Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
36 minut temu, agromatik napisał:

A po kiego tego szukać jak przy kasach jako przypominajki leżą.

A to już pytanie do siebie lub członka rodziny korzystającego z kompiutera 😜

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

a tobie jako milosnikowi prezesa co wychodzi ??? karma dla kotow ?

Wolę  zapomogi Pana Prezesa niż wszystkie bajki o zielonej wyspie rudego

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Dublin napisał:

Wolę  zapomogi Pana Prezesa niż wszystkie bajki o zielonej wyspie rudego

Przygotuj  siebie i jeszcze 2 pokolenia do zasypywania tego krateru po PISmeteorycie.

Marecek myslał że się nie wyda! Oto Marecław Potwornicki jego praszczur. Molestował i opuścił dwóch młodych kosmitów. Nie poniósł konsekwencji bo został przypadkowo teleportowany na Ziemie.

Mike Wazowski Model 3D - TurboSquid 1411776

Edytowane przez agromatik
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

FfmAV5FWQAER9-E?format=jpg&name=small

kiedyś zauważysz, że życie to nie film...

Opublikowano
3 godziny temu, agromatik napisał:

Oto Marecław Potwornicki jego praszczur. Molestował i opuścił dwóch młodych kosmitów. Nie poniósł konsekwencji bo został przypadkowo teleportowany na Ziemie.

Mike Wazowski Model 3D - TurboSquid 1411776

A Tobie chłopcze co się stało 🤔 wezwać egzorcyste czy panów z białym kaftanem 🤭

Opublikowano

marecek idzie sladami maniusia- niedlugo faza manii i kaftan  🤣 

jego matka rzeczywiscie byla agentem sb.

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

kiedyś zauważysz, że życie to nie film...

tak wlasnie skonczy zywot kaczystan-telewizor przegra z lodowka....

Opublikowano
4 godziny temu, Denwer napisał:

FgG-J4mXoAAQEmm?format=jpg&name=small

gdyby dali radę to potwierdzić to w tvpis by to z miesiąc puszczali. 

Balbina bardziej świadomy był, a i tatko w tej dzielnicy i takiej chałupy toto w totka nie wygrał. 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 27.10.2022 o 21:53, hubertuss napisał:

Co wy się dziwcie ich radości? To ekonomiczni głupcy. Przeciętny wyborca pisu jest z ekonomii totalnym zerem. I nie chcę tu nikogo obrażać to jest po prostu fakt. Mamy 422 mld długu poza budżetem. Roczne odsetki tego długu to 66 mld zł. A oni się cieszą, że im tyle dają. Sprzedali by ten kraj zniszczyli a by tylko micha pełna była.

Zdjęcie

przeciętny wyborco po - pisałeś coś o ekonomicznych zerach i głupcach??

pis zmniejszył zadłużenie w walutach zagranicznych z 36,1% w 2014 do 22,8% obecnie i zadłużenie polski u nierezydentów z 60% ogólnego zadłużenia w 2014 do 33% ogólnego zadłużenia obecnie

działania te mają ogromny wpływ na finanse polski, zwłaszcza teraz gdy w czasie kryzysu wojennego nastąpił duży wzrost wartości dolara

Edytowane przez nie
  • Haha 2
Opublikowano

@nie co ty znowu za demagogię uprawiasz. Wklejasz jakieś dyrdymały. Każdy wie, że zadłużenie na rynkach finansowych to 422mld zł. Niespotykane wcześniej w historii Polski. To działo pisu. Koszt obsługi tego zadłużenia to 66 mld rocznie i rośnie. Bo np rośnie oprocentowanie naszych obligacji. I nawet przedstawiciele rządu wyrażają tym zaniepokojenie. A ty jakieś brednie wklejasz. Czy ty nie rozumiesz, ze już nawet wasi wyborcy w to coraz mniej wierzą i poparcie spada? Żyj w tym odklejeniu dalej a potem Kaczor ci powie, że wybory sfałszowali. Bo przecież ponad 30 % was popierało.

7 godzin temu, Roman176 napisał:

za co ?

Za złodziejstwo za łamanie prawa. Dworczyk I Sasin to bez wielkich problemów wyrok mogą dostać jeśli tylko ktoś zdecyduje się ich oskarżyć. Dworczyk za niedochowanie procedur i wyciek e maili. Sasin za wybory kopertowe. Asystent Kowalskiego może mieć postepowanie za załatwianie dzierżawy ziemi i nawet go nagrali zdaje się. To tylko taka garstka z pamięci. Ci od traktora i dzierżawy ziemi na słupa tez mieli by się z czego tłumaczyć.

Opublikowano

lepiej liczyć zadłuzenie w stosuknu do pkb a ze jest ukryta czesc to do końca nie wiadomo , te 66 mld zł kosztu obsługi długu to chwilowe wyliczenia przy scenariuszu odsetek 10 % wiec realnie bedzie ze 25 mld to juz pewnie maksymalnie w tym roku 

Opublikowano (edytowane)

@jarecki sęk w tym, ze pis nic nie robi by podnieść zaufanie inwestorów a wręcz przeciwnie. Dlatego nie zdziw się jak odsetki jeszcze wzrosną. Mało tego pis drukuje kolejny pieniądz i rzuca na rynek pobudzając inflacje. Więc nie bardzo wiem na jakiej zasadzie zakładasz, że to jest chwilowe?

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v