Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, many13 napisał:

Naród rosyjski to najwaleczniejsza nacja co okaże się lada dzionek zimową godziną.

I tak trzymać waniu. Miejmy nadzieję że będą dalej tak samo waleczni i skuteczni jak do tej pory w ukrainie.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Dodatek węglowy dostaniesz, jeśli płacisz za śmieci. Gmina sprawdzi i może odrzucić wniosek

Gminy mogą sprawdzać dane zawarte we wniosku o dodatek węglowy i odrzucić go, jeśli informacje nie będą zgadzały się z danymi w deklaracji śmieciowej. Wnioskodawcy, którzy nie płacą za śmieci, nie dostaną dodatku węglowego, za to będą zobowiązani uregulować zaległe opłaty za odbiór odpadów.

https://www.gazeta.pl/0,0.html?mtpromo=enc02qhrmpup536udraocblescrjdksifjficroec2jemzmadyegvjmudrqmcblmty4grrnsd4ig2ri&utm_campaign=amtpc_FB_Buzz

Wczoraj wpłynęło na konto 3 tys. a palę drzewem.

Opublikowano
4 minuty temu, mikad napisał:

I tak trzymać waniu. Miejmy nadzieję że będą dalej tak samo waleczni i skuteczni jak do tej pory w ukrainie.

Jednak łykasz pizdowską propagandę - szacun i pogratulować Iwan.

Opublikowano
2 minuty temu, many13 napisał:

a palę drzewem.

drewnem łatwiej by było.

Opublikowano
Przed chwilą, many13 napisał:

a miało być chrustem?

drzewo do pieca by sie nie zmieściło. ot tyle.

Opublikowano (edytowane)

przypomniało mi się wyrzekanie na akcję gaśniczą  podpalacza co las podpalił
- podpalić to nie było komu a pogrzać się na gotowe wszyscy przyleźli

zatem "drzewem palić w piecu" pewnie nie ale tak ogólnie to się da
-

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ciekawe dlaczego Abra-chamy nie mają do upadlińców żadnych roszczeń a wręcz finansują aktualny banderyzm. Żydek żeleński usilnie zabiega o pomoc militarną tych  znad Synaja a ONY - niet i nienada. Jaka może być przyczyna?. Przecież wszyscy wiemy, że na tych upadlińskich terenach koczowało onegdaj chazarskie dzikie plemiona ich prapradziadów. Zdaje mi się albo widzi mi się, że skojarzenia odznak faszystowskich na upasdlińskich mundurkach to zbyt świeże chociaż siedemdziesiąt letnie wspomnienia.

308832417_457560739738745_53098217836359

14 minut temu, Pafnucy napisał:

drzewo do pieca by sie nie zmieściło. ot tyle.

Nie piecuj mi tylko pisz czy kasiorka  za brak wungla na koncie p[osiada.

Opublikowano
5 minut temu, many13 napisał:

Ciekawe dlaczego Abra-chamy nie mają do upadlińców żadnych roszczeń a wręcz finansują aktualny banderyzm. Żydek żeleński usilnie zabiega o pomoc militarną tych  znad Synaja a ONY - niet i nienada. Jaka może być przyczyna?. Przecież wszyscy wiemy, że na tych upadlińskich terenach koczowało onegdaj chazarskie dzikie plemiona ich prapradziadów. Zdaje mi się albo widzi mi się, że skojarzenia odznak faszystowskich na upasdlińskich mundurkach to zbyt świeże chociaż siedemdziesiąt letnie wspomnienia.

308832417_457560739738745_53098217836359

Nie piecuj mi tylko pisz czy kasiorka  za brak wungla na koncie p[osiada.

mie nie dały.

Opublikowano

nie wiem. może źle głosowałem?

21 minut temu, dysydent napisał:

przypomniało mi się wyrzekanie na akcję gaśniczą  podpalacza co las podpalił
- podpalić to nie było komu a pogrzać się na gotowe wszyscy przyleźli

zatem "drzewem palić w piecu" pewnie nie ale tak ogólnie to się da
-

ech ta Twoja logika... jam bezsilny wobec niej. i jak zwykle czoła chylę...

Opublikowano
41 minut temu, nie napisał:

tak właśnie sekta broni swojego guru 

PISowski elektorat tak tylko potrafi. 🤣

42 minuty temu, nie napisał:

też skorzystałeś z prawa do pokazania jakim jesteś ..............

typowy przykład umysłowego ubóstwa 

A z Ciebie taki ynteligent tylko jak zobaczy Tuska to sraczki dostaje. 🤦‍♂️

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Mało tego pis postanowił nas jeszcze bardziej od ruskich uzależnić kupując od nich węgiel zamykając kopalnie w PL i redukując u nas wydobycie.

A kto chciał zamykać polskie kopalnie i za kogo bo były nierentowne ? Dziwnym trafem nagle nikt o tym nie wspomina, teraz już zarabiają na siebie ?

Dodam, że węgiel miał być sprowadzany chyba z Afryki dla ułatwienia.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

nie wiem. może źle głosowałem?

ech ta Twoja logika... jam bezsilny wobec niej. i jak zwykle czoła chylę...

tym razem bardziej wieloznaczna symbolika w obliczu dyskusji o podpalaczach nie lasu a całej planety

co niektórzy wręcz idoli sobie z nich porobili, ze wszystkich stron "barykad" bo jest więcej niż nawet dwie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, dsbh napisał:

A kto chciał zamykać polskie kopalnie i za kogo bo były nierentowne ? Dziwnym trafem nagle nikt o tym nie wspomina, teraz już zarabiają na siebie ?

Ostatnio to chciał pis. Zamykano kopalnie. Redukowano wydobycie. Sprowadzano ruski węgiel za rządów pisu. Pis rządził ostatnie 7 lat przypomnę. O ile rząd po psl mówił wprost, że trzeba zamykać kopalnie zwłaszcza gdy są nie rentowne i niebezpieczne. O tyle pis mówił, ze nie trzeba zamykać a zamykał i redukował wydobycie. A najlepsze jest to ,że gamonie z pisu nie oferowali krajowi nic w zamian oprócz ruskiego węgla. Zatrzymano całkowicie wiatraki nie inwestowano w energetykę bo kasa ze sprzedaży praw do emisji zamiast w energetykę szła w socjał.

Opublikowano

To teraz powiedz co by było gdyby faktycznie te kopalnie wtedy pozamykano ? Na pewno nie miał byś na kogo narzekać 🤣. Być może bylibyśmy w podobnym bagnie jak teraz. Żeby była jasność Pis nie jest idealny i żadna partia nie jest a druga kadencja przypomina........w przeręblu.

Opublikowano
30 minut temu, dsbh napisał:

A wiesz, że wydobycie w sierpniu było niższe niż rok temu, pomimo "prykazu" zwiększenia wydobycia?

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

znowu kłamiesz

Taki ynteligent a nie zrozumiał sensu wypowiedzi. 🤦‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

rozwiń myśl

Myśl ma taką jest, że ni kija odbiorcy nie chcą płacić więcej. Podwyżka akceptowalna była 16 groszy na kilogramie. Nie ma ruchu w tym temacie a najlepszym odzwierciedleniem jest spadek na łeb maliny. Reszta nie nadaje się do publikacji bo wzrósłby radykalnie poziom samobójstw w tej branży.

26 minut temu, jacek1296 napisał:

A wiesz, że wydobycie w sierpniu było niższe niż rok temu, pomimo "prykazu" zwiększenia wydobycia?

Bo prykaz usłyszeli, ale nijak tego pojąć nie mogli.😂

Opublikowano
Przed chwilą, agromatik napisał:

Zmieściło się, bo to drzewko bonsai było😆

a widzisz . zem nie pomyslał... znowu...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v