Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Dublin napisał:

@Chłoporobotnik i inni pszczelarze. Oto co przygotował dla was Pan Prezes Jarosław Kaczyński.

Wicepremier, minister rolnictwa Henryk Kowalczyk, podczas swojego wystąpienia na konwencji PiS w Przysusze (woj. mazowieckie), powiedział: - Pszczelarzy chcę zapewnić, że zwiększymy dopłaty do każdej rodziny pszczelej 2,5-krotnie, czyli z 20 na 50 złotych.

Zapowiedział też środki finansowe na zakup sprzętu, leków, na sprzęt do przewożenia uli. - Te środki też będą zapewnione w ramach wspólnej polityki rolnej - powiedział.

- Czasami nie doceniamy roli pszczół. Jeśliby nie daj Boże, pszczoły wyginęły, nie zadbalibyśmy o to należycie, mielibyśmy ogromne straty w środowisku ale i w rolnictwie również - przekonywał minister rolnictwa.

A ja mam w d*pie te ich dopłaty i wszelkie dofinansowania. 

• Haha 1
Opublikowano

Dobrze że masz mało rodzin i dopłaty niskie, bo miałbyś problem je pomieścić, zwłaszcza jakby bilonem płacili🤭😜

Opublikowano
25 minut temu, Dublin napisał:

Jak nisko moralnie trzeba upaść żeby z siebie robić debili za pieniądze bo nie wierzę że ty to robisz z miłości do prezesa komunistów. 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Alpaki zostaną eksterminowane, jako element wywrotowy. 🤣

A z czego wełnę na ciepłe swetry w zimną zimę, jak barany już dawno ostrzyżone?

Nie skreślałbym alpak🤣

Opublikowano (edytowane)

Pan Prezes Jarosław Kaczyński ma 40% poparcia a was jest garstka i jeździcie za nim po Polsce i krzyczycie obelżywie a potem piszecie to samo na forum i wdzieracie się do biura Pana Prezesa i grozicie śmiercią za dobro które czyni dla  polskich rodzin, emerytów rencistów i przede wszystkim rolników, za dopłaty bezpośrednie, suszowe, osłonowe i obiady w szkołach dla nich.

Edytowane przez Dublin
  • Haha 1
Opublikowano

Jaka cie trauma spotkała że doprowadziłeś się do takiego stanu? 

To dobro które czyni jest poprzedzone złem bo musi nam więcej zabrać niż od niego dostaniemy. Niby to oczywiste ale jak widać trafiają sie tacy jak ty. 

Masz w domy Święty obrazek Niepokalanego Jarosława Zawsze Dziewicy? Modlisz się do niego czy jeszcze to nie ten etap?

Opublikowano
4 minuty temu, Dublin napisał:

Pan Prezes Jarosław Kaczyński ma 40% poparcia a was jest garstka i jeździcie za nim po Polsce i krzyczycie obelżywie a potem piszecie to samo na forum i wdzieracie się do biura Pana Prezesa i grozicie śmiercią za dobro które czyni dla  polskich rodzin, emerytów rencistów i przede wszystkim rolników, za dopłaty bezpośrednie, suszowe, osłonowe i obiady w szkołach dla nich.

Chyba za mocno ci weszła TVPropaganda. 

Co mi powiesz na to że piździury chcą wprowadzić 23 procentowy VAT na nośniki energii?

Tylko nie pisz że to zła łunia chce bo łunia chce tylko coś około 5 procent. 

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

ulicą Partyzantów zapomnij, nie przejedziesz a czy przejazd kolejowy dla pociągów już drożny ... znaczy czy już naprawili to nie wiem no ale był też rozkopany a czy znaleźli jakie miny? a bo to powiedzą? nawet jakby nie znaleźli

Już przejezdna ulica od urzędu pracy przejezdne nawet .

Opublikowano
10 minut temu, Dublin napisał:

za dobro które czyni dla   przede wszystkim rolników, za dopłaty bezpośrednie, suszowe, osłonowe i obiady w szkołach dla nich.

gacie w kratę, koszulki żonobijki, dziurawe skarpety 

2 minuty temu, Dublin napisał:

Rolnicy nie płacą podatków  poza nielicznymi których też trzeba uszczelnić.

najlepiej silikonem

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Jaka cie trauma spotkała że doprowadziłeś się do takiego stanu? 

To dobro które czyni jest poprzedzone złem bo musi nam więcej zabrać niż od niego dostaniemy. Niby to oczywiste ale jak widać trafiają sie tacy jak ty. 

Masz w domy Święty obrazek Niepokalanego Jarosława Zawsze Dziewicy? Modlisz się do niego czy jeszcze to nie ten etap?

Ulman a to nie jest drugie "JA" Marecka DENWERA przypadkiem bo nie możliwe żeby jeden głupe znikł a drugi się nagle pojawił. 🤨😩

Opublikowano (edytowane)

Byków za mało w pisowni 

Ja to liczę że Lemik

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Byków za mało w pisowni 

Ja to liczę że Lemik

Ni wuja nie pasuje na leminga.🤔

1 minutę temu, agromatik napisał:

@PRIMOMarecek jest lekko oderwany od rzeczywistości ale ten to skrzynką granatów co najmniej.

Po praniu muzgownicy może do reszty zfiksował.🤷‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Ni wuja nie pasuje na leminga.🤔

Cały czas jaja se robi

Opublikowano
10 minut temu, Dublin napisał:

Pieniądze są z uszczelnienia mafii vatowskiej. Rolnicy nie płacą podatków  poza nielicznymi których też trzeba uszczelnić.

Jesteś klasycznym PISowskim nieukiem który uważa że podatki są tylko dochodowe. Takich głąbów właśnie Jarosłąw potrzebuje. Masz jakieś dane ile z tej mafii vatowskiej odzyskali?

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

terapia w stylu Guantanamo.

A kij tam wie jaką terapię przeszedł. 

Może sam guru go prostował. 🤭

Opublikowano
mirro napisał:

6 minut temu, DTaras napisał:

No co Ty Ulman - kasa jest patrząc po tym szpitalu COVID co to go na Dolnym Śląsku ustawili za 17 mln razy pinć. No i czołgi kupili... miały być PL z 7 kołami a przyszły te co akurat Koreańcy miały. A i haubice miały być w wersji 2 a przyszły lekko przechodzone 1... Kasa jest na bank - Jaszczomb na paletach trzymie...

No to pancerze dodatkowe poszły się jebać.

Pancerze i wieża.

Dublin napisał:

@Chłoporobotnik i inni pszczelarze. Oto co przygotował dla was Pan Prezes Jarosław Kaczyński.

Wicepremier, minister rolnictwa Henryk Kowalczyk, podczas swojego wystąpienia na konwencji PiS w Przysusze (woj. mazowieckie), powiedział: - Pszczelarzy chcę zapewnić, że zwiększymy dopłaty do każdej rodziny pszczelej 2,5-krotnie, czyli z 20 na 50 złotych.

Zapowiedział też środki finansowe na zakup sprzętu, leków, na sprzęt do przewożenia uli. - Te środki też będą zapewnione w ramach wspólnej polityki rolnej - powiedział.

- Czasami nie doceniamy roli pszczół. Jeśliby nie daj Boże, pszczoły wyginęły, nie zadbalibyśmy o to należycie, mielibyśmy ogromne straty w środowisku ale i w rolnictwie również - przekonywał minister rolnictwa.

JPRD lę. Nawet tego się czepili. Nie masz spokoju już w żadnej dziedzinie.

Agrest napisał:

Dobrze że masz mało rodzin i dopłaty niskie, bo miałbyś problem je pomieścić, zwłaszcza jakby bilonem płacili🤭😜

Jak weźmiesz te pięć dych to bankowo na ulu będziesz musiał napisać od kogo a i jedna matka i 1000 trutni to już nie będzie dobra proporcja.

Dublin napisał:

Yyyy w Zielonej Górze i Nowej Soli na bank ktoś przyjechał i było z goła odwrotnie.

Dublin napisał:

Pieniądze są z uszczelnienia mafii vatowskiej. Rolnicy nie płacą podatków  poza nielicznymi których też trzeba uszczelnić.

Toć częstotliwość akcji służb przeciw karuzeli nie zmalała. Raz w roku kogoś przymykają. Największe sukcesy to były jak zaczęli zamykać za stare sprawy ale już wszystko powypuszczane. Żadnej kasy z tego nie było.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jesteś klasycznym PISowskim nieukiem który uważa że podatki są tylko dochodowe. Takich głąbów właśnie Jarosłąw potrzebuje. Masz jakieś dane ile z tej mafii vatowskiej odzyskali?

Dajesz się wkręcić 😜 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v