Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hubertuss napisał:

Wy tu o cemencie gotowaniu i grafenie a tym czasem Rydzyk geotermię do Toruńskiej sieci ciepłowniczej podłączył i walnął ceny 500 % większe niż PGE Toruń. Mohery się za jeżyły i podwyżkę wzięła na siebie państwowa firma czyli my wszyscy.

Przecie od początku było wiadomo, że to wrzód na dupsku toruńskiej ciepłowni będzie. Takie parametry solanki to do podłogówki niewielkiego osiedla ale odwiert będzie ekonomicznie nieuzasadniony.

Opublikowano (edytowane)

geotermia pohalanska tez miala trudny start- dopiero gdy wegiel podrozal z.ludzie zaczeli szturmowac firme.

https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/dni-konia-w-janowie-podlaskim-skandal-i-wydany-majatek/27c2747,79cfc278

tak sobie poczytalem....

warto najpierw przeczytac do konca  a potem sie wypowiadac....... tak wyglada prawda szmatlawcow-chwytliwy tytul ,a na koncu okazuje sie ze niewiele ma wspolnego z prawda. 

https://www.fakt.pl/pieniadze/takich-stawek-zada-cieplownia-ojca-rydzyka-mieszkancy-torunia-lapia-sie-za-glowy/kgh1mtg

Edytowane przez jacus
Opublikowano
jacus napisał:

geotermia pohalanska tez miala trudny start- dopiero gdy wegiel podrozal z.ludzie zaczeli szturmowac firme.

https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/dni-konia-w-janowie-podlaskim-skandal-i-wydany-majatek/27c2747,79cfc278

Geotermia podhalańdka to jest jak ropa u arabusów - to się tanio wierci. Temperatura w północnej części zbiornika wynosi około 86 stopni. Największym problemem na podhalu był brak sieci ciepłowniczej

Ale co sobie poczytałeś? Sieć idzie na 130 w sezonie. Po sezonie będzie to może 90. To i tak ujnia. Rydzyk się cieszy bo u niego to wychodzi za zero złotych a ma co ogrzewać...

Opublikowano

Ufff ale miałem sen. Jest rok 2023 tuż po wyborach parlamentarnych wygranych przez PO. Wchodzę do sklepu i proszę; -pół bułki. Za ladą stoi tusek, bierze zabrudzony masłem nóż, przecina bułkę na pół i pyta; -masło ściągnąć, czy zostawić?  Mówię -zostaw Pan co będziesz Pan jak tu prawie nic nie ma. A on; -25 zł proszę.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Dublin napisał:

Ufff ale miałem sen. Jest rok 2023 tuż po wyborach parlamentarnych wygranych przez PO. Wchodzę do sklepu i proszę; -pół bułki. Za ladą stoi tusek, bierze zabrudzony masłem nóż, przecina bułkę na pół i pyta; -masło ściągnąć, czy zostawić?  Mówię -zostaw Pan co będziesz Pan jak tu prawie nic nie ma. A on; -25 zł proszę.

budzisz się, a tam kupa z bułki

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)

Tam się w waszej sekcie niezle widzę niektórym pod kopułka kotłuje..

Jak wy już o Tusku macie  sny, to strach pomyśleć co się tam wyrabia, jak się 🦆 przyśni..

Edytowane przez daron64
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Dublin napisał:

A co tam w bibliotece?

A 👻 nadal prześladują?

Opublikowano
1 godzinę temu, Dublin napisał:

Nooo jak pół bułki za 25PLN to widać inflacja będzie ogromna. Oby ten sen proroczym nie był, bo PiSowcy się włąsną pięścią zabiją.😂

Opublikowano

kto by nie był czy tusk czy dalej morawiecki to oszczednosci potrzebne w budrzecie będą ,  nawet morawiecki  coraz czesciej o tym mówi wiec pewnie do wyborów hulaj dusza a po nich zacznie sie weryfikacja wydatków .

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

kto by nie był czy tusk czy dalej morawiecki to oszczednosci potrzebne w budrzecie będą ,  nawet morawiecki  coraz czesciej o tym mówi wiec pewnie do wyborów hulaj dusza a po nich zacznie sie weryfikacja wydatków .

Już zaczynają oszczędzać, w budżecie na przyszły rok nie uwzględniają darmowych leków dla seniorów 75+ 

Opublikowano (edytowane)

Czyli eksterminacja nieproduktywnej części społeczeństwa.😂 Widać te 100 tyś z pandemii nie wystarcza.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 godzin temu, Pafnucy napisał:

A co tam w bibliotece?

A 👻 nadal prześladują?

o  Pomoc  PISowską  Socjalną   wniosek  złożony  ??? :P  :P  :P

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Pomoc  PISowską  Socjalną   wniosek  złożony  ??

oczywiście. jest okazja to trzeba zabrać co ukradli.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Denwer napisał:

o  Pomoc  PISowską  Socjalną   wniosek  złożony  ??? :P  :P  :P

Jaką pisowską to jest z naszych pieniędzy z naszych podatków. Pis ze swoich nikomu nic nie dał i nie da, jedynie może ukraść dla siebie.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Dublin napisał:

Taki drobny szczegół - tuż po wygranych wyborach nie mieli czasu nic spieprzyć. Jedynie można im zarzucić, że nie zdążyli tak szybko naprawić🤣🤣🤣

Niemniej Twój sen jest dobrym podsumowaniem schyłku rządów.

Lawina się toczy, ale że aż takiego rozmiaru nabierze to bym nie przypuszczał.

Po niedzieli kupię ze 4 zamrażarki i stopniowo będę je bułkami zapełniał, ale tak by nie wywołać paniki.

Mirek to pewnie już i chleb zbiera do mrożenia, a ma gdzie mrozić. Się obłowi wiosną🤭

Opublikowano (edytowane)

Prezes wkurzył górników stekiem bzdur które wygłosił ostatnio na spotkaniu w Radomiu. Wystosowali list otwarty do Kaczyńskiego.

Związkowcy wskazują, że Zjednoczona Prawica może podzielić los Ewy Kopacz, która przegrała wybory w 2015 roku m.in. z powodu konfliktu z górnikami. W liście czytamy, że "kto przegrywa na Śląsku, ten traci władzę w całym kraju".

Jednak legenda o genie samozagłady który po 2 kadencjach się ujawnia jest prawdziwa. 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Żaden problem odłączyć Śląsk od reszty kraju.

Zrobi się Land i Tuskiem obsadzi.

Ileż to kłopotów mniej. Załatwiony temat Tuska, wiecznych strajków, smogu, węgla, szkód górniczych. A i może długu nam unia co nieco umorzy...

🤭

Opublikowano
37 minut temu, Agrest napisał:

Mirek to pewnie już i chleb zbiera do mrożenia, a ma gdzie mrozić. Się obłowi wiosną🤭

A w TVP usłyszy o sobie, że jest  spekulantem ważywno-pieczywowym😂

1 minutę temu, Agrest napisał:

A i może długu nam unia co nieco umorzy...

Narazie to kolejną ratę kar doliczyła

Opublikowano

O ile uszy wcześniej mu nie odmarzną jak będzie po ten chleb chodził

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Żaden problem odłączyć Śląsk od reszty kraju.

Zrobi się Land i Tuskiem obsadzi.

Ileż to kłopotów mniej. Załatwiony temat Tuska, wiecznych strajków, smogu, węgla, szkód górniczych. A i może długu nam unia co nieco umorzy...

🤭

A i może długu nam unia co nieco umorzy...

:D:D:D

Opublikowano

na razie to nasze składki do unijnego budżetu idą a subwencje z tego budżetu wstrzymane tak że pewnie jak za ten rok Polska jest płatnikiem netto unijnym i takie umorzenia to unia, a jakże - bardzo skwapliwie.
Na kolejnym polu "wstaliśmy z kolan" bo do tego już przyszło że nie beneficjentem unijnym Polska jest a sponsorem. Samo w czas gdy wokół kryzys

typowe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v