Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, marcianjargit napisał:

Podpisał ktoś umowę z osm krasnystaw

Jak na razie to tylko smsy info z ceną lecą podpiszą ci co mają kredyt w mleczarni ja potrzymam prezesa w niepewności 

Opublikowano
OptimuSPrimes napisał:

Widzę ze dobry humor oderwany od rzeczywistości wam dopisuje

Komu niby?

pedro2 napisał:

6 msc wypowiedzenia to przesada... Już co niektórzy tęsknicie za obniżkami? 🙈 

Chyba chodzi Ci o mnie bo ja napisałem o obniżkach. Gdyby były ciągle same podwyżki to by było super ale niestety nie jest tak kolorowo i w 80% jak są podwyżki to i z czasem są jakieś obniżki.

Opublikowano

Polmlek Grudziądz spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Grudziądzu („Polmlek Grudziądz”) bezpośrednio kontroli nad PHU Jagr spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warlubiu („Jagr”).

Opublikowano
13 godzin temu, Bartek933 napisał:

Saletra 3,9tys... Mimo dopłaty wyjdzie i tak drożej niż ta kupowana w wrześniu

toż ta dopłata to przy dzisiejszych cenach to 100 parę kg saletry. Ja mam 90 procent zielonych a sypię npk co najmniej 300 kg i z 800 kg saletry na 4 - 5 pokosówto jaka to pomoc? Cyba że zboże drastycznie staniej dzięki tym dopłatom i kupię taniej.

7 godzin temu, ravoj napisał:

Tylko teraz US może sprawdzić przelewy, zapłatę, gotówkę etc. i wcale nie jest to takie proste żeby ktoś Ci fakturę wystawił 

Ten pomysł z dopłatami i jakimiś fakturami to taka nasza polska recepta. Tak zamotać i utrudnić żeby nikt nic nie wiedział, banda debili.  A wystarczy doliczyć każdemu rolnikowi po 500zl do hektara zgodnie z wnioskiem o dopłatę i wszyscy byliby szczęśliwi, zero stresu, zero szukania faktur, kombinowania, bo każdy z nas nawóz kupił albo wkrótce kupi i też drogo zapłaci. 

Ale nie, w tym kurwikraju musi być wszystko zjebane

Stary a jak ktoś nie kupił, poszedł w ekologię, tak gospodarzy że przy pierwszym kryzysie nie stać Go by kupić grama nawozu przy tych cenach to co dać mu pińcet? Chore by to było ale kto wie toż to Polandia.

5 godzin temu, Bercik92 napisał:

Dzisiaj było zebranie rejonowe i za kwiecień obliczyli po 2.35zl

jak netto i przy średnich parametrach to pasuje

Opublikowano
2 godziny temu, PolonezAtu napisał:

Komu niby?

Chyba chodzi Ci o mnie bo ja napisałem o obniżkach. Gdyby były ciągle same podwyżki to by było super ale niestety nie jest tak kolorowo i w 80% jak są podwyżki to i z czasem są jakieś obniżki.

Nie pije do Ciebie. Ogólnie da się zauważyć, że jak już cena jest zadowalająca to zaczynają się dyskusje o obniżkach. Trzeba wywierać presję na podwyżki, nie odwrotnie. Teraz mamy powalone czasy, nie patrz jak było "zazwyczaj" bo wszystko stoi na głowie. Sezon dla hodowców tak naprawdę jeszcze na dobre się nie zaczął, ścisły post od ruskich paliw, zboża i rzepak na giełdach biją rekordy, wszystko cały czas w górę. Więc dlaczego u chłopa ma być inaczej.. 

Pieniążków na koncie ładnie przybywa przy tej cenie, u mnie na bykach też. Ale niestety równie szybko topnieją. Poczekajmy do zbioru traw i cen za usługi, nie jeden prasę przeprosi.

• Like 1
Opublikowano
pedro2 napisał:

2 godziny temu, PolonezAtu napisał:

Komu niby?

Nie pije do Ciebie. Ogólnie da się zauważyć, że jak już cena jest zadowalająca to zaczynają się dyskusje o obniżkach. Trzeba wywierać presję na podwyżki, nie odwrotnie. Teraz mamy powalone czasy, nie patrz jak było "zazwyczaj" bo wszystko stoi na głowie. Sezon dla hodowców tak naprawdę jeszcze na dobre się nie zaczął, ścisły post od ruskich paliw, zboża i rzepak na giełdach biją rekordy, wszystko cały czas w górę. Więc dlaczego u chłopa ma być inaczej.. 

Pieniążków na koncie ładnie przybywa przy tej cenie, u mnie na bykach też. Ale niestety równie szybko topnieją. Poczekajmy do zbioru traw i cen za usługi, nie jeden prasę przeprosi.

Tylko czy przy obecnej cenie foli do bel przeprosiny z prasą będą ekonomicznie uzasadnione.

Opublikowano
1 godzinę temu, ŁukaszWitek napisał:

Tylko czy przy obecnej cenie foli do bel przeprosiny z prasą będą ekonomicznie uzasadnione

Lub orkan czy jakaś inna sieczkarnie do zbioru traw lub kupi lekko wytyrana samozbierająca 🤭 qq też przy kilku ha jednorzedowa idzie wyrobić 😂 panowie cofamy się o 20 lat z technologią zbioru 🤔

Opublikowano
15 godzin temu, hassi37 napisał:

Tak właśnie jest jak piszesz i jak nie podpiszesz nowej umowy -5groszy pisze jak wół dziś  podpisywałem umowę to już wszystko wiem i pisze o 47 gr premi na następny miesiąc po podpisaniu umowy .Dlatego  10 gr na maj.

Premii w kwietniu wynosi 27gr, za maj + 10 czyli 37gr, to jeszcze 10gr po podpisaniu czy jak ? 

Opublikowano
GucioJUMZ napisał:

Lub orkan czy jakaś inna sieczkarnie do zbioru traw lub kupi lekko wytyrana samozbierająca 🤭 qq też przy kilku ha jednorzedowa idzie wyrobić 😂 panowie cofamy się o 20 lat z technologią zbioru 🤔

Zawsze można iść w sianko...

Opublikowano
Dnia 22.04.2022 o 13:00, damianzetor9540 napisał:

@kr9292 tak. 

"Mlekovita informuje o kolejnej podwyzce ceny za mleko. W maju 10 gr za litr wiecej niz w kwietniu "

Dziś w lokalnej sieciówce sklepowej mleko świeże Mlekovita 5.09 a wczoraj w stonce mleko marki mleko robione przez Lydera 2.39

23 godziny temu, pedro2 napisał:

Siew kukurydzy z 160zł w zeszłym roku na 200 w tym w moim rejonie

Opublikowano

Te 40 zł za ha to tak naprawdę nie różnica, u mnie w wiosce przed majówka pierwsze siewy mają się zaczynać to zobaczymy jaka cena będzie ale jak wzrośnie tylko o te 40/50 zł za ha to i tak będzie bardzo fajnie.

Opublikowano
Troker1979 napisał:

toż ta dopłata to przy dzisiejszych cenach to 100 parę kg saletry. Ja mam 90 procent zielonych a sypię npk co najmniej 300 kg i z 800 kg saletry na 4 - 5 pokosówto jaka to pomoc? Cyba że zboże drastycznie staniej dzięki tym dopłatom i kupię taniej.

bredzisz 🤣

Troker1979 napisał:

to to jest pikuś ja jak nie karmię swoimi zbożami to pełnoporcjówka robi teraz koszty

to zasiej zboża 🤭

Opublikowano

Trza mieć pola żeby mieć gdzie zasiać. Ja też nawet grama swojego zbóża nie mam, wszystko kupne. Owies rok temu dla kur kupowałem po 500 zł a w tym roku 1100-1200 zł...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v