Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, mikad napisał:

I h#j, ja wolę natowskiego agresora niż sowiecki pokój, przeżyłem trochę w czasie jak te kacapskie świnie były naszymi "przyjaciółmi" i nie chcę tego drugi raz. A tak nawiasem mówiąc za wklejanie tych gówien płacą Ci w rublach?, bo dolarów podobno nie pozwalają transferować za granicę.

Trochę w szeklach a reszta srebrniki. Brawo - kacza indoktrynacja w Twoim przypadku odniosła kolosalny sukces ale podrapaj się w grzywkę, że ma krótkie nóżki i wali się po równi pochyłej. Gwoli wyjaśnienia jestem narodowcem i na otaczającą nas rzeczywistość patrzę z punktu dobra mojej, naszej Polaków korzyści a rzeczywistość jest podobna jak w czasach międzywojennych. Ścierają się ideologia narodowościowa czyli Romana Dmowskiego z ideologią magdelenkowych pogrobowców tz. w okresie międzywojennym sanacja. Przecież pisdziory na siłę naśladują tego szpiega nijakiego Ziuka. Jak sądzisz która zadecydowała o powrocie naszej ojczyzny Polski na światowe mapy?

Opublikowano

To ja już wolę skinów... No, chyba że jesteś ruskim narodowcem to spoko...

mirro napisał:

7 godzin temu, DTaras napisał:

Widziałem. Dziennikarstwo zaangażowane niema nic wspólnego z obiektywizmem

Babcia mojego kolegi mawiała . "Jak jest go czego, to se zawsze można coś dołożyć".😂 Ja bym jednak przeprowadził dłuższą korespondencję z wnioskodawcą i rozważył ine możliwości. Ta zbiórka ni9e przyniosłaby jakichś dramatycznych wydarzeń. Zaś jej odmowa może zamieszek nie spowoduje, ale to tylko woda na młyn tym co dążą do konfrontacji.

Oczywiście, że tak. Dlatego napisałem że jakieś to wszystko poćpane.

many13 napisał:

Konflikt toczy się na 20 procentach upadliny, więc to około 1/5 jego terytorium, a porównajmy teraz wrzesień 1939 roku w Polsce gdzie niestety osamotnieni z taktyczną indolencją dowódców walczyliśmy do końca a mieszkańcy organizowali zryw wolnościowy na miejscu. Ukraińcy mogą przebywać na pozostałych ,wolnych terenach. Cała ta nasza pomoc to bardziej wygląda na akcję przesiedleńczą z imigrantami ekonomicznymi .

nie licz procentów tylko ludzi wywalonych z domów przeznaczonych do zagospodarowania w istniejącej infrastrukturze. Rozpyliło się to po Ukrainie i Europie wraz z emigracją zarobkową przy czy bariera językowa najmniej przeszkadza w naszym regionie. Gówniarze na szkoły rzucali kamieniami a teraz biadolą w kierunku Ukraińców, ze im miejsca zabrali...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, many13 napisał:

Trochę w szeklach a reszta srebrniki. Brawo - kacza indoktrynacja w Twoim przypadku odniosła kolosalny sukces ale podrapaj się w grzywkę, że ma krótkie nóżki i wali się po równi pochyłej. Gwoli wyjaśnienia jestem narodowcem i na otaczającą nas rzeczywistość patrzę z punktu dobra mojej, naszej Polaków korzyści a rzeczywistość jest podobna jak w czasach międzywojennych. Ścierają się ideologia narodowościowa czyli Romana Dmowskiego z ideologią magdelenkowych pogrobowców tz. w okresie międzywojennym sanacja. Przecież pisdziory na siłę naśladują tego szpiega nijakiego Ziuka. Jak sądzisz która zadecydowała o powrocie naszej ojczyzny Polski na światowe mapy?

Nie trafiłeś, kacza indoktrynacja na mnie nie działa, wręcz przeciwnie jestem za tym aby posadzić członków tej formacji do pierdla za całokształt spi3rdolenia kraju pod ich zarządzaniem, samą zaś partię uznać za organizację przestępczą i zdelegalizować.

Jesteś narodowcem czy może bardziej narodowym socjalistą, ja chyba jednak też wolę skinów.

Czasem trzeba zrobić coś wbrew swojej korzyści po to żeby za chwilę ruski żołnierz nie nasrał ci do szuflady w Twoim domu.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

manius- chyba zapomniales ze dmowski byl tak samo agentem jak pilsudkski-za ta kase razem sie szlajali po paryskich burdelach-dmowski mial mniej szczesci i zarazil sie choroba weneryczna, co spowodowalo zmiany w mozgu i pozniejsza radykalizacje, z pilsudskim poroznili sie o kobiete.

5 godzin temu, mikad napisał:

I h#j, ja wolę natowskiego agresora niż sowiecki pokój, przeżyłem trochę w czasie jak te kacapskie świnie były naszymi "przyjaciółmi" i nie chcę tego drugi raz. A tak nawiasem mówiąc za wklejanie tych gówien płacą Ci w rublach?, bo dolarów podobno nie pozwalają transferować za granicę.

manius jest chory psychicznie-byc moze jak dmowski sie zarazil jakims tryprem i temu mo padlo namozg ???

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/przekret-im-lecha-kaczynskiego-jak-budowano-kort-tenisowy-z-wykorzystaniem-pamieci-o/13mn4cq,79cfc278

• Haha 1
Opublikowano

Akurat to, że wartość emerytur w stosunku do średniego wynagrodzenia  będzie spadać, było wiadomo juz od dawna. Z dwóch powodów - średnie wynagrodzenie rośnie szybciej niż wartość inflacji, a emerytury są waloryzowane o wskaźnik inflacji. Po drugie - emerytury zaczyna pobierać pokolenie, które było w tzw "filarze kapitałowym" i w większosci brało kasę pod stołem w kopercie z powodu "liberalnego" podejścia do kwestii fiskalnych, nikt za to nie ścigał. A dziś pobierają minimalne emerytury. Ci, co uczciwie płacili podatki, mają normalne emerytury - ale to mniejszosć, większość wybierała "pod stołem", tak samo jak muzycy, co dziś płaczą, że niskie emerytury.

Opublikowano
1 godzinę temu, mikad napisał:

Nie trafiłeś, kacza indoktrynacja na mnie nie działa, wręcz przeciwnie jestem za tym aby posadzić członków tej formacji do pierdla za całokształt spi3rdolenia kraju pod ich zarządzaniem, samą zaś partię uznać za organizację przestępczą i zdelegalizować.

Jesteś narodowcem czy może bardziej narodowym socjalistą, ja chyba jednak też wolę skinów.

Czasem trzeba zrobić coś wbrew swojej korzyści po to żeby za chwilę ruski żołnierz nie nasrał ci do szuflady w Twoim domu.

Zgadzam się - ruskich trzeba trzymać na dystans bo to hunowie i nieobliczalna swołocz. A co powiesz jako demokrata, że masz okupacyjnych wojaków w swoim kraju. Nie chcę tych podżegaczy wojennych i obciążam pisdziorów o  zdradę narodową za wpuszczenie toto w nasze granice. Jestem do imperialistów nastawiony negatywnie ale tak mam. - wpływ taktycznego wciskania za czasów żołnierskich.  Skąd mi to się udziela?. Jak mówi psychologia 25% na osobowość człowieka wpływa otoczenie a za młodego nie siedziało się doma - gżywka na cukier i witaj Jarocin.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Od Niemców kasę od Czechów ziemię. Za chwile pół Europy zagarniemy i będziemy światowym mocarstwem.

Dziwne ,  wojna, ruscy z ukrami się napi...ą a czesi nie zwierają szeregów, nie oddają długu, nie jednoczą się tylko mają to w d*pie.My mamy położyć uszy po sobie bo popsujemy atmosferę nie może my o nic się upomnieć co nam się należy bo dłużnik się obrazi.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

silni,zwarci i gotowi- byli juz tacy jedni 🤣

przodkowie marecka byli obywatelami III rzeszy-moze od niego zaczniemy sciagac zadoscuczynienie ?? roman drugi w kolejce 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

Dziwne ,  wojna, ruscy z ukrami się napi...ą a czesi nie zwierają szeregów, nie oddają długu, nie jednoczą się tylko mają to w d*pie.My mamy położyć uszy po sobie bo popsujemy atmosferę nie może my o nic się upomnieć co nam się należy bo dłużnik się obrazi.

Nie no pewnie powinniśmy im siłą odebrać te ziemie jak sami nie dadzą. Potem pozwać Ukraińców za Wołyń palone wsie i ludobójstwo. Mamy ich u siebie więc można jako niewolników sprzedać czy na narządy jak by kasy nie chcieli dać. Ruscy winni nam są za pokój w Rydze to co mamy kłaść uszy po sobie? Niech dają szmal a jak nie to okręg Kaliningradzki zająć a co. A potem się za Szwedów weźmiemy za ten potop. Masz racje nie powinniśmy kłaść uszu po sobie tylko walczyć o swoje najlepiej ze wszystkimi dookoła na raz.

@Denwer przodkowie Niemcami? To ile nam teraz wypłacisz jako ich spadkobierca? Serio myślisz, że ludzie wierzą w ten szmal? To ponoć ma być główny motyw waszej kampanii wyborczej? W Polsce coraz gorzej a wy będziecie mamić szmalem którego nigdy nie będzie.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kogo obchodzi  dług publiczny zapisany na papierze .

Każdy kraj ma dług publiczny i nie ma  problemu tak jak Ameryka jak brak to dodrukują i jakoś nikt z tym problemu nie ma .

To fikcyjny dług który powstał za Covid i teraz bo wojna .

Badylarze co mają szklarnie dostaną węgiel .

Będzie "szybka ścieżka" w dostępie do węgla. Minister zdradza szczegóły .

Resort rolnictwa przygotowuje rozwiązania, które mają pozwolić na szybsze kupno i dostarczanie węgla dla rolników produkujących w szklarniach – przekazał PAP wicepremier Henryk Kowalczyk.

Wicepremier i minister rolnictwa Henryk Kowalczyk poinformował PAP podczas Forum Ekonomicznego w Karpaczu, że ministerstwo przygotowuje specjalny program związany z węglem wykorzystywanym do produkcji przez rolników w szklarniach.

- W tej chwili chcemy umożliwić rolnikom, którzy mają szklarnie, uprawy pod osłonami zakup węgla. Nad tym pracujemy, żeby to umożliwić, bo to jest bardzo istotne. Myślimy o pewnej "szybkiej ścieżce" dostępu do surowca – powiedział Kowalczyk.

Dodał, że rozwiązanie miałaby zacząć obowiązywać jeszcze w tym roku.

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/bedzie-szybka-sciezka-w-dostepie-do-wegla-minister-zdradza-szczegoly/lrlq7ss

547-licznik-dlugu-publicznego-i-poza-kontrola-parlamentu--pis.jpg

Edytowane przez galan99
Opublikowano
hubertuss napisał:

No ale przecież za Tuska emeryt głodował a teraz co? Wypasiony taki?

I mu ciepła woda leci z każdego otworu..

many13 napisał:

gżywka na cukier i witaj Jarocin.

Jakoś... nie do pary ani z wojskiem ani z narodowym radykalizmem... No, chyba że służbowo odwiedzałeś.

• Haha 2
Opublikowano

13 , 14 , marcowa podwyżka będzie 170 zł i może nawet 15 emerytura .

PO by to samo robiło co teraz PiS ale by nic nie dali nikomu i dopiero by był bul d*py .

Nie ma i nie będzie przypominam te słowa PO .

Opublikowano
galan99 napisał:

PO by to samo robiło co teraz PiS ale by nic nie dali nikomu i dopiero by był bul d*py .

Kuźwa przynajmniej prawdę mówili bo nie było i niema...

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Jebać PO .

Jebać PO .

Galan odstawił psychotropy 🙆 czy jest z nami lekarz? No pomóżcie chłopu bo go do Choroszczy zamkną.🙈

Opublikowano (edytowane)

Mam swoje zdanie wolno mi JEBAĆ PO . Zaraz obrażają Polska kultura nie wolno mieć innego zadania jak inni . Jebać PO .

Historia jak lubi się powtarzać .

Kadyrowcy strzelają do wycofujących się rosyjskich żołnierzy. "To powrót do przeszłości"

Rosyjskim żołnierzom okupującym południe Ukrainy bardziej opłaca się oddać do niewoli, niż unikać walki. Czeczeńskie formacje, tzw. kadyrowców, mają bowiem rozkaz do nich strzelać, gdyby zaczęli się wycofywać. — To powrót do przeszłości, zresztą podobnie jak wszystko, co przynoszą ze sobą najeźdźcy — ocenił Serhij Chłań, lojalny wobec Kijowa wiceszef rady obwodu chersońskiego.

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v