Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, PawelWlkp napisał:

Głębiej sianie nie wiele pomaga. U mnie w rejonie kruki wyciągają wschodzącą.  Ciągnie za listek wystający z ziemi i zjada ziarno jak wyciągnie. Pewnie przez to mesurol nie pomaga bo listek im nie śmierdzi.

Pośmiej 10 cm, wiem że głęboko ale lepiej wschody 70-80% niż nic. 

Opublikowano
51 minut temu, Tigon napisał:

Pośmiej 10 cm, wiem że głęboko ale lepiej wschody 70-80% niż nic. 

Nie jest to jakaś wielka plaga Ale tak zauważyłem.  W tym roku u mnie im nie smakuje i jeszcze nie widziałem żeby zerowaly. 

Opublikowano
22 godziny temu, Tigon napisał:

posiać głębiej lub mesurol sobie załatwić.

zaprawiam 5 mi Hunter (z zapasów )wszędzie ryją z moim wyjątkiem

Opublikowano
6465 napisał:

1 godzinę temu, LukaszBONQ napisał:

u Szmidta 500

Polmais miewał lepsze ceny od szmidta.

Tylko z płatnością mieli problemy , jedni i drudzy . Zresztą do tej pory niby Szmidt jeszcze płaci za qq , także choćby i dawali po 800 na obecną chwilę to według mnie nie warte rozwagi .

Opublikowano

ja mam blisko-w pelni wyplacalny, miedzynarodowy koncern,producent paszy,platnosc po paru dniach na koncie.

czego brakuje do pelni szczescia ?? dobrej ceny........zawsze 100-200 zl mniej niz gdzie indziej na tonie.

Opublikowano (edytowane)

U mnie była I cena I kasa. FD Borowski kasa dwa trzy dni na koncie obojętnie co i kiedy się sprzeda. Raz mi mowia że będzie trochę później przelew bo jakiś tam problem mają I trzeba będzie cały tydzień poczekać. A chyba nawet po 5 dniach kasa była.  Tak to można handlować i każdemu takiego kupca życzę.

Choć teraz w kulki lecą jak wszyscy.  Za pszenicę 810 płacili 

Edytowane przez PawelWlkp
Opublikowano
29 minut temu, PawelWlkp napisał:

U mnie była I cena I kasa. FD Borowski kasa dwa trzy dni na koncie obojętnie co i kiedy się sprzeda. Raz mi mowia że będzie trochę później przelew bo jakiś tam problem mają I trzeba będzie cały tydzień poczekać. A chyba nawet po 5 dniach kasa była.  Tak to można handlować i każdemu takiego kupca życzę.

Choć teraz w kulki lecą jak wszyscy.  Za pszenicę 810 płacili 

A kukurydzę suchą kupują?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v