Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, DTaras napisał:

A czy łgają? Niech pokażą, że nie. Tylko co wtedy gdy nie..

a to po jankesku, sie weźmie, sie przeprosi

i tak przecież wszyscy obwiniają za póki co ukraińską rakietę ... o nawet do rymu - ruska

możemy prowadzić wspólną propagandę przeciw kacapom ale przeciw sobie? na razie niech Ukraińcy z ruskimi wojnę zakończą a wtedy czy my z nimi zaczniemy? pomyśli się wtedy,

i jeszcze jedno

41 minut temu, DTaras napisał:

Papierkiem lakmusowym są nasze dzieci a te niesione atmosferą domu zaczynają sobie robić krucjaty przeciw ukraińskim. Murzyny, cygany, ciapate a teraz to.

a krucjaty na kacapy to zapomniał?
"jak krucjaty to dla wszystkich" wtedy bedzie - dla nikogo

wychowani na kaczorze donaldzie wcale na potworów nie musieli powyrastać a przecież ten kaczor to był łobuz, rasista szowinista, a jaki podły dla siostrzeńców

ja się bardziej boję co wyrośnie wychowanych z tej polityczno poprawnej mydlanej perfumerii oderwanej od twardej rzeczywistości zdewianciałych miłością do wszystkiego co się rusza z pchłami wszami i resztą o nieporównanie większej rozrodczości
Jankesów rasizm antymurzyński  doprowadził już pomijają Obamów ... a o jakiego mają sekretarza obrony i ten białas po prawej (Jego lewej) musi go znosić xD
620faebd728d6.jpg

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
39 minut temu, DTaras napisał:

A czy łgają? Niech pokażą, że nie. Tylko co wtedy gdy nie...

No to wtedy dyrektor CIA co dzisiaj Prezydenta Dudę edukował powie że to nie on był.🤣

43 minuty temu, DTaras napisał:

W opryskiwaczu jak i w ciągniku nam G12 a orki se zrobię we grudniu...

W adwencie się nie orze.🤣

8 minut temu, dysydent napisał:

możemy prowadzić wspólną propagandę przeciw kacapom ale przeciw sobie? n

A czemu nie? Nasi Miłościwie panujący to zagadnienie opanowali perfekcyjnie. 🤣

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, DTaras napisał:

Jakoś mi posty nie powlatały - cenzura???

a jaka tam cenzura
pewnie łącza poprzeciążane tak działa ten alert że sami nie mają co sprawdzać bo zdiddosowali samych siebie i sporą część sieci bezużytecznymi skanerami typu NMAP (choć tych niedouków bym podejrzewał że na okienkoym Zenmapie jadą) i innymi snortami :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

możemy prowadzić wspólną propagandę przeciw kacapom ale przeciw sobie? n

A czemu nie? Nasi Miłościwie panujący to zagadnienie opanowali perfekcyjnie. 🤣

A zatrudnisz dobrego informatyka za pensję szeregowego?😂

Opublikowano (edytowane)

Generalnie można podsumować wydarzenia w Przewodowie tak:

- nasi albo nie wiedzieli albo nie chcieli powiedzieć skąd była wystrzelona rakieta. Dowiedzieliśmy się od Prezydenta USA. Dużo wcześniej niż nasi przyznali.

- Ukraińcy idą w zaparte zero przeprosin ubolewania itd.

-  odnoszę wrażenie, że nasz rząd czuje się tutaj bardziej winny niż Ukraina i prowadzi wobec UA w tej sprawie politykę na kolanach. Nie to co Biden, który konkretnie odpowiedział Załęskiemu na jego próby wypierania się.

Nie pierwszy raz pisowscy politycy nie zdali egzaminu. Jeśli ukrywali info to przyczyniali się do spekulacji i plotek. Jeśli nie wiedzieli to jeszcze gorzej.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, mirro napisał:

A zatrudnisz dobrego informatyka za pensję szeregowego?😂

z informatykami jest tak że nie ilość a jakość a nawet ilość szkodzi choćby z powodów przeciążenia sieci

tak na prawdę to dobry informatyk nie jest kwestią pieniędzy bo tacy na etatach nie pracują na etatach pracują ich aplikacje

bo ilością tu akurat... kto to napisał? nie Lem?
- z przesadą ilości intelektualistów do jakiegoś zadania opartej na proporcji kosztów do efektywności jest tak jak by zakładał że jeśli jeden łopaciarz kopie dół w dziesięć godzin to gdy zatrudnimy 36 tys kopaczy dół zostanie wykopany w sekundę xD

a przecież jakże często się słyszy od rządzicieli że na jakieś czysto umysłowe zadanie "zaplanowano pierdyliardy waluty" :P
z góry wiadomo że jest to księgowanie przekrętu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Bajdel jest po stosunkach z Xi - to i rakieta musi być przyjazna. Czy, @Dysydent, wroga rozpoznasz po kolorze skóry czy na podstawie zamiarów? Zbytnie upraszczanie odmóżdża - stąd problemy z podatnością mas. Ja chce wiedzieć co pokażą Ukraińce bo jak się ośmieszą to będzie wiedza do kolekcji na przyszłość.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, DTaras napisał:

Zbytnie upraszczanie odmóżdża

zbytnie upraszczanie?
system binarny już nie ma prostszego bo jedynkowy to już nie system a entropia a popatrz jaka informatyka skompliowana

nie odmóżdżysz bezmózgowia a mózg jeśli gdzie się przytrafi i tak samodzielne wnioski wyciągnie a im durniejsza indoktrynacja tym szybciej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacek1296 napisał:

Nasze jełopy -rusofoby miały nadzieję, że przykleją rakietę Rosji i będą nadal mogli walić w nią jak w bęben. Na szczęście stetryczały bidet wybił im to ze łbów.

Wychodzi na to, że ten stetryczały Biden ma większe jaja niż nasi razem wzięci w tej sprawie. A jego słowa były bardzo nie w smak pisowskiej propagandzie. W szczujni było widać zawiedzone miny. A najlepsze jest to, że ciągle prowadzą tam jakieś śledztwo. Pewnie liczą, że jak nie na ruskich to chociaż na Tuska się część winy zrzuci.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

tak se czytam neta (bo ten śnieg nie ustaje to co będę z chałupy wyłaził) i ... zakładam że i tu jest trochę rolników to jakowegoś oświadczenia wymagają co by więcej taniego prądu na 2023 przydzielili niż nierolnikom
to ta jak by kto nie wiedział
https://www.muratorplus.pl/biznes/prawo/oswiadczenie-o-tanim-pradzie-dla-firm-i-gospodarstw-domowych-kto-i-do-kiedy-musi-je-zlozyc-jak-zlozyc-oswiadczenie-online-wzor-oswiadczenia-wniosek-pge-profil-zaufany-aa-UXdm-2ZWH-Wwif.html

chore to ale co zrobić, jak grają tak trzeba tańcować

a ja jestem rolnikime,posiadaczem karty duzej rodzinyi legitymacji inwalidy -to kumulacja mi sie nalezy ??? do tego mam panele fotowoltaiczne...

az  mnie korci zadzwonic na infolinie tauronu i zapytac o zasady  jakie beda mnie obowiazywac. 🤣

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

tacy jak on za komuny to co najwyzej by skonczyli wyzsza szkole marksizmu i leninizmu.. nie wiem czy nawet mature by zdal przed 89 r.

jak on taki madry,wyk RZ talcony to czemu kariery nie zrobil w warszawce ??? czemu zamiast zarabiac kokosy  w korpo-mordorze to wrocil do swojego blota, nedzy i beznadziei? skad wszyscy jako tako rozgarnieci uciekli ...

sam się zastanawiam ...  chodź w dzisiejszych czasach takich młodych jest dużo wykształceni i na garnuszku u mamy 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nie pierwszy raz pisowscy politycy nie zdali egzaminu. Jeśli ukrywali info to przyczyniali się do spekulacji i plotek. Jeśli nie wiedzieli to jeszcze gorzej.

Najgorszy rząd na ciężkie czasy. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, jahooo napisał:

Chiny ostrzelały pracujący na polu, rosyjski traktor. Traktor odpowiedział ogniem rakietowym po czym odleciał z miejsca zdarzenia

zmienić Chiny i Rosję , ciągnik pasuje

No tak, tylko że Ruscy zaraz potem zagrozili, że jak to się powtórzy , to  wyśla tam kombajn.😂

Opublikowano

Pojechał regionalną atrakcję zobaczyć. Lej po bombie. No i pewnie się zdzizwił że tak to wygląda/😂 Może nawet każe .zasypać, żeby kto nie wpadł. Jednak to zawsze gospodarskie oko.🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v