Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

zapytaj tuska

A co ma Tusk z tym wspólnego?

Nie wiem czy zauważyłaś ale to PISdzielnia rządzi a nie platfusy.

Opublikowano
V12 napisał:

9 minut temu, marcin19071980 napisał:

torbami chcą nas puścić 

a kogo to bedzie obchodzić masz sobie odjąć od gęby i wsiąśc na rowerek 

albo  za***rdalać dodatkowe nadgodziny aby utrzymać poziom do którego jesteś przezwyczajony 

szczerze to ogrom ropy wypala sie niepotrzebnie wiec ten rowerek jak najbardzjej wskazany

racyl napisał:

1 godzinę temu, robi57362 napisał:

widzę że dla wielu na tym forum ropa po 6 zl ( po tyle była przed wojną to rząd o kilkadziesiąt groszy obniżył cene)jest wazniejsza niz życie ludzi.Opanujcie się gdyby każdy myślał tak płytko w Polsce uj by byl nic wiecej

znalazł się kaznodzieje 😄. to jeszcze zajmij się głodującymi murzynami w afryce, chinczykami pracującymi za miskę ryżu i tymi wszystkimi co mają trudny los 😄 ukraińcy tak samo jak ci syryjczycy z białoruskiej granicy żadnego grosza nie dołożyli do polskiego budźetu. Nikt świata nie zbawi  ludzie zawsze umierali z głodu albo w walce

Ciekawę czy za 6-7tys za tonę nawozu to tak lekką ręką zapłacisz 😄

51 minut temu, nie napisał:

PREMIER POWIEDZIAŁ:

"Nie wiemy kiedy ta wojna się skończy i jak, podobnie jak nie wiemy, czy Rosjanie dziś lub jutro nie użyją broni chemicznej albo biologicznej przeciwko mieszkańcom Kijowa czy innych miast ukraińskich"

Zachód, w tym Unia Europejska, musi być zjednoczony jak nigdy, po to, by przeciwstawić się Władimirowi Putinowi i wojnie, którą rozpętał. "Ta wojna to nie jakiś lokalny konflikt na peryferiach świata. To jest konfrontacja globalna" 

Rosyjski prezydent wyznaje zasadę "silniejszy ma rację", przyzwolenie na działanie według takich reguł spowoduje, że nikt na świecie nie będzie mógł czuć się bezpiecznie. "Każda nasza słabość, każde ustępstwo zostanie wykorzystane przeciwko nam, nie tylko przeciwko Ukrainie"

Europa nie może sobie pozwolić na jakiekolwiek łagodzenie stanowiska wobec Rosji, ponieważ jakikolwiek tego przejaw będzie oznaczał kapitulację wobec agresora. "Jeśli chcemy uniknąć globalnej konfrontacji militarnej, musimy, jako Zachód, działać razem, zdecydowanie i bez jakichkolwiek złudzeń, nawet jeśli przyjdzie nam zapłacić za to wysoką cenę. Im cięższe sankcje, im silniejsza solidarność z Ukrainą, tym większa szansa na uniknięcie najgorszego scenariusza, czyli wojny na naszym terytorium"

Rosyjski prezydent zbudował "rozległą sieć sojuszników albo może pożytecznych idiotów" zarówno na naszym kontynencie, jak i w Ameryce. Osoby te  wspierają działania Putina i promują jego idee, pracują dla firm powiązanych z Kremlem, czego symbolem jest były kanclerz Niemiec Gerhard Schroeder i gazociąg Nord Stream 2.

czy zjednoczenie europy jest warte 10zł za litr ON i 10tys za tonę saletry w polsce ?

lekka reka nie zapłacę napewno najwyzej nie kupie i juz. znieczulica opetala niektórych

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

U nich Tusk będzie i za 30 lat wszystkiemu winny. To obłąkani ludzie są.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

To obłąkani ludzie są.

To akurat doskonale widzę. 😵😁

Opublikowano (edytowane)

w prywatnych rozmowach "na żywo" już kilkakrotnie zdarzyło mi się powiedzieć w stylu
- jeszcze raz zwalisz coś na Tuska walę w ryj!

kilku kretynów nawet sądziło że tuskowy "ryj" mam na myśli :D

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

był czas już kilka razy tuskowe odkręcić nawet jeśli się

5 minut temu, Ursus932 napisał:

przyczynił 

a jak na razie ostrzeżony o Tusku amnezji dostawał i nie spełniał rzeczonego warunku

Opublikowano

@dysydent tylko nie miej urazy bo to nic osobistego , ale strach z Tobą rozmawiać 🙄 , jeszcze może ważysz ze 120 kg i łapa jak łopata 🥴 

Dobrze że się nie znamy 👍

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, robi57362 napisał:

szczerze to ogrom ropy wypala sie niepotrzebnie wiec ten rowerek jak najbardzjej wskazany

przecietny człowiek malo wypala "niepotrzebnie" i czesto jest urobiony i schorowany że na ten rowerek brakuje czasu i sił 

ci których stać na zabawe zyciem im wisi czy 5 czy 10zł . bedą jeszcze bardziej z góry patrzeć na tych co sie przesiedli na rowerek

śmiejąc sie będą  wypalac nie potrzebnie 

Paliwo to tez rentownośc np gospodarstwa rolnego...

24 minuty temu, robi57362 napisał:

najwyzej nie kupie i juz.

nie wiem czy masz produkcje  rolną, nie kupisz iiiii co "łorać " pole motyką ?? xD

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, dysydent napisał:

Zabłąkany dron przeleciał znad Ukrainy nad grajdołkiem orbana i spadł na grajdołek tego co jeszcze przed wojną zarzekał się że wojska na Ukrainę ani broni nie wyśle .... jakiejś chorwacji czy coś? ;)

przypadek, podprogowy przekaz czy znak niebios?

swoją drogą to spore dronisko i systemy wykrywania natowskie tak...nic?

Druga sprawa to Ukraińcy twierdzą że kacapy ostrzelali z samolotów przygraniczne białoruskie jakieś zadupie

kolejne pytanie - przypadek, prowokacja natowskie zakłócenia nawigacji czy za dużo bimbru piloty...a może ukraiński fake?

amerykańce nie oficjalnie przeprosili chinczyków , szef CIA  POWIEDZIAŁ ŻE chińskie słuzby  zle oceniły putina bo nie przypuszczały że zaatakuje Ukraine , wiec to pokłosie Twojego posta chybaze srody  który odnosił się do oskarzenia USA przez chiny .                          Coś możę być narzeczy z nawigacją ale ruskie mają chyba swoją a zakłucany jest GPS  chyba , choć możę i jest  wis-a-vis

a poczekamy , bo ruch na DK 50  zmalał - 20-30 % , to jest droga tranzytowa na rosje to do wypalania ropy 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, PRIMO napisał:

No kuźwa obejmując urząd Króla Europy jednym z głównych jego celów jak sam zapewniał miało być zbudowanie Unii Energetycznej. Przyczynił się się do zbudowania rury po dnie Bałtyku w imię interesów cioci Merkel i wujka Putina. Rury którą Władimir szantażuje pół Europy.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał:

wiec to pokłosie Twojego posta chybaze srody

to powiadasz; moje posty na AF mają wpływ na międzynarodowe stosunki państw Pacyfiku? ;) xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Ukraińcy nadal podziewają się białoruskiej agresji
podali nawet godzinę - dziś o dwudziestej naszego czasu

no spełniało by to już podstawowe kryteria konfliktu jeśli nie wojny światowej to konfliktu podpadającego pod interwencję organizacji międzynarodowych
tylko ONZ to już trup i co najwyżej drukarka oświadczeń,ubolewań i podobnych bzdetów
NATO jako rozjemca? chm...
-----------
@pedro2
nie było a przynajmniej ja nie widziałem
Angole jeszcze "lepiej" - stan na wczoraj to jeszcze tysiąca wiz uchodźcom nie wydali

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Sorry z góry jeśli już było, nie nadążam na bieżąco za wami. 

Zobaczcie jakie biedactwa. To o czym kilka dni temu mówiłem. Do nas 1,5mln weszło i wszystko fajnie pięknie, a te mendy ułamek uchodźców przyjęli i już lament, że nie dają rady. 

Raptem ogolnokrajowa koordynacja potrzebna. Folksdojcze ich mać

Screenshot_20220311-173824.png

• Thanks 1
Opublikowano

UWAGA

zanim więcej osób zrobi z siebie kretynów, to ogłaszam, że to co wkleiłem to powiedział premier,

tzn. były premier: tusk :D :D :D 

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

UWAGA

zanim więcej osób zrobi z siebie kretynów, to ogłaszam, że to co wkleiłem to powiedział premier,

Zanim wkleisz jakiś cytat to upewnij się że to powiedziała ta osoba bo bardzo dużo jest ostatnio przypadków wciskania w usta osób które tego nie powiedziały. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Dobre 👍

Smacznego. 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A w innym kraju europejskim jaka cena tej saletry 🤔

w ten sposób jak zaczniesz  podchodzić do tego to wyjdzie  że mamy się cieszyć bo to co teraz jest zdaje sie po 4,5 tys jest taniochą 😄

a poważnie to nie śledzę i mnie to nie obchodzi po ile jest za granicą

Opublikowano
12 minut temu, nie napisał:

UWAGA

Zanim zrobisz z siebie większego kretyna niż planowałeś informuję że sprawdziłem. Taki nawyk.😂

• Like 1
Opublikowano

Władek postawił sługę   Łukaszenka do pionu pies ma służyć Panu .

Atak Białorusi na Ukrainę może nastąpić już dzisiaj – Ukrainska Prawda

Według ukraińskich wojskowych i urzędników Białoruś przygotowuje się do inwazji na Ukrainę. Może do niej dojść dzisiaj przed godz. 21 czasu kijowskiego, czyli godz. 20 czasu polskiego — poinformował portal Ukrainska Prawda.

Opublikowano
1 godzinę temu, robi57362 napisał:

lekka reka nie zapłacę napewno najwyzej nie kupie i juz. znieczulica opetala niektórych

jasne 😄 będziesz wydzielał kto ma wypalać słusznie ropę a kto nie 😄😄

zabulisz za wszystko po kolei o kilkadziesiąt procent więcej to przestaniesz te brednie powtarzać o znieczulicy i zakrwawionej ropie ruskiej.

Nie kupisz, połowa tego urośnie i szybciutko pójdziesz z torbami

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v