Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masowe demonstracje w Europie Zachodniej przeciwko eksplozji cen energii, wojnie na Ukrainie, sankcjom wobec Rosji, szczepieniom i dostawom broni. Tysiące ludzi w Berlinie podczas manifestacji sprzeciwiają się polityce Olafa Scholza. Niemcy żądają jego natychmiastowej dymisji. Powstają również Austriacy. Masowa demonstracja w Wiedniu przeciwko polityce Alexandra Schallenberga, rosyjskim sankcjom i rosnącym cenom energii. Oba wydarzenia ocenzurowane przez europejskie media. Wielu Austriaków protestowało w Wiedniu, wykrzykując hasła przeciwko UE, NATO, globalistom, kanclerzowi Alexandrowi Schallenbergowi. Na znak oporu wobec Zachodu i poparcia dla Rosji wielu niosło rosyjskie flagi podczas protestu. Na protest przybyli ludzie ze wszystkich stron Austrii. Młodzi i starzy połączyli się, by zaprotestować przeciwko obniżeniu standardów i globalnej polityce, które prowadzą Austrię do ruiny. Helikoptery unosiły się nad demonstrantami, a policyjne samochody, furgonetki i motocykle przemierzały ulice. Podobnie jak w wielu krajach UE, reżim wprowadził całkowitą cenzurę mediów, aby ani austriackie, ani europejskie media nie donosiły o tym sprzeciwie społecznym. To będzie bardzo gorąca jesień w Europie i poza nią.

https://www.facebook.com/groups/810748236267617/posts/1029550154387423/?__

306158347_5012559538844312_7846265674533

Opublikowano (edytowane)

Oho chyba soja w tym roku nie obrodziła?  Kaczmarczyki wykminili zgłoszenie gradobicia na 141ha, którego... nie było. Swoją drogą to agencja wypłaca odszkodowanie z tego tytułu? Tak by wynikało z artykułu.

https://wiadomosci.wp.pl/brat-wiceministra-kaczmarczyka-zglosil-starty-po-gradobiciu-ktorego-wedlug-urzednikow-nie-bylo-6810609161673312a

"Skoro zgłosiłem szkody, to prawdopodobnie w tamtym rejonie gradobicie musiało przechodzić. A że była powołana komisja, która oceniła, że nie, to znaczy, że nie było. Tak to funkcjonuje w rolnictwie, że jeżeli występują na danym terenie szkody, to się to zgłasza. To chyba normalna procedura, tak? A że okoliczni rolnicy [twierdzą, że gradobicia nie było – przyp. red.]? Jacy okoliczni rolnicy? Proszę dane tych okolicznych rolników podać, którzy stwierdzili, że u nich nie było"

Ale spróbować warto było, bo przecież o wyłudzeniu nikt nie pomyśli xD

P.S Czy wam to już nie przypomina Bareji?

Edytowane przez Dastan
  • Like 1
Opublikowano

a skad on mia wiedziec czy bylo gradobicie czy nie bylo jesli mieszka 60 km dalej ?? moze pod proszowicami bylo gradobicie w tym dniu..

9 godzin temu, many13 napisał:

Lada dzionek ukaże się banknot 1000 zł z wizerunkiem bandery stefcia - kłamco.

Krok za krokiem przywilejów będzie więcej - Haracz za traumę UPAdlińskich dziwek - proces wybudzania Polaków wciąż trwa.

Narodowy Trybunał Stanu czeka na tych pajaców z Nowogrodzkiej.

Brak polskiej flagi na UM Krakowa, a obecność flagi ukraińskiej to jest wielki, wielki skandal!

Wlasnie przeczytalam na pch.24,ze jedna trzecia mieszkancow Rzeszowa to Ukraincy... Idzie szybko ! Pozniej powiedza,ze etnicznie Rzeszow(i nie tylko) jest ukrainski . Czy ludziom to nie daje do myslenia ? Co sie stalo z Polakami, ze dadza sobie kazda grande wcisnac?

Kraków zarzygany zaśmiecony zasrany, to jest chore, puby zaśmiecone, nie wiem jak to wyrazić, nie pojadę tam już nigdy!!!!!!!!!!!!!

Masochizm i zdrada polskich interesów narodowych - Polska jako drugi harcownik  do walki z bolszewikami - śmieszne i grożne zarazem.

278188639_1158864948219400_9034022620531552206_n.jpg

Przed urzędem Miasta krakowa nie ma już biało-czerwonych flag - gorże - pułkowniku Wołodyjowski ratuj.

Najazdu hunów mam dość - Rynek Krakowski zaanektowany przez UPAdlińców.

gdzie ten banknot bedzie-w chorszczy sobie wydrukujesz ??

krakow -nie pojade tam juz nigdy ,no przynajmniej do piatku.🤣

9 godzin temu, Roman176 napisał:

głośno o Krakowie jest 

nie sprawdzalem dokladnie ale zadne z tych swirow chyba nie mieszka w krakowie,nie zna miasta, byl moze na wycieczce w podstawowce.

https://www.onet.pl/informacje/onetslask/wybory-prezydenta-rudy-slaskiej-odpadl-kandydat-popierany-przez-pis/w0jsstx,79cfc278

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

krakow -nie pojade tam juz nigdy ,no przynajmniej do piatku.

Czyli nie zaprzeczasz że Kraków zasrany i zaśmiecony?zasrany psim gównem, dosłownie, w niektórych rejonach to nie bardzo jest gdzie nogę postawić by nie wdepnąć w psią kupę🤣

Opublikowano (edytowane)

dokladnie tak jest- nie tylko przez psy ale takze przez ludzi.. 

centrum miast w nocy to jeden wielki toy-toy, masa pijanych hiszpanow, anglikow, slowakow, portugalczykow zalatwi sie gdzie popadnie.

a nawet bylo kiedys-teraz coraz mniej ludzie trzymaja zwierzat, na wielu nowych osiedlach potrzebna jest zgoda administracji albo nawet calkowity zakaz dla psow i kotow..

teraz sporo ludzi sprzata po swoich psach- jesli nie z wlasnej woli to z przymusu, inni czesto zwracaja uwage-jesli nie chcesz sprzatac to dzwonia po straz miejska

psychicznie chory klamco -znowu bredzisz o tych wodociagach polskich 😂, nie wiem czy nawet istnieja jeszcze- nazwali sie szumnie a swiry maja pozywke.

sprawdz czy do choroszczy nie sprzedaja czasami wody, bo bys musial umrzec z pragnienia

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

a skad on mia wiedziec czy bylo gradobicie czy nie bylo jesli mieszka 60 km dalej ??

"Panie, abo to taka szła chmura ogromna i tak pioruny waliły, jakby koniec świata miał być za chwilę. I tak se myślę że jak było u mnie to i pewnie tam dalej tyż. A na mojom soje to pewno PO i opozycja ogromne kule gradowe zamówiły".😂

Opublikowano

pamietam jak w ustroniu morskim byla traba powietrzna-zaczelo lat,chmury gradowe ,wiec walnalem w kimono a stara poszla na szoping z kolezanka, drzemie i slysze jakies syreny wyja straz i policja jedzie, wiec obrot na drugi bok a tu telefon i corka pyta co sie dzieje bo w telewizji pokazali jak domki fruwaly. z kilometr ,moze troche wiecej byla traba a ja spalem.

w tym roku grad byl z 5 razy- taki delikatny pare kilometrow dalej wytluklo rzepak do imentu,kukurydze pouszkadzalo, a u nas rzepak troche gorne luszczyny i to nie we wszystkich miejscach.

mareck musial mu doradzic -on tez kiedys mial problemy z kukurydza i odszkodowaniem, dal nawet mape pola-nie pamietam juz po co -i stad wiemy ze jest z koronowa

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

50 minut temu, many13 napisał:

Polska leży na węglu a brak nam węgla - tak nas rolują.

Leży i kwiczy.😂

Bo leży na piochu a węgiel pod spodem.

Dziad932 napisał:

22 minuty temu, dsbh napisał:

Jestem na stronie 900 ileś tam. Jest coś ciekawego do obecnej, czy wszystko po staremu 🤔 ?

Nic ciekawego , to samo co zawsze czyli Ulman z racylkiem i kilkoma innymi cały czas nienawidzą Pisiorów , Maniu nadaje bez przerwy o Ukrach , Miruś z tym no tarasem o wojowaniu 😛 tak to nuda ...

O wojowaniu? Iii to słabo czytasz ..

jahooo napisał:

Spełniła się przepowiednia

Za komuny mówili, że jak komunistów na Saharę wpuścić, to po pierwszej pięciolatce będą tam piasek importować

Ty. Ale żeby cokolwiek murowanego na Saharze ustawić to trzeba piasek importować. Czyżby te kosmity, co po nich jeno piramidy to byli komuniści?

mirro napisał:

32 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie do końca poza kontrolą,a tak nawiasem mówiąc wiesz jak wyglądają kontrolę sanepidu?

Ja wiem. Ja wiem. Ano ładna brunetka, średniego wzrostu, dwoje dzieci , jeździ BMW x3, prywatnie zona absolwenta uczelni wojskowej.😂

Ja też wiem. Brunetka tak, razy dwa ale reszta się nic nie zgadza ...

many13 napisał:

Siły ukraińskie użyły przy tym pocisków Uragan produkcji NATO, które oprócz standardowego efektu destrukcyjnego wyposażone są w amunicję kasetową. Każda z rakiet zawierała dużą ilość zakazanych min przeciwpiechotnych PMF-1 Lepestok.

Łooo kuuuu...,.....waaa 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣🤣

mirro napisał:

"Panie, abo to taka szła chmura ogromna i tak pioruny waliły, jakby koniec świata miał być za chwilę. I tak se myślę że jak było u mnie to i pewnie tam dalej tyż. A na mojom soje to pewno PO i opozycja ogromne kule gradowe zamówiły".😂

"kochana moja, przez ten cały czas jak ki kule świstały nad głową myślałem o Tobie" " Ja także, kochany"

witejus napisał:

Czyli nie zaprzeczasz że Kraków zasrany i zaśmiecony?zasrany psim gównem, dosłownie, w niektórych rejonach to nie bardzo jest gdzie nogę postawić by nie wdepnąć w psią kupę🤣

Ja bym do psów nic nie cierpiał na Twoim miejscu, Mają dziurę w dupie jak człowiek. Ręka karmiąca powinna być też sprzątająca - ludzie to świnie.

Opublikowano
51 minut temu, DTaras napisał:

Ja bym do psów nic nie cierpiał na Twoim miejscu, Mają dziurę w d*pie jak człowiek.

Ja do psów nic nie mam, jak piszesz, mają dziurę jak człowiek, ale jako zwierz nie mają poczucia wstydu jak człowiek ( niektórzy ludzie też nie mają)  i srają tam gdzie im się zechce

Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał:

ale jako zwierz nie mają poczucia wstydu jak człowiek

Jednak potrzeba jest silniejsza od wstydu. Tu żartów ni ma.😂

1 godzinę temu, DTaras napisał:

"kochana moja, przez ten cały czas jak ki kule świstały nad głową myślałem o Tobie" " Ja także, kochany"

Myślisz że oni, w tej soi podczas gradu, ten tego seks uprawiali?😂

Opublikowano

A druga armia trzeciego świata wycofuje się na z góry upatrzone pozycję 😂😂

Radni petycje piszą na wielkiego nieomylnego wodza, może już powoli taczki szykują tylko jeszcze boją się nimi wyjeżdżać .

Apropo walkow słyszeliście o tych owcach w Gdańsku 😂😂😂

Opublikowano

Ja bym się tak jeszcze nie cieszył.Zawsze pozostaje jeszcze ostateczne rozwiązanie więc wszelakie dywagacje na ten temat nie mają sensu dokąd biała flaga nie zawiśnie

Opublikowano

Zanim wielka bomba zrobi syf to: a) dokonają kontrolowanej emisji radioaktywnej z Zaporoża bo zaplecze naukowe ku temu jest b) jest tam jeszcze w pip chłopa do eksterminacji. Wojny jest jeszcze na jesień i wiosnę ale gdyby Ukraińcy przekonali do siebie DRL i ŁRL to kto wie co z Krymem...

Opublikowano

PIS przegrał na śląsku choć kandydat startował ze własnym szyldem jak zwykle miasta nie głosują na Pis a oni rozdają na dzieci po 500 zł i 13 i 14 emerytury to pytam się po co jak ludzie to biorą i wybierają przeciwników partii rządzącej .

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

To jak wygra PO i pozabiera 500, trzynastki, czternastki i gie da budżetówce nie 20% podwyżki dopiero się rozlegnie wrzask w kraju.I to zarówno zwolenników jak i przeciwników PIS

Nie prawda za PO będą wszyscy siedzieć cicho i to będzie dopiero prawdziwa demokracja taka jak w UE .

Opublikowano
40 minut temu, Mariusz2903 napisał:

PIS przegrał na śląsku choć kandydat startował ze własnym szyldem jak zwykle miasta nie głosują na Pis a oni rozdają na dzieci po 500 zł i 13 i 14 emerytury to pytam się po co jak ludzie to biorą i wybierają przeciwników partii rządzącej .

Widać szyld sam już nie daje gwarancji zwycięstwa. A chyba właśnie szyld PiS zaczyna być kojarzony już tylko źle, zaś nagle się go wyrzec nic nie daje. Reszta normalnie jak dają, to ludzie biorą.😂

23 minuty temu, witejus napisał:

To jak wygra PO i pozabiera 500, trzynastki, czternastki i gie da budżetówce nie 20% podwyżki dopiero się rozlegnie wrzask w kraju.

Niczego nie zabiorą. Wrzask dopiero będzie ale w przyszłym roku, jak piźnie kumulacja w cenach energii.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v