Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

w setka tysiecy domow dzisiaj  rozleglo sie.

sklep pgg oficjalnie zawiesil sprzedaz wegla luzem -zostal tylko ekoggroszek workowany,

co prawda juz od tygodnia nie bylo ale ci oszusci bali sie tego ludziom otwarcie powiedziec ..

ciekawe jesli ktos kupil troche na pgg a w gminie nie bedzie mogl to co zrobi?? a co ztymi co maj duze ,stare domy ?? 3 tony to na ile wystarczy,w zimnie beda siedziec czy modlic sie o ciepla zime..

a olać tego nie można?

zwyczajnie na składzie się kupuje. nie wiedziałeś?

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Pafnucy napisał:

@Denwer, Obajtek cię kazał pozdrowić.

Liczy na takich głąbów.

Pytał też czy nie masz wolnych reklamówek z Biedronki 😁 

https://wiadomosci.wp.pl/ksiegowa-obajtka-kupila-dzialki-w-okolicy-powstanie-elektrownia-atomowa-6834257370520224a

Natychmiast babie dać warunki i nakaz budowy domu.😂

21 minut temu, jacus napisał:

sklep pgg oficjalnie zawiesil sprzedaz wegla luzem

Kużwa musi się wungiel skończył.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Kużwa musi się wungiel skończył.

łeee tam. ja myślę że kaczyński zarządził ze zimy nie bedzie...

Opublikowano (edytowane)

NBP robi projekcje w temacie działania inflacji, to Prezes może w sprawie węgla. 😂 Obie mają podobną wiarygodność.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ukrainne odbudują za nasze a zarobią na tym amerykanie. Nie żebym był za Rosją. Ale to nie wszystko jest takie fajne jak opisujesz. Ameryka i Chiny wyjdą na tym najlepiej A UE jak zwykle dostanie po tyłku jak to na każdej już chyba większej wojnie. Rolę sankcji na Rosje tez przeceniasz. A w ogóle to jeszcze parę lat ta wojna potrwa. Bo na mapie UA wciąż 20 % zajmują ruscy.

Amerykanie zarobią na sprzedaży broni nam UA i innym krajom zarobią na sprzedaży np atomu w sensie elektrowni gazu a my za to odbudujemy UA za nasze pieniądze. Tak się robi biznes. I tak się buduje potęgę USA. Gdyby mi się gorzej w PL żyło już bym był za oceanem. Bo to najlepszy kraj na świecie jest.

Większośc z tego zajmowali już przed wojną i mieli ciche przyzwolenie świata a Ukraińcy mogli im skoczyć. Teraz mają pełno wrogów, Ukraińcy testują na nich broń z całego świata i zgineło ich też wielu. Ilu samych oficerów czego nie mogą ukryć już zgineło. Ich wyprawa do Afganistanu to była zabawa w wojnę w porównaniu z tym co od wrzesnia mają na Ukrainie. Sankcje się dopiero zaczną, co ty uważasz że zamkniecie maca i ikei to były sankcje? Za chwile kurek z ropą będzie zakrecony i to nie przez putina. Polacy też zarobią, to nie Irak na drugim koncu swiata tylko nasz sasiad.I to nie Polska sprzed 20 lat gdzie nie wiele było z czym startowac.

Opublikowano
1 minutę temu, PawelWlkp napisał:

Ich wyprawa do Afganistanu to była zabawa w wojnę w porównaniu z tym co od wrzesnia mają na Ukrainie.

Tam było gorzej. Nawet uciec nie mieli dokąd.

Reasumpcja, bo nam nie pojszło;😂

ttps://www.money.pl/pieniadze/pis-przegralo-glosowanie-w-sejmie-w-sprawie-reguly-wydatkowej-szykuje-reasumpcje-6834292843084480a.html

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

a olać tego nie można?

zwyczajnie na składzie się kupuje. nie wiedziałeś?

dziekuje za ta cenna rade-nigdy nie kupowalem na skladzie, jutro jade i kupuje 5 ton po 4 tysiace ,a co stac mnie kukurydze sprzedalem 🤣

kupilbym wiecej ale na okolicznych skladach nikt nie ma tyle

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Pafnucy napisał:

nnno kolejny raz by chcieli aby nazwa "Solidarność" okazała się dobrym pływakiem na mętną wodę.
Czy to nie nazbyt gorliwa realizacja postulatów tej obecnej tak zwanej "Solidarności" nie przyczyniła się w lwiej części do tego co się właśnie dzieje?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Pokazywali w tv przyczepa na boku lezała od wybuchu a rakieta w suszarnie od qq trafiła i ponoć zabiła 2 rolników.

I ponoć juz zebranie robią co z tym fantem zrobić bo niby każdy centymetr polski miał być nie tykany, może prowokacja a nie zabłąkane rakiety.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Tam było gorzej. Nawet uciec nie mieli dokąd.

Reasumpcja, bo nam nie pojszło;😂

ttps://www.money.pl/pieniadze/pis-przegralo-glosowanie-w-sejmie-w-sprawie-reguly-wydatkowej-szykuje-reasumpcje-6834292843084480a.html

Bedziem głosować aż wyjdzie na nasze, a co.

• Haha 1
Opublikowano

Zabłąkane ale jednak w coś trafiły . Rakieta jak w coś nie łupnie sama się rozpęka. Z tego powodu RG rura czy komar jest ze dwadzieścia lat wycofuwany z użytku. No chyba, że to rakiety z autografem Breżniewa były.

Pomyłka na postrach...

Opublikowano
37 minut temu, Strongman napisał:

Pokazywali w tv przyczepa na boku lezała od wybuchu a rakieta w suszarnie od qq trafiła i ponoć zabiła 2 rolników.

I ponoć juz zebranie robią co z tym fantem zrobić bo niby każdy centymetr polski miał być nie tykany, może prowokacja a nie zabłąkane rakiety.

Jaka ta przyczepa ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak tam @Denwer broń już naladowana czy już uciekasz przed rakietami Putina do USA? 

do złotych tarasów putina zaprosi. 😁

Opublikowano

A może po prostu piznął gaz przy suszeniu kukurydzy. Ale jak to rakiety to zara Błaszczak czołgi i ciężką artylerię na Moskwę pośle i im wojnę wypowiemy. 

2 godziny temu, PawelWlkp napisał:

Większośc z tego zajmowali już przed wojną i mieli ciche przyzwolenie świata a Ukraińcy mogli im skoczyć. Teraz mają pełno wrogów, Ukraińcy testują na nich broń z całego świata i zgineło ich też wielu. Ilu samych oficerów czego nie mogą ukryć już zgineło. Ich wyprawa do Afganistanu to była zabawa w wojnę w porównaniu z tym co od wrzesnia mają na Ukrainie. Sankcje się dopiero zaczną, co ty uważasz że zamkniecie maca i ikei to były sankcje? Za chwile kurek z ropą będzie zakrecony i to nie przez putina. Polacy też zarobią, to nie Irak na drugim koncu swiata tylko nasz sasiad.I to nie Polska sprzed 20 lat gdzie nie wiele było z czym startowac.

Jaki my i europa ma interes w wydaniu setek miliardów euro na upadlinę? Co z tego będziemy mieli? 

Opublikowano

Ja, Ty na pewno wyższe ceny materiałów budowlanych.

Oby to nie była rakieta.

Patrząc na zdjęcia to też wygląda jakby ładunek wybuchowy był z boku wagi i wy***ał wagę z przyczepą w powietrze.

W każdym razie reakcja na nalot rakietowy widzę jest natychmiastows. Giełda za oceanem pnie się w górę.

Baryłka w krótkim czasie z 91,5 na 95 dolców.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v