Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jacus napisał:

bo jutro 17 ..

a ze oprocz niemieckich turystow jachtami odwiedzajacycj haimat niewiele wiec bedzie tam plywac to szczegol..egla z rosji brak wiec prawie polowa obrotow odpada,to samo  drzewo i po biznesie.

oczywiscie ci turysci to taki zart- moze w latach 70 przyjezdzali ale teraz to starzy ludzie.

Tera trzebaby przekop zez Warszaaawy robić na turystów... a nie czekaj. Prawie już jest...

Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

Nota o zadośćuczynienie ? To z góry skazane będzie na porażkę .Dziś politycy w rządowej TV rozkminiali na ten temat i nawet jeden powiedział że dobrze że zmieniono z reparacji na zadośćuczynienie i miał wytłumaczyć dlaczego ale rozwinął temat o ruskich i nie powiedział dlaczego . Prawnie zadość uczynić może sprawca a nie jego spadkobierca z drugiej strony pokrzywdzony może może na piśmie przekazać roszczenia ale względem winowajcy a nie jego spadkobiercy .

A to sądzisz, że zmiana "reparacji" na "zadośćuczynienie" była niezamierzonym błędem?

1 minutę temu, DTaras napisał:

Tera trzebaby przekop zez Warszaaawy robić na turystów... a nie czekaj. Prawie już jest...

A włocławek?

Opublikowano
43 minuty temu, many13 napisał:

"Ktoś nie źle zadał sobie trudu by tak zamotać temat reparacji a w sumie ustawa nie dotyczy prawnie reparacji a odszkodowania zadośćuczynkoweo . co forum a to 

Moje zdanie jest ciągle na topie. Te szabesgoje czy to z POlatfusów czy nierząd PIS -   Pogrobowcy i Syjoniści wyznawcy Menory i sejmowej chanuki już od czasów Magdalenki robią nas Polaków w banbuko.

17760002_1820575891598370_25691275906285906_n.jpg

16830934_1806650422990323_3536011413391954068_n.jpg

A Kaczyński gdzie przy tym stole?

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

A Kaczyński gdzie przy tym stole?

Kaczyński tylko wykonuje Polecenia , ŻYDÓW , przyjdzie rudy i to samo będzie robił może i lepiej , i dalej będzie kwik że źle się dzieje w Polsce .

2 godziny temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „tvn UWAGA! UWA W NIEDZIELĘ O GODZINIE 22,45 NA DUŻYM TVN POKAZANY ZOSTANIE FILM „KŁAMSTWO SMOLENSKIE". OGLĄDAMY!”

Będzie pokazane durnota TVN .

Opublikowano
19 godzin temu, Pafnucy napisał:

znaczy nie masz jeszcze?

Ja  ma węgla  na 7 lat  do  przodu  kupione  :P   do tego  22  rodziną  pomogłem kupić  węgiel   w esklepie i  są  wdzięczni  PiSowi  że  będą  mieli najtańsze  ogrzewanie  od  lat  bo  za 5t  ekogroszku  zapłacili  6 tyś  złoty   dostaną  3 tyś  dodatku    węgiel  wyjdzie  ich po 600zł/t  :P  :P  

Opublikowano
33 minuty temu, Denwer napisał:

Ja  ma węgla  na 7 lat  do  przodu  kupione  :P   do tego  22  rodziną  pomogłem kupić  węgiel   w esklepie i  są  wdzięczni  PiSowi  że  będą  mieli najtańsze  ogrzewanie  od  lat  bo  za 5t  ekogroszku  zapłacili  6 tyś  złoty   dostaną  3 tyś  dodatku    węgiel  wyjdzie  ich po 600zł/t  :P  :P  

😂 a swiastak siedzi i zawija w sreberka..

chyba prezes w nocy mu za gleboko wszedl 🤣

ten glupek nawet nie wie ze wegiel na powietrzu sie szybko psuje 🤣 

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „A Aco, co, proszę pana, jak się Janusz Kowalski dowie, że w rolnictwie są płody rolne, które się czasem usuwa, albo że tę™cza to dobry znak po deszczu?”

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Kaczyński tylko wykonuje Polecenia , ŻYDÓW , przyjdzie rudy i to samo będzie robił może i lepiej , i dalej będzie kwik że źle się dzieje w Polsce .

Będzie pokazane durnota TVN .

Jaka to durnota jak pokażą to to macierewicz zamówił u amerykanów a potem wstydził się tego opublikować 😄

Opublikowano
9 godzin temu, witejus napisał:

Tobie już skacze🤣

Pis tonie i to mnie cieszy hehhe.

2 godziny temu, Denwer napisał:

Z tymi 3 tys to już tak nie szalej. Ponoć liczba chętnych przekroczyła szacunki niedojd z pisu i już mówi się oficjalnie, ze mogą być cięcia. Resztę twoich fantazji pominę. Chyba, że te 22 rodziny to byli swoi z pisu. to tak.

Opublikowano (edytowane)

jak to powiem rudy już pokazał co potrafi wiec jest spalony .

Jak  to się powiada , od Magdalenki . TERAZ MY POTEM WY I TAK TE SAME MORDY DOJĄ DURNI W TYM KRAJU . 

To już lepiej niech jedni doją .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

I to jest normalne ? 

Ale masz na...walonek w głowie..

Opublikowano

Pany mam takie pytanie, dzisiaj w radiu trombią że od jutra nowy taryfikator no i mówią że za jazdę po pijaku 15punktów a ja myślałem że jak złapią to zabierają prawojazdy a nie jakieś punkty oco w tym chodzi.

Opublikowano

Dobrze że kupiliśmy węgiel którym da się palić.
Dobrze że kupiliśmy respiratory które ratowały życie.
Dobrze że mamy przekop którym można transportować towary do samego Elbląga.
Ciekawe co geniusz Kowalski zrobi w ministerstwie rolnictwa?
Ogiery w Janowie zaczną się źrebić? Może zarządzi żniwa dwa razy do roku żeby obniżyć ceny chleba.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Galan a po ile była malina 2-3lata temu ? Temat juz przerabialismy z maliną  jest popyt i podaż jak nie ma popytu to trzeba zmniejszyć podaż , ucz się od najlepszych od grupy azoty 😁

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v