Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

14.X 2022 r - pochód banderowców.

https://www.facebook.com/groups/736046746437432/?multi_permalinks

14 października to umowna data powstania UPA. W 1942 roku banderowska frakcja Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów (OUN-B) utworzyła Ukraińską Powstańczą Armię. Bojówka ta była m.in. odpowiedzialna za dokonanie rzezi na Polakach na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej. Obecnie Ukraina uznaje jej działalność za niemal mit założycielski, a tych, którzy dokonali ludobójstwa, uważa za swoich narodowych bohaterów.

Jak wynika z informacji zamieszczonych na stronie Ukraińskiego Instytutu Pamięci Narodowej, instytucja ta we współpracy z Narodowym Muzeum Rewolucji Godności przeprowadzi z tej okazji 5-godzinny internetowy maraton on-line „Głosy walki”. Będzie on transmitowany na kanałach obu instytucji w serwisie YouTube, a także na Facebooku. Rzekomo nasza władza dziś zapomniała, o ludobójstwie jakiego na naszych obywatelach dokonali naziści ukraińscy i sponsoruje ich „wakacje” w Polsce z uwagi na kłamliwy przekaz o toczącej się na ich terenie wojnie.

Tak wczoraj Ukraina w której rzekomo toczy się "wojna" tak ludzie świętowali dzień bandery.

Więcej o tym "bohaterze" nazistowskiej organizacji UPA możesz przeczytać, klikając w link:

https://legaartis.pl/.../ukraina-dzis-oficjalnie.../

Edytowane przez many13
Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał:

Kolejny SKANDAL pis!

Morawiecki tak negocjował system dopłat dla rolników, że od 2023 roku kwoty wypłacane z budżetu UE spadną z 190 do 118€ za hektar.. Żeby nie stracić głosów na wsi Morawiecki zadecydował, że nastąpi wyrównanie, za które będą płacić CIĘŻKO PRACUJĄCY POLACY!!

Wprowadzasz zamieszanie, nasze głąby  to akurat z tym nie miały nic wspólnego ani zbytnio co do powiedzenia to jest czysto unijny pomysł, według założeń tego planu?[Zielony Ład] przy bezorce i wysiewie poplonów pójdzie wyciągnąć grubo pow 200€ a przy odpowiednim zmianowaniu ponoć pow 250€, także będzie bardzo ciekawie, fakt że przy tych dziwnych unijnych założeniach do na 20 ha ziemi ornej będzie potrzeba co najmniej kilka rodzai upraw[ zboża,okopowe,motylkowe ] ciekawe jak to będzie wyglądać z ekonomicznego punktu widzenia

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

np ostatnie pare lat.

Zapomniałeś dodać "🤣" Ostatnie lata to wybryk który stworzył mafijno- korupcyjno- złodziejski twór który nie ma żadnej stabilności a tożsamość buduje na nacjonaliźmie upowskich bandytów. To nie będzie istnieć

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Jak ktoś gówno co wypracował to powinien mieć gównianą emeryturę.

Jak mnie nie było to byczyłem się w pięknych okolicznościach przyrody⛱️

wczasy klimatyczne na syberii ??? miliony zle je wspominalo a tobie sie pogoda udala ?? w koncu ocieplenie klimatu..

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Wołyń to od zawsze jest Polska.

.....i da się oszukać trzeci , czwarty i setny też a niczego się przy tym nie nauczy. W sektach tak już jest.

jak zwykle onuca klamie. warto troche poczytac o historii...

14 minut temu, Ulman napisał:

Kiedy ziemie zamieszkane przez ukraińców były samodzielnym państwem?

wczesniej niz polskie- nieuku..

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To nie będzie istnieć

Tak samo jak ruskie ich mieli czapkami nakryć w ciągu paru tygodni. Putin co najlepsze całkowicie rozwalił i wyludnił te czysto rosyjskojęzyczne regiony, i raczej już do Rosji tam mniej ludzi chce niż chciało wcześniej.  

Opublikowano

Dlatego na TVP idą 2 mld rocznie. On wie że społeczeństwo jest głupie.

1 minutę temu, Leszy napisał:

Tak samo jak ruskie ich mieli czapkami nakryć w ciągu paru tygodni. Putin co najlepsze całkowicie rozwalił i wyludnił te czysto rosyjskojęzyczne regiony, i raczej już do Rosji tam mniej ludzi chce niż chciało wcześniej.  

A ty uważasz że współczesna wojna polega na zajęciu całego kraju i kontrolowaniu go w ciągły sposób? Wydaje ci się że to średniowiecze?

• Thanks 1
Opublikowano
many13 napisał:

Ignorant historyczny się obudził. Rzeczypospolita istniała od zarania dziejów co jest udokumentowane w Watykańskich kazamatach.

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

o Polsce też tak mówiono. no podobnie.

Taaa istniała od zarania - a chrzest był po jakiego wuja wobec powyższego? W czasie gdy wikingowie pływali Dnieprem aby pohandlować z Arabami rzeczpospolitej zza drzew nie było widać.

Opublikowano

Współczesną wojnę to prowadzą teraz Chiny, a i tak militarnie się dozbrajają. Putin wojnę prowadzi jak za czasów Stalina. Jeszcze trochę i zobaczymy kogo było na wierzchu. 

Współcześnie miało w ogóle nie dochodzić do wojny, bo to nie średniowiecze i można zarabiać i kontrolować na inne sposoby. Jednak doszło, a kto na tym zyska się okaże w niedalekiej przyszłości.  

Opublikowano
Ulman napisał:

A ty uważasz że współczesna wojna polega na zajęciu całego kraju i kontrolowaniu go w ciągły sposób? Wydaje ci się że to średniowiecze?

Każda wojna wygląda mniej więcej tak (nie jest to przyjemny widok - ostrzegam): wojna Niema tam żadnej polityki. I ten wszędobylski zapach na przemian: słodkawy śmierci ze spalenizną wszelkiej maści. Ty piszesz o strefach wpływów.

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał:

Taaa istniała od zarania - a chrzest był po jakiego wuja wobec powyższego? W czasie gdy wikingowie pływali Dnieprem aby pohandlować z Arabami rzeczpospolitej zza drzew nie było widać.

Chrzest to nie początek państwa a przyjęcie kultury chrześcijańskiej /katolickiej.... Polska istniała jako wiele plemion Polan i Mieszko je połączył/podporzadkował.

Opublikowano

polanie byli tylko epizodem w historii polski zakonczonym po niecalych 100 latach najazdem czeskim ,pozniej historia wrocila na swoje prawidlowe tory 😂.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wiślanie.

18 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Chrzest to nie początek państwa a przyjęcie kultury chrześcijańskiej /katolickiej.... Polska istniała jako wiele plemion Polan i Mieszko je połączył/podporzadkował.

wiesz ile suwalszczyzna byla w granicach polski ?? mozesz pomylic sie o 200 lat , bo niewiele mniej

Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

Dlatego napisałem, że prawda jest ukryta w watykańskich kazamatach. Jak Waści wiadomo cywilizacja chrześcijańska w przeszłość zneutralizowała cywilizację Słowiańską, Azteków i Inków. Czy zadałeś sobie zasadnicze pytanko dlaczego dzieje Polan zaczynają się od roku 966  a jak podpowiada logika nie dużo, bardzo dużo,  dużo wcześniej?. Dlaczego nam te ludziki z krzyżem na płaszczach dzieje naszych dziadów  wymyślili sobie od dnia przyjęcia chrześcijaństwa tz. ślubu kościelnego Mieszka I z czeską księżniczką Dobrawą. Odpowiedż jest bardzo prosta. Wiadomo nam, że Watykan od wieków opanowany jest przez "braci pustynnych". Dla mnie to logiczne bo zasiadał tam rzyd Piter, póżniej Pablo itp.................... . Jest to część ich zemsty na Polanach i Wikingach za onegdaj rozproszone dzikie plemię chazarskie. Ale ta wężowata nacja niegdyś pustynna jest bardzo mściwa i nigdy nie przebacza swoich porażeek a nawet klęski mentalne i fizyczne obraca w mamonę tak zwanym geszeptem o tajemniczym haśle "holokaust".......... temata jest zbyt długi na jednorazowy wykład?............................itp.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Chrzest to nie początek państwa a przyjęcie kultury chrześcijańskiej /katolickiej....

Jeśli chodzi o nawracanie ogniem i mieczem to i owszem.🤣

Czyli jednak nie od zarania - co nie?

Raczej od systemowego zaorania.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, racyl napisał:

głupcy jednak są jak widać

🤣

No jesteś  nie  da  się  ukryć   ;) Przyjdzie  czas  to zmądrzejesz 

Zdjęcie  roku   :D  :D   :D   chłopek pompuje  się  jak  beczka  z gnojowicą  :D  :D  :D  

FfN9KdCXgAY4TSW?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
49 minut temu, many13 napisał:

Dlatego napisałem, że prawda jest ukryta w watykańskich kazamatach. Jak Waści wiadomo cywilizacja chrześcijańska w przeszłość zneutralizowała cywilizację Słowiańską, Azteków i Inków. Czy zadałeś sobie zasadnicze pytanko dlaczego dzieje Polan zaczynają się od roku 966  a jak podpowiada logika nie dużo, bardzo dużo,  dużo wcześniej?. Dlaczego nam te ludziki z krzyżem na płaszczach dzieje naszych dziadów  wymyślili sobie od dnia przyjęcia chrześcijaństwa tz. ślubu kościelnego Mieszka I z czeską księżniczką Dobrawą. Odpowiedż jest bardzo prosta. Wiadomo nam, że Watykan od wieków opanowany jest przez "braci pustynnych". Dla mnie to logiczne bo zasiadał tam rzyd Piter, póżniej Pablo itp.................... . Jest to część ich zemsty na Polanach i Wikingach za onegdaj rozproszone dzikie plemię chazarskie. Ale ta wężowata nacja niegdyś pustynna jest bardzo mściwa i nigdy nie przebacza swoich porażeek a nawet klęski mentalne i fizyczne obraca w mamonę tak zwanym geszeptem o tajemniczym haśle "holokaust".......... temata jest zbyt długi na jednorazowy wykład?............................itp.

Jaaaaasne.... Wszędzie zmowa i spisek....😁

Opublikowano
many13 napisał:

Watykańskich? Polan? To już Bułgarzy byli wówczas silniejsi... noo i ogarniali coś więcej jak rozpalanie ognia w lesie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v