Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

teraz podaj taki przykład jak łupie rolnik ? 😂

Pszenicę z datą produkcji sierpień 2021 sprzedałem po 1348zł. W sierpniu chyba 750 lub 800 kosztowała🤭🤭🤭

Kurna co to się dzieje?

Codziennie złotówka się umacnia. To przez napływ kapitału niemieckiego na stacje benzynowe na zachodniej granicy?🤔😜😜😜

Albo reakcja na zamieszki w Kazschstanie?

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Pszenicę z datą produkcji sierpień 2021 sprzedałem po 1348zł. W sierpniu chyba 750 lub 800 kosztowała🤭🤭🤭

po cennej rynkowej a czemu po 2 tyś nie wołałeś ?

Opublikowano

Bo chciałem sprzedać a nie sprzedawać😁.

Ale obecnie np łubin postanowiłem sprzedawać, a co wolno mi🤭

Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał:

Many polecam tylko zastanowić sie nad jedną sprawą . Czym różni się świętowanie 4 lipca w USA od 11 listopada w Polsce. A potem niech dadzą Bąkiewiczowi nawet złoty medal za organizację marszu. Może być taki sam jak dali Misiewiczowi.😂

Słuchaj  - w tym kraju naszej ojczyżnie której my rezerwiści poświęcaliśmy najpiękniejsze latka naszej młodości nikt się nie wychyla w obronie tego co polskie. Byliśmy młodzi, żyliśmy w zdecydowanie lepszej atmosferze niż dzisiejsza ale w nieświadomości, że rządzą nami ci przywiezieni na czołgach  Wandy Wasilewskiej. Teraz dowiadujemy się, że ci ówcześni bandyci  to są aktualnie Żołnierze Wyklęci. Jak się czyta  w prasie czy internecie, że większość żołnierzy Andersa Władka powracających do kraju została skrytobójczo lub ustawionych wyrokach zamęczona przez rzezimieszków Bieruta, Kaganowicza czy Beri to nam ludzikom z pewnym patriotycznym wychowaniem krew buzuje. Co dzieje się aktualnie. Dzisiaj zagłada nas Polaków została tajnowojennie ucywilizowana. POgrobowcy Magdalenki, wnuczęta tych bierutowych oprawców działają w białych rękawiczkach. Najpierw zniszczono nam przemysł i gospodarkę krajową nazywając to transformacją tylko li po to aby przerzedzić nasze szeregi exodusem na zachód w poszukiwaniu chleba i możliwości do godziwego żywota. Tych co zostali zindoktrynowano jałmużna pińcet i śmiesznymi emeryturkami. Nikt a w ogóle nikt nie myśli o przyszłości naszej ojczyzny. Gdzie jest ten duch grudniowy latek 1970 i czerwca 1976 gdy na samą wieść o podwyżkach Polak podpalał Komitety siedliska złai kunktatorstwa. Co się stało z tym walecznym narodem? O 4 lipca w usa jako wróg imperialistów nie będę się rozpisywał - tak mnie wychowano.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, many13 napisał:

Gdzie jest ten duch grudniowy latek 1970 i czerwca 1976 gdy na samą wieść o podwyżkach Polak podpalał Komitety siedliska złai kunktatorstwa.

Teraz został byś po pięciu minutach terrorystą. Po piętnastu minutach miałbyś w TV swoje zdjęcia z Bin Ladenem, Nie daj Boże jeszcze jakie zdjęcie z wojska i masz przechlapane.

Opublikowano
25 minut temu, many13 napisał:

Słuchaj  - w tym kraju naszej ojczyżnie której my rezerwiści poświęcaliśmy najpiękniejsze latka naszej młodości nikt się nie wychyla w obronie tego co polskie

a czy to Polacy wtedy wpajali Ci polskość? pejsy im nie wystawały z pod czapek?

53 minuty temu, Roman176 napisał:

przecież jest na kwarantannie 

a Kurski nie  był?

Opublikowano

dobrobyt zabija chęć walki o ojczyzne , niedawno robiono badania a wynika z nich żę 70 % ukrainców walczyło by o ojczyzne  , 37 % polaków i 11 % niemców , mysle ze te 37 % polakow to tak jest dużo 

Opublikowano (edytowane)

Idź walcz, narażaj swoje życie żeby taki PIS, PO miał czy potem rządzić. to trzeba głupich 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

70 % ukrainców walczyło by o ojczyzne  

To dlaczego te tchórzliwe plemię oddało Krym bez żadnego wystrzału?

• Like 1
Opublikowano
many13 napisał:

..... samą wieść o podwyżkach Polak podpalał Komitety siedliska złai kunktatorstwa. Co się stało z tym walecznym narodem? O 4 lipca w usa jako wróg imperialistów nie będę się rozpisywał - tak mnie wychowano.

Imperialistów powiadasz... Nie, żebym pałał do madafakerów sympatią ale imperialistów to ja widzę zaraz za kanałem oraz w jak sądzę pijackich wizjach rządzących krajem w środku Europy....

Opublikowano

Coś się dzieje odgórnie od tej złej strony. Dzisiaj ony już nie są imperialistami a nazwają się globalistami w otoczce wypasionych foteli Wall Street. Mianowicie zaczął się odgórny zmasowany atak  środowiska wydumanej plandemi żródła olbrzymich dochodów i planowanej manipulacji populacją. Odgórnie zbanowano profil  Konfederacji oraz grupę facebocową o nazwie" Nie szczepimy się".  Zaczęła się hybrydowa walka tym razem bez Putina a  ONYCH  zza wielkioej wody.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał:

patrzcie no; Konfy takie wolnościowce, liberały a chcieli by prywatnej firmie narzucać co... kogo ma publikować
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/facebook-zawiesil-strone-konfederacji-bedzie-pozew-cenzura-powraca/pk4fkq1

i to jeszcze z jakim płaczem

oj bidulki wszystko tylko by chcieli innym siłą, plują na demokrację ale gdy wobec nich to w płacz

To pokaż mi drugą platformę medialną o takim zasięgu i tak wielkim wpływem na ludzi

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v