Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bulgarzy to zdaje sie lud tureckiego pochodzenia z azji wschodniej sie przyplatal. ze slowiansczyzna mial niewiele wspolnego..

wsrod psychicznie chorych turbo-slowianie rzadza 😂, wielka lechia od szwajcarii do chin..bylem w takim praslowianskim miescie lech am alberg nad rzeczka lech nazwanych tak na czesc naszego wodza lecha 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

Ukrainy nigdy nie było i nie będzie. To sztuczny i chwilowy twór.

Ukraińcy teraz walczą o to czyimi wasalami będą, czy kacapskimi czy jankeskimi i co prawa szkopki by jeszcze chciały na trzeciego do tej "oferty" doszlusować ale to temat na kolejną wojnę w którą obecnie nikt nie wierzy jak jeszcze dwa lata temu w ukraińsko kacapską

krócej ująć nie potrafię bo i tak nazbyt esencjalnie jak na percepcję większości tzw "pospólstwa" i też by mi zbyt długo wyszło wymieniać choćby z tego forum ;)

ach pominąłem...a gdzie w tym Polska? w myśl przysłowia; "gdzie konie kują...." nawet jeszcze "żaba"  nie kupiona ale pomysł już padł :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Ukraińcy teraz walczą o to czyimi wasalami będą, czy kacapskimi czy jankeskimi i co prawa szkopki by jeszcze chciały na trzeciego do tej "oferty" doszlusować

W kwestii wasalizacji to wczoraj Pan Prezes wypowiedział się że, tak faktycznie zwasalisowali nas USA ale to taka przyjemna wasalizacja, bo to taka beczka miodu a tam nie ma gorzkich elementów a tylko takie mniej słodkie.😂 Tak się właśnie tłumaczy ludowi na spotkaniach dlaczego USA dobre a Niemiec zły.🤣

14 minut temu, jacus napisał:

, wielka lechia od szwajcarii do chin..bylem w takim praslowianskim miescie lech am alberg nad rzeczka lech nazwanych tak na czesc naszego wodza lecha 😂

Koniecznie zgłoś to do jakiegoś PiSowskiego instytutu. Będą mieli zajęcie na parę lat i najpewniej udowodnią że tak było.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jacus napisał:

polanie byli tylko epizodem w historii polski zakonczonym po niecalych 100 latach najazdem czeskim ,pozniej historia wrocila na swoje prawidlowe tory 😂.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wiślanie.

wiesz ile suwalszczyzna byla w granicach polski ?? mozesz pomylic sie o 200 lat , bo niewiele mniej

Tobie to upadlina milsza, widać że nie jesteś rdzennym Polakiem... Może ścisną cię kiedy  za gardło albo poderżną w ramach wdzięczności. 😜

Dla mnie to są katy /mordercy naszego narodu i nic tego nie zmieni.. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

no , ja bojkotuje lubelle , nic nie kupie juz dziady obnizyli wage makaronów z 0,5 kg do 0,4 kg a cena ta sama z dopiskiem ,, cena gwarantowana '' . rozumiem , chcą drożęj nie ma problemu ale nie takie numery ,, ze mną '' 😁

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Tobie to upadlina milsza, widać że nie jesteś rdzennym Polakiem... Może ścisną cię kiedy  za gardło albo poderżną w ramach wdzięczności. 😜

ogarek zadalem ci proste pytanie- tak trudno sprawdzic ?? 

wiesz co to biurokracja ?? my od wiekow na panstwowym[krolewskim] wikcie -wiec pierwszy raz moje nazwisko pada w XVI w. do dzisiaj wszystkie wymienione nazwiska chlopow sa w okolicy.

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał:

no , ja bojkotuje lubelle , nic nie kupie juz dziady obnizyli wage makaronów z 0,5 kg do 0,4 kg a cena ta sama z dopiskiem ,, cena gwarantowana '' . rozumiem , chcą drożęj nie ma problemu ale nie takie numery ,, ze mną '' 😁

Za chwile nie będziesz miał co jeść. Wiele produktów już albo ma obniżoną masę albo ilość sztuk w opakowaniu czy rozmiar. czy objętość.

Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał:

Jak za komuny z chlebem

Trzeba swoją pszenice zmielić i makaron robić 🙂

Opublikowano
jacus napisał:

bulgarzy to zdaje sie lud tureckiego pochodzenia z azji wschodniej sie przyplatal. ze slowiansczyzna mial niewiele wspolnego..

wsrod psychicznie chorych turbo-slowianie rzadza 😂, wielka lechia od szwajcarii do chin..bylem w takim praslowianskim miescie lech am alberg nad rzeczka lech nazwanych tak na czesc naszego wodza lecha 😂

nooo tak. Nazwa Bułgaria wzięła się od ludu, który tę ziemię przyszedł i zasiedlił a nie odwrotnie.

dysydent napisał:

10 godzin temu, Ulman napisał:

Ukrainy nigdy nie było i nie będzie. To sztuczny i chwilowy twór.

Ukraińcy teraz walczą o to czyimi wasalami będą, czy kacapskimi czy jankeskimi i co prawa szkopki by jeszcze chciały na trzeciego do tej "oferty" doszlusować ale to temat na kolejną wojnę w którą obecnie nikt nie wierzy jak jeszcze dwa lata temu w ukraińsko kacapską

krócej ująć nie potrafię bo i tak nazbyt esencjalnie jak na percepcję większości tzw "pospólstwa" i też by mi zbyt długo wyszło wymieniać choćby z tego forum ;)

ach pominąłem...a gdzie w tym Polska? w myśl przysłowia; "gdzie konie kują...." nawet jeszcze "żaba"  nie kupiona ale pomysł już padł :P

Zanim to zajebiscie wyszkolone obecnie wojsko zacznie brać w jasyr Niemki będzie musiało lufy przystawić nam do skroni - chyba, żeby many się uspokoił i doszło do jakiegoś sojuszu. Miałoby to sens przy czym... za dużo na świecie kibola aby takie rozruby wszczynać. Bo to już nie trzeci skorzysta a ten najliczniejszy.

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

wiesz co to biurokracja ?? my od wiekow na panstwowym[krolewskim] wikcie -wiec pierwszy raz moje nazwisko pada w XVI w. do dzisiaj wszystkie wymienione nazwiska chlopow sa w okolicy.

I od pięciu  wieków żadnego rozwoju. Jakescie byli małorolnym chłopkami tak wam zostało.😂

• Thanks 2
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Watykańskich? Polan? To już Bułgarzy byli wówczas silniejsi... noo i ogarniali coś więcej jak rozpalanie ognia w lesie.

Co takiego ogarniali 🤔 Chyba wina 😅

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, jacus napisał:

Ja... ty dziad z dzida pradziada... Ja to nazywam dziad genetyczny..... Czego się dorobiłeś? Karty rodzi y wielodzietnej.... Puściłeś w świat następne pokolenie genetyczne z niczym ........ 😁😁😁😁

To u jakiego "Pana" żeś te polana targał za psi grosz? 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

wielkie nawrócenie Lewaków ?  zostaniecie pobożnymi ?  lisek był pierwszy już po spowiedzi i odwiedzinach księdza ....  typowy Polak jak był zdrowy to uje pedofile kasę naciągają ........... a jak trwoga to do .......... 😆

Opublikowano
16 minut temu, Roman176 napisał:

wielkie nawrócenie Lewaków ?  zostaniecie pobożnymi ?  lisek był pierwszy już po spowiedzi i odwiedzinach księdza ....  typowy Polak jak był zdrowy to uje pedofile kasę naciągają ........... a jak trwoga to do .......... 😆

Ksiądz łaski nie robi. Bo to czym się zajmuje to posługa. W PL Boga czy wiary nikt nie krytykuje i się nie nabija. Za to krytykuje się postawę wielu księży i to jak na te niecne sprawki reagują inni księża. Zrozum ksiądz to nie Bóg. Jeśli taki Lis krytykował zachowanie kleru w wielu przypadkach słusznie i uzasadnienie to nie znaczy, że ni był wierzący i nie może korzystać z sakramentów np. Wam pisiorkom się to miesza. Dla was kler to bogowie co mogą wszystko z wami zrobić.

Opublikowano
18 minut temu, Roman176 napisał:

A widzisz . Czyli wcale nie jesteś taki cenny jak myślisz.🤣

„w niebie większa będzie radość z jednego grzesznika, który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują nawrócenia” (Łk 15, 7).

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Znaczy być poboznym to chwalić pedofilów w sukienkach? 🤔🤕

nie lepiej wsadzić wszystkich do jednego wora ?  

38 minut temu, Ulman napisał:

Nie zadawaj trudnych pytań. Nie widzisz że  Romek belkocze bo jeszcze nie wytrzeźwiał?

następny powiedz ja ty jesteś tępy na całe województwo to znaczy ze całe województwo jest takie jak ty ?  

31 minut temu, hubertuss napisał:

Ksiądz łaski nie robi. Bo to czym się zajmuje to posługa. W PL Boga czy wiary nikt nie krytykuje i się nie nabija. Za to krytykuje się postawę wielu księży i to jak na te niecne sprawki reagują inni księża. Zrozum ksiądz to nie Bóg. Jeśli taki Lis krytykował zachowanie kleru w wielu przypadkach słusznie i uzasadnienie to nie znaczy, że ni był wierzący i nie może korzystać z sakramentów np. Wam pisiorkom się to miesza. Dla was kler to bogowie co mogą wszystko z wami zrobić.

tak tylko jeśli pisze ze nie uznaje katolicyzmu i krytykuje ze nie ma na to dowodów to ... co teraz robi ?   płatne niemieckie szkodniki tyle w temacie 

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Dla mnie to są katy /mordercy naszego narodu i nic tego nie zmieni.. 

Tak jak i Niemcy i ruskie... A później taki Boguś wsiada w passata i tankuje ruską ropę i tyle z tego poszczekiwania...

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Denwer napisał:

FfMdSg-XgAE-hVw?format=jpg&name=small

Macierewicz tam poszedł czy Kaczyński? A "zamach" to nie był czasami w kwietniu? Ktoś planował zamach w maju po tym jak się ten zamach odbył w kwietniu? Serio?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, tomek222 napisał:

Tak jak i Niemcy i ruskie... A później taki Boguś wsiada w passata i tankuje ruską ropę i tyle z tego poszczekiwania...

A co mnie obchodzi że ruska aby tania była... Powiedz mi kto najwięcej węgla i ropy sprowadzał w ostatnich latach od ruska ? Tyle warte te szczekanie pisdzielcow... 😋

Kto płaci za te sankcje ruski czy tankując na stacji... 🤔

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Bogdan_ja napisał:

A co mnie obchodzi że ruska aby tania była... Powiedz mi kto najwięcej węgla i ropy sprowadzał w ostatnich latach od ruska ? Tyle warte te szczekanie pisdzielcow... 😋

Kto płaci za te sankcje ruski czy tankując na stacji... 🤔

Myślisz dokładnie jak Angela Merkel - i popatrz, co z tego wynikło

Tanio już było, teraz trzeba za to zapłacić z nawiązką. Tanie mięso psy jedzą

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v