Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zresztą co ja wam będe tłumaczyć , sam uczestniczyłem w  wypadku z ofiarami śmiertelnymi  🤨,.nie życzę nikomu 

3 minuty temu, dysydent napisał:

o, proszę bardzo, jedyny argument jaki toto potrafi użyć

Przecież to są twoje słowa , bo sam pisałeś nie idę głosować bo nie ma na kogo , "elyty" to są dla mnie też politycy od lewa do prawa 

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

sfanatyzowania jak z PiS-u z ostatniej historii sobie nie przypominam

Znam przynajmniej kilka takich przykładów kiedy fanatyzm drugiej strony przesłaniał zdroworozsądkową ocenę sytuacji czyli był tak samo niebezpieczny jak ten pisowski. Sami na forum mamy tu takich którzy po prostu nienawidzą pis. Zresztą nie było by fanatyków pis gdyby donek nie zaczął kiedyś tak agresywnych kampanii, akcje takie jak zabierz babci dowód czy dzielenie polski na a i b mądre to to nie było.  

Opublikowano (edytowane)

poziom fanatyzmu pro- PeOwskiego nie był duży skoro prowyznaniowa i antypostępowa grupa partii doszła w Polsce do władzy w demokratycznych wyborach

Poczytajcie co wyczynia się w Konfederacji, Korwin putina nadal ekscelencją nazywa choć obecnie nigdzie mało gdzie na planecie po za kościelnymi kacykami nie jest to postrzegane inaczej jak postfeudalne wyzwisko

sam PiS też abstrakcjonuje na temat jakićhś Chrześcijańskich wartości" bliżej niesprecyzowanych wprost
Ideologia jest bardziej instrumentem PiSu obecnie niż po PeOwców czy nawet poeSeLDowców

zmierzamy w stronę dyktatury, autorytaryzmu bardziej niż kiedykolwiek od co najmniej czterdziestu lat i to już jest fakt bo coraz więcej będzie takich ursusów co nie jest w stanie mieć wątpliwości i "pokaże"
co pokażesz? żeś za głupi zby do elit się załapać to je wymordujesz?
Nie ważne czy z lewa czy z prawa przyjdzie szowinistyczna zaraza, jest siłą destrukcyjną i moooże wojna ukraińsko ruska czegoś nauczy
ale to tylko moja nadzieja nie prognoza

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

sam PiS też abstrakcjonuje na temat jakićhś Chrześcijańskich wartości" bliżej niesprecyzowanych wprost
Ideologia jest bardziej instrumentem PiSu obecnie niż po PeOwców czy nawet poeSeLDowców

Pełna zgoda! 

Opublikowano (edytowane)

a czy Tusk ma szansę na sfanatyzowanie kogokolwiek?
Właśnie wyczytałem...
- "Trzeba wrócić szybko do poważnej polityki - chodzi zarówno o zakupy militarne, jak i kwestie dyplomatyczne - powiedział Tusk."

starzeje się i refleks siada i co najwyżej śmiech wywoła a nie fanatyzm takimi "wstawkami"
Opamiętał się z planowaniem zbrojeń gdy już wojna a dyplomacja w taki czas ... Biden pokazał jak "dyplomatycznie" putinopodobnych nazywać xD

problem w elitach @Ursus932bis że na dziś akurat w Polsce mamy ich chorobliwy deficyt z którejkolwiek strony
"bezrobocie" Cię czeka ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

A ja wam powiem Polska to bardzo tolerancyjne państwo. Nie wiem jak w innych regionach, ale u nas na wiosce to są zajadłe katole, chrześcijanie, prawosławni z Ukrainy, chciwe Żydy, sikhowie (Hindusi), co nie którzy to amisze, są też asceci i apostaci oraz ateiści, są ćpuny alkoholicy i narkomani, są też świete krowy i chyba będzie mnich z Tybetu bo mu kamienie z pola przywoże i mówi, że będzie z tych kamieni stawiał klasztor buddyjski, szuka jeszcze materiału na kołatki...

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932bis napisał:

A co może ja to wymyśliłem 🤔, po prostu Polska to taki kraj gdzie jak masz znajomości , pieniądze , władze itd to jesteś kimś ,z tobą się liczą i Ty rozdajesz karty ,dyktujesz warunki , w innym wypadku możesz sobie w nosie podłubać i siedzieć cicho 

Wywalić te "elyty" to wtedy pogadamy 🙂

Wywalisz elity i kto zajmie ich miejsce? Ciemne bezwyslne masy? Powtórka z czasów Lenina co się marzy? 

Opublikowano

o mam przypadek na prawnicze dysputy
czy słowo siepacza państwowego może mieć wyższą wagę dowodową od słowa cywila?
https://www.onet.pl/informacje/onetpoznan/poznan-21-letni-student-uniewinniony-zastepca-ziobry-sklada-skarge-na-wyrok/e5h2gxx,79cfc278

" Policyjni tajniacy stwierdzili, że Wiktor – jako jedyny niezamaskowany – również rzucał kamieniami. On sam nie przyznał się do winy."

jak należy rozumieć wyrok zapadł na podstawie tylko zeznań siepaczy bez jakichkolwiek innych dowodów

warto by ustalić czy skazano jeszcze kogoś z tych zamaskowanych? bo może się okazać że skazano Go za to że dał się zidentyfikować przede wszystkim a nie dla tego że nie ma dowodów na nie rzucanie bo jakie może mieć?

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932bis napisał:

za***ać ci kopa w d*pę , chamie 🤔

Każdego będzie tylko wyzywał skur....

Chamie? ha ha. Nie rozumiesz prostego filmiku za to wysuwasz insynuacje pod adresem sędziów. Choć każdy nawet debil wie, że samochód może prowadzić co najwyżej jeden sędzia nie sędziowie. Za wszelką cenę próbujecie uwikłać w to Gersdorf. I ty nazywasz mnie chamem. Insynuujesz, że coś może się stać kierowcy bo powiedział co widział. Ity nazywasz mnie chamem. Kim więc ty jesteś insynuując ludziom choć nawet nie rozumiesz co widzisz bo dla ciebie zrozumienie filmiku jak sam piszesz to poziom ekspercki.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertb napisał:

Sami na forum mamy tu takich którzy po prostu nienawidzą pis.

" Jak ja nie cierpię PiS".😂

1 godzinę temu, dysydent napisał:

" Policyjni tajniacy stwierdzili, że Wiktor – jako jedyny niezamaskowany – również rzucał kamieniami. On sam nie przyznał się do winy."

jak należy rozumieć wyrok zapadł na podstawie tylko zeznań siepaczy bez jakichkolwiek innych dowodów

warto by ustalić czy skazano jeszcze kogoś z tych zamaskowanych?

Liczą że im wskaże tych zamaskowanych i będzie sukces.😂

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

a czy Tusk ma szansę na sfanatyzowanie kogokolwiek?

Ja się zradykalizuję, sfanatyzuję i będę siał terror. Mam juz nawet hasło. 

"Bo PiSowca wal gumowca a PiSmana traktuj z glana". 😂

Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Toć trybunały ludowe trza powołać 😁😁😁😁😁

Rozkulaczyc i gitara... 🤣

Żebyś nie skończył jak Robespierre😬

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A ja twierdzę że to wszystko wina Tuska i kropka! 

Pewno byli po ich spożyciu😆

1 godzinę temu, mirro napisał:

Ja się zradykalizuję, sfanatyzuję i będę siał terror. Mam juz nawet hasło. 

"Bo PiSowca wal gumowca a PiSmana traktuj z glana". 😂

A maszynkę do golenia glacy ma, że taki radykał chce być?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Że była sobie kiedyś  MOŁDAWIA .

Co tu się stało , tak na Niemcy czy wypada .

Sankcje na Niemcy? Brytyjczycy mają już dość. „Nadszedł moment”

Niemcy zbierają w Europie dużą krytykę za ich postawę względem walczącej z rosyjską napaścią Ukrainy. W Wielkiej Brytanii cierpliwość zdaje się wyczerpywać, bo na łamach „Daily Telegraph” publicysta ekonomiczny tej gazety Matthew Lynn zaproponował, aby nałożyć sankcje na Niemcy.

https://wmeritum.pl/sankcje-na-niemcy-brytyjczycy-maja-juz-dosc-nadszedl-moment/372863

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

analfabetyzm informatyczny
zanim powiadomisz policję że ci się na kompa włamali zapytaj pierwszego napotkanego małolata z podstawówki co to za okienko wyskoczyło przy zamykaniu systemu xD
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/bezpieczenstwo/senator-rp-pomylil-powiadomienie-windowsa-z-pegasusem-wyjasniamy-mu-dlaczego-je/2mlbwz5

.... absolwent czego? jakiegoś SPOŁECZNEGO UNIWERSYTETU? znałem takiego co kursa jakoweś zielarskie (niechybnie "społeczne")... nawet nie wiadomo czy pokończył ale się powoływał i kazał na siebie "doktorze" mówić a nawet do końca zawodówki nie dociągnął
Ja go "znachor" nazywałem publicznie przez co mnie skrupulatnie unikał. Jedno co wiem od jego pacjentów to drogi był i w/g nich "pewnie dobry bo drogi" :D
no nie ma z kogo wybrać na te parlamenta nasze

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
galan99 napisał:

Bardzo niepokojące informacje. Rosja wskazuje na mołdawskie Naddniestrze .

Ale co chcesz? Przy całej tej rozróbie jest okazja z tym zrobić porządek. Ukraina w przypadku agresji z tamtej strony zbombarduje cele a niewielka armia Mołdawii je spacyfikuje. Naddniestrze nagle okaże się niezbuntowane..

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

analfabetyzm informatyczny
zanim powiadomisz policję że ci się na kompa włamali zapytaj pierwszego napotkanego małolata z podstawówki co to za okienko wyskoczyło przy zamykaniu systemu xD
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/bezpieczenstwo/senator-rp-pomylil-powiadomienie-windowsa-z-pegasusem-wyjasniamy-mu-dlaczego-je/2mlbwz5

.... absolwent czego? jakiegoś SPOŁECZNEGO UNIWERSYTETU? znałem takiego co kursa jakoweś zielarskie (niechybnie "społeczne")... nawet nie wiadomo czy pokończył ale się powoływał i kazał na siebie "doktorze" mówić a nawet do końca zawodówki nie dociągnął
Ja go "znachor" nazywałem publicznie przez co mnie skrupulatnie unikał. Jedno co wiem od jego pacjentów to drogi był i w/g nich "pewnie dobry bo drogi" :D
no nie ma z kogo wybrać na te parlamenta nasze

To jeden z przedstawicieli tych ,,elyt" o które tak zażarcie kłócicie się z ursusem😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v