Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

niemiaszki płaczą :) , że nie chcemy ich broni 

Ich habe eine frage.   Potrafisz podać przyklady dla tej masy broni co kupowaliśmy od Niemców a teraz nie chcemy? Bo pewnie polska armia ma ją cały czas jeszcze na wyposażeniu.😂 Leopardy się nie liczą i MIG 29 po DDR też.🤣

Opublikowano

co to dla Jarka taki traktor. rocznie więcej na jego ochronę idzie.

Opublikowano

Sytuacja jest dramatyczna, bo polski węgiel wyeksportowano, sprzedano, a pieniądze przeznaczono na partyjne wydatki bieżące. Rząd na czele z Mateuszem Morawieckim, posłem z Katowic, nie zrobił nic, żeby zapewnić nam bezpieczeństwo energetyczne i możliwość ogrzania domów w zimie. Zwłaszcza, że podobno już w zeszłym roku wiedziano o militarnym zagrożeniu ze strony Rosji, jak twierdzi rząd. Teraz tego węgla po prostu nie ma

Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał:

Zwłaszcza, że podobno już w zeszłym roku wiedziano o militarnym zagrożeniu ze strony Rosji, jak twierdzi rząd.

Ale o zagrożeniu ze strony węgla nic nie wiedziano, więc obwiniać ich nie można.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ich habe eine frage.   Potrafisz podać przyklady dla tej masy broni co kupowaliśmy od Niemców a teraz nie chcemy? Bo pewnie polska armia ma ją cały czas jeszcze na wyposażeniu.😂 Leopardy się nie liczą i MIG 29 po DDR też.🤣

Pewnie to ta skitrana w MRU, albo jakim innym Riese. 

Opublikowano

iles tam ludzi kupilo wegiel a odbiory maja na koniec wrzesnia a w wielu kopalniach na pazdziernik,, czyli wegla brak a kupic mozna zeby ladnie wygladalo,

ktos kto kupi we wrzesniu to kiedy go odbierze ?? teraz zakonczono sprzedaz miejscowym na kopalni z odbiorem wlasnym .

1661371329_sob1fu_600.jpg

Opublikowano

Ja tam jak będzie zima i nie będę mógł węgla kupić to pakuję walizki biorę dzieci i śpiwory i będziemy w gminie na korytarzu mieszkać , tam grzeją całą noc .

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

co to dla Jarka taki traktor. rocznie więcej na jego ochronę idzie.

Fajnie by malutki Jarek na wielkim traktorze wyglądał.😆 Tyle że nie ma szans żeby nim jeździł bo nawet samochodu nie ogarnia🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Sytuacja jest dramatyczna, bo polski węgiel wyeksportowano, sprzedano, a pieniądze przeznaczono na partyjne wydatki bieżące. Rząd na czele z Mateuszem Morawieckim, posłem z Katowic, nie zrobił nic, żeby zapewnić nam bezpieczeństwo energetyczne i możliwość ogrzania domów w zimie. Zwłaszcza, że podobno już w zeszłym roku wiedziano o militarnym zagrożeniu ze strony Rosji, jak twierdzi rząd. Teraz tego węgla po prostu nie ma

mam wrazenie że jesteś zwykłym januszem co nie ma pojecia o prowadzeniu działalnosci  , jak lezały hałdy węgla na składach  i nie było komu kupować to podpisano kontrakty na sprzeadaż , jeszcze dobrze że rząd połączył kilka kopalń z energetyką to przynajmniej energetyce nie brakuje taniego węgla .

Opublikowano

Coś się kolego rządy i rzeczywistość pomyliła 😂

Znawca biznesu 😂 węgla nigdy w Polsce już nie będzie za dużo i nawet zerwanie umów w czym PIS jest całkiem dobrze obeznany pozwoliłoby zabezpieczyć Polaków na zimę ale oni wolą mieć kasę ze sprzedaży na socjal 😂

gdzie te twoje krowy mleczne i byki ? 😂 ile je miałeś rok , dwa 😂 A teraz został tylko socjal 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ja tam jak będzie zima i nie będę mógł węgla kupić to pakuję walizki biorę dzieci i śpiwory i będziemy w gminie na korytarzu mieszkać , tam grzeją całą noc .

Pomysł dobry, tylko jak grzecznie wyproszony nie wyjdziesz, to zaraz jaką małpią ospę Ci zdiagnozują i pójdziesz pod klucz.

Jeszcze o akt terroru z użyciem broni biologicznej oskarżą 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

FbG1MltUsAADB-y?format=jpg&name=small

Kurła gdzie to mieszkanie w Gdańsku? Jak dobry metraż i lokalizacja to biere- płacę gotówką🤭🤭🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

mam wrazenie że jesteś zwykłym januszem co nie ma pojecia o prowadzeniu działalnosci  , jak lezały hałdy węgla na składach  i nie było komu kupować to podpisano kontrakty na sprzeadaż , jeszcze dobrze że rząd połączył kilka kopalń z energetyką to przynajmniej energetyce nie brakuje taniego węgla .

To trochę tak jakbym teraz sprzedał nawozy które kuliłem wcześniej, bo cena wzrosła. Pieniądze przewalił na konsumpcje, a potem nie miał czego na pola sypać. Ot. Tygrys biznesu. 

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Kurła gdzie to mieszkanie w Gdańsku? Jak dobry metraż i lokalizacja to biere- płacę gotówką

Ty  nie  nazywasz  się  tusk    więc  nic  nie  kupisz   u  Marcina P.  też  nie pracowałeś  więc   :D  :D  :D  

smQ5z-QI?format=jpg&name=small

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v