Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, galan99 napisał:

. Korupcja jest tez w Rosji czy Białorusi ale potrafią zagospodarować zasoby i je eksploatować. Ukraina jest na to po prostu za głupia. 

Rus potrafi zagospodarować kurna koń by się uśmiał .

Tak zagospodarować ale oligarchowie .

Ulman wychwalający Rosję odc:2137...😏

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Ty nie chcesz nic weryfikować? Wierzysz we wszystko co zobaczysz jak bezmyslny jełop? Ja zawsze zostawiam sobie duży margines nieufnosci. PISowskim tłumokom telewizja jest w stanie wmówić wszystko więc i w przypadku  jednego przekazu z UPAiny jestem sceptyczny.

Na poczatku konfliktu był upaiński film z ich zwycięstwami i zabitymi rosjanami . Problem był tylko taki że w tle było widać zielone liściaste drzewa a w rowie kwitnace chwasty🤣

Człowieku, masz przecież dostęp poprzez internet do wiadomości przedstawianych przez media francuskie, angielskie, kraje arabskie jak i wiele innnych. Przekaz jest jeden pożoga i trupy, co chcesz weryfikować? w kontrze z czym? z Sputnikiem? Teraz wiem skąd te Twoje jazdy z "z oblężoną wierzą" sam żyjesz w wierzy oblężonej przez Ukrainę

PS. może najlepiej sam wyjedz i zweryfikuj naocznie

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Pitekk napisał:

Kwestia semantyki. Ale widać w tym pewien trend, aby uznać ich obywatelami RP. Ciekawe czy to tak wyszło, czy zamierzone. Ale chyba raczej zamierzone. Pewnie jakaś popraweczka do Konstytucji już się szykuje, żeby szło to gładko.😂

7 minut temu, peugeot napisał:

Ulman zapomina że za wychwalanie rosji może mieć nieprzyjemną  rozmowę z prokuratorem .

Tak samo jak za krytykowanie Izraela.😂

Opublikowano

Tylko pod krytykę Izraela podciągnąć można wszystko , na całym świecie, gdzie cokolwiek pejsowi się nie widzi. Nawet mandat drogowy pod antysemityzm i wrogie nastawienie do Izraela podciągnąć można.

Widzicie , bydło z Izraela kiedyś przyjechało na wycieczkę do obozu koncentracyjnego. Było po 18, wartownik nie wpuścił, to taranem autobusem wjechali. 

I co? I nic, dostali 400dolaròw mandatu🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ im wolno.

Kurna to już 15 lat i napisane że brama była otwarta. Inaczej wówczas to było relacjonowane

https://www.google.com/amp/s/wiadomosci.wp.pl/wycieczka-zydow-wtargnela-na-teren-muzeum-na-majdanku-6036912749823105a%3famp=1

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Widzicie , bydło z Izraela kiedyś przyjechało na wycieczkę do obozu koncentracyjnego. Było po 18, wartownik nie wpuścił, to taranem autobusem wjechali. 

Ja też kiedyś zapobiegłem konfliktowi międzynarodowemu przed Majdankiem. Agresorem był pijany gościu z ulicy Zimowej, ofiarami młodzież z Izraela. W zasadzie jeszcze chwila a facet stałby się ofiarą. Ale przypadkowo jednym z ochroniarzy był gość z Golanu. Skończyło się na położeniu klienta na płytkach chodnika i przekazaniu policji. 

Tylko potem musiałem się tłumaczyć skąd znam ochroniarza wycieczki Izraelskiej.😂

Opublikowano

Nic nowego, Berlin i Londyn jest opanowany przez ruskich i Arabów w tych miastach jest sporo dzielnic całkowicie arabskich i ruskich

Opublikowano

No  a  opozycja   w Polsce  myślała  że  zjednoczona  węgierska  opozycja  otumani  Węgrów   a tu  d*pa  blada   Węgry  wolą  Orbana 

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wygrał z kretesem teraz kolej na PIS .

A to i na Węgrzech pis? 🤔

Opublikowano
Denwer napisał:

No  a  opozycja   w Polsce  myślała  że  zjednoczona  węgierska  opozycja  otumani  Węgrów   a tu  d*pa  blada   Węgry  wolą  Orbana 

Tak jak ruscy Putina, identyko..

Ulman napisał:

A jakieś argumenty do dyskusji masz?

Niby takie prymitywne ludy pasterskie co w mniemeniu pisiaków nam do pięt nie dorastają a tu sie okazuje że myslący logiczniej niż 90% naszego społeczeństwa Nieoczekiwana oferta Kazachstanu w sprawie Rosji. "Unia zainteresowana" - WP Wiadomości

" Europejskie firmy opuszczają Rosję albo z powodu sankcji, albo z powodu presji opinii publicznej, akcjonariuszy i powodów etycznych. Chcą być gdzieś w sąsiedztwie, a my chcielibyśmy być tym sąsiadem. Handel to handel - powiedział.

Hyhy taki mają szczególny rodzaj patriotyzmu iż gdy chcesz tam się pokręcić i jest ryzyko że czegoś możesz się dowiedzieć to albo robisz to sprawnie, w ich ciuchach i z dobrą legendą albo najmniej tydzień wcześniej gadasz z komendantem czy jest Cię w stanie oprowadzić albo wie kto to może zrobić... Ogólnie spoko ludzie jak Cię nic nie interesuje za dużo.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

I Putina

Tak jak pis woli Orbana i Putina. A lepiej Węgrów niż media zarządzane przez znajomych Orbana nikt nie otumani.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

No to radocha w Budapeszcie, Moskwie i na Nowogrodzkiej. A nie, przepraszam w Budapeszcie się nie cieszą.🤣

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

I Putina

Tak jak pis woli Orbana i Putina. A lepiej Węgrów niż media zarządzane przez znajomych Orbana nikt nie otumani.

Nie jestem wielbicielem PIS ale tak jak PIS dopier**la Putinowi namawia do restrykcji  tak żaden inny na świecie więc z tym uwielbieniem ne do końca tak  jak piszesz 

Opublikowano
1 minutę temu, RU68 napisał:

ale tak jak PIS dopier**la Putinowi namawia do restrykcji  tak żaden inny na świecie

Oczywiście i sam od razu wdraża te restrykcje. Bezzwłocznie i bezlitośnie.😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Oczywiście i sam od razu wdraża te restrykcje. Bezzwłocznie i bezlitośnie.😂

Nawołują brukselskich podlizusów- fakt ze strachu a na zachodzie wpierw włazili Putinowi do d*py wysmarowani margaryną i pytali czy już mu przyjemnie teraz bez margaryny ale dalej pytają czy mu to pasuje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v