Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 11.07.2022 o 07:36, niesamowity90 napisał:

Głód jak przyjdzie to nauczy priorytetów. Nic lepiej nie uleczy z pseudoekologii jak burczący z głodu brzuszek.

A kto powiedział, że będzie głód? Przecież ogromny biznes zaczyna eksperymenty z produkcją syntetycznej żywności. Syf to będzie i ludzie będą umierać, ale nie od razu i nikt szybko nie skojarzy faktów.  

Opublikowano
Ursusc385 napisał:

Ta podwyżka w mlekpolu to pic na wodę, z jednej strony niby dadzą z drugiej strony tak ten miesiąc na parametrach jebia że szkoda gadać na jedno wyjdzie 

sprawdzałeś mleko ? Ja sprawdzam raz w msc to bynajmniej u mnie zgadza się idealnie . Kiedyś 0.1 by różnicy teraz nic nie ma

Opublikowano

po szale  na mieso z warzyw czy z roslin szał za oceanem na te produkty opadł , wiadomo sporo osób chciało spróbować jak smakuje tak samo bedzie z zamiennikami mleka . Po ile płaci teraz Mleks ? 

Opublikowano
4 minuty temu, Ursusc385 napisał:

Ta podwyżka w mlekpolu to pic na wodę, z jednej strony niby dadzą z drugiej strony tak ten miesiąc na parametrach jebia że szkoda gadać na jedno wyjdzie 

No wiesz, z tymi parametrami to nie tak jak w mlekovicie.  Nie mogą sobie na takie coś pozwolić.  Zwróć uwagę, że jak w Mlekpolu coś jest źle, to od razu wielkie poruszenie tak jak teraz z ceną. I tak jest zawsze.  Co by nie było to zaraz jest głośno. Mogą gdzieś tam trochę obniżyć ale tak jak kolega wyżej raczej max 0,1% albo raz na jakiś czas dadzą po d*pie dla jednego odcinka z kąd biorą mleko. W Mlekpolu nie było by zmiłuj się ze kradną na parametrach.  A mlekivita?  Uczciwie dostawców jeb*ą w "tyłek"  i nikt z tym nic nie robi i to nie jest 0,1% tylko tam się zaczyna od 0,5% w górę 

Opublikowano
Przed chwilą, DanielFarmer napisał:

Proszę mi tu nie śmieszkować.... 🤪zobaczymy jak przyjdzie kryzys a kiedyś w końcu przyjdzie

Przeciez wiesz ze Ci zazdrościmy piatnicy i dlatego te śmieszki ✌️

Opublikowano
22 minuty temu, karol091193 napisał:

No wiesz, z tymi parametrami to nie tak jak w mlekovicie.  Nie mogą sobie na takie coś pozwolić.  Zwróć uwagę, że jak w Mlekpolu coś jest źle, to od razu wielkie poruszenie tak jak teraz z ceną. I tak jest zawsze.  Co by nie było to zaraz jest głośno. Mogą gdzieś tam trochę obniżyć ale tak jak kolega wyżej raczej max 0,1% albo raz na jakiś czas dadzą po d*pie dla jednego odcinka z kąd biorą mleko. W Mlekpolu nie było by zmiłuj się ze kradną na parametrach.  A mlekivita?  Uczciwie dostawców jeb*ą w "tyłek"  i nikt z tym nic nie robi i to nie jest 0,1% tylko tam się zaczyna od 0,5% w górę 

Ja musze sprawdzić bo od dwóch miesięcy mam o 0,5%nizej. Co prawda miałem i wycielenia i za suszenia ale i tak mam sporo krów wysokocielnych, które jeszcze doją. Jakoś mi się wygmdaje, że te 3,23 i 3,37 to trochę mało. A jak mnie pukną po 0,5%,na co wygląda w porównaniu do wcześniejszego okresu, to puknęli mnie na 12 gr na litrze

Opublikowano

Właśnie dla tego trzeba w pierwszej kolejności sprawdzić a nie mówić że kradną. Też mi parametry spadły, ale były zmiany w paszach i też myślałem, że muszę przy okazji zawieść mleko do Laboratorium w celu kontroli.  Raz na jakiś czas to robię, i się wszystko zgadzało 

• Like 2
Opublikowano
radekz200 napisał:

Przed chwilą, DanielFarmer napisał:

Proszę mi tu nie śmieszkować.... 🤪zobaczymy jak przyjdzie kryzys a kiedyś w końcu przyjdzie

Póki co nie ma czego ,ale pożyjemy zobaczymy co będzie 🤷

Opublikowano

A nademną się zlitowali białko 3.5 tłuszcz 4.4 chyba bombonierke zawsze komu jak na sam koniec kariery takie parametry mi się przytrafiły 

A nademną się zlitowali białko 3.5 tłuszcz 4.4 chyba bombonierke zawsze komu jak na sam koniec kariery takie parametry mi się przytrafiły 

Opublikowano
6 godzin temu, niesamowity90 napisał:

Dealerzy maszyn otwierajcie drzwi szeroko, Mlekpolowcy nadciągają !

dobrze ze juz ciagnik zarezerwowany, teraz od razu kilkadziesiat tys drozszy bedzie bo mleko po 3 zl :P

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, radekz200 napisał:

Tu nie ma czego zazdrościć. Składasz podanie do Piątnicy i cię przyjmują z otwartymi rękoma. Tylko nie zapomnij o wypowiedzeniu w polmleku :)

co do parametrów w mlekpolu. Ja robię tak jak Karol pisze. Sprawdzam raz na jakiś czas i się wszystko zgadza. 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
6 godzin temu, karol091193 napisał:

Nie 0.1 nawet nie 0.5 a na tłuszczu za sierpień 0.7 wg federacji próbki ze zbiornika. Jutro jadę do oddziału Lydera  to znów trzeba będzie się upomnieć. A jak za wrzesień tak przytną w ciula to wypowiedzenie trzeba będzie położyć i tyle....

Opublikowano
Marcin441 napisał:

Jak tak dalej pójdzie to Sierpcowi będzie trzeba podziękować 

skąd ta zmiana ? na jesieni i zimą chyba niemal w ramki obsadzaliście 🤔 wszędzie są górki i dołki.....

Opublikowano
16 godzin temu, Ursusc385 napisał:

U mnie np po dodaniu słomy do wozu wzrosły parametry z tl 4 na 4,2-4.3 natomiast białko po zmianie granulek na swoją śrutę opartą na jęczmieniu Soi i rzepaku wzrosło z 3.2 na 3.4. Mlekpol 

Opublikowano
48 minut temu, piotrek91p napisał:

U mnie np po dodaniu słomy do wozu wzrosły parametry z tl 4 na 4,2-4.3 natomiast białko po zmianie granulek na swoją śrutę opartą na jęczmieniu Soi i rzepaku wzrosło z 3.2 na 3.4. Mlekpol 

A ile kolego masz średnio od sztuki mleka ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v