Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, gregory81 napisał:

Zaraz ,, farmerzy'' z AF zaczną pisać że mają po 16 t o wilgotności 20. Sezon się rozpoczął :)

Zaraz ,, farmerzy'' z AF zaczną pisać że mają po 16 t o wilgotności 20. Sezon się rozpoczął :)

Już zaczęli😀 zaraz będzie że bez nawożenia itp

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Zdzinio napisał:

U mnie na tą chwilę najlepiej dała 8834 z pioniera 16.4 przy 34% wilgotności. W okolicy Sochaczewa cena 850 netto za 30%

Też mam 8834. Na tym skupie biorą bez kontrakcji. Jak to wygląda trzeba umawiać dostawę?

Opublikowano
29 minut temu, przemek28_28 napisał:

A w wlkp, powiat PSL kukurydza od 1.5 tony do 8max z tego co lidzie mówili i wujas co sporo po ludziach kosi. 

Dokładnie tak, dużo plantacji jest w granicach 3t/ha, przy pełnym nawożeniu. Są też takie pola że plon jest 0t, serio brak kolby. Kolejny b. słaby rok na kuku, ale ten jest rekordowy. Większość kosi i od razu sieje zboża. Jak ktoś miał większość struktury gospodarstwa obsiane kukurydza to będzie miał duży problem z odnowieniem produkcji, bo kuku pod kreska i to grubo. 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Zdzinio napisał:

U mnie na tą chwilę najlepiej dała 8834 z pioniera 16.4 przy 34% wilgotności. W okolicy Sochaczewa cena 850 netto za 30%

Też mam 8834. Na tym skupie biorą bez kontrakcji. Jak to wygląda trzeba umawiać dostawę?

pytałeś w osmolinie na tym skupię?

Opublikowano

zachodnia malopolska -pierwsze oferty 810-ale nie wiem co za firma daje  i czy netto czy brutto.wilgotnosc z miernika 30 % czyl pare wiecej bedzie, ale teraz schnie w oczach..

na kiepskich polach to na koszty nie bedzie,  na lepszych nawet ladna . jeszcze nikt nie kosil ,dopiero siejemy ozime .

Opublikowano
18 minut temu, Buszmen11 napisał:

Ja już po żniwach. Średnia wydajność 9t z ha przy wilgotności 33-34%. Poszło po 930 netto za 30%.

Zbiersk od dziś 940 netto

Powiedz jaka kolba była u ciebie na 9 ton. Miałeś po 2 małe czy po jednej też nie za dużej,czy jak to wyglądało? 

Opublikowano
20 minut temu, karolr2 napisał:

Powiedz jaka kolba była u ciebie na 9 ton. Miałeś po 2 małe czy po jednej też nie za dużej,czy jak to wyglądało? 

U mnie z połowa ma po dwie kolby jak na górze , albo ta druga kolba słabiej zaziarniona , a jak 1 kolba to na ogół takie jak na zdjęciu poniżej 

IMG_20220909_112029.jpg

IMG_20220919_170314.jpg

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, 6465 napisał:

6 godzin temu, jarek1996 napisał:

Kto tak płaci 850 koło Sochaczewa ? U mnie 10t, wilgotność 32%, 780 netto 

Nie trzeba się umawiać, jak masz swój kombajn to przywozisz a jak nie to ci  omłucą i zabiorą. Skupy na Mokasie, Pawłówek , Maurycew ,Kaski 

Opublikowano
8 godzin temu, karolr2 napisał:

Ambrosini miała po dwie mniejsze wielkości dłoni ale całe zaziarnione. Sypała w większości bliżej 8t. Mas 140e i 22r w większości po jednej większej, moja dłoń +5cm ale tu na ogół 10t do góry leciało. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Zdzinio napisał:

Nie trzeba się umawiać, jak masz swój kombajn to przywozisz a jak nie to ci  omłucą i zabiorą. Skupy na Mokasie, Pawłówek , Maurycew ,Kaski 

Dzięki. Jutro Skibę kolby zobaczyć wilgotność może za tydzień by i kosił. W sumie te 30km to nie tak daleko.

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu1833 napisał:

Lubelskie cena 700-750 masakra

Kurdele bele, rozpiętość cenowa za***ista ty piszesz 700 zł ,a ktoś wyżej pisał że 1000 zł, niech wydajność będzie tylko  po 10 ton , to przy 10 ha robi się już niezły grosz samej nadwyżki względem tego co ma po 700 zł 

Ja u siebie się o cenę na razie nie pytałem , ale raczej stawki będą ,lub są bliskie tej dolnej granicy 700 zł

Opublikowano
1 godzinę temu, Buszmen11 napisał:

Ambrosini miała po dwie mniejsze wielkości dłoni ale całe zaziarnione. Sypała w większości bliżej 8t. Mas 140e i 22r w większości po jednej większej, moja dłoń +5cm ale tu na ogół 10t do góry leciało. 

16658153325049140534331377936960.jpg

Chyba przestaje wierzyć w te 10 ton 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v