Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to wersja dla urzednikow nadzoru budowlanego 😂, u mnie jest calkowity zakaz zabudowy , za miedza mozna spokojnie budowac...

2 godziny temu, jarecki napisał:

kilka lat temu urząd gminy zdecydował się na kontrole domów mieszkalnych to według informacji urzednika srednio dom urósł po 50 % . Ogólnie to gdyby prawidłowo przeprowadzić pobór podatków to pewno by wpływy od nieruchomosci się podwoiły , a czesc  mieszkanców by zbankrutowała stare siedliska z dawnymi zabudowania,i rolniczymi to ładny podatek by trzeba było płacić , a tak to kazdy udaje rolnika i ma zwolnienie

w tamtym roku powiat zrobil pomiary i aktualizacje- terz gmina wysyla wezwania do wyjasnien-jeszcze powinnni zadac wyrownania do 5 lat..

dlaczego ja place za garaz a inni nie ??

2 godziny temu, DTaras napisał:

W robocie naładuje oczywiście - tak, też jest taka opcja 😁

pobliska firma elektryczna miala na ogolnodostepnym parkingu darmowa ladowarke pare miesiecy- jade i patrze zlikwidowali ja.. nie wiem kto tam ladowal , w sumie pare aut jest do tego autostrada z 3 km wiec jesli ktos jechal a4 to mogl sie doladowac w trasie.

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Słuchałem trochę tego anty raportu , tam jest dużo technicznych zagadnień ale mnie denerwuje 100 % pewność TVN że to była wina tylko Polaków , powiedz co to za medium jest typowo anty polskie , ludzie co tam pracują to własną matkę by sprzedali .

a pewnosc tvp ze to zamach ?? dziennikarze tvp za to sprzedali prawde,godnosc i honor  za srebrniki.

1 godzinę temu, agromatik napisał:

łola boga a czem one to bedą sypać

a sam sie zasypie... pare lat bez poglebiania i nawet zaglowki nie przeplyna..no chyba ze lodowce stopnieja do konca i wtedy bedziemy plywac  gora 

tak ciekawosta- na starych mapach ze sredniowiecza nie ma mierzei sa tylko pojedyncze wyspy

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Słuchałem trochę tego anty raportu , tam jest dużo technicznych zagadnień ale mnie denerwuje 100 % pewność TVN że to była wina tylko Polaków , powiedz co to za medium jest typowo anty polskie , ludzie co tam pracują to własną matkę by sprzedali .

Ale nikt tam nie mówił, że to byłą wina tylko Polaków. Pokazano manipulacje komisji, że to był zamach i chowanie dowodów np tych które zamówili za 8 mln w USA.

32 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Np. dzielenie wizyt a np. po katastrofie oddawanie moczu na świecące znicze po poległych a jeszcze uwłaszczył się Komorowski .

Co to za argumenty są? Rozdzielenie wizyt? A kto kazał Kaczyńskiemu tam lecieć? Na tej samej zasadzie można powiedzieć mógł nie lecieć i nic by się nie stało. Sikanie na znicze naganne ale też nie dowodzi, ze był zamach. I na czym uwłaszczył się Komorowski?

Opublikowano

Jeśli wybory wygra platforma węgiel będzie odmrożony teraz jest bajzel i ktoś celowo do tego doprowadził kto rządzi na śląsku?Po co ten cyrk z węglem sprzedawanym ludziom pod kopalniami zamiast ładować na wagony i rozwozić po kraju do składów opału TO PRZEMYŚLANE DZIAŁANIE PGG NIE PODPISUJE UMÓW Z POŚREDNIKAMI A DLACZEGO?

Opublikowano
agromatik napisał:

Mario tam i tak złamano przepisy upakowywując w jednym samolocie ludzi sprawujących władzę w państwie na kilku poziomach

Bo był tam autor tych przepisów a on był w tamtej chwili elastyczny i pozwolił.

Opublikowano

Gazeta Wyborcza ma przekop zasypywać aby był jak natura chciała i ruskie .

Ty to jednak jestes rozgarnięty niczym przedziałek u łysego, to chodzi o kanał Madzi K na Mazurach będący samowolą.

Marecek zaczął przekopywać podpiwniczenie😂

Opublikowano

Trzeba sobie przypomnieć co się działo przed lotami do Smoleńska oraz po katastrofie i wystarczy na wyrobienie opinii .

123505073_3675766442487972_6629350813640532585_o.jpg

Jedyna pisiorów szansa załatwienia reperacji gdy opinia europejska w większości jest przeciw Rosji i z dystansem do Niemiec za ich neutralność w tej wojence.

118795180_181288393583717_1958252287785784262_n.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Jeśli wybory wygra platforma węgiel będzie odmrożony teraz jest bajzel i ktoś celowo do tego doprowadził kto rządzi na śląsku?Po co ten cyrk z węglem sprzedawanym ludziom pod kopalniami zamiast ładować na wagony i rozwozić po kraju do składów opału TO PRZEMYŚLANE DZIAŁANIE PGG NIE PODPISUJE UMÓW Z POŚREDNIKAMI A DLACZEGO?

Racylku kiedy masz imieniny 🤔 przez przypadek trafiłem na prezent dla ciebie 😛

Screenshot_2022-09-14-21-31-25-79.jpg

Opublikowano

14 września obchodzimy dwie rocznice związane z niezwykle ważnymi kapłanami w polskiej historii. 14 września 1947 r., w Okopach, urodził się bł. ks. Jerzy Popiełuszko, kapelan "Solidarności", obrońca praw robotniczych w czasach PRL, walczący o prawdę, sprawiedliwość i wolność. Za swoją posługę został brutalnie zamordowany przez komunistycznych katów ze Służby Bezpieczeństwa. Także 14 września, lecz 1949 r. w krakowskim więzieniu na Montelupich zginął z rąk komunistycznych oprawców ks. kpt. Władysław Gurgacz SJ ps. "Sem", kapelan Polskiej Podziemnej Armii Niepodległościowej., kapłan niezłomny. Wraz z nim zginęło jeszcze trzech Żołnierzy Wyklętych z PPAN.

Dziś w Krakowie, na Cmentarzu Rakowickim, odbył się pogrzeb ks. Władysława Gurgacza, ale także Ryszarda Kłaputa "Pomstę" oraz Tadeusza Zajączkowskiego "Mokrego". Ryszard Kłaput "Pomsta" (1924-47) należał do Zgrupowania Partyzanckiego "Błyskawica" Józefa Kurasia "Ognia". Tadeusz Zajączkowski "Mokry" (1924-46) walczył w oddziale partyzanckim AK, a po jego rozwiązaniu w 1944 r. zgłosił się do wojska. Walczył nad Nysą Łużycką. Latem 1946 r. wstąpił do działającego w rejonie Makowa Podhalańskiego oddziału partyzanckiego "Błyskawica" Stanisława Marka "Orlicza".

306797600_443666927735085_22278594090312

Opublikowano
16 godzin temu, hubertuss napisał:

@Roman176 nie oglądałem kawy na ławę więc nie wiem kto tam kogo bronił i kogo podstawiał.

ten boldyn prawie zawsze tak prowadzi program po odejściu rymanowskiego to sciek a nie program 

16 godzin temu, hubertuss napisał:

Ja pisze o reportażu który obalił kłamstwo smoleńskie tak ostatecznie, że nawet każdy, który choć deczko myśli powinien to w końcu zrozumieć. Że pis łże w tej sprawie zamachu nie było.

a gdzie dowody ? też widziałem czemu nie zapytali o zdanie tej agencji co wzięła 8mln za te badania ?  węz podchodź wszystko z dystansem z boku .....   idą wybory zagrywki wszystko co możliwe .... tusk też za dużo chlapnął i partia straciła to wyciągają nowego lidera Trzaskowskiego 

17 godzin temu, mirro napisał:

A co mnie to obchodzi, kiedy wiem że rządzący prowadzą mnie prosto w łapki katastrofy? Dobrze że choć wiedzą iż w Polsce może nadejść zima, poza tym chyba wiele nie wiedzą.

jaki sposób cię prowadzą do katastrofy ? 

14 godzin temu, many13 napisał:

"Tegoroczne mistrzostwa świata w kulturystyce wygrywa zawodnik z Ukrainy z numerem 72 "

Sędzia z Polski, przyznał maksymalną ilość punktów (12) zawodnikowi z nr 72, za jakość umięśnienia, ilość tkanki mięśniowej, za proporcjonalne rozłożenie i ogólną symetrię ciała oraz wszystkich jego partii. Szczególnie za mięśnie dwugłowe ramion, bicepsy, tricepsy i mięśnie czworogłowe uda.

306561267_1443223662856248_1178813416936

306580076_1443223652856249_8666800487429

Podobny do strfcia bandery .

pewnie jajca se robisz ... to ja mam więcej mięśni 

8 godzin temu, Ulman napisał:

Sekta łoglunda ino  całe prawde w TVPis 😆

Tam je ciekawij bo som zamachy samolotowe, reparerancje, przekopy i codzień złe niemce Tusk i Putin tyż 🤣

ale ty masz przeciąg w głowie boli ?   

10 godzin temu, tomek222 napisał:

Kto nie widział niechaj obejrzy.

klasyka manipulacji 

problem w tym ze TVN , relacjonuje wydarzenia , najpierw z góry ustala jakie mają wzbudzić emocje w odbiorcy a później na potrzeby emocji kieruje odpowiednią narracje ?

wozicie krowy już do gipsu albo leczycie na nfz  czy krowa złamaną nogo to padlina ?

kury trujące już jecie ?

pamiętacie atak ludzi na rolników ze trują pszczoły ?  ale nikt nie wyjaśnił ... o co chodzi ...

W materiale pokazano tendencyjnie zmontowane różne rodzaje klatek hodowlanych dla drobiu – w tym również takie, które od 2012 roku są już wycofane ze względu na niespełnione aktualne unijne normy, fot. materiały prasowe KRD-IG

"Opinii publicznej należy wyjaśnić, że opublikowane nagranie nie powstało w większości na podstawie pracy redakcji. Zostało ono spreparowane na podstawie materiałów zdjęciowych i dźwiękowych, które już od lat udostępniają w Internecie organizacje, stawiające sobie za cel likwidację produkcji zwierzęcej w Polsce" – czytamy w oświadczeniu KGD-IG, które jest odpowiedzią na wyemitowane przez stację TVN w weekend programy, dotyczące produkcji drobiu w Polsce.

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/drob-i-jaja/krd-ig-o-tvn-spreparowane-materialy-wycelowane-w-emocje,115743.html

lalalalala jebać Polaka   ............   co przecież za***ista stacja  

Opublikowano
9 godzin temu, hubertuss napisał:

Ojciec UB ek córka SB czka. A pis dął im zarobić około 40 mln zł.

Ale emerytury im obniżyli. No chyba że nie?😂

6 godzin temu, Roman176 napisał:

a gdzie dowody ? też widziałem czemu nie zapytali o zdanie tej agencji co wzięła 8mln za te badania ? 

Przecież to było komercyjne zamówienie. Firma zrobiła co miała zrobić , przesłała raport zamawiającemu i koniec. Wyniki publikacja tego, albo i nie pokazywanie, to wola zamawiającego.  A jak nie miało klauzuli to przecież Maciarewicz mógł to wrzucić do internetu, Zapłacili za to kasą publiczną. 

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

a gdzie dowody ? też widziałem czemu nie zapytali o zdanie tej agencji co wzięła 8mln za te badania ?  węz podchodź wszystko z dystansem z boku .....   idą wybory zagrywki wszystko co możliwe .... tusk też za dużo chlapnął i partia straciła to wyciągają nowego lidera Trzaskowskiego 

Ale co mieli pytać? Ty rozumiesz co oglądałeś? Bo widzę, że nie. Oni pokazali zdanie tej agencji. Pokazali wyniki jej prac. O co jeszcze mieli pytać? Pokazali to co wykonały bezduszne komputery nie mające żadnych poglądów politycznych. To o co jeszcze mieli pytać? Pokazali dobitnie, że to lipa. A wy nie potraficie się pogodzić z tym, że łykaliście kit przez lata.

6 minut temu, mirro napisał:

Ale emerytury im obniżyli. No chyba że nie?😂

No obniżyli a teraz dają zarobić. Takie reparacje można by rzec.

Opublikowano
9 godzin temu, Dziad932 napisał:

Racylku kiedy masz imieniny 🤔 przez przypadek trafiłem na prezent dla ciebie 😛

Screenshot_2022-09-14-21-31-25-79.jpg

Możesz już wysyłać 😁 do 25 lipca może sie nie rozleci 😄

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

za jej rzadow imperium upadlo.. po wiekach rozkradania calego swiata zawalilo sie pod wlasnym ciezarem.

Chcesz powiedzieć ze putin nie chce dalej by rosja była rozkradana ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v