Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, many13 napisał:

Znowu Waści błądzisz. Nigdy nie czepiam się błędów a tym bardziej literówek - nie jestem polonistą i mnie to nie razi.  To minimaliści typu Panfacego mają z tym problem indagując adwersarza.

bywają literówki zmieniające jedne słowa w drugie i tylko już dla porządku jeszcze raz potwierdzę - zamierzałem zakpić nie z tego kogo ale jak promujesz i nawet bym nie ciągnął już tej naszej pośnizny na tematy poboczne bo publikę nudzi. Tematem tym razem jest

1 godzinę temu, many13 napisał:

Waści

tamtego kraju "waściów" już dawno nie ma
Teraz już jest inne państwo inny naród i nawet miejsce się dokładnie nie pokrywa. Jedynie język wykazuje podobieństwo ale niewiele większe niż np między obecnymi tzw "narodami" słowiańskimi a szczególnie - już nie pamiętam ale chyba Słowenia ... uderzyło mnie kiedyś że większe podobieństwo niż innych ... znaczy największe sośród wszystkich innych / znów tonę w dygresjach...

Jeśli będziemy próbowali naśladować tamto "Waściowo" to skończymy jak Oni

czy muszę więcej? bo co jak co ale Historię znasz i tym razem nie sprzeczka a Twój punkt widzenia mnie interesuje.

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

otóż właśnie, pokrój "towarzyszy" podszywa się pod "waściów"
Nawet lew jeśli zechce być orłem to się strzaska usiłując lotu nad przepaścią a orzeł kark skręci w polowaniu na zwierza któremu tylko lew podoła.

takiej akurat fauny użyłem aby nikogo nie obrażać zamiast np. świń i padalców :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

To kimże jest Sikorski🤣

Mężem swojej żony amerykańskiej żydówki z wpływami na salunach Białego Domu. 

26238792_178803779564394_8059186925640393888_n[1].jpg

1 godzinę temu, dysydent napisał:

Jeśli będziemy próbowali naśladować tamto "Waściowo" to skończymy jak Oni

Zgadza się "waściowie " poginęli z dniem nastania bolszewickiej rewolucji a niestety atrybutem ich zagłady były czyściutkie łapki za co od razu należała się kulka tudzież cięcie zardzewiałą szabelką. Niestety ten bolszewizm zatrzymany w Bitwie Warszawskiej roku 1920 a  przywieziony na ruskich czołgach Wandy Wasilewskiej roku 1944 ogarnął całą Rzeczypospolitą i toczy ten dumny kraj niczym robactwo. Są pewne tęsknoty za Rzeczypospolitą  Szlachecką ale to tylko mrzonki bo prawa  postępu i zmiennej cywilizacyjnej na to nie pozwalają. Dlaczego oni żle skończyli? Oprócz przywar osobistych cechujących nację słowiańską a i otoczenie zewnętrzne walnie się do tego  przyczyniło a mam tu na uwadze obce wraże plemię które  w granicach naszego państwa zagościło..................ect.ect.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Pis sobie z niczym nie poradził nie poradzi

Inflacja  w lutym  spadła  na skutek  obniżenia  podatków 

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie żagluj tu datami bo to dla głupków jest

Czyli  dla ciebie  akurat  :D 

wiele jest takich posunięć jak z tym węglem

Zamykanie kopalń  ograniczenie wydobycia  to  wymysły  UNIJNE  nie  PiSu  największym  błędem PiS  jest  to  że  na te    UNIJNE  idiotyzmy  się  zgodzili 

Opublikowano (edytowane)

Tak tak wymysły unijne a pis się tak tej ujni słucha, że szok. Komu te dyrdymały wciskasz? Ty wierzyłeś ale dużo więcej głupich nie ma. Jak praworządność i KPO to pis się ujni nie słucha. Jak Zamykać kopalnie i ruski węgiel brać to ujnia każe. Naprawdę to tylko widz tvp łyknie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Człowiekiem politykiem. Na pewno jego wpis na tweeterze nie zaszkodził tak Polsce jak uzależnianie nas przez pis od ruskiego węgla.

zobacz kto podpisał kontrakty na węgiel ruski w 2011

Człowiekiem politykiem. Na pewno jego wpis na tweeterze nie zaszkodził tak Polsce

chyba udajesz głupka ....ambasador USA: W TVN przemilczano, jak Sikorski przysłużył się Rosji .... widać co oglądasz ...

Opublikowano
19 minut temu, Roman176 napisał:

zobacz kto podpisał kontrakty na węgiel ruski w 2011

chyba udajesz głupka ....ambasador USA: W TVN przemilczano, jak Sikorski przysłużył się Rosji .... widać co oglądasz ...

A my mamy teraz który rok. Już ci wklejałem wykresy jak to pis zwiększył import ruskiego węgla a ty jak piszesz dalej udajesz głupka. A z wpisem Sikorskiego to już pisałem. Pis bardziej zaszkodził Polsce uzależniając nas od ruskiego węgla niż Sikorski swoim wpisem.

21 minut temu, mirro napisał:

Tylko np ceny nawozów o tym nie wiedziały i dalej rosły.🤣

Nie wiedziały bonie oglądają tvp.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

A my mamy teraz który rok. Już ci wklejałem wykresy jak to pis zwiększył import ruskiego węgla a ty jak piszesz dalej udajesz głupka. A z wpisem Sikorskiego to już pisałem. Pis bardziej zaszkodził Polsce uzależniając nas od ruskiego węgla niż Sikorski swoim wpisem.

a pamietasz kto chciał zamknoć wszystko kto co tusk z balckiem gadał zeszłym roku na kampusie ... ? jak wiesz to dzięki cześć 😄

Opublikowano

Czasem podpuszcza się przeciwnika aby własny kierownik nie miał już innego wyjścia... Amerykańce temat by olali bo wywiad nie może się odkrywać. Wrzucił gówno w wentylator i jest kilka ku temu powodów. Byćmoże wywołani do tablicy kowboje coś rzygną, pomogą zabezpieczyć resztę badziewia na morzu...

Opublikowano

https://www.money.pl/gospodarka/niemcy-siegaja-po-rezerwy-uruchomia-kolejna-elektrownie-weglowa-6804527287585536a.html

a co uruchomimy w Polsce ? Polsce efekt dynamitu jest 

gdzie kopalnie rezerwowe nie ...

Za chwilę uruchomią swoje kopalnie. Tam kopalnie z dużymi zasobami są przez cały czas utrzymywane bez wydobycia a u nas w likwidowanych kopalniach z dużymi zasobami węgla szyby zasypano i zlikwidowano.

A tvn24 milczy

Opublikowano
Roman176 napisał:

a pamietasz kto chciał zamknoć wszystko kto co tusk z balckiem gadał zeszłym roku na kampusie ... ? jak wiesz to dzięki cześć 😄

Czasu nie cofniesz a problem zawsze polegał na wysokich kosztach wydobycia. Oczekiwania ludzi byly na węgiel w cenie ze wschodu i większa ilość kopalń nie zmniejszyłaby tak mocno kosztów. Teraz sytuacja jest odmienna. Nie mniej utrzymanie do teraz kopalń w gotowosci byloby droższe niż dopłata do węgla. Gdyby zamknięcie kopalni nie polegało na zasypaniu dziury jak mówią przepisy to sytuacja mogłaby być inna ale pod warunkiem ejsploatacji w czeskim wydaniu.

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Tak kazano zamykać Kopalnie w Polsce pier**lona Unia . 

Bo w Polsce dla rządów, problemem nie były zawsze kopalnie a górnicy. Ale wymyślili  rozwiazanie problemu przez likwidację kopalń.😂

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Tak tak wymysły unijne a pis się tak tej ujni słucha, że szok. Komu te dyrdymały wciskasz?

Jako  życiowy  nieudacznik  zawsze  zaklinasz   rzeczywistość  ale  tak  wy  ofermy  macie  to w zwyczaju 

,,Tymczasem nowy unijny cel redukcji emisji oznacza definitywny koniec węgla w Polsce, a więc nieuchronną konfrontację z górnikami, w których interesie jako grupy zawodowej jest utrzymanie miejsc pracy oraz górniczych przywilejów.,,

https://www.euractiv.pl/section/energia-i-srodowisko/news/klimat-wegiel-gornictwo-europa-co2/

Polska może dostać unijne miliardy na zamykanie kopalń, ale...

https://www.cire.pl/artykuly/serwis-informacyjny-cire-24/175852-rz-polska-moze-dostac-unijne-miliardy-na-zamykanie-kopaln,-ale

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Roman176 napisał:

Chciał nie chciał. Co to za różnica. Pis nie chciał czy chciał a i tak zamykał te kopalnie zmniejszał wydobycie i uzależniał nas od ruskiego węgla.

2 godziny temu, Denwer napisał:

Jako  życiowy  nieudacznik  zawsze  zaklinasz   rzeczywistość  ale  tak  wy  ofermy  macie  to w zwyczaju 

,,Tymczasem nowy unijny cel redukcji emisji oznacza definitywny koniec węgla w Polsce, a więc nieuchronną konfrontację z górnikami, w których interesie jako grupy zawodowej jest utrzymanie miejsc pracy oraz górniczych przywilejów.,,

https://www.euractiv.pl/section/energia-i-srodowisko/news/klimat-wegiel-gornictwo-europa-co2/

Polska może dostać unijne miliardy na zamykanie kopalń, ale...

https://www.cire.pl/artykuly/serwis-informacyjny-cire-24/175852-rz-polska-moze-dostac-unijne-miliardy-na-zamykanie-kopaln,-ale

To, że nieudaczniku będziesz wyzywał od nieudaczników nie sprawi, ze będziesz bardziej wiarygodny. Pis zamykał te kopalnie a że unia kazała to tłumaczenie dla idiotów takich jak widz tvp czy ty. Po pierwsze pis w jednych sprawach słucha bo unia kazała a w innych nie słucha jak unia każe. To łyknie tylko idiota. Po drugie nawet w tym co wypisujesz widać, że Polska może dostać. Powtarzam może. Ale nie musi. Sam nie wiesz co piszesz co wklejasz. A potem tłumaczysz, ze ujnia kazała. A to łyknie tylko idola. Morawiecki zgodził się na zamykanie kopalni redukcje wydobycia i uzależnianie nas od ruskiego węgla.

2 godziny temu, Denwer napisał:

FeCaMRxWQAA_VR1?format=jpg&name=small

Nie przemyślany wpis Sikorskiego i tak zrobił Polsce i światu mniej krzywdy niż to, ze pis latami uzależniał nas od ruskiego węgla. W tym tego zajumanego w Donbasie. Jeśli Sikorski się skończył tym wpisem to ty czy większość polityków pisu nawet się nie zaczęliście.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Chciał nie chciał. Co to za różnica. Pis nie chciał czy chciał a i tak zamykał te kopalnie zmniejszał wydobycie i uzależniał nas od ruskiego węgla.

Nie PIS,PO ani żadna inna partia tylko czysta ekonomia tona rosyjskiego wegla w Braniewie kosztowała do 180zł, tona polskiego ok 200zł, przy czym rosyjski był wyższej jakości, do tego dochodziła  unijna polityka promująca gaz ,który miał zastąpić inne paliwa kopalne[ciekawe kto miał dotować polskie kopalnie ]. Unia już ok 2010 roku groziła palcem za subwencjonowanie kopalń jako niezgodne z prawem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v