Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Pafnucy napisał:

toć to sie palić nie chce. już lepiej mokre lipowe czy inna wierzba.

moturem przewieze....

milionom polakow nie jest do smiechu... kupilem 2 tygodnie temu,dzisiaj bym wydal 2 tysiace wiecej..

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Dla sekty PISowskiej liczby nie mają żadnego znaczenia

jednak socjalista pełną gębą ................ 

1 minutę temu, Ulman napisał:

no ile?

jak tam limity jak tam kwoty mleczne kwoty połowowe itp ?  

Opublikowano

Polecam zapoznać się z poniższym filmikiem, w którym zwykły obywatel mieszkający 20 lat w Niemczech oburzony jest faktem, że rybacy z Niemiec kradną nasze ryby a następnie sprzedają je Polakom.

3 minuty temu, Ulman napisał:

Ile tych miliardów za cukrownie?

jak srałeś ze cukru braknie to ile kupiłeś żeby podwoić od nich zysk ?

Opublikowano

Ponadto zmniejszenie się populacji dorsza spowodowane jest tym, że dorsz nie ma, co jeść m.in. niemieckie trawlery zabierają dorszom pokarm przerabiając go w swoich zakładach na mączkę paszową. Nawet te gatunki ryb przerabianych na paszę nazywane są paszowymi. To rabunkowa gospodarka. Na to oczywiście UE ograniczeń nie nakłada.
Podobnie jest ze śledziem i innymi gatunkami.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, mirro napisał:

A to juz teraz wiem czemu PiSowcy tak psy wieszają na ASP i Stratpoint.😂 Jedno się nie zmienia w Polsce. Nikt nie potrafi , albo nie chce zagospodarować żołnierzy kiedy przechodzą do rezerwy. Przykład tych Panów to tylko potwierdza. Nasz elyty wolą słuchać przydupasów wygłaszających eksperckie analizy zgodne z ich oczekiwaniami.

Okazuje się że spotkania na Polandrock przynoszą większy efekt niż całe patriotyczne sranie miłościwie panujących.😂

może nieco późnawo na takie wstawki jak ten film ale o ile zmienia punkt widzenia na obecne poczynania pisowskiej projankeskiej postawy w obecnej sytuacji geopolitycznej.
W zasadzie powinien ... powinno tu być kolejne w stylu moich referatów ale i późna pora a i tak mało by kto pojął (no może @many13-y ) po co ja to tutaj może nawet trochę przywcześnie (w sensie kalendarza nie godziny bo ta z kolei ... no blisko północy) wrzucam

niezależnie kto wygra we wojnie obecnej na wsch od Polski to zwycięzca tamtej wojny będzie najpoważniejszym problemem Polski w przyszłości a anglosaski zachód wypnie się kolejny już i kolejny raz.... i dużo by jeszcze

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

Niemcy doskonale wiedzą co robią.

8 minut temu, Roman176 napisał:

No i co z tego? Miej pretensje przede wszystkim do Lecha co Traktat Lizboński podpisał a jak chcesz poczytać o jeszcze wiekszych tragediach to znajdź coś u Sakiewicza. No i na koniec nieśmiertelne pytanie - czemu Tuska nie zamkneli i czemu PIS  nie zrobił nic żeby to zmienić?

Opublikowano
Roman176 napisał:

Ponadto zmniejszenie się populacji dorsza spowodowane jest tym, że dorsz nie ma, co jeść m.in. niemieckie trawlery zabierają dorszom pokarm przerabiając go w swoich zakładach na mączkę paszową. Nawet te gatunki ryb przerabianych na paszę nazywane są paszowymi. To rabunkowa gospodarka. Na to oczywiście UE ograniczeń nie nakłada.
Podobnie jest ze śledziem i innymi gatunkami.

Niemieckie? Duńskie raczej i nie trałowce a paszowce...

dysydent napisał:

może nieco późnawo na takie wstawki jak ten film ale o ile zmienia punkt widzenia na obecne poczynania pisowskiej projankeskiej postawy w obecnej sytuacji geopolitycznej. W zasadzie powinien ... powinno tu być kolejne w stylu moich referatów ale i późna pora a i tak mało by kto pojął (no może @many13-y ) po co ja to tutaj może nawet trochę przywcześnie (w sensie kalendarza nie godziny bo ta z kolei ... no blisko północy) wrzucam https://www.youtube.com/embed/rbM89VhfyOw?feature=oembed niezależnie kto wygra we wojnie obecnej na wsch od Polski to zwycięzca tamtej wojny będzie najpoważniejszym problemem Polski w przyszłości a anglosaski zachód wypnie się kolejny już i kolejny raz.... i dużo by jeszcze

Kolego. Many nie pojmie bo wojna dotyczy zasobu ludzkiego i surowcowego a spowodował ją zwykły złodziej. Do Manego dociera jeno żyd i bandera. A czy Anglosasi się wypną? Można rzec - tradycyjnie. Natomiast z racji nowej geografii tylko od nas będzie zależało czy będą potrzebni...

Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

ryby pokazały się w kanale gliwickim czyżby trop prowadził do Czech zostało 30 km

gdyby to były czechy czy tam prywaciarze połączeni z PO to by już od miesiąca było larum i paski na tvp. A skoro tak się dzieje jak się dzieje to spokojnie można obstawić jakąś spółkę rządową lub prywatną firmę powiązaną z pisem.  Masz wcześniejsze meldunki z GA czy teraz co wyszło, że i Bumar miał ryby.

A praca ludzi Berii  znaczy Ziobry z szukaniem dowodów w próbkach wody która już jest czysta to typowa chucpa by nie znaleźć winnego

• Like 1
Opublikowano

Niemce tego nie darują i wystąpią o wysokie odszkodowanie za zniszczenie środowiska. 

Nie ukryją tego bo dziennikarze dziś wszystko wytropią i tyle. 

Bedo siedzieć pisowskie ścierwa i tyle. 

Opublikowano

a tak na marginesie niedaleko mnie jest mała rzeczka ale płynąca ledwo , wczoraj wykaszali ją sporo trawy spadło do wody pewno  niedługo bedzie gniła i przyducha gotowa a temp . w tym tygodniu około 30 stopni w dzień i 19 w wnocy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v