Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ta, gdzieś już to słyszałem, ciekawe od kogo

11 minut temu, galan99 napisał:

Co do nawozów do marca daleko poczekamy co przed wyborami powiedzą na dany problem , saletra może poczekać i tak samo NPK , do wiosny , sraczka nie wskazana .

🤔

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Po wiem tak 5 lat głoszą wszelkie portale że będzie ostra zima jak by co a nie ja , ja tylko to przetwarzam .

No tera to faktycznie istnieje duże prawdopodobieństwo że tak będzie. Spełniono wszelkie warunki żeby d*py nam zmarzły. Zaniedbania z surowcami plus "przeciez kiedyś taka zima przyjść musi" .

Opublikowano

za duzo kurwizji ryje wam banie-dosc ze jako wyborcy pis-u rozumu nie macie w nadmiarze to jeszcze wlewana propaganda wam oczy gownem zalewa...

a kto to sie chwali ze dzieki niemu ursula von un zu zostala komisarzem jak nie sam najwyzszy prezes ??

to tusk jeszcze wszystiego nie sprzedal ?? lotosu arabom mu sie nie udalo ???

jak to skomentujesz  ??

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

to tusk jeszcze wszystiego nie sprzedal ?? lotosu arabom mu sie nie udalo ???

Przyjdzie pora to sprzeda. Yyyyyyy a nie, nie sprzeda . bo właśnie sprzedali.😂 Ale tak patriotycznie z godnością🤣

https://www.o2.pl/informacje/msza-w-intencji-fuzji-orlenu-z-lotosem-stanowczy-glos-biskupa-6799827299269600a

Boże kospnij rozumu.😂 Cóż więcej można powiedzieć na takie cuś.

Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

dał Boguckiemu za fri miliony . To jest autorytet sędziowski ?

Pis daje plusy , minusy a ludzie co z Tyley mają ?

"Podkreślał, że gdy uchylono mu areszt do sprawy Papały, jego warunki w areszcie bardzo się poprawiły."

Ten cytat z atykułu @jacus mówi wszystko. Dziękuję, pozamiatane.

@Denwer a to gdzie teraz biesiaduje palestra? Do podziemia już zeszli. że na melinie?😂

Tego do ten - milionów Bogucki chciał ale nie dostał póki co nic a przyznano mu tysiące...

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

-mirro-ze wszystich biskupow to chyba ci krakowscy maja najwiecej rozumu.

Ta prośba o rozum, to było w kwestii organizacji mszy za szczęśliwe połączenie Orlenu z Lotosem.  😂

Opublikowano

ja pisalem o komentarzu biskupa.. 

a jak nowy biskup polowy ?? nasz ci on,moja zona pracuje z jego kuzynka..chwalila sie jaki awans go spotkal,, zawsze bede pamietal jak przyjezdzal na cmentarz stara zdezelowana skoda , nawet wtedy gdy byl juz biskupem tarnowskim 🤣

Opublikowano
mirro napisał:

Ta prośba o rozum, to było w kwestii organizacji mszy za szczęśliwe połączenie Orlenu z Lotosem.  😂

Ale co potem? Sinopec sobie kupi małą firmę naftową?

galan99 napisał:

9 godzin temu, pedro2 napisał:

Eee prorok, a ta saletra po 2 tys to kiedy i gdzie? 🤔

Mam nadzieję, że u ciebie chociaż w domu wszyscy zdrowi... 

Po wiem tak 5 lat głoszą wszelkie portale że będzie ostra zima jak by co a nie ja , ja tylko to przetwarzam .

Ludzie się śmieją że portale piszą o mroźnej  zimie a tego roku może faktycznie być sroga zima i będzie wielkie zaskoczenie i śmiech zniknie . Co roku trzeba  mieć opału tak jak by miała być sroga zima . Nie będzie zaskoczenia .

Co do nawozów do marca daleko poczekamy co przed wyborami powiedzą na dany problem , saletra może poczekać i tak samo NPK , do wiosny , sraczka nie wskazana .

Jak czegoś długo niema to profetów wieszczących nagły tego powrót przybywa. W przypadku zimy wystarczy tydzień mrozu aby odwołać efekt cieplarniany. Fakt - dawno u mnie śniegu nie było co zgodnie z teorią cykli zwiastuje białe święta - ale czy w tym roku akurat?

Opublikowano
Dnia 10.08.2022 o 08:33, galan99 napisał:

Nawozów do marca daleko poczekamy co przed wyborami powiedzą na dany problem , saletra może poczekać i tak samo NPK , do wiosny , sraczka nie wskazana .

Ja tam mam już wszystkie nawozy pokupowane, w zimę gazu nie będzie, azotow nie wyprodukują i na wiosnę to dopiero będzie sraczka... 

Opublikowano
Dnia 10.08.2022 o 07:41, Denwer napisał:

W kraju rozpiździel złodziejstwo drożyzna inflacja. A ci sięgają po swój najdurniejszy elektorat i straszą co by było gdyby było. A przecież wiadomo co mówi przysłowie. Gdyby babcia miała wąsy itd. Lęk utraty władzy widać coraz silniejszy i coraz silniejsza panika.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

w zimie gazu nie bedzie,wegla nie bedzie -kurniki stana i to swoje zboze to bedziesz mogl do pieca wsadzic bo tylko tam bedzie zbyt, majac pelne magazyny nie bedziesz myslal o nawozach z braku pieniedzy...

4 godziny temu, Ulman napisał:

Ty i wiedza?😆

wlasnie wiedza-wiesz juz na ile rosyjscy generalowie rozkradli armie czerwona ?? zansz taka strone rozpil??  a nawalnego kojarzysz ?

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Bociany spierdolili przed czasem . powiadają że to susza a to gówno prawda . GENERAŁ MRÓZ PRZYBĘDZIE do Europy i zamrozi dupska nie pokornych ludzi .

kurna jeszcze w tamtym tygodniu byly- co maja jesc ,zab nie lubia .

u nas sa porozlepiane ogloszenia ze zbieraja pieniadze na zakup jedzenia dla pary bocianow-4 mlode maja we wsi.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jaka-zima-w-dobie-kryzysu-energetycznego-znamy-pierwsze-prognozy-pogody/z1vjpnt,79cfc278

i po wuja ten chrust zbieralem od wiosny ???????????

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

w zimie gazu nie bedzie,wegla nie bedzie -kurniki stana i to swoje zboze to bedziesz mogl do pieca wsadzic bo tylko tam bedzie zbyt, majac pelne magazyny nie bedziesz myslal o nawozach z braku pieniedzy...

To zboże pojedzie do portu i hen w świat ;) 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Bociany spierdolili przed czasem . powiadają że to susza a to gówno prawda

Mają rację bo żarcia dla nich jak na lekarstwo. A to przez suszę.

Opublikowano

Przyrody nie da się oszukać a ni zmienić rządzi się swoimi prawami jaka będzie to się okaże .

Kiedyś ludzie obserwowali , przyrodę i zachowanie zwierząt . Teraz wszystko portale informują co i jak ma być a to bywa zgubne .

Opublikowano
53 minuty temu, hubertuss napisał:

A tym czasem w PL może zabraknąć mleka.

wtedy, gdy twoi idole będą rządzić;

mają taką samą wiedzę jak ty :D 

Borys Budka

Po dzisiejszym cyrku przy przeglądzie autokarów czekam, kiedy premier Morawiecki będzie wizytował jakąś mleczarnię, by osobiście doglądać dojenia krów. Tu przynajmniej będzie autentycznie - jak wiadomo, w dojeniu on i jego ekipa są najlepsi…

ty też doisz krowy w mleczarni ? :D co za głupek

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@nie Z pisem wszystko możliwe. Cukru zabrakło choć jesteśmy 3 w Europie jego producentem. Węgla zabrakło choć mamy wiele kopalń. To i z mlekiem może być różnie. To wszystko może wydawać się śmieszne. Ale pis pokazuje, że może to być bardzo możliwe.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v