Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Nie no wiadomo że dla fantyka obecnej władzy to już koniec... 😁

Nik gorszy jak ta dziadowska banda komunistów już nam nie grozi 

To już wymrze niedługo i tak ale trza gnać te zło na zbity pysk i wsadzać za kraty. 

Ja chętnie zagłosowałbym na kogoś innego, ale powiedz mi na kogo, a jak już podasz na kogo to nie zapomnij podać co takiego już dokonał jak rządził przedtem, bo byle zmienić to trochę za mało.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

to nie bardzo tak ludzi nastraszysz,

Ja nikogo nie straszę ani nie mam takiego zamiaru tylko śmieję się z głupoty tych którzy łudzą się że zmiana władzy na PO nagle zmieni na lepsze, zniknie złodziejstwo, spadną ceny, znajdą się robotnicy co będą zbierać truskawki i maliny za 5 zł itp

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Ja nikogo nie straszę ani nie mam takiego zamiaru tylko śmieję się z głupoty tych którzy łudzą się że zmiana władzy na PO nagle zmieni na lepsze, zniknie złodziejstwo, spadną ceny, znajdą się robotnicy co będą zbierać truskawki i maliny za 5 zł itp

Ale przecież to już było, skoro tak umieli rządzić i było tak super, to czemu ludzie na nich dalej nie głosowali, na to niech odpowiedzą zwolennicy PO-PSL.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, witejus napisał:

Ale tego nikt nie pisze. Pis obiecywał, ze będzie lepszy od po, że zniknie złodziejstwo kumoterstwo znajomości. A tym czasem wszystko to pojawiło się ze zdwojoną siłą. Dlatego coraz mniej ludzi boi się, że przyjdzie po. Bo wielu widzi, ze w wielu wypadkach za pisu jest gorzej. A, że będzie ciężko. No cóż pis zadłużył kraj. Bardzo duża część długu jest wyprowadzona poza budżet tj obligacje zagraniczne pożyczki itd. Złoty jest słaby jest inflacja do tego sytuacja na świecie lekko nie bezie. 

Poza samym budżetem mamy 422 mld długu zrobionego przez pis. Którego roczna obsługa kosztuje 66 mld. To tak ma wyglądać to lepiej za pisu? Niestety kilka lat hulanki i życia ponad stan będzie musiało kiedyś być spłacone. Była balanga teraz pomału dogania kac. Jak w życiu. Naród będzie musiał władze pisu odchorować jak po dobrej balandze.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano

Czy zwykli ludzie tak hulali to bym polemizował, ale faktycznie, przyjdzie drugi taki Balcerowicz i ci zwykli najwięcej to odczują, bogaci jak zwykle się ślizną. A rolnicy czy należą do bogatych? mają już dużą kasę, ale do oddania w bankach.

Opublikowano (edytowane)

Hulanie to oznacza, życie na krechę. Zwykli ludzie też hulali. Brali 500 plusy 13 stki i 14 stki. Brali tarcze kowidowe zasiłki na węgiel i całą masę innych datków które pis rozdawał hojną ręką. To właśnie był bal na kredyt. Budżet nie miał tych pieniędzy. Wmówiono, że z uszczelnienia vat u była Bóg wie jaka kasa. I balowano rozdając. Za po śmieli się z Rostowskiego jak mówił, że kasy nie ma. Za pisu na początku za koniunktury trochę kasy było. To zaczęła się hulanka. Potem jak przyszły gorsze lata i kasy zaczęło brakować. Co o dziwo lub nie dziwo wielu wtedy mówiło. To nie mówili jak Rostowski, że nie ma. Tylko pożyczali za granicą, sprzedawali obligacje, drukowali pieniądz i zaczęli z ludzi łupić. Podnosząc ceny mandatów, wprowadzając nowe podatki. Podnosząc ceny paliwa prądu czy nawozów. Nawet Soboń z pisu przyznał, że każdy 1 % inflacji to 4,7 mld do budżetu. Tak się daje społeczeństwo które na początku mówiło, że 500 plus to darmowa kasa. A teraz za te kase płaci w inflacji 31 nowych podatkach paliwie gazie nawozach czy prądzie. Bo to wszystko państwowe spółki są.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Nie wszystkich stać kupować za gotówkę, maszyny, mieszkania, inwestycje. Bez kredytów na pewno by ludzie się nie rozwijali.

7 minut temu, 6465 napisał:

Kredyciarzy mi nie szkoda. 

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
many13 napisał:

Nic niezwykłego, tylko faszystowskie krzyże na sprzęcie i samochodach żołnierzy kijowskiego reżimu.

Aaale Ty gupi jesteś....

witejus napisał:

To zobaczymy czy dalej będziesz szczerzył zęby jak następna władza da ci w d*pę.

Następna władza to będzie chłopiec do bicia. W dupĘ dostaniemy i tak.

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

Ja chętnie zagłosowałbym na kogoś innego, ale powiedz mi na kogo, a jak już podasz na kogo to nie zapomnij podać co takiego już dokonał jak rządził przedtem, bo byle zmienić to trochę za mało.

I tu się mylisz. Byle zmienić jest bardzo ważne.. Nie można trwać w tym co jest. Niech będzie inne, Coś zawsze zmieni się na lepsze. Może choć ideolo osłabnie.

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Czy zwykli ludzie tak hulali to bym polemizował, ale faktycznie, przyjdzie drugi taki Balcerowicz i ci zwykli najwięcej to odczują, bogaci jak zwykle się ślizną. A rolnicy czy należą do bogatych? mają już dużą kasę, ale do oddania w bankach.

Przyjdzie drugi Balcerowicz, bo taka będzie potrzeba. Wyciąganie z PiSowskiego bajora będzie bolesne. Oczywiście PiSowcy będą biegać i wrzeszczeć że wyciągający dręczą Naród, ale taka ich rola. A może jak se pobiegają, to zmądrzeją?😂

2 godziny temu, many13 napisał:

Nic niezwykłego, tylko faszystowskie krzyże na sprzęcie i samochodach żołnierzy kijowskiego reżimu.

311888079_5050804261686361_7417733168017311944446_5050804541686333_5211154800113

A to są faszystowskie znaki czy Niemieckie? Bo jakoś tak ostatnio to zdania są podzielone.🤣

Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Nie no wiadomo że dla fantyka obecnej władzy to już koniec... 😁

Nik gorszy jak ta dziadowska banda komunistów już nam nie grozi 

To już wymrze niedługo i tak ale trza gnać te zło na zbity pysk i wsadzać za kraty. 

Co powiada nie bądź śmieszny , to koniec opozycji totalnej na długie lata .

Arabia Saudyjska przekaże Ukrainie 400 mln dol. na pomoc humanitarną – podała saudyjska państwowa agencja informacyjna SPA. Dodano, że książę korony Mohammed ibn Salman zadzwonił w piątek w tej sprawie do prezydenta Ukrainy Wołodymyra Zełenskiego.

Książę wyraził gotowość królestwa do kontynuowania wysiłków mediacyjnych i wspierania wszystkiego, co przyczynia się do deeskalacji konfliktu – pisze SPA.

Wszyscy wspierają Ukrainę , Rosja jest samotna i znienawidzona to jej koniec , jako mocarstwa .

2 godziny temu, 6465 napisał:

Kredyciarzy mi nie szkoda. 

Szkoda będzie bo 80 % Polaków ma kredyty , mieszkaniowe jak nie będą mieli kasy , to nic nie kupią i sam splajtujesz szybko .

Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał:

Ale przecież to już było, skoro tak umieli rządzić i było tak super, to czemu ludzie na nich dalej nie głosowali, na to niech odpowiedzą zwolennicy PO-PSL.

Bo ludzi głupich jest większość i głosują na głupców i temu rzaDza głupcy i złodzieje. 😁

• Like 1
Opublikowano

Nikt mądry nie idzie do polityki..😜Pis przebił dno i dobrze, wydoi chłopka tera bo zawsze płaci ten co głosuje i tak ma być.... Chłop dał władze i chłop ma za to zapłacić. 😋

Tera trza głosować na PO bo ta dokona rzezi na pisowskich złodziejach... 😁🤣

Opublikowano
mirro napisał:

A to są faszystowskie znaki czy Niemieckie? Bo jakoś tak ostatnio to zdania są podzielone.🤣

nooo... Wg tego co zwymiotował many wychodzi że siedziałem w faszystowskim A400...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, galan99 napisał:

Szkoda będzie bo 80 % Polaków ma kredyty , mieszkaniowe jak nie będą mieli kasy , to nic nie kupią i sam splajtujesz szybko .

A to jak splajtuje to nie będę się mordował tylko siedział pod gmina i czekał na socjal

A tak to nic nie chcą dać bo ha za dużo 🤔

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

I tu się mylisz. Byle zmienić jest bardzo ważne.. Nie można trwać w tym co jest. Niech będzie inne, Coś zawsze zmieni się na lepsze. Może choć ideolo osłabnie.

Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, dasz gwarancję zmiany na lepsze, jak lepszego i przedtem nie było? Partia która rządziła i źle, nigdy nie powinna dojść do władzy spowrotem, na tym polega głupota ludzi że szybko zapominają co było i co 8 lat zamieniają cwaniaczków miejscami.

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v