Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, DTaras napisał:

Masz tu trzy przyczyny i kawał wyciętego tekstu... Jeżeli mamy do czynienia ze statystyką to ważna jest metoda. Trzeba podać wagi każdego argumentu.

mam wrażenie ze masz doświadczenie ? 

Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał:

Co będzie się działo w Polsce gdy będzie jeździło milion obiecanych elektromobili?pytanie retoryczne.

Iiiiiii nagle dużo z nich zechce przyjechać do Zakopanego,🤣

Opublikowano (edytowane)

A tym czasem w zjednoczonej prawicy już chyba wojna na noże. Pisowska izba dyscyplinarna wydała wyrok, ze Tuleya nie może być przymusowo doprowadzony do prokuratury. Co nie w smak ludziom Ziobry. Więc ci się zrewanżowali i Siarkowska od Ziobry wstrzymała wieczorem wraz z opozycją posiedzenia komisji obrony w sprawie zmiany konstytucji.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A to trza było aż 4 lat żeby Pani Siarkowska stwierdziła. iż należy czytać co się ma zamiar procedować?🤣 Jakoś chyba nie specjalnie jej to dotychczas przeszkadzało.  Raptem musi wiedzieć co proceduje. cóż za zmiana.🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Jak na sylwestra to ok.

Sławomir zaśpiewa miłość,  miłość w Zakopanem,  fajerwerki wieczorem , nocą i nad ranem...

Opublikowano

A po co 🤔

Opublikowano

A to trza było aż 4 lat żeby Pani Siarkowska stwierdziła. iż należy czytać co się ma zamiar procedować?🤣 Jakoś chyba nie specjalnie jej to dotychczas przeszkadzało.  Raptem musi wiedzieć co proceduje. cóż za zmiana.🤣

"Dobra zmiana"?

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A po co 🤔

ja bylem, wiec wiem po co..

ciekawe gdyby u nas z polowa kupila elektryki - co by sie pierwsze palilo samochody czy transformator albo kable.

Opublikowano
42 minuty temu, jacus napisał:

ciekawe gdyby u nas z polowa kupila elektryki - co by sie pierwsze palilo samochody czy transformator albo kable.

to wtedy agregaty prądotwórcze byłyby na zapisy , na talon, na 25 lat czekania

Opublikowano
Desperado napisał:

Do żadnego kółka ja nie należę, nie jestem tu zbyt lubiany, ale mam to w>>>>  że tak to delikatnie ujmę.       https://www.youtube.com/embed/ccJw0xx2Nrw?feature=oembed

Tooo my tu do siebie wszyscy jakoś pałamy? Za przeproszeniem...

mirro napisał:

Bez sensu. Izera to konkurencyjna nazwa. Nikt ich nie wpuści... Poza tym milion elektryków to jeden cymbał wymyślił i grono szaleńców uwierzyło a jak byli wśród nich energetycy to wylądowali na kardiologii.

Roman176 napisał:

mam wrażenie ze masz doświadczenie ?

Słabe. Jedynie to w metrologii jest temat statystyk i po prostu odróżniam to od średniej arytmetycznej.

jarecki napisał:

Chyba szwecja tez konczy dołaty do  sam. elektrycznych , infrastruktura w europie nie jest przygotowana na e- mobilnosc na tak dużą skale .

Szwecja kończy dopłaty bo auta spalinowe z zakupem i eksploatacją dogoniły elektryczne - zrobił się bzdet.

jacus napisał:

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A po co 🤔

milion to nie połowa ale stawiam na sieć.

Opublikowano
12 godzin temu, witejus napisał:

Co będzie się działo w Polsce gdy będzie jeździło milion obiecanych elektromobili?

Będzie jak za Jaruzela, 25 stopień zasilania i wieczorem zaciemnienie rozrodcze😆

Opublikowano
45 minut temu, DTaras napisał:

Słabe. Jedynie to w metrologii jest temat statystyk i po prostu odróżniam to od średniej arytmetycznej.

poparłeś swoją tezę ...  statystyk nikt nie prowadzi ...  ani PSP sami o to apelują 

Polski wymiar sprawiedliwości według szczurów SThura ..  spowodować wypadek po pijanemu ... przyjechać do prokuratora na zeznania autem 😂 WTF ?

Stopniowanie wg pani G. - Nie byłam na wiecu. - Byłam na wiecu, ale nie paliłam świeczki. - Byłam na wiecu i paliłam świeczkę, ale nie swoją. - Nie jechałam autem. - Jechałam autem, ale nic nie widziałam. - Jechałam autem, ale widziałam tylko blachę. - ...

36 minut temu, agromatik napisał:

Będzie jak za Jaruzela, 25 stopień zasilania i wieczorem zaciemnienie rozrodcze😆

Czy śnieg jest rasistowski ? co mamy myśleć .. według unii 

Opublikowano

Roman176 napisał:

poparłeś swoją tezę ...  statystyk nikt nie prowadzi ...  ani PSP sami o to apelują 

A czyją miałem poprzeć? Rozumiem, że chodzi o ładowanie. Statystyki są prowadzone ale na inne potrzeby niż określenie wyższości jednego rodzaju pojazdów nad drugim. Jak zajrzysz w ADR dla przewozu towarów niebezpiecznych to kierowca ma za zadanie w pierwszej kolejności przy pożarze powiadomić służby o rodzaju zagrożenia w następnie spieprzać. Jadą masowo drogą takie rzeczy, że spalony elektryk czy pinć to przy tym betka. I teraz ciekawostka - w Stanach Tesla zapala się raz na 205 mln mil a spalinowiec raz na 17 mln mil. To jest tępe porównanie z wielu względów bo nie rozróżnia podpaleń od samozapłonów a i pomija czynnik bateria - reszta instalacji. Problem ładowania występuje ale jest procedowany. Samochody z małą baterią płoną jeszcze rzadziej. Pożar, owszem, jest gwałtowny ale niema przesłanek do tezy o szczególnej łatwopalności. Nie mniej jak widzę ładowarkę na parkingu to mi daje do myślenia - ze względu na przepisy dotyczące starych ołowiowych akumulatorów...

Opublikowano

jeśli bydlaka w ryj nie przywalisz gdy na to zasługuje to cię impotentem nazwie; z resztą w sumie słusznie
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/miedwiediew-reaguje-na-doniesienia-o-patriotach-i-grozi-impotentom/s2by3dn,79cfc278

rok niebawem minie i co? kacapy walą z czego mają do ukrów jak do kaczek ukry co prawda w drugą stronę też ale rosja jako taka pozostaje bezkarna i jawnie ten troglodyta pokazuje jakie argumenty uznaje za przekonujące. kacapy groźbą nuklearną zachodnich siojtków jednak wykastrowali i gdzie jak gdzie ale tu miedwiediew choć ogólnie pajac to tu ma rację

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

jeśli bydlaka w ryj nie przywalisz gdy na to zasługuje to cię impotentem nazwie; z resztą w sumie słusznie
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/miedwiediew-reaguje-na-doniesienia-o-patriotach-i-grozi-impotentom/s2by3dn,79cfc278

Zgodnie z tym, co tu piszą, to pierwej Miedwiediew powinien zadzwonić do Kaczyńskiego i krótkich żołnierskich słowach wyjaśnić mu jak bardzo jest piżnięty Pan Prezes.😂

Opublikowano

To jak będą materiały  tanieć czy ? .

Po okresie bardzo silnych wzrostów cen przed nami okres spadków cen materiałów budowlanych i gruntów oraz złagodzenia presji płacowej w sektorze budowlanym — przewidują analitycy PKO Banku Polskiego.

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

analitycy PKO Banku Polskiego.

O jejku, jejku. Czyżby wróżyli takie cuś mając na uwadze ilość udzielanych przez siebie kredytów hipotecznych? Nie ma to jak samemu sprokurować tendencję a potem okrzyknąć się jej odkrywcą.😂

Opublikowano
galan99 napisał:

To jak będą materiały  tanieć czy ? .

Po okresie bardzo silnych wzrostów cen przed nami okres spadków cen materiałów budowlanych i gruntów oraz złagodzenia presji płacowej w sektorze budowlanym — przewidują analitycy PKO Banku Polskiego.

Trochu ceny energii ostudzą tendencje spadku albowiem nikt do cementu czy dachówek dokładać noe będzie. Napewno producenci pójdą w kierunku ograniczenia dostępności czyli sprzedadzą na zachód. Np. cement wczoraj w Mrówce rozładowywali jeszcze ciepły dojechał.

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, jahooo napisał:

tylko, jesli je masz

podobno bezmózgowcy nie piją ...  za głupcy na to  ... a ci co je mają to szare komórki giną te słabsze jak to w naturze a zostają te najmocniejsze czyli człowiek modrzeje ..(Piotr Bałtroczyk)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v