Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Some say that he is ruski from his great-grandfather.

Może tak być ....

Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał:

Roman ty czytasz te wykresy

po wygranej PO było 125 tyś ludzi w górnictwie dzisiaj jest 80tyś i ty się dobrze czujesz ?  

Górnictwo to garb na plecach każdego podatnika. Gdyby jeszcze ten węgiel był spalany w Polsce.

zobacz sobie jakim garbem potężnym jest rolnictwo czyli ty i krus zanim coś napiszesz .... ile rolnictwo przyniosło dochodu państwu ? zobacz sobie największego płatnika w PL a ile garby podatnicy płaca zanim coś napiszesz 

Czy Jastrzębska Spółka Węglowa zalicza się do firm, które są największymi płatnikami podatków do budżetu państwa? Tak wynika z analizy przeprowadzonej przez Business Insider, w której JSW znalazła się w czołowej dwudziestce płatników.

https://jastrzebieonline.pl/210281-jsw-utrzymuje-budzet-panstwa.html

jak tam garbie podatkowy ?

Gdyby jeszcze ten węgiel był przez nas używany to niech tam by sobie fedrowali. Ale oni fedrowali na hałdy. A rząd utrzymywał to by burd na ulicach nie było. Dlatego wydobycie maleje bo to się nie opłaca. I dlatego zastępowano węgiel Polski węglem ruskim bo był tańszy. A nasz sobie fedrowali po to by fedrować i by rząd miał spokój z górnikami.

zużycie węgla kamiennego w Polsce wyniosło 74,176 mln ton. Około 59% tego surowca (43,78 mln ton) wykorzystano w elektrowniach, elektrociepłowniach, kotłach ciepłowniczych i ciepłowniach do wytworzenia energii elektrycznej i cieplnej. a produkujemy 40mln  garb ci z kłamstwa rośnie 

Kopalnie zostały zamknięte 8 sztuk. To czy ktoś tam fedruje czy nie. Na jaką skalę itd to już inna sprawa. Fakt faktem, ze pis te kopalnie zamknął. 

to ze kiedyś gospodarstwo było 2ha żyta  i dzisiaj nie istnieje nie znaczy ze produkujemy coraz mniej .... bo technologia i zasieg jest wiekszy 

jak tam gaz łupkowy i druga arabia z polski ..... o qurwa debil rudy wszystko sprzedał ?  

Na pytanie, dlaczego w Polsce padł projekt łupkowy, prezes PGNiG, w przeszłości Główny Geolog Kraju, Piotr Woźniak odpowiedział, że przede wszystkim z powodu zwiększonych podatków i opłat.

Brak spójnej polityki i

korupcja – tak według raportu NIK

🤣  co rudy nie skorumpował ?

wszyscy źli i garby 

🤣

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Ale węgla sobie nie wykopała na zimę i będzie marzła.😂 A jak będą duże mrozy to dla rozgrzewki poslizgają się obywatele na przekopie.Będziemy mieli pięęęękne tory łyżwiarskie.🤣

Nikt nie zmarznie to opozycja tak twierdzi , na własnym przykładzie i mam nadzieje że nie kłamiesz powiedz ile masz opału w kotłowni ? 

Opublikowano

ciekawe jakie tam lodolamacze w zimie beda plywac- sa tam jakies w ogole ??

wykopano ogromne ilosci bursztynu cale 26 kg 🤣 z dwoch zloz szacowanych na pare ton..

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Wiek obniżyli obniżyli , 500 + 300+ obiecali płacą 13 14 obiecali dają a elektryki są nikomu nie potrzebne bo prąd zdrożał .

masz tego swiadomosc ze to wszystko na kredyt ??? ze zadluzyli polske bardziej niz gierek ?? siedem lat tlustych sie skonczylo... trudno bedzie wyjsc i powiedziec polkom i polakom ze wszystko to wina tuska..

niedlugo minie siedem lat dojnej zmiany-rozkradli polske tak ze tusk to przy nich amator.. teraz osmiiorniczki tansze od wolowiny..

Opublikowano (edytowane)

Ten przekop to kosztował chyba coś mniej więcej tyle co jeden stadion piłkarski. A jednak ludzie w Elblągu i okolicy włącznie z opozycyjna władza samorządowa chwalą sobie. Gdyby państwo miało pieniądze pchać jedynie w projekty skazane na szybki zwrot to większość ze szczekaczy mieszka na takim zadupiu , że najbliższą droga asfaltowa miała by uzasadnienie z 10 km od ich gospodarstw, a linia energetyczna i wodociągowa 5. Też bym się pewnie nie załapał do domu.

Jacuś, na wakacje jeździsz parę razy w roku. Za Tuska częściej jeździłeś jak taki dobrobyt był?😁😁

Edytowane przez PawelWlkp
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

niedlugo minie siedem lat dojnej zmiany-rozkradli polske tak ze tusk to przy nich amator.. teraz osmiiorniczki tansze od wolowiny..

dali Ci pinsety, suszowe, wyprawke, karte romanażającej sie rodziny,... no pewno jeszcze co... a Ty krytykujesz?

Opublikowano

kazachstan wrowadził zakaz transportu wegla samochodam bo dla ludnosci brakuje , a jeszcze nie dawno do Polski jechały  , w rosji zabraknie paliwa arktycznego a i zwykłe podrozeją .

Opublikowano
8 minut temu, PawelWlkp napisał:

Ten przekop to kosztował chyba coś mniej więcej tyle co jeden stadion piłkarski. 

Jacuś, na wakacje jeździsz parę razy w roku. Za Tuska częściej jeździłeś jak taki dobrobyt był?😁😁

i tak jak stadiony bedzie wykorzystany -pare razy w roku, bylem na narodowym wiatr hulal po betonie, jedyny zarobek na takich turystach jak ja- jako inwalida mam ulgowy wiec duzo nie zarobili 🤣.

w krakowie dwa postawili nie wiadomo po co -teraz jak znalazl na olimpiade bedzie , za rok beda igrzyska olimpijskie w krakowie-slyszeliscie o tym chociaz ???

od niedawna-dzieci odchowane,krowy sprzedane, jade po sianokosach a przed zniwami.. 25 lat w domu siedzialem wiec wystarczy.. legitymacja inwalidy,karta duzej rodziny,pociag czy autobus-niejden wiecej w likend przepije niz ja wydam na wyjazdy..ode mnie wyjazd w swiat to nie jest wielkie osiagniecie, dworze glowny ,godzina i jedziemy..kiedys z lotniska sie wybiore w swiat..

6 minut temu, Pafnucy napisał:

dali Ci pinsety, suszowe, wyprawke, karte romanażającej sie rodziny,... no pewno jeszcze co... a Ty krytykujesz?

jakie suszowe -u mnie ?? jeszcze w zyciu nie wzialem ...gdyby u nas byla susza to u was juz pustynia. sucho jest ale czasami popada, na ciezkich zieiach to lepsza susza niz powodz.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

jakie suszowe -u mnie ?? jeszcze w zyciu nie wzialem ...gdyby u nas byla susza to u was juz pustynia. sucho jest ale czasami popada, na ciezkich zieiach to lepsza susza niz powodz.

no powiadaja , że susza tyle złego nie zrobi co zlewy.

no ale resztę chapiesz i narzekasz na Pana Prezesa... a on wszystko dla Ciebie tak...

Opublikowano
28 minut temu, Mariusz2903 napisał:

powiedz ile masz opału w kotłowni ? 

Se kupiłem troszkę lepiej jak 2 tony groszku i zapłaciłem coś ponad 8 tysięcy.😂Pewnie pójdzie lepiej jak  8 ton.

6 minut temu, jacus napisał:

.kiedys z lotniska sie wybiore w swiat..

A z CPK to nawet poza galaktykę.🤣

Opublikowano

Mirek, dla Ciebie chyba nie jest problemem załatwić pestkę z wiśni lub śliwki?

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

i tak jak stadiony bedzie wykorzystany -pare razy w roku, bylem na narodowym wiatr hulal po betonie, jedyny zarobek na takich turystach jak ja- jako inwalida mam ulgowy wiec duzo nie zarobili 🤣.

w krakowie dwa postawili nie wiadomo po co -teraz jak znalazl na olimpiade bedzie , za rok beda igrzyska olimpijskie w krakowie-slyszeliscie o tym chociaz ???

bo to pojebany kraj gdzieb stadiony budują miasta nie kluby , wstolicy gronkiewicz zbudował stadion legi i polonni , a krajach cywilizowanych na stadionach gdzie mecze grają reprezentacje to grają tez kluby , nawet czesto  jak sa 2 kluby w 1 lidze z jednego miasta to grają na jednym stadionie .

Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/newsweek/rosja-w-pis-czy-w-pis-istnieje-rosyjska-agentura-problem-na-pewno-jest/5h9elgn,452ad802

Bardzo ciekawe fakty z kim współpracowali notable dzisiejszej władzy...

Właściwie to juz nie jest kwestia wiary czy twardych dowodów , wystarczy tylko obserwować sytuacje międzynarodowa kraju. Skłóceni z całym swiatem, z USA wlasciwe brak relacji, z UE niedlugo nas wyprowadzi czyli robią dokładnie to czego życzyła by sobie Moskwa, widać to jak czarne na białym jak mawiał nasz wieszcz hehe.

Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał:

Opozycja pięknie pis ograła w tej sprawie

Schetyna: Sprawa reparacji wojennych od Niemiec, co potwierdzają dokumenty, została zamknięta w 1953 roku, a to co robi dziś PiS w tej sprawie jest tylko grą dla polityki

Budka: Jeżeli w sprawie reparacji wojennych od Niemiec zostaną podjęte odpowiednie działania, to my będziemy je po objęciu władzy kontynuowali. Koalicja Obywatelska wskazuje w proponowanej uchwale, że reparacje wojenne należą się nam zarówno od Rosji, jak i od Niemiec

:D :D 

nie rób z siebie i ze swoich idoli większych głupków niż jesteście :D 

Opublikowano
4 godziny temu, Dziad932 napisał:

Kim tym kuźwa jesteś ze piszesz "Polaczków"🤔

Nożyce się otworzyły - tak, czciciele upadlińców to są naiwne Polaczki - pośmiewisko zachodniej Europy. Kim ja jestem oto jest pytanie?

Opublikowano
3 minuty temu, many13 napisał:

to są naiwne Polaczki

idź ty podły Rusku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v