Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tak mi mu nie zrobią. Ziobro go chroni. Najwyżej z KOWR kogos wyrzuca bo nie powinni dopuścić do poddzierzawienia gruntu państwowego. Ale z wiadomych przyczyn zapomniano w nowej umowie że starym użytkownikiem (on dzierżawił to od lat 90 ubiegłego wieku) , zapisać o zakazie poddzierzawienia.

Opublikowano
13 minut temu, PawelWlkp napisał:

A słyszeliście co dziś Urszula zaproponowała. A jak Morawiecki dwa miesiące temu o tym mówił to się gotowali przeciwnicy 

Tak Morawiecki zawsze o wszystkim mówi pierwszy. Szkoda tylko, że nic nie robi i że go nikt nie słucha. Węgiel od ruskich też pierwszy zablokował i skutki mamy dzisiaj aż nadto widoczne. A przypominam, że pierwszy też mówił by ruskiej ropy i gazu od razu przestać brać. Było by dzisiaj jak z węglem.

W pisie zaczęli na siebie warczeć. Ponoć Kaczor warczy na Obajtka.

Afera mailowa! Wyciekły szokujące wiadomości z PiS! (msn.com)

A jeśli chodzi o marketing w Orlenie, tym razem donoszą na moich ludzi do prezesa Kaczyńskiego, który na mnie warczy, bo z jednej strony marketing chcą przejąć ludzie Gowina, a z drugiej Ziobry – pisał Obajtek.

Opublikowano

to co zaproponowała urszula powinno dawno obowiązywać , to marnowanie energi pewno nie jest jakieś % duże ale w przeliczeniu na węgiel czy gaz to już pewnie kwoty bedą spore ogólno krajowe .   macie wykres ceny energi z giełdy TGE w stolicy te wachania  cen są porąbane  https://tge.pl/

Opublikowano

Skandal! MSWiA blokuje zbiórkę publiczną na upamiętnienie ofiar Rzezi Wołyńskiej. „Mogłaby być potraktowana jako działanie sprzeczne z zadaniami Ministerstwa. Czym MSWiA tłumaczy niezarejestrowaniem zbiórki? Standardowo: wojną na Ukrainie. Także tym, że „rocznica Rzezi Wołyńskiej już znalazła swoje odpowiednie upamiętnienie”, że „rejestracja przez MSWiA zadeklarowanej przez Stowarzyszenie Zjednoczenie Wszechpolskie zbiórki publicznej w warunkach wojny rosyjsko-ukraińskiej i jednocześnie świadczonej uchodźcom wojennym z Ukrainy szerokiej pomocy humanitarnej przez Polskę (koordynowanej przez rząd) mogłaby być potraktowana jako działanie sprzeczne z zadaniami Ministerstwa i nadzorowanych służb państwowych i tym samym podstawowymi przepisami w/w specustawy”. I na koniec dodano, że „należy zwrócić uwagę, że Organizator w latach wcześniejszych nie występował do MSWiA o rejestrację zbiórek związanych ze zbrodnią wołyńską”, 

72092509_2758420564208729_3033073550446559232_n.jpg

Przypomina mi Adolka z wąsikiem.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

to co zaproponowała urszula powinno dawno obowiązywać , to marnowanie energi pewno nie jest jakieś % duże ale w przeliczeniu na węgiel czy gaz to już pewnie kwoty bedą spore ogólno krajowe .   macie wykres ceny energi z giełdy TGE w stolicy te wachania  cen są porąbane  https://tge.pl/

Przeciez to jest przeciwdzialanie skutkom ich wlasnej glupoty.🤣

Opublikowano
18 godzin temu, Roman176 napisał:

gówno prawda bajka , mało tego  maja więcej świąt chrześcijańskich jak my wigilie wolną i 2 tygodnie wolnego na święta ....... wiesz z kont się wzięło  ze są ateistami ? bo w spisach powszechnych mają anonimowość gdyby tak było dawno by nie mieli świąt katolickich  można sprawdzić spis powszechny ............  pisze tak a 79,4% określiło się mianem niewierzących bądź nie zdeklarowało swego wyznania połączyć jedną ankietę  w 2 pytania 😂

Jan Hus zrobił robotę i tak im już zostało , Czesi to mały naród tzw. pepiczki mało kto się liczy z ich zdaniem ja osobiście nic do nich nie mam .

Opublikowano (edytowane)

Trza im wysłać misjonarzy i jeszcze na papieża jakiego Czecha wybrać. Pewnie od razu połowa poleci się ochrzcić.😂

47 minut temu, many13 napisał:

Skandal! MSWiA blokuje zbiórkę publiczną na upamiętnienie ofiar Rzezi Wołyńskiej. „Mogłaby być potraktowana jako działanie sprzeczne z zadaniami Ministerstwa. Czym MSWiA tłumaczy niezarejestrowaniem zbiórki? Standardowo: wojną na Ukrainie. Także tym, że „rocznica Rzezi Wołyńskiej już znalazła swoje odpowiednie upamiętnienie”, że „rejestracja przez MSWiA zadeklarowanej przez Stowarzyszenie Zjednoczenie Wszechpolskie zbiórki publicznej w warunkach wojny rosyjsko-ukraińskiej i jednocześnie świadczonej uchodźcom wojennym z Ukrainy szerokiej pomocy humanitarnej przez Polskę (koordynowanej przez rząd) mogłaby być potraktowana jako działanie sprzeczne z zadaniami Ministerstwa i nadzorowanych służb państwowych i tym samym podstawowymi przepisami w/w specustawy”. I na koniec dodano, że „należy zwrócić uwagę, że Organizator w latach wcześniejszych nie występował do MSWiA o rejestrację zbiórek związanych ze zbrodnią wołyńską”, 

Najpierw się z tego zaśmiałem, ale potem już nie było mi do śmiechu, Nie będę rozwijał tematu bo musiałyby polecieć epitety, ale debil który tak uzasadnił  odmowę, powinien natychmiast wylecieć z roboty.

A poza tym, to skąd oni wiedzą że Ukraińcy nie dołożyliby się do tej zbiórki?😂

A PiS nie występował o reparacje przez tyle lat a wystąpił dopiero teraz. Przypadek? Wojna na Ukrainie nie przeszkadza?😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

A to nie były jaja jakieś?

mirro napisał:

Trza im wysłać misjonarzy i jeszcze na papieża jakiego Czecha wybrać. Pewnie od razu połowa poleci się ochrzcić.😂

47 minut temu, many13 napisał:

Najpierw się z tego zaśmiałem, ale potem już nie było mi do śmiechu, Nie będę rozwijał tematu bo musiałyby polecieć epitety, ale debil który tak uzasadnił  odmowę, powinien natychmiast wylecieć z roboty.

A poza tym, to skąd oni wiedzą że Ukraińcy nie dołożyliby się do tej zbiórki?😂

A PiS nie występował o reparacje przez tyle lat a wystąpił dopiero teraz. Przypadek? Wojna na Ukrainie nie przeszkadza?😂

No. Kuźwa ktoś się zaćpał chyba... Nie mniej sposób w jaki jest napisany cały artykuł z lekka ogranicza zaufanie...

Jak wymienić juana na dolce w dobrym kursie? Kupić ruski gaz w zajebistej cenie i sprzedać go dalej w jeszcze lepszej...

Opublikowano

Sytuacja Rosja-Ukraina

To Amerykanie w 1990 roku odmówili powiązania Rosji z Europą. To znowu Amerykanie obiecali Gorbaczowowi nigdy nie rozszerzać NATO na Wschód. Po rozwiązaniu Układu Warszawskiego w 1991 r. Zachód utrzymywał NATO z 16 członkami, głównie Europejczykami. Amerykanie, zwycięzcy zimnej wojny, zamiast budować pokój, włączyli do Sojuszu 14 krajów byłego ZSRR i zainstalowali swoje rakiety na granicach Rosji, która już nikomu nie zagrażały. W 2022 r. pięć krajów NATO nadal ma na swojej ziemi amerykańską broń jądrową. Kto komu grozi? Od 1990 roku NATO nie ma już nic z sojuszu obronnego, przeciwnie, jest narzędziem ofensywnym na rozkaz Waszyngtonu, by rządzić światem. NATO jest zawsze agresorem w Serbii, Libii, Iraku, Syrii, Afganistanie. Z sukcesami, które znamy… W 1999 roku NATO zbombardowało Serbię w sojuszu z Moskwą, armadą 800 samolotów i rozczłonkowało kraj poprzez amputację jej z prowincji Kosowo, która stała się państwem mafijnym, siedzibą wszelkiego handlu: ludźmi, bronią, narkotykami i organami. Zachód płacze nad losem Ukrainy, ale oklaskiwał bombardowania nieszczęsnej Serbii, niesłusznie oskarżonej o ludobójstwo. Te kryminalne zamachy bombowe na mały kraj, który nikogo nie zaatakował, trwały 78 dni. Samoloty NATO wykonały 38 000 lotów bojowych, co spowodowało liczne ofiary śmiertelne  cywili. Odzyskanie Krymu przez Moskwę jest więc tylko sprawiedliwym powrotem bumerangu niepodległości Kosowa, narzuconego Belgradowi z całkowitym pogwałceniem prawa międzynarodowego i wbrew jeszcze zbyt osłabionej Rosji, by przeciwstawić się tej hańbie. Putin odmawia, aby Ukraina stała się zaawansowaną bazą NATO na granicach Rosji, dokładnie tego samego odmówił Kennedy w 1962 roku, kiedy Chruszczow chciał zainstalować swoje pociski nuklearne na Kubie. Nie, to nie Putin pogrzebał porozumienia mińskie. To Ukraina nigdy ich nie uszanowała, odmawiając autonomii prorosyjskiemu Donbasowi. Zachód jęczy nad losem Ukrainy, ale od 2014 roku mieszkańcy Donbasu są także poddawani nieustannym ukraińskim bombardowaniom bez wzruszenia Europy czy Ameryki. 13.000 zgonów w ciągu 8 lat. Co myśli o tym Zełenski, który sprawia, że płaczą wszystkie zachodnie kancelarie? Co myśli BHL, mistrz dezinformacji we wszystkich telewizorach? Czy pułk azowski, który torturuje i odcina głowy rosyjskim żołnierzom, szokuje naszego wielkiego bojownika o prawa człowieka, czy też są ofiary bardziej godne zainteresowania niż inne? Podobno cały Zachód chce pokoju, ale około 20 krajów zbroi Ukrainę i podsyca żar. Niektórzy z nich chcą nawet dostarczać samoloty myśliwskie! Czyste szaleństwo. Poszczególne bronie trafią w ręce ukraińskich grup mafijnych, a następnie do piwnic naszych przedmieść, jak te w byłej Jugosławii. Pułk Azowski jest rzeczywiście jednostką nazistowską, czego Zachód nie chce uznać. Wieczna moralność ze zmienną geometrią policjanta świata.

16426132_1324777100922004_8847042792461237865_n.jpg

Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Nie mniej sposób w jaki jest napisany cały artykuł z lekka ogranicza zaufanie...

Ale pod tym artykułem zamieszczono skan odpowiedzi MSWIA i faktycznie taka jest.

https://wprawo.pl/skandal-mswia-blokuje-zbiorke-publiczna-na-upamietnienie-ofiar-rzezi-wolynskiej-moglaby-byc-potraktowana-jako-dzialanie-sprzeczne-z-zadaniami-ministerstwa-dokumenty/

Widziałem. Dziennikarstwo zaangażowane niema nic wspólnego z obiektywizmem. Jeżeli w taki sam sposób ktoś zweryfikował aktywistów to sam rozumiesz. Ja lubię eksperymenty. Pozwoliłbym przy czym przygotowywałbym się na nieuniknione.

Opublikowano
7 godzin temu, DTaras napisał:

Widziałem. Dziennikarstwo zaangażowane niema nic wspólnego z obiektywizmem

Babcia mojego kolegi mawiała . "Jak jest go czego, to se zawsze można coś dołożyć".😂 Ja bym jednak przeprowadził dłuższą korespondencję z wnioskodawcą i rozważył ine możliwości. Ta zbiórka ni9e przyniosłaby jakichś dramatycznych wydarzeń. Zaś jej odmowa może zamieszek nie spowoduje, ale to tylko woda na młyn tym co dążą do konfrontacji.

Opublikowano
10 godzin temu, many13 napisał:

Sytuacja Rosja-Ukraina

Od 1990 roku NATO nie ma już nic z sojuszu obronnego, przeciwnie, jest narzędziem ofensywnym na rozkaz Waszyngtonu, by rządzić światem. NATO jest zawsze agresorem

I h#j, ja wolę natowskiego agresora niż sowiecki pokój, przeżyłem trochę w czasie jak te kacapskie świnie były naszymi "przyjaciółmi" i nie chcę tego drugi raz. A tak nawiasem mówiąc za wklejanie tych gówien płacą Ci w rublach?, bo dolarów podobno nie pozwalają transferować za granicę.

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v