Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Rusy maja marzenia .

Miedwiediew snuje wizje o celu Putina. "Eurazja od Lizbony po Władywostok"

Dmitrij Miedwiediew, zastępca sekretarza Rady Bezpieczeństwa Rosji, były prezydent kraju i sojusznik prezydenta Władimira Putina, napisał we wtorek na Telegramie o rzekomych celach Rosji. Twierdzi, że jednym z nich ma być zbudowanie "otwartej Eurazji — od Lizbony po Władywostok". To kolejna jego kuriozalna teza w ostatnich dniach.

Mnie  ciekawi  jak  wytłumaczą   @hubertussowi     Te  groźby  Dimitrija  co  do  Rusofoba  Morawieckiego   do  PiS  i  Wyborców  PiS    toć  to  burzy   narracje  totalnych  Nieudaczników z  PO 

,,W odpowiedzi na inicjatywę polskiego pseudopremiera Morawieckiego, który z powodu rusofobii kompletnie wypadł z torów i zaproponował nałożenie sankcji na wszystkich członków partii Jedna Rosja, możemy rozważyć nałożenie symetrycznych sankcji na wszystkich członków i ogólnie wszystkich tych, którzy głosują na Prawo i Sprawiedliwość – stwierdził Miedwiediew,,

https://dorzeczy.pl/opinie/284719/miedwiediew-mozemy-rozwazyc-nalozenie-sankcji-na-pis.html

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

Ps.

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Ty nie jesteś słępy ty jesteś głupi. I nie pisz mi tu o regulaminie czy, że cię wyzywam. W wielu portalach czy innych serwisach za szerzenie ruskiej propagandy dostał byś dawno bana. Czy ty rozumiesz, że to co pokazują w tv jest cenzurowane ze względu na drastyczność? Czy ty musisz swego palucha w dziurę po kuli sprawdzić i potwierdzić, że tak było jak Tomasz niewierny? Człowieku w tv nikt ci nie pokaże flaków czy rozwalonych głów i to jeszcze z bliska byś mógł stwierdzić czy to prawdziwe.są. 

Na miejscu są przedstawiciele Human Rigchts Watch choć wątpię byś wiedział co to jest. Są inne osoby z międzynarodowych instytucji. No i są wreszcie foty satelitarne z 19 marca pokazujące ciała na ulicach dokładnie tam gdzie teraz je znajdują. A mimo to znajdują się głupki co twierdzą, że nie widzą dziur i te trupy udają. Za uskutecznianie tutaj ruskiej propagandy powinieneś dostać bana tak jak ma to miejsce na wielu serwisach i portalach. Ty negujesz ludobójstwo jakie tam miało miejsce twierdząc, że trupy są udawane. Choć pewnie nawet nie jesteś tego świadomy. jak nie pierwszy raz zresztą nie rozumiesz tego co piszesz lub wymyślasz bzdury.

To czy mnie wyzywasz czy nie to mi zwisa.Nie oglądałem tego niekumaty magistrze w telewizji gdzie wszystko co czerwone jest rozmazane a na twitterze gdzie film nie był w żaden sposób poprawiany gdzie obraz był ostry i wyraźny ,w pierwszych godzinach gdy został pokazany.Zapomniałeś co było pokazywane z Syrii np?nawet rozmazane obrazy były pełne krwi i szczątków ludzkich a ty mi tu pieprzysz że nikt tego nie pokaże.Tobie tefałeny tak już mózg wyprały że zatraciłeś zdolność logicznego myślenia i kojarzenia faktów.I nie wmawiaj mi tu że neguję ludobójstwo Twoja zapiekła nienawiść do PISu odebrała ci resztki rozumu i rozsądku.Mam tylko wątpliwości na temat tego filmu ,inteligencie za piątkę.Ps. nie tylko ja.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
13 godzin temu, Ursus932 napisał:

Mireczku bo większość Polaków nie ma nic do Ślązaków , a @RU68 u nas też się mówi do wszystkich na wsi dzień dobry , tylko nie wiem czemu miastowi co domki pobudowali  nie zawsze odpowiadają , po trzech próbach nie udanych próbach nie będe się przecież ujowi w pas kłaniać 🤨

bo nie po to sie ze wsi wyrwali zeby wiejskie zwyczaje kutywowac-to pewnie miastowi w pierwszym pokoleniu,najdalej dziadkowie krowy pasli.

3 godziny temu, Pitekk napisał:

Już w 2015 roku wydali książkę z HIstoria Polski po u-kraińskiu z dostępności od marca 2022. Przypadek? Nie sądzę.

https://wroclaw.ipn.gov.pl/wro/publikacje/ksiazki-wroclaw/75046,Historia-Polski-w-jezyku-ukrainskim-podrecznik-dla-szkol.html

umiesz czytac- nawet po szkole specjalnej powinienes zrozumiec prosty tekst..

3 godziny temu, V12 napisał:

W tym świecie mało jest przypadków... ostatnie lata to dobitnie pokazuja 

to tylko w twojej wyobrazni-tak samo rozumiesz proste informacje jak twoj kolega wyzej..

cpk-jest tak samo potrzebny jak przekop mierzei..

wegla i drzewa z rosji juz nie bedzie..

turysci masowo rezygnuja z podrozy- do polski wschodniej nikt nie jedzie ,do krakowa tez masowo odwoluja rezerwacje-jeszcze chwile to potrwa i turystyka wyjdzie z mody..

Opublikowano
3 godziny temu, agromatik napisał:

Nie zdziwię się jak mordy w Buczy i innych pod kijowskich miejscowościach staną się pretekstem wykorzystanym do wysłania cięższej broni niż Javeliny. 

Cięższa broń, może i owszem, ale skończy się branie rosyjskich jeńców. A jak jakiś kadyrowiec się trafi, to dobrze żeby miał dla siebie ostatni granat. Kulka może nie wystarczyć.

Opublikowano
2 godziny temu, ws71 napisał:

Żeby nie było to co odwalili Rosjanie to samo zło, jak ma się prawo międzynarodowe do cywilnych osób uczestniczących w walkach[same władze ukraińskie nagłaśniały takie przypadki i filmiki] i jakie jest postępowanie w przypadku ich złapania

O ile deklarują przynależność do armii, oddziałów paramilitarnych to podlegają takim samym prawom jak mundurowi. Warunek jest jeden. Muszą jawnie nosić broń. Ukrywanie broni, przebieranki w mundury strony przeciwnej ni są mile widziane. Ale nawet dywersant od chwili kiedy go złapiesz podlega ochronie. Jednak w tym przypadku przymyka się oko na inne rozwiązanie.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

Cięższa broń, może i owszem, ale skończy się branie rosyjskich jeńców. A jak jakiś kadyrowiec się trafi, to dobrze żeby miał dla siebie ostatni granat. Kulka może nie wystarczyć.

Mirek kto sieje wiatr zbiera burzę.  Jakoś specjalnie nie bedzie ich żal. Polacy raczej pamiętają jak "mili" potrafią być najeźcy.

13 minut temu, Morion napisał:

Wieści z wojny

https://t.me/s/pl_news_front

I ta ruska składnia w komentarzach bezcenna

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

,W odpowiedzi na inicjatywę polskiego pseudopremiera Morawieckiego, który z powodu rusofobii kompletnie wypadł z torów i zaproponował nałożenie sankcji na wszystkich członków partii Jedna Rosja, możemy rozważyć nałożenie symetrycznych sankcji na wszystkich członków i ogólnie wszystkich tych, którzy głosują na Prawo i Sprawiedliwość – stwierdził Miedwiediew,,

A jednak Miedwiediew ma poczucie humoru. 😂 Różnica tylko taka że Rosja to raczej nie Hawaje i PiS się tam na wczasy nie wybierał😂

Opublikowano

Czechy przekazały Ukrainie kilkadziesiąt czołgów T-72 oraz bojowych wozów piechoty (BWP) jeszcze produkcji sowieckiej — podały czeskie media.

ło matko! co to będzie? trzecia wojna światowa; teraz ruskie zbombardują pragę, - słyszycie ten kwik w polsce,  gdyby to polska zrobiła -koniec świata

-----------------------------------------------

rząd niemiecki ponosi część winy za masakry w buczy i mariupolu

Opublikowano

A tu takie kwiatki. Włochy i Grecja są w NATO, ale Włosi i Grecy już nie. za***iste Międzymorze.😂

https://legaartis.pl/blog/2022/04/03/greccy-kolejarze-odmawiaja-transportu-sprzetu-wojskowego-nato-na-ukraine/

https://legaartis.pl/blog/2022/04/05/protest-we-wloszech-w-sprawie-sprzedazy-broni-na-ukraine-pod-pretekstem-pomocy-humanitarnej/

9 minut temu, nie napisał:

Dawaj argumentację, bo chyba z myślą o tym że ktoś zapyta, dokonałeś tego wpisu,😂

Opublikowano
Dnia 11.03.2022 o 18:15, mirro napisał:

Zanim zrobisz z siebie większego kretyna niż planowałeś informuję że sprawdziłem. Taki nawyk.😂

Opublikowano
43 minuty temu, nie napisał:

Czechy przekazały Ukrainie kilkadziesiąt czołgów T-72 oraz bojowych wozów piechoty (BWP) jeszcze produkcji sowieckiej — podały czeskie media.

ło matko! co to będzie? trzecia wojna światowa; teraz ruskie zbombardują pragę, - słyszycie ten kwik w polsce,  gdyby to polska zrobiła -koniec świata

kiedy beda bombardowac ??? bo bede w sobote...

Opublikowano
ws71 napisał:

No właśnie wczoraj się okazało że te niby rostrzelane osoby to były ofiary snajperów , niby ofiary nie miały związanych rąk[3 osoby w masowym grobie miały związane ręce]

Gość pochowany w studzience kanalizacyjnej też? Człowiek zawinięty na rowerze to oczywiście był partyzant, ludzie leżący ze związanymi rękami po opłotkach również? To żadne snajperzy tylko nachlane albo naćpane menty. Łgarow mówił nawet, że to inscenizacja tylko, że go wypunktowano na podstawie zdjęć satelitarnych.

Opublikowano (edytowane)

Zdjęcie

który to orban??

ukraińcy w polsce, dane z PESEL. Na 624k rejestracji (na koniec III):
- 51% dzieci
- 43% kobiety 19-65
- 3% mężczyźni 
- 3% osoby 65+.
To też daje obraz tej imigracji: 94% uchodzcow to matki z dziećmi, połowa przybyszów to dzieci.

Radio Erewan zostało zapytane: „Jak nazywa się rosyjska dywizja czołgów po powrocie z Kijowa?”

Radio Erewan odpowiedziało: „Kompania piechoty”.

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

I gówno z tej wojny Polska będzie miała, to jest wojna między USA + Niemcy vs. Rosja, kto będzie korzystał ze złóż Ukrainy.

Artykuł z dnia 2021-07-22: https://www.cire.pl/artykuly/serwis-informacyjny-cire-24/187322-usa-biden-powstrzymanie-nord-stream-2-nie-bylo-mozliwe

|W ramach umowy, która nie jest jednak prawnie wiążącym dokumentem, Niemcy mają zainwestować w ukraińskie projekty energetyczne"

Putin się wkurwił i ceny gazu zaczeły szybować w góre. Zaczął szkolenia na ukraińskiej granicy.

23 lut 2022    Biden ogłosił sankcje wobec spółki Nord Stream 2 i jej zarządu   No i 24 lutego 2022 Putin zaczął misję specjalną na Surowce mineralne Ukrainy - Muzeum Ziemi    

I na tym wszystkim, jak zwykle po d*pie dostanie Polska. Polskie miliardy w dolarach na czołgi i inne zbrojenia, miliardy na miliony uchodźców, zadłużenie nastepne setki miliardów. Uważam, że dymają nas i z prawa i zlewa, a my szabelka machamy: "jeszcze wiecej sankcji".

Edytowane przez 4pakplus
edi
Opublikowano
11 godzin temu, Denwer napisał:

Mnie  ciekawi  jak  wytłumaczą   @hubertussowi     Te  groźby  Dimitrija  co  do  Rusofoba  Morawieckiego   do  PiS  i  Wyborców  PiS    toć  to  burzy   narracje  totalnych  Nieudaczników z  PO 

,,W odpowiedzi na inicjatywę polskiego pseudopremiera Morawieckiego, który z powodu rusofobii kompletnie wypadł z torów i zaproponował nałożenie sankcji na wszystkich członków partii Jedna Rosja, możemy rozważyć nałożenie symetrycznych sankcji na wszystkich członków i ogólnie wszystkich tych, którzy głosują na Prawo i Sprawiedliwość – stwierdził Miedwiediew,,

https://dorzeczy.pl/opinie/284719/miedwiediew-mozemy-rozwazyc-nalozenie-sankcji-na-pis.html

Jak burzy narracje po? Jak możesz nałożyć sankcje na wyborców jednej partii czy to pis czy to jedna rosja.? Skąd wiadomo kto na kogo głosował? Morawiecki chlapnął kolejną bzdurę to ten mu odpowiedział. To nie są żadne groźby to jest zwykła polityczna paplanina. Którą łykają takie naiwniaki jak ty. Morawiecki jeździ po \Europie domaga się sankcji a tym czasem PL kupuje u Ruskich węgiel gaz i ropę. Przecież każdy polityk zachodu się z tego śmieje. Morawiecki po prostu już sam nie wie jakie sankcje ma wymyślać. A robi to na użytek krajowy. BY elektorat się cieszył. To samo jest z hasłami dawania broni Ukrainie. Politycy pisu mówią trzeba dawać broń. A boją się dać samoloty czy czołgi. Podczas gdy małe Czechy się nie boją. To samo jest z Miedwiediewem. Ostatnio zrobił się bardzo aktywny w durnych pomysłach jak otwarta euroazja. Bo myśli, ze może Władimirowi noga się powinie i będzie kandydatem do schedy. To są politycy matołku co żerują na naiwności takich jak ty i głosi hasła, które naiwniaki takie jak ty chcą słyszeć.

11 godzin temu, witejus napisał:

Ps.

To czy mnie wyzywasz czy nie to mi zwisa.Nie oglądałem tego niekumaty magistrze w telewizji gdzie wszystko co czerwone jest rozmazane a na twitterze gdzie film nie był w żaden sposób poprawiany gdzie obraz był ostry i wyraźny ,w pierwszych godzinach gdy został pokazany.Zapomniałeś co było pokazywane z Syrii np?nawet rozmazane obrazy były pełne krwi i szczątków ludzkich a ty mi tu pieprzysz że nikt tego nie pokaże.Tobie tefałeny tak już mózg wyprały że zatraciłeś zdolność logicznego myślenia i kojarzenia faktów.I nie wmawiaj mi tu że neguję ludobójstwo Twoja zapiekła nienawiść do PISu odebrała ci resztki rozumu i rozsądku.Mam tylko wątpliwości na temat tego filmu ,inteligencie za piątkę.Ps. nie tylko ja.

Daj już spokój. Samo się tutaj zaorałeś. Bo nie ma dziur po kulach. Jak to pisałeś o tych karabinach co nie robią dziur. To są prawdziwe zwłoki tam było ludobójstwo jest tak wiele dowodów, że tylko idiota może pisać o karabinach co nie robią dziur. Piszesz dokładnie to co chce ruska propaganda. To co mówi Ławrow, że to mistyfikacja. Jesteś ruskim trolem. I na wielu portalach dostał byś za tę ruską propagandę bana. Więc nie tłumacz się już

8 godzin temu, nie napisał:

A co to Niemcy tam strzelali? Jakaś nowa narracja pis?

No właśnie małe Czechy się nie bały i przekazały. Duża polska się bała i nie przekazała samolotów tylko szukali jelenia. To jest właśnie różnica między prawdziwą polityką robioną przez inne państwa. A tą paplaniną Morawieckiego. W którą nikt w Europie nie wierzy i nie słucha a która robiona jest na użytek krajowy. Dla jak to mówił Kurski ciemnego ludu co wszystko kupi.

Czesi dali czołgi. Słowacja dała s 300. Małe kraje. A duża Polska? Dajmy broń Ukrainie!!!!!! Ale nie my niech nasze samoloty da NATO. Nakładajmy sankcje na Rosje!!!!. Ale nie my niech Niemcy nałożą a my dalej będziemy kupować węgiel, gaz i ropę. A Niemcy i Francja niech nakładają. To jest polityka zagraniczna robiona przez durni. Którą w Europie nikt nie wierzy i nikt nie słucha.

Opublikowano
29 minut temu, hubertuss napisał:

Jesteś ruskim trolem.

A ty jesteś głupkiem który ruską propagandę neguje bez zastanowienia a propagandę ukraińską uznaje za świętość i prawdę objawioną.Jedni i drudzy sieją propagandę i nie wierzę jednym i drugim.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DTaras napisał:

Gość pochowany w studzience kanalizacyjnej też? Człowiek zawinięty na rowerze to oczywiście był partyzant, ludzie leżący ze związanymi rękami po opłotkach również? To żadne snajperzy tylko nachlane albo naćpane menty. Łgarow mówił nawet, że to inscenizacja tylko, że go wypunktowano na podstawie zdjęć satelitarnych.

W sieci masz wywiady bezpośrednio z mieszkańcami i to oni mówią właśnie o snajperach[Bucza], jest nawet polski reporter który tam robił reportaż, został jednak wpuszczony dopiero w 3-4 dniu po wyzwoleniu.

Edytowane przez ws71
Opublikowano
54 minuty temu, hubertuss napisał:

No właśnie małe Czechy się nie bały i przekazały. Duża polska się bała i nie przekazała samolotów tylko szukali jelenia. To jest właśnie różnica między prawdziwą polityką robioną przez inne państwa. A tą paplaniną Morawieckiego. W którą nikt w Europie nie wierzy i nie słucha a która robiona jest na użytek krajowy. Dla jak to mówił Kurski ciemnego ludu co wszystko kupi.

Czesi dali czołgi. Słowacja dała s 300. Małe kraje. A duża Polska? Dajmy broń Ukrainie!!!!!! Ale nie my niech nasze samoloty da NATO. Nakładajmy sankcje na Rosje!!!!. Ale nie my niech Niemcy nałożą a my dalej będziemy kupować węgiel, gaz i ropę. A Niemcy i Francja niech nakładają. To jest polityka zagraniczna robiona przez durni. Którą w Europie nikt nie wierzy i nikt nie słucha.

polska daje broń , zresztą czy te czołgi są tam potrzebne albo samoloty ? 

Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

O ile deklarują przynależność do armii, oddziałów paramilitarnych to podlegają takim samym prawom jak mundurowi. Warunek jest jeden. Muszą jawnie nosić broń. Ukrywanie broni, przebieranki w mundury strony przeciwnej ni są mile widziane. Ale nawet dywersant od chwili kiedy go złapiesz podlega ochronie. Jednak w tym przypadku przymyka się oko na inne rozwiązanie.

Pewne państwo na Bliskim Wschodzie[demokratyczne] uznaje takie osoby za terrorystów.

Opublikowano

Kolejna ,,prawda? z TVP.Film z drona,rowerzysta jedzie lewą stroną ulicy  i na skrzyżowaniu skręca w lewo w ulicę na której stoi transporter ,rowerzysta znika za budynkiem a w tym momencie widać trzy strzały z działka pokładowego transportera.I komentarz, do rowerzysty oddano pięć strzałów z działa.I dalej ów filmik z ulicy w Buczy na którym leży rowerzysta na rowerze w nienaruszonym  stanie.Co ciekawe na filmie z drona ogrodzenia mają kolor zielony ,na filmie z ulicy ogrodzenia mają kolor brązowy.Mam pytanie do forumowych wojskowych ,co zostaje z człowieka po jednym strzale z działka ,a co po pięciu?

Opublikowano
10 godzin temu, agromatik napisał:

I ta ruska składnia w komentarzach bezcenna

Filmy też kłamią? Wszystko wyraźnie na nich widać. To że Rosja robi to co robi nie oznacza że Ukraińcy są święci.

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, witejus napisał:

Mam pytanie do forumowych wojskowych ,co zostaje z człowieka po jednym strzale z działka ,a co po pięciu?

To zależy kto o czym myśli. ustalić trza kaliber. Generalnie 12,7 wyrywa dziury, 14,5 już potrafi urwać rękę, rozczłonkować. Przy kalibrze od 14,5 nie stawiałbym na to że jak wystrzelili 3 sztuki to wszystkie trafiły. Trochę tego nazgrywałem się w życiu i wiem jak to wygląda na tarczach kontrolnych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v