Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

dla grecji premier andreas papandreu byl wnukiem polki.

Ta jego babka to głosowała na PIS czy PO?

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

stary się tak szybko nie niszczył i nie wypychał od nic nie wartego stosu banknotów ;)

To ty jeszcze papierowym piniądzem operujesz?O.omnie tam jeden plastik wystarczy, nic się nie niszczy i nie wypycha, jaki by wielki ten stos był

Opublikowano (edytowane)

Witajcie co tu się stało .

@Ulman Jak odniesiesz się do danej sytuacji ? .

Solidarna Polska wystartuje z Konfederacją? Padła jasna deklaracja .

15 grudnia 2022

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, witejus napisał:

To ty jeszcze papierowym piniądzem operujesz?O.omnie tam jeden plastik wystarczy, nic się nie niszczy i nie wypycha, jaki by wielki ten stos był

Operuję papierem bo mam jakoś lepszą kontrolę nad wydatkami ;) Chociaż plastiki też mam.

@witejus proszę się nie śmiać ;) Po prostu jak wezmę 1000zł w gotówce na zakupy to się staram mieścić w tej kwocie i nie kupować zbędnych rzeczy, a jak płacę plastikiem to jakoś bardziej hamulce puszczają xD 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Solidarna Polska wystartuje z Konfederacją? Padła jasna deklaracja .

Sprawdź datę newsa czy tam czasem nie ma 1 kwietnia ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Konfederacja może wystartować razem z Solidarną Polską. Grupa Mentzena, część narodowców i Solidarna Polska. Byłby to sojusz egzotyczny, ale łączyłby ich radykalizm. Oni mogliby wystartować razem tylko po to, by przekroczyć 5 proc., podzielić się subwencją i trwać — prognozował poseł.

ŻEBY TYLKO BYĆ W SEJMIE .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Operuję papierem bo mam jakoś lepszą kontrolę nad wydatkami

Ciekawa teoria, ja tam operuję plastikiem a też kontrolę mam, zaglądam czasem ile na koncie zostało.

Opublikowano (edytowane)

Konfederacja upadnie w oczach wyborców jeśli dogada się z panem Zero ...

6 minut temu, witejus napisał:

Ciekawa teoria, ja tam operuję plastikiem a też kontrolę mam, zaglądam czasem ile na koncie zostało.

Gotówka to jednak zawsze trochę więcej dla sprzedawcy ;) Nie musi płacić prowizji od płatności, a więc więcej mu zostanie, a dla mnie żadna różnica czy zapłacę kartą czy gotówką. Taka standardowa prowizja to 0,5%, a więc przy moich zakupach za 1000zł te 5zł trafia do sprzedawców a nie do banksterów...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

a dla mnie żadna różnica czy zapłacę kartą czy gotówką.

A dla mnie jest bo muszę latać do bankomatu, gotowiznę to jakieś drobniaki mam, zawsze to jakieś utrudnienie dla złodzieja,czego niema to nie ukradnie.

Opublikowano

Pracodawcy wolą przemilczeć te kwoty. Unia wymusi jawność

Firmy coraz częściej decydują się na zamieszczenie widełek płacowych w ogłoszeniach o pracę, ale w porównaniu z krajami UE to wciąż mało. Z danych pewnego rekrutera wynika, że tylko 15 proc. ogłoszeń z 8 tys. 124 zachęcających do złożenia CV do pracy w transporcie, spedycji i logistyce zawiera stawki. Za sprawą unijnej dyrektywy to się zmieni. Jeśli kandydat nie pozna widełek z ogłoszenia i tak się o nich dowie.

W końcu będą jawne ile chcą zapłacić , jak pracownik zobaczy że byle co , to nawet nie wstąpi i firma będzie musiała upaść . lun dobrze zapłacić .

Opublikowano

kompetentni ludzie na stanowisku 🤦‍♂️

ktoś to kuwa wyjaśni jak jeden kraj w trakcie wojny, obdarowuję milicjanta sąsiedniego państwa bronią,a ten niby cywilizowany bierze bez namysłu i przechowuje w pokoju na komendzie 🙉

Screenshot_20221217-105146_Samsung Internet.jpg

Opublikowano

samo przyjęcie jakiegokolwiek prezentu przez urzędnika państwowego jest nie stosowne, a co dopiero takiego. 

te memeje 30 godzin próbowali utrzymać to w tajemnicy i to zatuszować. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Wzrost  PKB  a'la PIS opieral się na genialnej strategii....., i jak zwykle by się powiódł gdyby nie Putin UE i oczywiście Tusk.🤣

a Ty jeszcze piszesz takie rzeczy bez stosownego wyróżnienia np na tym forum zwykliśmy kursywą że wielu wręcz zbaraniało do reszty i uzna kolejny sukces jako to i @Ulman-a przekonali i za dowód będą pokazywać bo tępym umysłom ironia jest obca to i u innych rozpoznać nie potrafią

nie czytałem jeszcze dalszych po moim ostatnim postów i teraz aż się boję że zaraz znajdę potwierdzenie powyższego

uff, jakoś się doczytałem i... nno jestem pozytywnie zaskoczony

a że ziobryści i konfa to praktycznie jedno (zwłaszcza Braun z "Ziobrem" to niemal kalka)  to zgoda tylko dziwię się Konfederacji że ryzykują odium prominentów z ziobrystami dzielić.
Kolejni wychodzą z założenia że w demokracji matematyka przedwyborcza ma sens

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, HF86 napisał:

samo przyjęcie jakiegokolwiek prezentu przez urzędnika państwowego jest nie stosowne, a co dopiero takiego. 

te memeje 30 godzin próbowali utrzymać to w tajemnicy i to zatuszować. 

Próbowali zamieść sprawę pod dywan, ale komendant przypierdolił w podłogę i.....

• Haha 1
Opublikowano
48 minut temu, HF86 napisał:

upainskie suweniry 

chiba za dużo mają broni. 

No wiesz, u nich teraz to i w świątecznych ubraniach po kilka granatów leży, a granatniki załadowane, to się tym bawią jak my zapalniczką.   :P  nasze niezwyczajne i zaraz coś zepsują i zrobi buuuuuuum.   xD

Opublikowano
13 godzin temu, nie napisał:

dług sektora finansów publicznych w polsce

2007 - 44,5 proc. pkb

2015 - 51,3 proc. pkb (należało by jeszcze doliczyć pieniądze zajumane z ofe)

3q22 - 50,3 proc. pkb

Zmiany zadłużenia: 
rządy PO-PSL: +6,8 pproc. PKB 

rządy PiS jak dotąd: -1 pproc. PKB

To jest demagogia dobra dla głupków na wiecach Kasczyńśkeigo.

1646d7987a9ca54add159a510bf633f2.jpg

e119c6466d044f7d7fd89db403e586a1.jpg

l_199219675ea4133FkDXCedWIA0HHXd.jpg

main_ka_dy_si_mo_e_pomyli__1.jpg

• Like 1
Opublikowano

tu cichosza, bo jest większa afera. 

kot w urzędzie miasta Wrocław 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v