Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nwm skąd wgl dyskusja na temat usunięcia profilu konfy z FB, przecież to prywatna firma i sama decyduje co jest publikowane za pomocą jej serwerów, i mogą sobie robić co chcą, oczywiście o ile jest to zgodne z prawem ;) To tak jakbym miał sklep, i ktoś decydował co mam w nim sprzedawać xD Chyba, że podpiszę umowę z jakąś siecią sklepów, ale to nadal MOJA decyzja na temat MOJEGO sklepu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

trwam nie ma takiego zasięgu jak fecebook którego w każdym kraju znają

ale szajs-zbuk ma ... promuje to z czym Konfederacja przynajmniej deklaruje że walczy i zdziwko że Ich wykopał?

ja blokuję szajsa i leję na jego zasięgi bo sięga za głębokow prywatność i osobistą i społeczną i z mojego punktu widzenia to krzywdy konfom nie zrobił a bardziej polaryzuje się po jednej ze stron podziałów .

nową mam klawiaturę i niewprawny jeszcze tyle tylko bo można by duzo więcej no ale jak dla mnie cała ta sytuacja jest akademickim przykładem groteski i to politycznej

Opublikowano

Bosak przemówił "

Właśnie przed chwilą został usunięty profil Konfederacji na FB.

Dziękujemy za wolność słowa…

Ciężko już to skomentować, ręce opadają... doszliśmy do momentu w dziejach, gdzie bycie innym niż reszta jest odbierane jako szkodliwość społeczna. Ma to na celu zapewnić bezpieczeństwo innym osobnikom.

Usunięto NAJWIĘKSZY profil partii politycznej w Polsce. Co będzie dalej? Może prócz paszportów kowidowych - paszporty ideologiczne? Egzaminy na dobrego obywatela? Weryfikator zgodności myśli z odgórnym przykazem totalitarystów? Zakłady psychiatryczne dla niepoprawnych? Indoktrynacja najmłodszych... a nie, to już jest.

Brzmi to jak szurska teoria spiskowa, ale już wiele szurskich teorii się sprawdzało, więc strach się bać...

Opublikowano

facebook czy ten portal nie zmusza do dodawania zdjęć, informacjii itp ale jak już ktoś aktywnie z tego korzysta i ludziom to przekazuje to jest już ograniczanie danego podmiotu

znam ludzi co zarzekali się że nie założą konta na faceboku  a potem założyli choćby z tego powodu że chcą innych obserwować lub po prostu się komunikować w inny sposób jak dotad komórka, sms

Opublikowano

Bill Gates zbuduje eksperymentalny reaktor jądrowy. W inwestycji wartej 16 mld zł pomoże Japonia .

Bill Gates razem z firmą Mitsubishi i japońską Agencją Energii Atomowej planują zbudować w USA nowy rodzaj elektrowni atomowej. Ma zostać ukończona w 2028 r. i będzie kosztować ok. 16 mld zł

Amerykański miliarder jest założycielem spółki TerraPower, której celem jest rozwijanie nowoczesnych reaktorów jądrowych. Firma planuje zbudowanie zaawansowanej elektrowni atomowej w Wyoming. Miałaby ona zastąpić zaplanowaną do zamknięcia w 2025 r. elektrownię węglową. W przedsięwzięciu spółce Billa Gatesa pomogą Japończycy oraz amerykański rząd. Projekt ma otrzymać od administracji USA 1,9 mld dolarów (7,6 mld zł).

Początkowo firma TerraPower planowała zbudowania elektrowni niedaleko Pekinu, we współpracy z Chińczykami, ale administracja Donalda Trumpa zablokowała inwestycję. Teraz spółka dogadała się z Japończykami, którzy mają duże doświadczenie z energią atomową.

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/inne/bill-gates-zbuduje-eksperymentalny-reaktor-jadrowy-w-inwestycji-wartej-16-mld-zl/1ehphqz

TERA CHINY BĘDĄ MIELI SZTUCZNE SŁOŃCE .

Chińskie "sztuczne słońce" z nowym rekordem. Wyścig o ostateczne źródło zielonej energii trwa

Wyścig o stworzenie efektywnego reaktora fuzyjnego trwa. Chińczycy pochwalili się niedawno, że ich "sztuczne słońce" pobiło nowy rekord i utrzymało temperaturę 70 mln stopni przez niemal 20 sekund.

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/inne/chinskie-sztuczne-slonce-z-nowym-rekordem-wyscig-o-ostateczne-zrodlo-zielonej-energii/kpsx5jm

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, many13 napisał:

Właśnie przed chwilą został usunięty profil Konfederacji na FB.

Facebook jest prywatną firmą i publikuje na swoich serwerach co chce ... o ile jest to zgodne z prawem. Niech Konfa idzie na prawicowego Facebooka-Albicle ;) 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał:

tak zgoda, tylko że tych odbiorców facebok nie ma tylko swoich 😁

No to można zrezygnować z konta na Facebooku, nikt nie zmusza ;) Sam mam tylko do celów kontaktowych, nie korzystam z treści tam udostępnianych, oprócz zdjęć z wakacji czy nart udostępnionych przez znajomych i Messengera na telefon ;) I to raczej mam tam takich "prawdziwych" znajomych, z ludźmi z pracy/kontakty służbowe to tylko przez LinkedIn, wszelkie próby kontaktów "służbowych" przez FB od razu blokuję.

6 minut temu, many13 napisał:

Ale te facebocowe ciule  usunęli tez moją grupę "Nie szczepimy się". - wypowiedzieli nam wojenkę.

To załóż ją na Albicla.com xD 

Opublikowano (edytowane)

A EUROPA BĘDZIE ZIELONA COŚ NIE TAK BĘDZIE ŚWIAT STAWIA NA ENERGIĘ ATOMOWĄ A EUROPA NIE .

"Die Welt": Niemcy zmuszają całą Europę do zawarcia paktu z Rosją

Niemiecki rząd krytykuje stanowisko Komisji Europejskiej ws. uznania energii jądrowej za "zieloną". Sugeruje, że inne państwa UE powinny pójść drogą Niemiec i przestawić się z energii jądrowej na gaz. To sprawiłoby, że cała Europa znalazłaby się w uzależnieniu od rosyjskich dostaw energii — pisze gazeta "Welt".

"Staje się coraz bardziej oczywiste, że rezygnacja z energii jądrowej zmusza Niemcy do zawarcia paktu z Rosją, który szkodzi geopolitycznym interesom Europy, a zwłaszcza jej wschodnich partnerów. Gazociąg Nord Stream 2, który został ostro skrytykowany zarówno przez Komisję Europejską, jak i Stany Zjednoczone, jest tego przykładem bardziej niż jakikolwiek inny projekt energetyczny" 

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/die-welt-niemcy-zmuszaja-cala-europe-do-zawarcia-paktu-z-rosja/yh4l3kg

Rząd PiS pisze list z prośbą o wsparcie do... Tuska. Chodzi o ceny energii i gazu .

https://natemat.pl/391219,donald-tusk-ma-pomoc-rzadowi-w-sprawie-cen-energii-i-gazu

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
Opublikowano
43 minuty temu, racyl napisał:

znam ludzi co zarzekali się że nie założą konta na faceboku 

Nie mam konta na FB ale kiedyś skorzystałem z konta dzieciaka i poleciałem po nazwiskach napotkanych w życiu towarzyszy broni. Generalnie są dwa typy. Jeden, to w zasadzie bez zdjęć ( choć wiem gdzie byli i co robili i drugi z pełną dokumentacją fotograficzną, nawet w roli pilota Apacza.😂

43 minuty temu, many13 napisał:

Ale te facebocowe ciule  usunęli tez moją grupę "Nie szczepimy się". - wypowiedzieli nam wojenkę.

FB nie popiera takich praktyk seksualnych.😂

50 minut temu, galan99 napisał:

Bill Gates razem z firmą Mitsubishi i japońską Agencją Energii Atomowej planują zbudować w USA nowy rodzaj elektrowni atomowej. Ma zostać ukończona w 2028 r. i będzie kosztować ok. 16 mld zł

W USA, na terenie  USA nie buduje się reaktorów atomowych w sensie elektrowni. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

FB nie popiera takich praktyk seksualnych.😂

ja mam konto alkohol fans jaki nie pijesz to nie zżyjesz , ma się bardzo dobrze  

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

no to co mówisz że czasu nie masz?

pewnie nius mnie Minoł jak niemiałem czasu 

@mirro  coś do ciebie

Opublikowano (edytowane)

o. następny
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-premier-usuniecie-konfederacji-z-facebooka-uderza-w-wartosci,nId,5751702

jeśli Premier jakiegoś kraju kontestuje decyzje prywatnej firmy i to decyzję mieszczącą się w regulaminach jakie każdy akceptuje zanim skorzysta z oferty tej firmy i owe regulaminy nigdy wcześniej nie były kwestionowane od strony prawnej.... to ja mam obawy czy w takim kraju jest sens jakiekolwiek prywatne firmy zakładać na innych zasadach jak oligarchicznych w praktycznie korupcyjnym układzie z władzą.

szajs-zbuk równie dobrze może zaanektować sobie prawo do wyrażania własnych poglądów i właśnie z tego prawa skorzystał i co najwyżej można wskazać że jest co najwyżej stroną w dyskusji tracąc powagę przezroczystej platformy społecznościowej i to stroną reprezentującą pogląd o potrzebie cenzury do którego to poglądu ma pełne prawo a to już niech podlega indywidualnej ocenie wszystkich wedle również osobistego uznania .
Jeszcze jeden bardzo niesubtelny aspekt to ta firma podlega jurysdykcji obcego kraju w którym może zostać ukarana za tolerowanie.... no właściwie to nie wiem dokładnie o co tam poszło z tą Konfederacją i czy w USA sam portal by nie musiał odpowiadać..... ale ostatnie czego bym pragnął to być adwokatem szajs-zbuka i tu tylko ograniczę się do oświadczenia iż wiele na to wskazuje że słusznie blokuję na swoich prywatnych mediach ten portal
Jedyna ocena szanująca wolność słowa to taka że firma jest politycznie stronnicza i każdy kto się z nią zadaje robi to na własną odpowiedzialność i jeśli nie zostały naruszone warunki umowy licencyjnej to w ramach właśnie wolności wszelakiej i szajs-zbuk może sobie dobierać towarzystwo jakie chce jak i każdy może sobie portale wybierać wedle uznania jak i oceniać klientów tych portali jak uzna za słuszne.

Dopóki nie została złamana żadna litera prawa to jedynie pozostaje negocjowanie w ramach wewn regulaminów portalu albo olanie do czego usilnie namawiam bo tam jest o wiele więcej złego ale jeszcze będzie nie jedna okazja i na dzisiaj i tak za dużo reklamy tego badziewia
to jest zwykła strona internetowa niczego nowatorskiego do niczego nie wnosząca tylko trochę przerośnięta.

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

Nie mam konta na FB ale kiedyś skorzystałem z konta dzieciaka i poleciałem po nazwiskach napotkanych w życiu towarzyszy broni. Generalnie są dwa typy. Jeden, to w zasadzie bez zdjęć ( choć wiem gdzie byli i co robili i drugi z pełną dokumentacją fotograficzną, nawet w roli pilota Apacza.😂

Jeszcze są tacy co nie mają kont na fajsach choć wiem gdzie są i co robią 🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v