Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał:

Racyl nie dodałeś żę to wina PIS 

A czyja ? Tuska?

5 minut temu, nie napisał:

precz z komuną :D 

Precz z PIS-owską zarazą !!!

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

co do Tuska to bym dyskutował tylko czyja większa, Jego czy pisu ale nie raz pisałem o marginalizacji polskiego cukrownictwa i nie chce mi się jeszcze raz

6 minut temu, danielhaker napisał:

Święto. Urban kłapouchy fiknął

z rodzaju czarnego chumoru ee tam- to sama esencja; napisać - niech z Bogiem spoczywa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
17 minut temu, danielhaker napisał:

Święto. Urban kłapouchy fiknął

Nie nie, raczej nie zrobią z tej okazji dnia wolnego od pracy. Szkoda dziada, lubiłem te jego short filmiki na yt.

• Haha 1
Opublikowano

5 godzin temu, mirro napisał:

No to mogła przecież zmienić pracę, TVP zapewne przyjęłoby ją z otwartymi ramionami i jeszcze otoczyło opieką psychologa.😂

obrońca patologii?

5 godzin temu, hubertuss napisał:

I co jeszcze? I ja się pytam dlaczego w państwie prawa i sprawiedliwości jeszcze nikt nie siedzi? Dlaczego stacja nie płaci kar by wspomóc nasz budżet? Czyżby pisowska władza kryła tvn? Czy może jakaś pani ma po prostu urojenia?

i co się tak zjeżył? tyłek piecze :D , że ktoś pokazał jaki syf panuje w ukochanej telewizuni? biedactwo; antypolskie szambo wybiło

7 minut temu, dysydent napisał:

z neokomuną też

koniecznie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

czy w Polsce nie istnieje, zaisnieje ta "właściwa" strona aby tak inteligentni ludzie jak Urban mogli... mieli szansę ją wybrać? inni bo już nie On

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Pewnie że wiedzą - a dlaczego zaprasza się cywili na szkolenia wojskowe - jednodniowe, dlaczego wydaje się automatyczną broń długą lesnikom ? Praktycznie wszystkie służby już dostały broń długą.

Szkolenie jednodniowe to sprawdzenie stawiennictwa. Czasem dopasowanie sprawdzenie wyposażenia. Jak coś leży na ZN a człowiek tego nie używa, to i rozmiar trza czasami sprawdzić. Przez ostatnie lata nie było takich sprawdzeń więc lecą teraz. W ubiegłym roku było to już zaplanowane. System mobilizacji jednak musi być używany, bo jak się nawarstwi zaniedbań, to odkręcić trudno. 

15 minut temu, nie napisał:

obrońca patologii?

Ja tylko sprowadzam etos tej pracy do normalnych warunków. To że celebryci to nie znaczy że nie ma normalnej drogi prawnej aby dojść swoich praw. I skoro tyle wytrzymała, to kto ją tam trzymał? Bała się inspekcji pracy, sądu pracy? A nie przepraszam. dla normalnych obywateli jest taka droga a dla celebrytów wpisy ma Tweeterze.😂

Niech złoży zawiadomienie o mobingu i idzie do sądu.

Opublikowano
22 minuty temu, dysydent napisał:

czy w Polsce nie istnieje, zaisnieje ta "właściwa" strona aby tak inteligentni ludzie jak Urban mogli... mieli szansę ją wybrać? inni bo już nie On

Jak se sami ją stworzą, to se ją wybiorą. 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Będzie wojna .

Ta wojenka już trwa. Od 2014 roku bombardowana jest rosyjskojęzyczna ludność oraz infrastruktura na Donbasie przez upadlińskie banderowskie żołdactwo z faszystowskimi inygiami na mundurkach (Ukraińscy neonaziści, m.in. z pułku Azow, byli wielokrotnie szkoleni w Polsce przez wrocławską akademię bezpieczeństwa w latkach 2015-17).Putinek nie pozwoli sobie żeby jamerykańskie syjonisty utworzyły militarną bazę w Sewastopolu tuż pod jego nosem. To jest dysjhonor dla rosyjskiego narody. Łapy po szwu - wypad za Wielką Wodę.

z23905163IH,Nawet-kilkunastu-czlonkow-uk

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jarecki napisał:

To moze wprowadzić wolny dostęp do broni palnej  , mamy sąsidów i ze wschodu i zz zachodu teznie lepszych ?

pis tego nie wprowadzi bo ma obawy że pierwszy by stał się celem niż ktokolwiek z zewnątrz
Policjantów większość trzeba by wymienić bo nie poradzili by sobie w środowisku "równej konkurencji" z obywatelem
Armia zaś straciła by monopol automatycznego dostępu co też jej nie na rękę w czasach pokoju ale w czasach zagrożenia wojną jako pierwsza była by skłonna zaakceptować pomocników i owoli przesuwa granicę ....

to dłuższy temat ale Polska jest zbyt mało wiarygodna nawet dla samej siebie aby broń legalną wprowadzono powszechnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

Policjantów większość trzeba by wymienić bo nie poradzili by sobie w środowisku "równej konkurencji" z obywatelem

Generalnie poza AT raczej żadna interwencja by sie nie odbyła. 😂Zanim naród nauczyłby się iż nie wypada strzelać do policjantów, to wymiana kadr szła by szybko. Większość praw emerytalnych nie doczekałaby w robocie.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

jak znam kilku żołdaków to sporej części armii radził bym się w tę "wymianę kadr" nie wtrącać :P

Dawno temu miałem przyjemność szkolić się z lubelską AT . I powiem Ci że trochę mi ich było szkoda. Ale Wiem że "ustawowo" mi mniej wolno, więc kiedy mam styczność z policją, to raczej staram się mysleć i za siebie i za nich.

Opublikowano

W kazdym społeczeństwie są ludzie, którzy nie nadają sie do jakiejkolwiek autonomii. Uważam , że broń powinna być powszechnie dostępna - powszechnie, nie znaczy "dla wszystkich". O takiej możliwości powinna jednak dalej decydowac Policja robią c wywiad środowiskowy. Osoby , które mają niebieską kartę, nie posiadające stałego miejsca zatrudnienia (lub przynoszącej jakiś stały dochód DG), karane, alkoholicy - po takim wywiadzie powinni miec blokowaną możliwość dostępu do broni. W ten sposób 90% społeczeństwa miałoby z definicji łatwiej. Tak jak z kredytem -zaczynasz z otwartą kartą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v