zapowiadanych ostrych sankcji, ograniczając się jedynie do symbolicznego ukarania osób związanych z miejscowymi władzami.

UPADLINA   pomału upadnie I  wszystko ucichnie za kilka miesięcy .

Opublikowano

"Wierzymy, że nie będzie szerokiej eskalacji ze strony Rosji. Jeśli jednak tak się stanie, wprowadzimy stan wojenny "– oznajmił prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski. Jak dodał, Ukraina rozważa możliwość zerwania stosunków dyplomatycznych z Rosją.

I tam jest wojna?

Opublikowano (edytowane)

zachód zegnił już na  dobre i powoli zaczyna się rozpadać od środka bo jedyne co może zaproponować w obronie już tylko tak zwanych zachodnich wartości to ewakuacja Zielińskiego z Ukrainy (USA podobno już coś takiego chlapły) no i coraz większy świński ryj niemiecki
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy-wstrzymuja-uruchomienie-nord-stream-2-sytuacja-sie-zmienila/r1qdf3l

zawieszają "NA RAZIE" NS
no brawo

Putin już wygrał a razem z nim wracają demony mrocznych zasad gdzie tylko siła jest wartością czyli
z takimi sojusznikami i przeciw takim wrogom Polska już powinna wiedzieć że kiedyś w bliżej nieprzewidywalnej przyszłości kolejny raz będzie musiała porzadek z kacapami robić sama

o ile dożyje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Niemcy wstrzymują uruchomienie Nord Stream 2. "Sytuacja zasadniczo się zmieniła"

Nic się nie zmieniło to tylko obecnie taka muzyka do danej sceny i wydarzenia na Ukrainie , Tka sam sytuacja było w 2014 roku pokrzyczą i ucichnie za 3 miechy nic już nie będzie wspominał o Krymie .

Teraz nasza gospodarka odczuje skutki i to bardzo nie chodzi o sam gaz ,

Do Rosji nic na Ukrainę na Białoruś tak samo nic o tych rynkach można zapomnieć .

Potężniejsza niż armie Europy. Korea Południowa to szósta siła świata

Południowokoreańskie siły zbrojne to, zgodnie z danymi z rankingu Globalfirepower Military Strength Ranking, szósta siła militarna świata. Koreańska armia pod względem liczebności i siły przewyższa potencjałem jakąkolwiek armię w Europie, wliczając w to armie państw uznawanych za dużych graczy, takich jak Francja czy Wielka Brytania.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Ciekawe kiedy pis przestanie sprowadzać węgiel od separatystów? Bo węgiel który przyjeżdża do nas ze wschodu kupowany jest przez państwowe spółki właśnie z tamtych kopalni. Ciekawe kiedy ci z pisu nałożą na siebie sankcje?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v