Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Roman176 napisał:

to zobacz kto przyjął odprawy nieaktualne 

ja bym proponował kupić ci kule i wróżyć szybciej się czegoś dowiesz 

Jeżeli kopania węgla niszczy domy a zysk z materiału wydobytego tego nie pokrywa to cena tegoż materiału jest za niska...

dysydent napisał:

i ...uj z nimi tylko dlaczego ta reszta co to rozumie na to pozwala?

Weź, dysydent, z calym szacunkiem spadaj. Ja mam małe dziecko a veto w moim wydaniu może skończyć się wygnaniem lub wieloletnim wyrokiem.

mirro napisał:

Nie wiem co bardziej przez Ciebie przemawia. Zemsta, czy patriotyzm?😂

A tu nagły atak spawacza.😂 Widać nie ma takiej siły aby gościa utrzymać w ryzach, albo wypuszczony i poszczuty specjalnie. No chyba że to już ostatnie podrygi.🤣

https://wiadomosci.wp.pl/samolot-zostal-wysadzony-niezapowiedziana-konferencja-macierewicza-6826821040573344a

kurwasz.... sory. Kto to zaplanował? Bo Maciorewicz wygląda jakby jeno w tym występował...

mirro napisał:

Przed chwilą, many13 napisał:

Dziejowa sprawiedliwość

Bo przyroda ma swój plan i ludzie jej w tym nie przeszkodzą.😂

Many też nie e.

Opublikowano

TVN na wiadomościach podawali że w Anglii 8 mil , ludzi ma problemy z opłaceniem rachunków i nie dojada 1 posiłku w ciągu dnia .

TVN podało a w Polsce ludzi żyją jak w maśle w sklepach ludzie zakupy robią , na parkingach miejsc brak , niech żyje PiS .

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

i nie dojada 1 posiłku w ciągu dnia .

znaczy za dużo zamawiają?

Opublikowano

ale może więcej płacą za niedojadanie?

no ale...to drozyzna od premierów idzie?

Opublikowano
10 godzin temu, Dziad932 napisał:

Tak pójdą już to widzę , duże grono ludzi nie chodzi na wybory a nawet nie interesuje się polityką , i dla nich wybór PiS,Po , PSL czy inny Hołownia gówno znaczy 

Mam znajomego co nigdy na wyborach nie był , bo na złodziei nie będzie głosował , ja byłem na wszystkich , spytasz co ci to dało ? ten jeden dzień jestem wyżej niż kandydat , to ja mam władzę .

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Nie ważne kto głosuje , tylko kto liczy głody .

Jak nie wiesz czyje to słowa , to nie znasz historii .

Obserwuje wybory i liczenie głosów jakie by nie było to PSL zawsze przechodzi , ci to mają elektorat .

Opublikowano (edytowane)

Stalin i jego słowa  aktualne  , są  .

Nie ważne kto głosuje , tylko kto liczy głosy  .

Wszystko może się zdarzyć do wyborów ponad rok , wiec w h*j czasu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Z sondażu CBOS wynika, że w październiku do zwolenników rządu zalicza się 26 proc. badanych (od września spadek o dwa punkty procentowe), a do przeciwników - 47 procent (wzrost o jeden punkt). Z kolei 23 proc. ankietowanych wyraża obojętność.

4 minuty temu, galan99 napisał:

Wszystko może się zdarzyć do wyborów ponad rok , wiec w h*j czasu .

I jeszcze ta nieszczęsna zima, a nie każdego stać na odpowiednią ilość węgla. Emerytowany elektorat ućwierknie z zimna i dpua z przewagi wyborczej😜

Opublikowano

Według danych przedstawionych przez wicepremiera Henryka Kowalczyka, w sumie w latach 2019-2021, resort rolnictwa przekazał na rzecz kościelnych osób prawnych 1 111 067,67 zł w ramach konkursów, dotacji, specjalnych dotacji, wsparcia, i w innych formach.

Opublikowano

zgłoszony przez posłów PiS program stworzenia listy spółek strategicznych, w których zmieniać władze będzie można tylko za zgodą specjalnej rady wybieranej na pięcioletnią kadencję (większość członków miałby wybierać Sejm). Równa się to z tym, że nominaci PiS-u w spółkach mieliby w nich zostać nawet w przypadku, gdy PiS przegra wybory.

Opublikowano
17 minut temu, agromatik napisał:

Według danych przedstawionych przez wicepremiera Henryka Kowalczyka, w sumie w latach 2019-2021, resort rolnictwa przekazał na rzecz kościelnych osób prawnych 1 111 067,67 zł w ramach konkursów, dotacji, specjalnych dotacji, wsparcia, i w innych formach.

Poszukaj ile lasy państwowe dały parafiom w "konkursie".

Opublikowano

LP przynajmniej tą kasę zarabiają (nie wnikając) , natomiast ministerstwo rolnictwa ma kasę którą skarbówa wydarła z kieszeni podatnika.

5 minut temu, jacek1296 napisał:

Poszukaj ile lasy państwowe dały parafiom w "konkursie".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v