Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
many13 napisał:

Największa frajda to zabawa w gajowego plus drzewo do centralnego ogrzewania.

No nooo. To od 2006 takie uzyski? Łaał... Czyli zimą śpisz w kotłowni? Nooo to z CO widać niema żartów jednak..

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Pan Czarnek dziś stwierdził o ósmej przez radio, że w zasadzie to łon nie czytoł tego podręcznika...

No to jeszcze niech Kurski zostanie Ministrem Kultury i ja się poddaję. 🤣

Opublikowano
36 minut temu, Dastan napisał:

Zapamiętany pozytywnie? Ale przez kogo i za co? Bo zasługi to niewątpliwie on miał, zdołał rozłozyc polską armie na łopatki , anulował szereg programów modernizacyjnych, obrobił i zamknął biura NATO , wyrzucił z wojska oficerów szkolonych na zachodzie za ich nielojalność  i robił to po agresji ruskich na krym i na kilka lat przed obecną wojną na Ukrainie. Przypadek ? 

Za PO było 12 lat zawodowego i do cywila , zapomniałeś dodać że Macierewicz podniósł kontrakty do 15 lat z prawem do 40 % emerytury .

Opublikowano

u nas lasow nie ma bosmy je dawno wycieli-jedynie  na wapiennych wzgorzach cos rosnie, gdzies na piaskach tez jakies liche-ale to wszystko panstwowe, 

jak wy palicie w zimie na duzym mrozie w nocy drzewem- co ile dokladacie do pieca ?? siedzicie w kotlowni czy jeszcze kaflowe piece macie ??

robilem w biznesie drzewnym ladnych  pare lat-gdy zdrowie pozwalalo wiec drzewa mialem sporo ale nigdy nie lubilem nim palic.. wejscie do kotlowni mam z pola..

Opublikowano
43 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Za PO było 12 lat zawodowego i do cywila , zapomniałeś dodać że Macierewicz podniósł kontrakty do 15 lat z prawem do 40 % emerytury .

I co masz po tych 15 latach przy zarobkach szeregowego? 😂

Opublikowano
48 minut temu, Mariusz2903 napisał:

niewątpliwym sukcesem Tośka było opublikowanie listy zagranicznych współpracowników wywiadu wojskowego

Opublikowano

manius jak jego wodz -dmowski,za mlodu latal po burdelach,zlapal france ktora pozniej rzucila mu sie na mozg i zostal nacjonalista .

ukraina wywolala wojne.. ciekawa teoria- byli tacy ktorzy twierdzili  ze polska w 39 tez wywolala..

Opublikowano

Piszecie o wojsku jak było jak jest. Ja bym chciał zauważyć, że stan osobowy polskiej armii zmniejszył się o 300 żołnierzy rok do roku. Armia liczy sto kilkanaście tys ludzi. Widać, że więcej żołnierzy odchodzi niż przychodzi to gdzie tu do deklarowanych przez pis 300 tysięcy. Płaszczak na kupi broni której nie będzie komu obsługiwać. Podobnie jak nie będzie komu leczyć w tych wszystkich szpitalach co platforma chciała je ponoć pozamykać.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Ty popierasz raport Anodiny i Laska a są ludzie co wierzą w zamach . Tvn zwariował na punkcie raportu Macierewicza i już od paru miesięcy przygotowywał anty raport , dziś go pokazują .

Gdybyś obejrzał ten program to wiedział byś, że ceniony amerykański instytut NIAR współpracujący z Boeingiem i AIrbusem za 8 milionów złotych na zlecenie komisji Macierewicza w 2018 roku. Ustalił dokładnie taki sam przebieg katastrofy jaki opisano w raporcie Laska. Raport był gotowy w 2020 roku. Macierewicz schował go do szuflady. Ale raport był na zlecenie jego komisji. Trzech członków po tym raporcie złożyło zdanie odrębne w pracach komisji. Rozesłali te info do rodzin i odeszli z komisji. W pisie chcieli by zajęli tym się amerykanie. Więc się zajęli i udowodnili, ze pis i Macierewicz kłamią.

• Like 1
Opublikowano

Oby tylko odpaliły. Bo z Leopardami był gnój. Jak je za poleceniem Macierewicza na wschód przenieśli bez zaplecza technicznego. To po jakimś czasie nie wiele odpaliło. Ale to wiadomo na złość niemieckie gady polskiemu wojsku zrobiły.

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

ja mam las, gdzie część drzew pamięta jeszcze czasy cara Mikołaja II i też nie mam z opałem problemu, tylko to nie jest rozwiązanie dla wszystkich

2022/23  po paru nocach las znikł z niewiadomych przyczyn 

2 godziny temu, jacus napisał:

jak wy palicie w zimie na duzym mrozie w nocy drzewem- co ile dokladacie do pieca ?? siedzicie w kotlowni czy jeszcze kaflowe piece macie ??

jucku zawiało mi od ciebie starocią  i zacofaniem ... słyszałeś o piecu specjalnym do drzewa zagazowującym ? wkładasz 2/4 durze kulaki i 24h  sprawdz piec atmos 

• Like 1
Opublikowano

Atmos... Roman. Jak wpierdzielisz szuflę węgla to on też się zgazuje aby spalić. Atmos zmienia jedynie spalanie przeciwprądowe na współprądowe. Szalu tam nima a problemy z tym ceramicznym paleniskiem istnieją bo wymagania co do drewna kocioł ma konkretne. Proces zgazowywania do gazu generatorowego to inna bajka i wymaga chłodzenia produktu, płukania i tp. Gaz potem możesz zjarać w kotle kondensacyjnym z zarąbiastymi parametrami. Atmos na ciut mniejsze straty ale jego główną zaletą jest mniejsza emisja.

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Oglądałem wczoraj program który to demaskuje. Już wcześniej w to nie wierzyłem ,ze to zamach. Ale wczoraj zaorali ich konkretnie i te ich kłamstwa smoleńskie. Po obejrzeniu filmu już tylko dureń może wierzyć w zamach.

a ja oglądałem program m.i kawę na ławę i wiadomości i coś tam jeszcze ...  wytłumacz mi o co qurwa chodzi w programach bronili Niemców ich zachowania ... bierności Ukrainy .. po co wybielają ich skont wiedzą co Niemcy myślą ... dokumenty sponsorowane eksperci poustawiani ....  zobacz sobie jak spadła oglądalność   po odejściu rymanowskiego ...  ten z kawy jest od wywiadu czy bronienia ... przerywa nie daje dokończyć i tłumaczy wybiela argumentami z d*py a może a tak ....   

zobacz sobie zasady psychomanipulacji medialnej i zobacz co się dzieje jesteś tego przykładem 

Etapy głębokiej psychomanipulacji:

• Rozmiękczanie 
  • Wprowadzenie zmian – narzucanie nowego sposobu myślenia, indoktrynacja, wprowadzenie systemu kar i nagród, ciągła kontrola, przymus do stosowania konkretnych zasad.
  • Ponowne kształtowanie – odcinanie od przeszłości

po niektórych to widać nic tu nie wnoszą do rozmowy ... powielają głupotę ....

zadał sobie ktoś pytanie my tu zimy się obawiamy ... a co na to unia ? przyjęliśmy różne normy pakiety emisyjne płacimy za emisje i co ?  unia zawiesi na tą zimie ? nie ?  czemu bo w d*pie was mają ... kto na tym zarabia ?  jeszcze rezygnacja z atomu .....  czytał ktoś o wzbogacaniu węgla  ? a słyszał ktoś ze EC spalają czysto węgiel ? co sie stało z łupkami złóż ...?

metan hmmmm   be bo nie płynie z ruskiego rurociągu ?    szkoda pytań na was 

lepiej prowadzić jałową dyskusje .....

najlepszy jest onuca i jego wolny rynek a dzisiaj by co było  🤣   wiecie czemu nie lubi komuny ? bo dzisiaj nikt go nie wygoni do pracy a kiedyś by przyjechała milicja spałowała i do zakładu

19 minut temu, DTaras napisał:

Proces zgazowywania do gazu generatorowego to inna bajka i wymaga chłodzenia produktu, płukania i tp. Gaz potem możesz zjarać w kotle kondensacyjnym z zarąbiastymi parametrami.

a mi wydaje się wręcz odwrotnie żeby gaz był minimum 70stopni na piecu musi być drzewo sie nie pali tylko czarnieje ostatecznej fazie się pali 

Opublikowano

Klub Koalicji Obywatelskiej zamierza złożyć własny projekt uchwały, dotyczący reparacji (tych co nam się nie należą i których to my się zrzekliśmy) za II wojnę światową poinformował szef klubu KO Borys Budka.

debile - to mało powiedziane

największe szkodniki polskiej polityki od upadku komuny

• Haha 1
Opublikowano

każdy szkodnik większy czy mniejszy bo się rządzi cudzymi pieniędzmi, za swoje decyzje mało co odpowiada, ale taki ustrój i inaczej nie zagłosujesz niż na partie a nie na daną osobę jak do senatu to jest

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

zadał sobie ktoś pytanie my tu zimy się obawiamy ... a co na to unia ?

A co mnie to obchodzi, kiedy wiem że rządzący prowadzą mnie prosto w łapki katastrofy? Dobrze że choć wiedzą iż w Polsce może nadejść zima, poza tym chyba wiele nie wiedzą.

Opublikowano

@Roman176 nie oglądałem kawy na ławę więc nie wiem kto tam kogo bronił i kogo podstawiał. Ja pisze o reportażu który obalił kłamstwo smoleńskie tak ostatecznie, że nawet każdy, który choć deczko myśli powinien to w końcu zrozumieć. Że pis łże w tej sprawie zamachu nie było.

@nie aż tak surowo się nie oceniaj. Ta opozycja tak naprawdę ma dużo większe szanse załatwić od tych Niemców co kolwiek. Bo o tych pisowskich obietnicach to zapomnij bo to taka sama prawda jak zamach w Smoleńsku. I tak samo pisowi to się uda jak sprowadzenie wraku czy udowodnienie zamachu.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v