Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

A ja codziennie na kwadrans włączam teatr absurdu TVPis

Odchodzę powoli od tego. To jednak źle na mnie wpływa.

Przed chwilą, dysydent napisał:

zmarł dyrektor CBA który wdrażał PEGASUSa

Znaczy, nie dowiemy się już czy i kto był hakowany w celach szkoleniowych?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

takiej linii obrony nie przewidziałem i mam nadzieję że nikt inny nie przewidywał, żeby nie napisać - liczył

Seryjny samobójca znowu atakuje?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Seryjny samobójca znowu atakuje?

denwer  pisze??🤔

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

takiej linii obrony nie przewidziałem i mam nadzieję że nikt inny nie przewidywał, żeby nie napisać - liczył

Panie A na covid nie był chory 🤔. Bo to ostatnio modne 

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

A ja codziennie na kwadrans włączam teatr absurdu TVPis

A co to za program 15 minut 🤔 , domyślam się że nie chodzi o : jaka to melodia 🤭

Opublikowano (edytowane)

niezależnie od przyczyn atmosfery wokół pisowskiej władzy to coraz niebezpieczniej jest być po ich stronie.
Niezależnie czy ich nieudolność pech czy jest to majstersztyk ich przeciwników  tych mają wielu i potężnych w tym po za granicami Polski. Równie  łatwo zmontować sieć inwigilacji opozycji co ją zasymulować w interesie samej opozycji dla wywołani skandalu. Jeśli klika rozpoczyna władzę od prezydenckiej amnestii dla domniemanego bandyty to jak skończy gdy do wystarczającej wściekłości doprowadzi swych nazbyt silnych oponentów?

Coraz gorzej ja to wszystko widzę i strach przed utratą władzy może z nieudolnej władzy uczynić potwora. Taka konkluzja na pewno zostanie wykorzystana przez oponentów i teraz coraz trudniej będzie rozpoznać co jest nieudolnością, prowokacją, manipulacją czy bandytyzmem politycznym po dowolnej stronie sceny politycznej.
Kampanie nienawiści dopiero zaczynają zbierać swoje żniwo i to niekoniecznie zgodnie z zamiarami siewców

czy my oddolnie jesteśmy w stanie wymusić bodaj próbę opamiętania?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

Równie  łatwo zmontować sieć inwigilacji opozycji co ją zasymulować w interesie samej opozycji dla wywołani skandalu

A tu już trzeba sił i środków nie związanych z partią rządzącą. Mówiąc krótko najemników trzeba i to najlepiej z dobrą legendą. I najlepiej aby zginęli w jakimś spektakularnych okolicznościach. Ot wystawiamy ich amerykanom z adnotacją "nie brać żywcem".

Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

nie .    kaczyński nie ma wpływu na swoją partie im dłużej bedzie  figurantem tym gorzej dla kraju  , mam wrażenie że za durnymi pomysłami pis ktoś stoi i podpowiada 

Opublikowano
21 minut temu, dysydent napisał:

Jesteśmy w stanie wymusić, ale będzie bolało.:lol:

6 minut temu, jarecki napisał:

mam wrażenie że za durnymi pomysłami pis ktoś stoi i podpowiada 

PiSowski Matrix żyje już własnym życiem. Rozkręcili sami tę machinę i wywalili wszelkie bezpieczniki w pizdu.

Opublikowano
28 minut temu, mikad napisał:

Kacapy j3bane już nawet nie kryją się z tym że chcą zagarnąć wschodnią europę.

https://teleshow.wp.pl/atak-na-ukraine-polske-i-kraje-baltyckie-6728869444111008a

jaka jest sytuacja w Rosji dla przeciętnego Rosjanina? a no inflacja po sankcjach za zajęcie Krymu plus spadki cen ropy skutecznie obniżyły poziom życia i władza nie ma innego wyjścia jak skanalizować rosnące niezadowolenie w agresję na zewnątrz. Sankcje zachodu osiągają odwrotny od zamierzonego skutek.
Podobnie było z hitlerowskimi niemcami.
Tylko kto podejmie się ubić potwora zanim ten urośnie w siłę gdy będzie za późno? czy ktokolwiek jest w stanie?
Paradoksalnie wzrosty cen surowców importowanych z Rosji łagodzą te procesy i same kacapy nazbyt wiele mogą mieć do stracenia zbędnymi zadymami.

Tak na prawdę to Oni sami jeszcze nie wiedzą co zrobią bo rzeczywiście jeśli ofensywa to już teraz a każda zwłoka to bliżej roztopy i ... gdyby wiedzieli to już byśmy mieli doniesienia z frontu

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Sytuacja jest taka wojna juz trwa można posłuchać .

Taaaaa Premier Morawiecki co rusz opowiada o jakiejś wojnie która toczymy.:lol:

Opublikowano (edytowane)

czy kretyni którzy wprowadzają takie przepisy
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/ostatnia-taka-niedziela-niehandlowa-za-chwile-wielkie-zmiany/ghfw7v1

są w stanie zbudować jakąkolwiek sprawną gospodarkę kraju? nakazy, zakazy ...jeszcze może nakażą mieć zysk bo jak nie to więzienie? nakaz urodzaju...

co to za Soboń co Go wiceministrem finansów - nie wiem - już zrobili czy zamierzają?

Pamiętam jakiegoś Sobonia wypowiedź i jawił mi się jako niebezpieczny głupek
oby to nie był ten

że co @many13???
Protest przeciw biedzie? a to bieda protestów się boi?

dopisywanie biedy do postulatów dyskredytuje wystarczająco protestujących aby reszty postulatów nawet pod dyskusję o ich sensowność poddawać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

Protest przeciw biedzie? a to bieda protestów się boi?

Bieda protestów się nie boi , ale bida już tak.:lol:

13 minut temu, dysydent napisał:

Komentarz tego powinien zawierać się w samych niecenzuralnych słowach. Bo jakoś ludzi w kościołach od tego zakazu handlu nie przybywa. No chyba że teraz przyjda modlić się o opamiętanie rządzących.:lol:

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v