Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Skoro tak... to w rządzie siedzą same czarne, za przeproszeniem, owce.

No, choć Ty wyłapałeś aluzję.😂

39 minut temu, Ulman napisał:

A powiedz ty co PSowi z dużych projektów politycznych czy gospodarczych wyszło?

Noooo z gospodarczych to inflacja im się nadzwyczaj udała.🤣 

A z politycznych to chyba sojusz z Orbanem. Gościu rozpracował ich jak małe dzieci.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Te akurat najnowsze, chyba najlepiej komponowałyby się ze zbiorami w Kozłówce.🤣  Może nawet ktoś się tam czymś zainspirował.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

wiekszosc swiata nie ma pojecia o II wojnie swiatowej i nic tego nie zmieni,co kogo to teraz obchodzi ??? bylo minelo i miejmy nadzieje nie wroci.

historia cos kogos nauczyla dlatego armia ukrainska walczy pod kijowem a nie pod krakowem.......

szpitale psychiatryczne,leki i kaftany tez z tamtad przyszly...

Jacuś - jesteś mistrzem riposty ale ciekawi mnie jak z twoim refleksem jeżeli chodzi o leki - konkretnie czy ogarnięty psychiatrią, klamkową obsesją, dałeś się szczypnąć bo ciebie informuję, że szczypnięte w przeciągu pięciu latek maszerują do piachu?

Opublikowano
10 godzin temu, Leszy napisał:

Ja bym wytłumaczenie bardziej przyziemne znalazł. Po rewolucji bolszewickiej w Rosji w całej Europie tworzyły się oddolnie, albo i odgórnie ruchy komunistyczne. Poza tym ciągle się obawiano najazdu armii czerwonej ze wschodu.  Słaba republika Weimarska to była otwarta brama na zachód. Hitler sam zwalczał komunistów u siebie, i miał zagwarantować bezpieczeństwo od strony wschodu. Po trochu wspierali go wszyscy, bo nikomu się nie uśmiechało wybuch rewolucji w środku Europy. Wymknęło się to po prostu z pod kontroli. Widać syjoniści to też tylko ludzie i popełniają błędy. 

Pozytywny optymizm w tekście widzę al.e niestety prawda jest bardziej brutalna. Te jamerykańskie abrachamy z Wall Strett jak pisałem powyżej miały zaognione z tymi w Jewropie. Knucie jak wytrzebić tych europejskich zaczęło się dużo wcześniej. To była już wtedy rywalizacja pomiędzy ichnymi odłamami. Zauważmy, że jeszcze przedwojenna Stara Europa wzbogacona kolonialnym rabunkiem siłą nabywczą dystansowała pokojową stagnację amerykańskiej gospodarki. tylko nowy podział świata mógł uratować amerykę. Dzisiaj mamy to samo. Yankesy zadymą szykowaną przez służby wywiadu i określone elity z otoczenia garnituru Wiktorii Nuland i marionetki Bideta dążą kosztem upadlińców do osłabienia gospodarczo-militarnego Rosji  żeby w konsekwencji zmierzyć się z chińską dominacją. To samo na scenie politycznej przed druga wojenką dało się zauważyć w przypadku Japonii.

4 godziny temu, jahooo napisał:

Winston Churchill miał stwierdzić, że "Niemcy powinno się bombardować co 50 lat, profilaktycznie, bez podania przyczyn"

21743081_460646057668630_3338118606822705215_n.jpg

46514131_260574127963465_1614062183149207552_n.jpg

Opublikowano

coś mi się zdaje żę ztym CO2 problem wróci szybciej niz nam się wydaje , rosja nie wznowiła przesyłu do niemiec a my z niemiec ten gaz kupowalismy chyba jak dobrze pamietam . Odrazu  dopisze ze kupowalismy z rosji ale transportowany nord stream bo to jeszcze kontrakt obowiązuje .

Opublikowano
1 godzinę temu, many13 napisał:

Jacuś - jesteś mistrzem riposty ale ciekawi mnie jak z twoim refleksem jeżeli chodzi o leki - konkretnie czy ogarnięty psychiatrią, klamkową obsesją, dałeś się szczypnąć bo ciebie informuję, że szczypnięte w przeciągu pięciu latek maszerują do piachu?

piec lat..-jak czas szybko leci a nawet za***rdala , ledwo szcepionke wymyslili a juz tyle  lat minelo i wszyscy zaczepieni pomarli. tyle milionow polakow umarlo a ja nawet nie zauwazylem,kurna zle ze mna..

gdy czytam twoje posty to mysl o kaftanie i klamkach sama sie nasuwa i to nie tylko mnie.

58 minut temu, witejus napisał:

pamietasz goscia z krakowa ktory obdarl ojca ze skory i po ulicy maszerowal z jego skora na twarzy- na takim jednostkowym przykladzie jakie wnioski mozna wysunac na temat polakow ????

29fced45516d5eb2ec5f54d90cb365a0.jpg

Opublikowano
jahooo napisał:

akurat u niemców to nie był jednostkowy przypadek

To dawaj kolejne historie. Że eksterminowali to mają udowodnione, że pokręceni ideologią nazistowską tealizowali plan Eichmana mają zapisane w historii. Tak się kończy rezimowa władza. Poszukiwanie wroga, ustawienie siebie na pozycji światła i skok w przepaść wymyślonego nowego ładu.

Opublikowano
1 godzinę temu, many13 napisał:

46514131_260574127963465_1614062183149207552_n.jpg

Pamiętaj też że:

To Polacy strzelali Polakom w tył głowy, nie jacyś mityczni komuniści

To Polacy skazywali Polaków na śmierć, nie jacyś mityczni komuniści

To Polacy strzelali do protestujących na ulicach Polaków, nie komuniści

Być może robił to również Twój dziadek, ojciec, wujek lub inny członek rodziny a potem ukrywał to przed światem.

Opublikowano

ogarek wrocil,zara bedzie wesolo, niech tylko jeszcze zetorki przybiezy

42 minuty temu, jahooo napisał:

akurat u niemców to nie był jednostkowy przypadek

ludzi psychicznie chorych i u nas nie brakuje..

w zbrodniach szacunkowo uczestniczylo mniej niz 1 procent niemcow,austriakow i innych ich sojusznikow..

38 minut temu, witejus napisał:

Szkoda czasu na tłumaczenie ogłupkowi

mnie nie szkoda tlumaczyc ci ze nie wiele wiesz o naniewielu rzeczach sie znasz..

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Lonucy spękał jak zobaczył potężnego ogarka.... Dupe mu ścisło z zazdrości i poszedł sam liczyć ogarkowe morgi. 😁 Nie będzie beczal na całe forum. 

Popacze sam sobie w kąciku. 😁😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v