Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

obrońca patologii?

i co się tak zjeżył? tyłek piecze :D , że ktoś pokazał jaki syf panuje w ukochanej telewizuni? biedactwo; antypolskie szambo wybiło

koniecznie

Ja zjeżył? Chyba kpisz sobie. Zapytałem dlaczego autorzy tego syfu jeszcze nie siedzą. Umiesz na to pytanie odpowiedzieć? Dlaczego Pis ich nie posadził? Kryją tvn czy jak? Zaorałeś się tym jak zwykle.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, mirro napisał:

Dawno temu miałem przyjemność szkolić się z lubelską AT . I powiem Ci że trochę mi ich było szkoda. Ale Wiem że "ustawowo" mi mniej wolno, więc kiedy mam styczność z policją, to raczej staram się mysleć i za siebie i za nich.

nie pochlebiaj sobie ;)
tzw. szarego obywatela też ten "obowiązek" dotyczy profilaktycznie zanim bodaj jakiego dźwięku z siebie policjant nie wyda aby ocenić na jakiego się trafiło

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

To moze wprowadzić wolny dostęp do broni palnej  , mamy sąsidów i ze wschodu i zz zachodu teznie lepszych ?

a na poczatek zaczniemy trenowac na sasiadach troche blizszych-z zaplotu...

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

W tv prezes mówił że Wyngiel będzie u samorządu, jadę do wójta niech mnie da choć z tone polskiego. 

Polski to ten czerwono biały jak coś, nie dajcie się nabrać i nie bierzcie czarnego 

Może być że będzie i biało czerwony 

Węgla jest nawet sporo , ostatnio każdy skład w okolicy ma , tylko k**wa ceny !!! Masakra 3500-4000 , pojebane to wszystko...

Dziś byłem w Leroy Merlin stoją palety z ekogroszkiem , ale woreczek 25 kg 100 zł 🤨

30 minut temu, many13 napisał:

Po kolei odchodzą rzydowskie komuchy przywiezione na czołgach Wandy Wasilewskiej z dalekiej Rosji.

310278197_3339047459689910_4954524236494

To Wanda miała czołgi? ,  handlowała 🤔😊

Opublikowano (edytowane)

pamiętacie jeszcze termin - "nawis inflacyjny pieniądza"?
no czymś trzeba ten "nawis" ściągnąć a że dobrowolnie ludzie nie oddadzą nadmiaru pieniądza na rynku to najbardziej i pierwsze drożeją towary niezbędne do przeżycia

najgorsze że ten "nawis szybciej odrasta niż jest ściągany a dalej to już tylko... lawina

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

nie pochlebiaj sobie ;)

Eeeee tam, zaraz pochlebiaj. Ot szkolenie zrobiło swoje.😂 Środowisko w jakim służą policjanci jednak osłabia ich instynkt przeżycia i zbyt ufnie potrafią się zachowywać.  

Oczywiście to żaden zarzut z mojej strony a tylko taka obserwacja, ale też nie nalegam aby brać ją do końca pod uwagę, bo wiadomo że zjebany jestem i mój ogląd sytuacji danej wypaczony tresurą  być może. 

4 minuty temu, dysydent napisał:

najgorsze że ten "nawis szybciej odrasta niż jest ściągany a dalej to już tylko... lawina

A nad tą lawiną będą fruwać "jaszczembie" z NBP.🤣

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Andpol napisał:

Mur na granicy stoi a chłopaki dalej granicy pilnują to po uj tyle kasy wywalone na to i do końca nie ukończone. Najmłodszy w nocy pojechał na granicę.

Po taki h*j pilnują by nie wysadzili muru , a mur ma oddzielać dzicz od ludzi cywilizowanych , żeby nie było bezpośrednio kontaktu .

Edytowane przez galan99
  • Sad 1
Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

Jak na razie nie ma powodów wystarczających do wojny światowej a Chiny wręcz się boją nawet tej na Ukrainie bo akurat Im jakikolwiek bajzel kończy ich wzrost dominacji na planecie i konieczność jedynie obrony tego co już osiągnęli.

Chiny dały Putinowi zielone światło na Ukrainę, bo to jedyny kraj który wygrywa na tym konflikcie, do światowej nie dopuszczą, już to widać w działaniach pokazujących miejsce rosji w tej rozgrywce. Chiny po prostu chcą zająć miejsce Rosji w dwubiegunowym świecie jak za czasów zimnej wojny i myślę że im się to uda. USA tylko przedłuża pax americana, ale na dłuższą metę nie udzwignie roli jedynego hegemona, ledwo to im działało przez ostatnie mniej więcej  20 lat. A że chiny nie są tak narwane i gospodarka na poziomie europy to mają atuty by być z USA jedynymi graczami przy tym pokerowym stoliku, reszta to póki co będą przystawki. Aczkolwiek zawsze może dojść do jakiś dziwnych przetasowań bo nawet gdy UE pójdzie "na sznurku" to Chiny mają sporo potencjalnych sojuszników oprócz mniej czy bardziej oficjalnych już istniejących

2 godziny temu, Andpol napisał:

Mur na granicy stoi a chłopaki dalej granicy pilnują to po uj tyle kasy wywalone na to i do końca nie ukończone. Najmłodszy w nocy pojechał na granicę.

kuzyn zaliczył 4 turnusy, teraz pojechał na 5 z nadzieją że może już takiego bajzlu nie będzie, bo pierwsze dwa gdy była "wojenka" to tylko głód, smród i zimno

10 minut temu, galan99 napisał:

Po taki h*j pilnują by nie wysadzili muru , a mur ma oddzielać dzicz od ludzi cywilizowanych , żeby nie było bezpośrednio kontaktu .

monitoring za w ch*j siana, podwojone czy potrojone patrole straży granicznej i tak za mało? żałosne

Opublikowano
11 minut temu, Takeda napisał:

kuzyn zaliczył 4 turnusy, teraz pojechał na 5 z nadzieją że może już takiego bajzlu nie będzie, bo pierwsze dwa gdy była "wojenka" to tylko głód, smród i zimno

Starszy syn 2 razy był a młodszy 4 raz pojechał i jakoś specjalnie nie narzekali a nawet chwalili że żarcie było b.dobre i ciepło w namiotach mieli bo sami palili aż jeden spalił im się.

Opublikowano (edytowane)

28 minut temu, Takeda napisał:

Chiny dały Putinowi zielone światło na Ukrainę, bo to jedyny kraj który wygrywa na tym konflikcie, do światowej nie dopuszczą, już to widać w działaniach pokazujących miejsce rosji w tej rozgrywce. Chiny po prostu chcą zająć miejsce Rosji w dwubiegunowym świecie jak za czasów zimnej wojny i myślę że im się to uda. USA tylko przedłuża pax americana, ale na dłuższą metę nie udzwignie roli jedynego hegemona, ledwo to im działało przez ostatnie mniej więcej  20 lat. A że chiny nie są tak narwane i gospodarka na poziomie europy to mają atuty by być z USA jedynymi graczami przy tym pokerowym stoliku, reszta to póki co będą przystawki. Aczkolwiek zawsze może dojść do jakiś dziwnych przetasowań bo nawet gdy UE pójdzie "na sznurku" to Chiny mają sporo potencjalnych sojuszników oprócz mniej czy bardziej oficjalnych już istniejących

rosja wróci tam gdzie jest jej miejsce czyli do nic nie znaczącego kraju bo kiedy on coś znaczyli ? nawet i teraz gdyby nie polityka UE skazaująca europejczyków na gaz to dalej byłaby nic nieznacząca . Taka dominacja swiatowa to nie są tanie rzeczy a USA  ma za sobą europe a chiny próbują sobie podporządkować afrykę , puki co to chiny bez dostępu do rynku europejskiego i amerykańkiego nie dadzą rady finansowo  tu są wielkie mld .  a jak narazie to chińskie firmy jakoś na tych rynkach są blokowane 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Dlaczego Pis ich nie posadził?

bo od tego jest sąd

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Zaorałeś się tym jak zwykle.

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, Andpol napisał:

ciepło w namiotach mieli bo sami palili aż jeden spalił im się.

No nie mów że palili w piecykach? Jak tak , to ja pier**lę taką organizację. Nawet nagrzewnic brakuje?

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

No nie mów że palili w piecykach? Jak tak , to ja pier**lę taką organizację. Nawet nagrzewnic brakuje?

W piecykach a niby jak o nagrzewnicach nawet nie słyszeli no warunki polowe. Ostatnio 3-tyg na poligonie był to za potrzebą w krzaki a i dziołchy były to miały przesrane.

Opublikowano
24 minuty temu, Andpol napisał:

W piecykach a niby jak o nagrzewnicach nawet nie słyszeli no warunki polowe. Ostatnio 3-tyg na poligonie był to za potrzebą w krzaki a i dziołchy były to miały przesrane.

myślisz, że w  realnych warunkach bojowych będą toiki i piecyki ??

Opublikowano
34 minuty temu, mirro napisał:

większość kasy na płot poszła a to co na gaz do nagrzewnic było zostawione tylko na jedną butlę starczyło bo akurat ten gaz.... wziął i okrutnie podrożał

(nawet nie wiem czy kursywa czy nie)

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

myślisz, że w  realnych warunkach bojowych będą toiki i piecyki ??

Ja to wiem ale niektórym takie warunki nie odpowiadają i z wojska rezygnują ogólnie braki żołnierzy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v