Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

Zamiast władować kasę np w służbę zdrowia żeby skrócić kolejki to władowali w ukraińców i ukraine

Zapomniałeś o kurwizji. ☝️

Opublikowano (edytowane)
Spółki kontrolowane przez skarb państwa podniosły marże, a PiSowcy robią łachę, że niby coś tam komuś dopłacą. 
Głosujcie dalej na PIS. Polacy zasługują na to żeby być biedni skoro dają się tak dymać.

Zdjęcie

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Ja bym się tak nie cieszył. Pytanie czy tym mieszkańcom Otwocka co nie palą węglem spodoba się ta działalność pomocowa za ich pieniądze? Socjalizm podoba się coraz mniejszej liczbie ludzi w PL bo coraz bardziej rozumieją, że to drogo kosztuje.

@Roman176 byłeś tam? Górnikom nie podoba się Pinokio? Dlaczego ciekawe?

Opublikowano

@galan99 no i ? za dużo kabzy za rope naftową to sie szejkom w d*pach przewraca z dobrobytu , niby lokata kapitału bo dochodzą dochody z turystyki ale fakt jak bardzo Arabia Saudyjska ingeruje w propagację islamu w krajach europejskich i ogólnie na świecie zniechęca do dawania im takiej kasy za nic 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

niewklejaj mi takich bzdur po wkleił bym co za platformy było ... to wiesz ,widzę ze argumentów ci brakuje 

MI brakuje argumentów? Ale u Morawieckiego górnicy byli nie ja. 

Opublikowano

Tak samo jak budowa dróg, likwidacja kopalń jest procesem długotrwałym i wczesniej zaplanowanym, więc akurat jest na odwrót, te likwidowane przez PIS zaplanowało PO w uzgodnieniu z UE

Nie ma odwrotu  od likwidacji wegla, kwestia tylko, czy zrobimy to z głową, a tu jedni i drudzy dali d....

Opublikowano
mirro napisał:

9 minut temu, DTaras napisał:

Z tem mostem to cośkolwiek dziwne... Mówią - ciężarówka.

Chyba że jakieś kraje Kaukazu chcą wykorzystać sytuację i dopier**liły swoje trzy grosze do ogródka który naparzają Ukraińcy. 😂 Niech się tylko okaże , że kierował jakiś islamista to Putin pozna nowy wymiar tego co rozpętał.🤣

Azer - to raczej nie islamista ale... Zobaczymy. Bomba musiałaby być, niewiem czy widziałeś, robi się to nawet z garnka ale generalnie z boilera. Odcinasz dennicę, ładujesz co tam masz wybuchowego a nadają się ładunki miotające z goździka nawet i przykrywasz odciętą dennicą ale odwrotnie. Zakopujesz na poboczu ale w kierunku pojazdów i jak ta dennica się wybuchowo uformuje to jest w stanie upierdzielić kawał czołgu ale skumuluwany strumień za nią robi bajzel jak ta lala. Takie coś na naczepie ale wielkości tej naczepy - ok. Ale zapalenie się cysterny? W każdym razie piękna katastrofa.

Opublikowano
20 minut temu, jahooo napisał:

Tak samo jak budowa dróg, likwidacja kopalń jest procesem długotrwałym i wczesniej zaplanowanym, więc akurat jest na odwrót, te likwidowane przez PIS zaplanowało PO w uzgodnieniu z UE

Nie ma odwrotu  od likwidacji wegla, kwestia tylko, czy zrobimy to z głową, a tu jedni i drudzy dali d....

Kwestia priorytetów oraz zadawanych pytań. Jeżeli priorytetem jest gospodarka, to energia nierozerwalnie idzie w parze. Jeżeli zaś ideolo jest priorytetem, to zamiast prądu w gniazdku na bank będziemy mieli CPK, przekop i sto innych instytutów badania rzeczy dziwnych i ulotnych. Siłownie wiatrowe, czy jądrowe nie będą priorytetem, bo to dla debili coś z zakresu fizyki kwantowej i pogranicza czarnej magii. 😂

Opublikowano
mirro napisał:

10 minut temu, Agrest napisał:

Myślę że na skutek propagandy mediów i powszechnego ośmieszania i Putina  i wojska rosyjskiego, wielu popada w huraoptymizm.

Odreagowanie po wielu latach drżenia przed potęgą militarną Rosji. Na nasze szczęście układ złodziejsko słuzbowy był tam na tyle silny, że jest jak widać.

4 minuty temu, 6465 napisał:

A kim on jest że ma jakieś żądania? Ja żądam aby Jarosława odstawić na emeryturę. 

Toż to marszałek polny armii Boga. A władza jego od Boga pochodzi, nie od ludzi. To se imaginuj że dla niego wszystko jest możliwe. 🤣

Bąkiewicz - Boski wiatr go nazywają.🤣

wiater! Japońcom jakiś szacunek trzeba zostawić.

• Haha 1
Opublikowano

Stepan Bandera był zbrodniarzem odpowiedzialnym politycznie za mordy liczone w setkach tysięcy ofiar, w tym za zbrodnie na Polakach oraz własnych rodakach, którzy nie chcieli podporządkować się jego organizacji. Jego śmierć, która wybawiła ludzkość od tej zdecydowanie negatywnej postaci nastąpiła o ponad 20 lat za późno. Jego życie powinno się zakończyć wraz ze zbrodniami, które dokonywał wspólnie i w porozumieniu z innymi ukraińskimi nacjonalistami w latach 1930. Jednak ustawa o amnestii z 2 stycznia 1936 roku spowodowała, że karę śmierci zamieniono mu na karę dożywotniego więzienia.  Banderowcy przy tej okazji postanowili oprócz ukrywania totalitarnego charakteru swojej ideologii, ukrywać także swoje prawdziwe cele, jakimi niewątpliwie jest zbudowanie ukraińskiego państwa narodowego na urojonych przez siebie „etnograficznych ziemiach ukraińskich”, które obejmują swoim zasięgiem również terytorium współczesnej Polski.

Jak wykazał polsko-ukraińsko-kanadyjski politolog Wiktor Poliszczuk zorganizowany ukraiński ruch nacjonalistyczny opanował ukraińskie instytucje społeczno-polityczne w III RP. Według Poliszczuka (zmarł w 2008 roku) Związek Ukraińców w Polsce prowadził działania propagandowe, mające stworzyć podłoże do oderwania od terytorium naszego kraju ziem, które w urojeniach ukraińskich nacjonalistów są etnograficznymi ziemiami ukraińskimi.

309203969_3156309231297486_6119971304867

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Azer - to raczej nie islamista ale...

Wskazanie było na kierunek bardziej niż na sam islam. Choć po tym jak zwiała tam większa część powołanych do służby przez Putina, to różne mogą się zacząć lęgnąć ruchy. I różni animatorzy tych ruchów mogą się pojawiać. A czy akurat Islam nie zdominuje radykalnych, albo zdesperowanych? Rosja jeszcze nie zetknęłą się z tym zjawiskiem, oczywiście poza terrorem służb własnych, i nie wie jaką to wdzięczność nawet własny obywatel okazać może. A jak jeszcze islamiści ich z nałogu alkoholowego wyleczą, to i cele mogą być inne.🤣

Opublikowano
20 minut temu, DTaras napisał:

Ale zapalenie się cysterny? W każdym razie piękna katastrofa.

Cały czas mam problem z tą ciężarówką co "odparowała". A cysternę zapalić to też nie prosta sprawa, jak ktoś próbował zapalić wiadro z ropą to wie że to wcale nie takie proste. Teraz FSB ma chronić przeprawy. Wcale bym się nie zdziwił że to był sabotaż. Dziwne zgranie w czasie składu tam będącego z ciężarówką krążącą po Rosjii. 

Opublikowano
8 godzin temu, PRIMO napisał:

Bo to jest sprzedajna ku🤬 a nie żaden patryjota. 😡

naprawde zaden z was sie nie zorientowal ze to konto fejkowe ?????

4 godziny temu, Denwer napisał:

Czyli  polskiego węgla  jest  dość    dobrze  wiedzieć 

idz powiedz to ludziom koczujacym pod kopalniami albo kupujacymi na pgg

1 godzinę temu, jahooo napisał:

przed po rzadzilo pis czyli to oni zaplanowali likwidacje tych kopaln ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v