Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Matich ale ceny nie widzę,😉

Komizmo lepsza valtra i obiad na dwa dania😀

A na powaznie teraz idą ciekawe czasy...nikt nic nie wie co z tego wyjdzie czy dzisiaj drogie ceny okażą się tanie za jakiś czas

Opublikowano
16 minut temu, Marcin133 napisał:

A na powaznie teraz idą ciekawe czasy...nikt nic nie wie co z tego wyjdzie czy dzisiaj drogie ceny okażą się tanie za jakiś czas

Mi się wydaje że najbliższe lata  mogą  być gwoździem  do trumny dla rolnictwa w naszym kraju...

Opublikowano
44 minuty temu, Marcin133 napisał:

Tak serio to to zdjęcie to dowód na to że robili nas w bambuko od lat nawijając makaron na uszy o tym że te inwestycje są dla naszego dobra. A teraz mleczarnia która wygląda jak wygląda płaci 50-80 groszy więcej niż te z ukończonymi dla naszego dobra inwestycjami. Gdzie to dobro. Ja wiem, zaraz będzie że długoterminowa strategia, że blablabla.... ch*ja, ja to słyszę od lat a gdy przychodzi czas powiedzieć sprawdzam to zawsze są wymówki, że jeszcze nie teraz, że koszty że to długoterminowa strategia, że zły rok, że zapaść. Poprostu w sferze finansów niewiele różni się ta Rospuda od mlekpolu czy mlekovity i tyle

Jak widać głównie elewacją

• Like 12
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Primula94 napisał:

Mi się wydaje że najbliższe lata  mogą  być gwoździem  do trumny dla rolnictwa w naszym kraju...

zle nie będzie , mleko to nie chlewnia czy kurnik żę dziś jesteś , jutro cie nie ma a po jutrze znowu jesteś , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Marcin441 napisał:

Chyba z pieniędzy które powinny iść na inwestycje tak płacą 😂😂😉

IMG_20220113_090452.jpg

IMG_20220113_090558.jpg

Chcesz to inwestuj w kołchoz który jest niczyj tak naprawdę i pasie się na posadkach swojska grupa żerująca na dostawcy.... Plac te udziały niech się pany napasaja z twojej pracy... 😁

Ktoś musi utrzymać te molochy i temu one płacą po 2 zl za litr.... Miały połknąć tych małych a stoją w kolejce po mleko u nich i płacą wincej jak swojemu dostawcy który lojalnie znosi upkorzenie.. 🤔

Brawo, brawo..... 👏👏👏👏

34 minuty temu, komizmo napisał:

Tak serio to to zdjęcie to dowód na to że robili nas w bambuko od lat nawijając makaron na uszy o tym że te inwestycje są dla naszego dobra. A teraz mleczarnia która wygląda jak wygląda płaci 50-80 groszy więcej niż te z ukończonymi dla naszego dobra inwestycjami. Gdzie to dobro. Ja wiem, zaraz będzie że długoterminowa strategia, że blablabla.... ch*ja, ja to słyszę od lat a gdy przychodzi czas powiedzieć sprawdzam to zawsze są wymówki, że jeszcze nie teraz, że koszty że to długoterminowa strategia, że zły rok, że zapaść. Poprostu w sferze finansów niewiele różni się ta Rospuda od mlekpolu czy mlekovity i tyle

Cała prawda o  niczyich  kołchozach i ich polityce....👍 Rozwijać się kosztem dostawcy i na jego plecach aby mieć ciepłe posadki dla swoich. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 7
Opublikowano

Mlekovita oddział Morąg za grudzień równo 2 zł. Ilość - 7500 litrów. Tłuszcz - 4,14. Białko -3,24

Oczywiście kwota brutto, ryczałt

Opublikowano
49 minut temu, komizmo napisał:

Tołwiński czy jak mu tam powiedział że te inwestycję to są po to aby kieszeń nabijać tym którzy przy tym chodzą. Danielfarmer chyba wstawił link jak prezes w mlekpolu się wypowiedział że inwestycje muszą być cały czas i żadne podywzki materiałów o 100 czy 200% nie przeszkodzą w tym. Koszta robocizny równiez. Upraszczając ujeb.e się cenę dostawcom a jakże konieczna inwestycja musi zostać zrealizowana. Nie ważne że zamiast 100 milionów trzeba będzie położyć 300. Wcale się nie dziwię że jeszcze w tamtym roku zapowiadali że cena za mleko nie wzrośnie bo im koszta rosną. Jak się lekką ręką wydaje setki milionów to takie są efekty a sobie od ust nie odejma przecież, podwyżki i premie muszą być 

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
34 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Chcesz to inwestuj w kołchoz który jest niczyj tak naprawdę i pasie się na posadkach swojska grupa żerująca na dostawcy.... Plac te udziały niech się pany napasaja z twojej pracy... 😁

Ktoś musi utrzymać te molochy i temu one płacą po 2 zl za litr.... Miały połknąć tych małych a stoją w kolejce po mleko u nich i płacą wincej jak swojemu dostawcy który lojalnie znosi upkorzenie.. 🤔

Brawo, brawo..... 👏👏👏👏

Cała prawda o  niczyich  kołchozach i ich polityce....👍 Rozwijać się kosztem dostawcy i na jego plecach aby mieć ciepłe posadki dla swoich. 

Jak nie ten to kolejny rok zweryfikuje te rospudy i te inne będzie powrót do punktu wyjścia czyli 1.1 ale dobrze niech się pociesza i trochę ludzie z ceny a na koniec i tak zostanie Piątnica z najlepsza średnia cena 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wiemy, wiemy jeszcze rok jeszcze dwa i będzie jeden wielki kołchoz i jedna nędzna  cena i nikt nie będzie beczal..... Ot upadek tych marzeń właśnie nastąpił i są na to dowody.... Małe tera płacą a wielkie dalej obiecują... 😁

Potem jak rolnik chce odejść to nawet swoich udziałów nie może odzyskać u takiego molocha bo długu narobione ze głową boli ... A jest ponoć współwłaścicielem zakładu i powinien dostać część zakładu która swoją pracą finansował i rozwijał. 

Wielkie inwestycje z rolnika pracy a jakby co to kopa w zad i won za bramę bo ty już tu nic nie masz... 😁😁😁😁😁

Ot tyle warte te kołchozy. 🤔 Sru pozaklasowe i won dziadu 😁😁😁😁

Opublikowano
39 minut temu, alfa napisał:

Jak nie ten to kolejny rok zweryfikuje te rospudy i te inne będzie powrót do punktu wyjścia czyli 1.1 ale dobrze niech się pociesza i trochę ludzie z ceny a na koniec i tak zostanie Piątnica z najlepsza średnia cena 

Jaką masz pewność że molochów jeszcze szybciej kryzys nie zweryfikuje?  Kiedy miał miejsce ostatni poważny? W 2014? Czasy się zmieniły. Żeby nie było jaj że te inwestycje w stabilność zakładu i naszych przychodów nie skończą się makabrą

• Like 1
Opublikowano

Śledzę ten temat od kilku lat i nigdy nie było info na temat Rospudy aż do teraz. Mają swoje 5min z bardzo dobra ceną, ale podejrzewam że ten entuzjazm długo nie potrwa. Koło przez jakiś czas płaciło bardzo przyzwoicie i gdzie teraz są? Wrócili na swoje miejsce niestety. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dlatego piszemy o tym bo najlepiej płaci oto mała mleczarnia która to była skreślona i skazana na niebyt itp.... Toć miały ja połknąć rekiny i co rok ogłaszały już upadek i że już bankrut, dno itp... Toć ona nie powinna nawet być na tej fotce... A tu proszę można? A no można dać fory tym rekinom i płacić o 80 gr wiencej.... Cuda, panie cuda się dzieją... 😜 Rekiny stoją w kolejce z podkulonym ogonem po przezut... Zapewne po 3 złoty za litr....ot tyle warte te przewidywania i obiecanki.... 

Prawda jest taka że kryzys to zjazd z ceny u wszystkich jest a ci co mają kredyty to popadają bardziej i tyle... Tera jest hossa ale widać u tych rozwojowych nie tęga cena.. 🤔

Dobże ze kupią przezutu w Rospudzie po 3 zlotych i zarobią na tym  żeby zapłacić swoim dostawcom po 2 zl.. 🙉

Opublikowano
2 godziny temu, Primula94 napisał:

Tak szczerze, postawiłbyś  teraz drugi raz ta obore?

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Wiemy, wiemy jeszcze rok jeszcze dwa i będzie jeden wielki kołchoz i jedna nędzna  cena i nikt nie będzie beczal..... Ot upadek tych marzeń właśnie nastąpił i są na to dowody.... Małe tera płacą a wielkie dalej obiecują... 😁

Potem jak rolnik chce odejść to nawet swoich udziałów nie może odzyskać u takiego molocha bo długu narobione ze głową boli ... A jest ponoć współwłaścicielem zakładu i powinien dostać część zakładu która swoją pracą finansował i rozwijał. 

Wielkie inwestycje z rolnika pracy a jakby co to kopa w zad i won za bramę bo ty już tu nic nie masz... 😁😁😁😁😁

Ot tyle warte te kołchozy. 🤔 Sru pozaklasowe i won dziadu 😁😁😁😁

Pokaz mi tu faktury trolu z tej Rospudy z calego roku, ja pokaze z całego roku z mlekuty. Jak ktoś wyżej napisał, ma swoje 5 minut i się podniecacie, a pewnie jak był covid  to ani 1.0 nie płacili. Podniecasz się ze płacą lepiej może kilka miesięcy na przestrzeni kilku lat, to jakby mieć na stado 100 krow 5 sztuk co dadzą 40 litrów a reszta po 10 i się cieszyć i wróżyć  najwyzssa wydajność w powiecie 

• Like 3
Opublikowano
27 minut temu, Bogdan_ja napisał:

dobże ze kupią przezutu w Rospudzie po 3 zlotych i zarobią na tym  żeby zapłacić swoim dostawcom po 2 zl.. 🙉

Słownik sobie kup za te kokosy z mleczarni to po pierwsze, a po drugie masz za lichy pomyślunek żeby to ogarnąć 

Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Nie daje do Rospudy to nie pokaże.... Ale u sąsiada widziałem fakturkę za grudzień i 2,78 zł za litr.... Chcesz to skombinuje ci fotkę jak wątpisz.... 😁

Za cały rok powiedziałem, wtedy możemy dyskutować  

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Coś we wrześniu już mieli po 2,2 litr małe dostawcy.... Wiec spoko z tą średnia pany.. 😁

Spokojnie monitoruje cenę i będę wklejał przez rok... 🤔 Mnie tam nie bodzie to że jest mała firma która dobrze płaci.... 😜 Mało tego nawet cieszy bo to moja gmina przecie.... Wiec trza promować co dobre i tyle. 

Mi tam żadne mlekpole i Piątnicye itp... Nie interesują skoro płacą mniej... 🤔

12 minut temu, damianzetor9540 napisał:

Słownik sobie kup za te kokosy z mleczarni to po pierwsze, a po drugie masz za lichy pomyślunek żeby to ogarnąć 

Opublikowano (edytowane)

To są fakty które potwierdzili inni... Mało tego są 

na to papiery... Wiec biznesowe pomslunki Alfy itp.. poszły sie rypać w kosmos... 😁

Nawet nie podadzą prawdy ile płacą a przezut.. 😁

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

To są fakty które potwierdzili inni... Mało tego są 

na to papiery... Wiec biznesowe pomslunki Alfy itp.. poszły sie rypać w kosmos... 😁

Nawet nie podadzą prawdy ile płacą a przezut.. 😁

Daj wszystkie faktury z 12 miesięcy wyliczymy cenę średnia a jeszcze ciekawiej będzie jak byś zdobył z 2020 a już wogole najlepiej z 2019 jak mieli 78 gr. Także przekicz najlepiej ostatnich 5 lat i wyjdzie średnia 1.1. Polegać na rospudzie i się rozwijać przy cenie 2.8 to tak jak bym Ci kazał brać pole w dzierzawę po 4 tys i nowy kombajn bo pszenica w agrocentrum 1400 zł 

Edytowane przez alfa
Opublikowano (edytowane)

To po ile ten przezut jest ? 😁😁😁😁😁

No zamiast chwalić ze mały potrafi to psy wieszają... 🙉 Dobrze ze jest taki zakład to jest gdzie przezut nabyć "nie po 2 zlotych" przecie.... 🤔

Druga sprawa to chyba trza równać z cena do tych co płacą najlepiej w kraju... Nie prawdasz? 

Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

To po ile ten przezut jest ? 😁😁😁😁😁

No zamiast chwalić ze mały potrafi to psy wieszają... 🙉 Dobrze się ze jest taki zakład to jest gdzie przezut nabyć "nie po 2 zlotych" przecie.... 🤔

A ten z tym przerzutem. A skąd niby mlekpol czy kto inny ma go wziąć? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v