Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Już nie brnij w to. Ardanowski nagadał bzdur a ty bez zastanowienia łyknąłeś. Zagraniczne czy polski. Gdyby nie wywóz zboża z kraju pszenica była by po 1200 albo mniej. Czym bliżej portu tym drożej bo do portu blisko i jest popyt na ziarno w  porcie. A czy polskie firmy czy zagraniczne. Możesz otworzyć swoją i skorzystać z portu skupić zboże załatwić statek, kontrahenta za granicą i mu wysłać. Nikt nikomu nie broni. Zresztą w tym handlu bierze udział cała masa krajowych podmiotów skupujących zboże w kraju i wożących na porty czy młyny. Ardanowski pieprzy bzdury jak z tym Bielmlekiem gdzie pisior nakradł a winni rolnicy, że mleczarnia upadła. Czemu wy słuchacie tych durni i oszustów?

Celowo dla takich osób jak Ty podałem date wywiadu z ardanowskim który był wczoraj czy przedwczoraj a wiec ja napisałem duzo wczesniej  a po drugie to nie brnij w cos czego nie rozumiesz zarówno , w regionie południowo- wschodnim musi byc taniej bo tam nie ma komu tego zboza zjadać a jak chcesz to sobie sprawdz ile polska wyeksportowała zboża drogą morską a ile  ladowa .   Wypowiadasz się na tematy na które nie masz pojącia taka firma agrolok zamawiała soję  tys . ton  w portach niemieckich bo nawet po doliczeniu kosztów transportu było taniej jak w portach polskich 

Opublikowano
9 godzin temu, racyl napisał:

w tym roku na ukraine poszło ponad 400 mln ton wegla ..ukraina ma tak duze zapasy ,że ponoc 100mln ton wegla nam odsprzeda ,a nawet wspomoże nas prądem- z tego wynika że pis z rzadem bardziej niszczy polske jak putin ukraine

od kogo poszło ?

7 godzin temu, Ulman napisał:

Skąd kupię i jaki to nie twoja sprawa. Najciekawsze jest to rwoje urojenie dotyczące gazu.

chyba chciałeś obciągać Putinowi za tanie surowce ?

Skąd kupię i jaki to nie twoja sprawa.

popierałeś ełrokołhoz a teraz nielegalnego pieca bd montował aż ty 

Opublikowano
PawelWlkp napisał:

A ty z debilem chcesz dyskusje prowadzić?

Nie mam za bardzo kwitów na tego typu diagnozy. Fakt - napisze zdanie a potem wklei coś z fejzbuka i to w sposób wskazujący na spożycie aktywnej substancji ale zaraz debil? Raczej frustrat co nie może pogodzić się z otaczającą rzeczywistością póki nie wymyśli rozszerzonego rozwiązania a zwykłe samobójstwo - nieszkodliwy.

jahooo napisał:

Tak samo jak 17 września 1939 ZSRR weszło do Polski, aby bronic Ukraińców i Białorusinów

I Polaków nawet...

Roman176 napisał:

9 godzin temu, racyl napisał:

w tym roku na ukraine poszło ponad 400 mln ton wegla ..ukraina ma tak duze zapasy ,że ponoc 100mln ton wegla nam odsprzeda ,a nawet wspomoże nas prądem- z tego wynika że pis z rzadem bardziej niszczy polske jak putin ukraine

od kogo poszło ?

Skąd kupię i jaki to nie twoja sprawa. Najciekawsze jest to rwoje urojenie dotyczące gazu.

chyba chciałeś obciągać Putinowi za tanie surowce ?

Skąd kupię i jaki to nie twoja sprawa.

popierałeś ełrokołhoz a teraz nielegalnego pieca bd montował aż ty 

racylowi pokierały się tysiące z milionami...

Opublikowano (edytowane)

No i proszę. Mówiło się, że Kurski miał trafić do rządu miał prowadzić kampanię pisu. A tu proszę przyczyna jest już znana. Utopiła go koleżanka Jarka Janina Goss. Chwalił się, że nikt go nie może zwolnić nawet Kaczyński były prezes oddziału Łódź go nagrał a Goss podrzuciła nagranie Kaczyńskiemu. Ten pokazał Kurskiemu, że jednak może go odwołać. No cóż Kurski nigdy nie był specjalnie lotny i dał się podejść jak dzieciak.

Nagrano Kurskiego. Taśma trafiła do Kaczyńskiego (msn.com)

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Jeden ma na przeżycie 5 zł dziennie po opłatach ...- a inni kolesie PIS ponad 20 tys. zł miesięcznego wynagrodzenia, odprawa w wysokości ponad 100 tys. zł. Oto jak sześciu członków byłej Izby Dyscyplinarnej przechodzi w "stan darmozjadny" - oczywiście kosztem zwykłego emeryta któremu PIS dał 50 zł ......

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, many13 napisał:

Ruski po to wkroczył żeby w końcu obronić nękaną przez Azowców finansowanych z syjonistycznych walorów rosyjskojęzyczną nację na Donbasie i Ugańsku. Dlaczego nie rusza dalej na zachodni kierunek. Przejął to co swoje i koniec pabiedy. 

Ha ha dobry jesteś jeszcze na początku pisałeś że Rosja wyzwoli całą Ukrainę od upańców, a teraz piszesz że tylko wschód 🤣 kacapom się d*pa pali to zmieniasz narrację jak ta kur*a szmata na wietrze.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Nie mam za bardzo kwitów na tego typu diagnozy. Fakt - napisze zdanie a potem wklei coś z fejzbuka i to w sposób wskazujący na spożycie aktywnej substancji ale zaraz debil? Raczej frustrat co nie może pogodzić się z otaczającą rzeczywistością póki nie wymyśli rozszerzonego rozwiązania a zwykłe samobójstwo - nieszkodliwy.

I Polaków nawet...

racylowi pokierały się tysiące z milionami...

Many jak będzie przemawiał na jakiś wiecach , to fanki tak będą robić 😛👇

Opublikowano
59 minut temu, Dziad932 napisał:

Many jak będzie przemawiał na jakiś wiecach , to fanki tak będą robić 😛👇

Jak Kurski dostanie to Ministerstwo Cyfryzacji, to pewnie Zenek tez sie załapie na jakiego pełnomocnika od cyfrowego dostępu do Disco Polo😂

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

Trzy tony węgla na zimę to jest nic !!!.

Szczególnie gdy w rodzinie są małe dzieci. One potrzebują ciepła. P. prezes niech się uda do pierwszego przedszkola i zobaczy w jakich warunkach przebywają tam dzieci.

Co z tego, że węgiel będzie dostępny, skoro cena 3,8 tys. za tonę to cena zaporowa a ona na pewno nie spadnie. Wszystkie szkoły i przedszkola jeśli nie są podłączone do sieci ciepłowniczej, to są ogrzewane gazem. A tego też nie będzie.

Co z tego, że nas okłamują , że z Balic Pipe będzie gaz, skoro poseł z Komisji energii publicznie powiedział, że z Norwegii nie otrzymamy w tym roku ani grama gazu.

Wyborcy Pis !! Jest wam tak dobrze ?

Jest mi średnio ale się zastanawiam po co ci taka desperacja i co chcesz przez nią osiągnąć ? Dla równowagi podam ci przykład z Włoch , sadownicy będą przetrzymywać jabłka w jaskiniach bo energia droga .

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Dla równowagi podam ci przykład z Włoch , sadownicy będą przetrzymywać jabłka w jaskiniach bo energia droga .

Można trzymać i pod jabłonką. 😂

Opublikowano
6 godzin temu, many13 napisał:

Tak nas truję te szabesgoje.

307986866_1256483258506753_5333556644571

chcesz adres do NASZYCH wyrobów? szukasz pies wi czego, to to dostajesz.

Opublikowano
5 godzin temu, mikad napisał:

Idąc tym tropem to może jakby tak niemcy wpadli na śląsk bo tam też dużo ludzi mówi po niemiecku, a nawet mają niemieckie paszporty, to też byś nie protestował. Albo niech kacapy zajmą podlasie bo mieszkańcy akcent taki trochę jakby ruski mają. Ścierwo kacapskie nie idzie na zachód bo nie mogą nawet utrzymać tego co najechali.

Niestety Waść idąc błędnym tropem błądzisz już na starcie. Kompas by się przydał dla oczu bo pod czuprynką pustki  i o rozsądnej nawigacji nie ma co marzyć. Primo  - na Śląsku nikt mniejszość niemiecką nie prześladuje wręcz w Opolskim są napisy dwujęzyczne. Sekundo - mniejszość niemiecka posiada swoich przedstawicieli w Knesecie na Wiejskiej która wspólnie z naszymi pali chanukę i wielbi menorę. Natomiast w Donbasie trwa upadliński ostrzał ludności i niszczenie infrastruktury aktywnie od 2014 roku. Jeżeli chodzi o Podlasie to UPAdlińce w osobie Petroszenki już  dekadę temu wyciągali  bandyckie łapki po Przemyśl. Czy o ucho obił się taki termin jak Zakorzennyj Kraj do którego upadlińce roszczą sobie pretensje jako do swoich terenów. 

Za „etnicznie ukraińskie” ziemie Ukraińcy uznawali obecne powiaty:

Za swoje ziemie etniczne uważali też wschodnią część województwa lubelskiego, aż po Lublin, z dzisiejszymi powiatami:

b92ce8198ec5714ffe46f7a444f7c2b06237.jpg

301459133_444871761023244_5187289065342413064_n.jpg

Opublikowano

Idared jest lux odkopany wiosną spod warstwy liści i śniegu.🤭

Tylko czy śnieg będzie?

Kurna niedawno tyle wysoce kalorycznych butelek po opryskach oddałem do sklepu...

Byłoby tanie grzanie🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, many13 napisał:

Za swoje ziemie etniczne uważali też wschodnią część województwa lubelskiego, aż po Lublin, z dzisiejszymi powiatami:

Maniek, a mówił Ci ktoś że na dekel Ci wali?

powołali Cie?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
5 godzin temu, Dziad932 napisał:

@many13 Marian widziałeś to ☝️🤨

Przecież Mariunpola bronili naziści w osobach azowskich żołdaków. Ten świat się wali jak zaczynamy gloryfikować nazistów.

46798032_217857992446621_8279760536443289600_n.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Idared jest lux odkopany wiosną spod warstwy liści i śniegu.🤭

Dziś rano minister Kowalczyk w lubelskim radio wspomniał że sadownicy juz u niego byli z alarmem w sprawie jabłek. No i wydumał że peqwnie trza będzie je przerobić na koncentrat, aby sprzedac go w terminie późniejszym. Czy nie szykuje się powtórka z Eskimosem? 😂

Opublikowano

Szwagier już się wyprzedał po 40 groszy. 100%grad zsiekał. Dobrze że ubezpieczył.

No ale przyszły i chude lata na jabłka. Każdy rok to wzrost nasadzeń lub wymiana starych na nowe bardziej produktywne.

Zakłady lubią to...😉

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Kurna niedawno tyle wysoce kalorycznych butelek po opryskach oddałem do sklepu...

Byłoby tanie grzanie🤣

Tak Cię zindoktrynowali tą ekologią, że nawet butelki po oprysku już nie potrafisz prawidłowo zutylizować przy pomocy pieca, tylko oddajesz ją do sprzedawcy.😂

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, tomek222 napisał:

Ha ha dobry jesteś jeszcze na początku pisałeś że Rosja wyzwoli całą Ukrainę od upańców, a teraz piszesz że tylko wschód 🤣 kacapom się d*pa pali to zmieniasz narrację jak ta kur*a szmata na wietrze.

W życiu tak nie napisałem - proszę odnaleść dowód mojej hańby i zacytować. Putin wkracza tam gdzie dzieje się krzywda rosyjskojęzycznym. Zachodnią upadlinę z Lwowem sugerował Polsce przy rozbiorze tego bandyckiego kraju. Niestety zmieniły się okoliczności. Nie rządzi już w naszym kraju obcja Niemiecka a obcja rzydowska sterowana przez syjonistów z Wall Street.

Opublikowano
11 minut temu, many13 napisał:

Niestety Waść idąc błędnym tropem błądzisz już na starcie. Kompas by się przydał dla oczu bo pod czuprynką pustki  i o rozsądnej nawigacji nie ma co marzyć. Primo  - na Śląsku nikt mniejszość niemiecką nie prześladuje wręcz w Opolskim są napisy dwujęzyczne. Sekundo - mniejszość niemiecka posiada swoich przedstawicieli w Knesecie na Wiejskiej która wspólnie z naszymi pali chanukę i wielbi menorę. Natomiast w Donbasie trwa upadliński ostrzał ludności i niszczenie infrastruktury aktywnie od 2014 roku. Jeżeli chodzi o Podlasie to UPAdlińce w osobie Petroszenki już  dekadę temu wyciągali  bandyckie łapki po Przemyśl. Czy o ucho obił się taki termin jak Zakorzennyj Kraj do którego upadlińce roszczą sobie pretensje jako do swoich terenów. 

b92ce8198ec5714ffe46f7a444f7c2b06237.jpg

301459133_444871761023244_5187289065342413064_n.jpg

Ni h*ja Zamość nie do Ukrainy nawet za czasu Jaremy nie był pod ich władaniem .

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Tak Cię zindoktrynowali tą ekologią, że nawet butelki po oprysku już nie potrafisz prawidłowo zutylizować przy pomocy pieca, tylko oddajesz ją do sprzedawcy.😂

Jeszcze nie wziąłem poświadczenia zdania🤭

Ale utylizacja kłopotliwa bo przez ruszt przepływa🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v